פודקאסטים מומלצים בעברית יש?
יש את שעה היסטורית. זאת הייתה ,תכנית רדיו בשנות ה 80-90 שהוקלטה באיכות רעה.
יש מאות פרקים, החומר מעניין, אבל איכות שידור גרועה ויש קטעי מוזיקה מעצבנים באמצע.
אפשר להוריד מכאן
יש את קטעים בהסטוריה עם יובל מלחי
חומר מעניין, פודקאסט מושקע, אבל יובל הוא קריין גרוע. אחרי כמה עשרות פרקים פרשתי.
יש את קיצור תולדות האנושות של פרופ’ נח הררי
זה קורס אוניברסיטאי בפורמט של פודקאסט. אהבתי מאוד, אבל זה קצר והפרופסור קצת מתנשא לפעמים.
לא מכיר שום דבר בעברית שמתקרב ל hardcore history
פרק של הפודקאסט של נדב פרי עם יובל שטייניץ.
מאוד נהניתי.
שטייניץ הוא כל כך בינוני… דווקא פרק חלש ממש לדעתי
טוב, אז לצערי היום הזה הגיע וגוגל פודקאסטס נסגרים גם בארץ. אמנם כבר מעל שנה ידעתי שזה יבוא, ועדיין מבאס.
ניסיתי לתת צ’אנס ליוטיוב מיוזיק (שגוגל פודקאסטס דוחפת אותך לעבור לשם) אבל לקח לי בדיוק 2 דקות לסגור את האפליקציה אחרי שקלטתי שאפילו מערכת שמאפשרת התראות על פרקים חדשים אין להם, וזה בערך הבסיס של הבסיס.
אני עובר לספוטיפיי (הדי לא נוחה בעצמה) ועדיין לא מאמין שאין אף אפליקציה מושלמת לפודקאסטים ב-2024 ושלכל אפליקציה יש החסרונות שלה.
זה די הזוי כי כמות הפיצ’רים הנדרשים היא לא כזו גבוהה. לא אמור להיות כזה קשה להרים אפליקציה נוחה כאן.
מה חסר לך ב-pocket casts? איתה כבר שנים והיא נהדרת. ספוטיפיי מחרידה בעיני לפודקאסטים.
לא התיישן מאוד טוב “אין ספק שביידן הוכיח את הידידות שלו. באמת אכפת לו”
מה רע בספוטיפיי? חוץ מזה שאתם מדרידאיחסטים?
ממשק מסורבל ברמות שקשה לי לתאר. יכול להיות שזה עניין של חננות לדבר, אבל לי זה פשוט נורא. אי אפשר לנהל רשימה בצורה נורמלית, לסדר את הפרקים וכו׳, הנגן עצמו סופר מוגבל מבחינת פיצ׳רים שהם מעבר לבסיס של הבסיס של הבסיס, התראות עובדות יום כן שבועיים לא… למי שמאזין קז׳ואלית זה סבבה לגמרי, אפילו נוח שזה ביחד עם המוזיקה. למי שרגיל לאפליקציות עם פיצ׳רים וגמישות - קצת פחות.
גוגל הרגו את שלהם דווקא כשהתחיל להיות טוב אגב. אני באייפון ומשתמש ב-pocket casts עוד מימיי האנדרואיד, נהדרת לי.
רק אני משתמש באפליקציית פודקסטים המובנית של אפל ומבסוט ממנה מאוד?
הרבה מאד אייפוניסטים, אין ספק שזאת אחת האפליקציות הטובות שאפל מפתחים. אני פשוט מעדיף פתרון multi platform בכל פעם שיש כזה שטוב באותה המידה כמו האקסקלוסיבי. יש מצב שאעבור חזרה לאנדרואיד מתישהו.
זו בדיוק הסיבה גם שבתור משתמש אנדרויד השתמשתי בגוגל פודאקסט, אני מאוד מעריך את העולם “הפלטפורמי” והערך המוסף שהוא נותן (זה גם מה שמונע ממני לעבור ל-edge שהוא דפדפן טוב יותר מכרום בכל מובן).
