אז אחרי שקפה ברח לבאיירן, גם בונו של סביליה כנראה הולך לסעודיה.
באיירן בבעיה רצינית. כל שוער ששווה משהו מקבל הצעות טובות יותר ממקומות אחרים.
מגיע להם אחרי שהתנגדו לסופרליג.
תגידו לי שאתם לא רואים כדורסל מבלי להגיד לי שאתם לא רואים כדורסל.
אם תשאל אותי, תופעת בזבוזי הזמן רחוקה מלהיות הבעיה העיקרית בכדורגל. בוא נגיד ש55 דקות משחק פעיל או 57 זה לא עד כדי כך משמעותי בעיני.
מה שכן משמעותי בעיני הוא ענישה לא מספקת שמעודדת כדורגלנים לפעול בצורה שנותנת לצופה חוויה פחות טובה.
אין לי בעיה עם משחק אגרסיבי, יש לי בעיה ששחקנים יכולים פעם אחר פעל לעשות עבירה מכוונת בשניה שהמשחק רק נפתח מבלי לקבל שום עונש.
כתבתי לא פעם שענישה חייבת לגרום לעבירה להיות לא משתלמת, כמו שאם על אי תשלום בתחבורה ציבורית העונש יהיה לשלם על הנסיעה, אז כולנו פשוט ניקח את הסיכון, כך גם בכדורגל.
הרי מה מונע ממגן לעשות פאול על ויניסיוס כל פעם שהוא מקבל כדור כשההגנה לא מאורגנת או כשאין גיבוי?
כרגע לא אאשים את המגן. זה בתכלס כאילו שהוא מוותר מראש על היד שלו בפוקר כי הוא קיבל קלפים גרועים, רק שאפילו אין דרישה לשים את ההימור הראשוני. מגנים פשוט יעשו עבירות כל עוד לא יקבלו 2 אסים.
לדעתי הבעיה העיקרית עם הפיתרון הברור מאליו לבעיית הזמן היא שהוא באופן יותר מדי מובהק מנוגד למסורת התרבותית של הכדורגל. ל-VAR אפשר להתרגל, לכדורגל משחקים 60 דקות קצת פחות.
יש יותר מדי מטען תרבותי ל-90 דקות שקשה, ולא בטוח שנכון יהיה, לוותר על זה. זו ההתנגדות המרכזית שלי להצעה היחידה הטובה באמת שעלתה פה (והיא זו של @Paco-Pavon).
יצא לי כבר לחשוב על אלטרנטיבות שלמעשה מנסות לאחוז את המקל משני קצותיו. למשל, לשמור על מבנה השעון הרץ הנוכחי, אבל לתת הנחיה שלכל משחק יש מינימום 60 דקות (שרירותי) של זמן משחק נקי והשופט מחויב לתוספת זמן שלא תאפשר זמן משחק נקי נמוך יותר. זה אמנם לא יפתור את כל הבעיה, אבל זה עדיף בהרבה מהתיקון הנוכחי שהוא מטומטם לחלוטין ומוביל לתוספות זמן מגוחכות לגמרי.
השתגעת, 20 שניות?
זה החוק הקיים:
אני רוצה לשמוע אם אחד מחברי הפורום ראה את החוק הזה נאכף אפילו במשחק אחד שהוא ראה ב 10 השנים האחרונות.
מעבר לזה שהתשובה היא לא, אני חושב שבעיטה לא ישירה זה מוגזם. הכדור צריך לעבור לקבוצה השנייה.
זה לא העניין. יש חוק כתוב, שקיים כבר הרבה מאוד זמן. החוק לא נאכף בשום צורה.
אנחנו יכולים להמציא אחלה חוקים, אבל בסוף השופטים עושים מה שבא להם.
לכן אני בעד משהו שלא בידי השופט, כמו סטופר אוטמטי שסופר זמן נטו.
חוץ מזה תודה שחידשתי לך עם החוק הזה.