אולי אני צריך לנסות אותה שוב, שנים לא השתמשתי. בעבר היא הייתה האפליקצייה המרכזית שלי אבל משהו היה חסר לי ומשם עברתי לגוגל, לא זוכר כבר בדיוק למה. אני כן זוכר אז שעשיתי סקר שוב וניסיתי המון אפליקציות והגעתי למסקנה שכולם חרא והרע במיעוטו זה גוגל, וכמו שאמרתי גוגל הוא גם הפלטפורמה שלי כמשתמש אנדרויד אז ההחלטה הייתה ברורה.
לכן רציתי לזרום גם עכשיו עם יוטיוב מיוזיק, אבל זה כבר היה מוגזם… לא לאפשר התראות לפרקים חדשים, נו באמת.
נראה לי שהעזיבו אותם… לא יודע למה. אבל בפרק האחרון הם אמרו שמחפשים בית חדש ויחזרו עם עונה חדשה
@Paco-Pavon אני מנסה עכשיו את pocket casts לפי המלצתך (פעם פעם הייתי עם player.fm, דומה)
בתכלס, היתרון היחיד שזה נותן לי על ספוטיפי שרלבנטי לי הוא התיקיות (פיצ’ר בתשלום אבל לא מדובר במשהו מאד יקר גם ככה). כלומר, לא לראות את הפרקים החדשים מסודרים לפי סדר העלאתם ברשימה אחת בלתי נגמרת. ספוטיפיי מאפשרת ליצור רשימות השמעה אבל לפי פרקים ולא לפי הפודקאסט עצמו. החסרונות שראיתי עד עכשיו:
- עדיין מגיב יותר לאט מספוטיפיי - חיפוש, עד שמתחיל לנגן
- אני יכול להעביר למחשב, אני מניח, אבל זה ידרוש ממני עוד אפליקציה / אתר פתוח. ספוטיפיי שם גם ככה
- לינקים - כשאני מקבל בווטסאפ/אתרים/סושיאל לינקים לפרקים זה כמעט תמיד לינקים לאפל פודקאסט ולספוטיפיי. עכשיו אני צריך לחפש במקום לפתוח ישר את הלינק
מה הכוונה? להשתמש במחשב או להעביר בצורה חלקה כמו ספוטי? אם את האחרון אז אתה צודק ואין שום תחרות לספוטיפיי בקטע הזה (רק אפל אם אתה fully in the ecosystem), אם את הראשון אז יש לך אחלה אפליקציית ווב שכלולה בתשלום (אם אתה כבר שם).
תבדוק אותי אבל לדעתי אפשר להדביק שם לינקים של אפל ולמצוא. זה אכן חלק מבאס. יכול להיות שהיוס קייס שלך פחות מתאים לזה באמת, אצלי פשוט יש ערימה גדולה של פודקאסטים שאני מנוי אליהם, חלקם אני רוצה לקבל התראה וחלקם ״סתם״ שיהיו נגישים. הרשימות והפילטרים גם אחלה מדי פעם (מקבץ לי לפי נושאים, או נניח רשימות שמכילות פודים שמתאים לשמוע עם הבת זוג וכו׳). נדיר שאני פותח לינקים, ואם כן אז ספוטיפיי גם ככה על הטלפון בשביל המוזיקה ואני אאזין לפרק אחד שם.
אתה עם אנדרואיד?
כן
אני באותה בעיה כמוך עם העובדה שארגון הפרקים/פודקאסטים בספוטיפיי לא מספיק טוב (אם כי אין אצלי התראות, לשום אפליקציה כמעט). אצטרך לנסות להשתמש קצת ולראות איך זה עומד מול קלות השימוש בספוטיפיי מבחינת שאר הדברים שציינתי.
שמעתי יחסית הרבה המלצות על AntennaPod. גם open source על הדרך. לא ניסיתי בעצמי, אבל אולי שווה ניסיון.
אם כבר הדיון הזה פעיל, מוזמנים לשמוע\לראות אותי מדבר בפודקאסט על המפעלים החדשים בכדורגל.
ביוטיוב ספוטיפיי אפל
אחלה דרך לראות איזו פלטפורמה היא הפופולארית מבין השלושה כאן