אני זוכר שקישרו את אבירם ברוכיאן לריאל מדריד… הכי מצחיק ever
הייתי כנראה לא ברור, הכוונה להוצאת מקו 5 ולא כשהשוער תפס את הכדור ביד, חוק ה 8 שניות אף פעם לא נאכף, השוערים מחזיקים בכדור 20 שניות ויותר לפעמים.
התוספות לא רצחו את הדקה ה-90 כבר? גול בסביבות 90:00 כבר מזמן הפך לשקול לגול בדקות ה-80 מלפני כמה שנים.
יש לו אזרחות גרמנית ובאיירן מחפשים שוער מחליף.
הצעה לטעמי אמיתית לגמרי
ובכל מה שקשור למכבי ת’א רז אמיר הוא מקור חזק
לא לגמרי, תוספות היו תמיד גם בזמן שהמטען הזה נאסף לאורך השנים. אלא אם כן אתה מדבר על התוספות הנוכחיות ואז אני לגמרי מסכים ונגד זה.
הנוכחיות כמובן. ״ניצחון בדקה ה-90״ זה עוד סביר כשהשעון מגיע ל-93. כשהוא מגיע ל-100 כל משחק שני זה סתם נשמע מטומטם.
האמת הייתי בטוח שזה 8 שניות, אבל אני יודע שיש חוק שלא אוכפים. לדעתי הבעיה היא בעונש. זה כמו שאם יהיה חוק שמחייב שוטר שרואה אותך מעשן קנאביס לירות לך בראש - העונש כל כך חמור שאף שוטר לא יאכוף אותו.
נשמע לי תלוש. אבל מה אני מבין…
אני חושב שכרגע המצב הוא הטוב ביותר, או לפחות יש לו את היתרונות שלו. רוב מה שהציעו פה לדעתי מסובך/מהפכני/סתם לא פרקטי מאשר פשוט להגדיל דרסטית את תוספות הזמן.
עם הזמן זה יתאזן כשקבוצות יבינו שלא משתלם להם לבזבז זמן.
טוב אין תרד למשחק הזה אז לא יודע איפה לכתוב, אבל אין הארכה?? איזה גדול זה!! מיותרת לחלוטין ההארכה הזאת.
כבר היה לפני שנתיים לטעמי, בוטל וטוב שכך. גם ככה משחק די מיותר
הראשונים שעשו את זה היו הדרום אמריקאים, בקופה אמריקה. אני זוכר איך כולם צחקו וגיחכו עליהם. עכשיו כולם מתלהבים.
הטעות הכי גדולה של פיפא היא חוסר ההתאמה למציאות של היום. טיקטוק הוכיחה את זה מצוין: אנשים חסרי סבלנות עם קוצים בתחת. למי יש כח לשבת שעתיים וחצי על כסא ולבהות במסך? הכל צריך להיות קצר יותר. אני לא מסוגל יותר לראות כדורגל במאה אחוז ריכוז, בגלל זה אני עם מסך טלוויזיה ומסך מחשב \טלפון במקביל עושה דברים אחרים.
במקום לנסות למשוך את הקהל הצעיר בחזרה לכדורגל, רק מרחיקים אותו. לא חושבים מחוץ לקופסה. הרי נכון שיותר דקות משחק הן יותר פרסומות, אבל יותר דקות משחק פוגעות באיכות המשחק בגלל השחיקה והעייפות.
אבל בעיקר מה שמפריע לי, זה שקברניטי הכדורגל הולכים ראש בקיר עם זה שכדורגל זה 90 דקות. לדעתי צריך מזמן לקצר את הזמן נטו של משחק כדורגל, שיעשו מה שהם רוצים עם כמות תוספת הזמן.
צמצום דקות המשחק יאפשר יותר משחקי כדורגל בעונה. תקנו אותי אם אני טועה, אבל גם אם דקות המשחק המצטברות לא ישתנו, החלוקה שלהן ליותר משחקים קצרים מאשר פחות משחקים ארוכים, תתן לשחקנים יותר אוויר.