אם הכניסה של האמריקאים לשוק תצליח באמת - אני מצפה לשינויים מהירים וחדים כמעט בכל דבר שקשור לענף כ-״מוצר״. אפשר לראות את זה אפילו מהתקצירים של ה-MLS או מה שהולך במדיה החברתית מאז ההגעה של מסי. הגישה אחרת לגמרי, הדגש הוא שואו-ביזנס לטובה ולרעה. יש שיח ברשת סביב ההתאמה של המשחק לשידור, פרסומות וכו׳, על הדלילות היחסית באקשן ועוד.
אני דווקא חושב שהכח מספר אחת של הכדורגל זה להצמיד אנשים לטלוויזיה לפרק זמן גדול. כשאני רואה משחק עם חברים אנחנו דווקא די מבסוטים שהוא נכנס להארכה כי השגנו עוד חצי שעה של לחיות בבועה הזו.
אם הכדורגל הופך לטיקטוק אני עובר לראגבי !
אין לי טיקטוק/אינסטגרם או כל אפליקציה אחרת מהסוג הזה, יש לי פייסבוק שפתחתי רק כדי להמשיך להיות חבר בקבוצת האוהדים הישראלית של ליברפול אחרי שעברו לפייסבוק וסגרו את הפורום.
שיזדיין הדור הצעיר !
אתה מכיר ענפי ספורט פופולריים אחרים שהאירוע נמשך פחות משעתיים?
כדורסל? פוטבול? בייסבול? הוקי קרח? טניס? טור דה פראנס?
לדעתי הבעיה היא לא הזמן הכולל ברוטו של המשחק , אלא שקבוצות כמו חטאפה גורמות לכל האירוע הזה להיות משעמם ודוחה.
אתמול ראיתי סיטי נגד סביליה, גם כן משחק שקבוצה אחת טובה בהרבה מהשניה, אחת תוקפת השניה מתגוננת, אבל זה היה משחק מעניין כי סביליה שיחקה כדורגל.
זה החברה מספורט אנטר? אוהדי ליברפול?
לא, היה אתר רשמי של אוהדי ליברפול בישראל, כמו של ברצלונה עם שי היו בקשר כם הקבוצה והביאו כרטיסים למשחקים במחירים מוזלים וחולצות משחק חתומות וכאלה, באתר היה גם פורום, בסוף סגרו את הפורום ועברו לפייסבוק אז הייתי חייב לפתוח חשבון.
בסוף גם הקבוצה ההיא התפצלה ל 3 קבוצות אחרי שהרשמית הפכה לדיקטטורה.
לא צריך להפוך את הכדורגל לטיקטוק, אבל זה כן מהווה אינדיקציה מה מושך יותר אנשים. למי שלא מכיר את הKINGS LEAGUE של ג’רארד פיקה, זה פשוט גרסה מקוצרת ומותחת לכדורגל עם תוספות חדשניות. זה הכיוון.
אם משחק כדורגל יהיה 80 דקות במקום 90, זה יאפשר למכור יותר משחקים ולהפחית את הסכנה הבריאותית לשחקנים, ככה אני מניח לפחות.
פוטבול מוכר חזק בארה"ב (רק עולה ועולה) כשהוא משוחק נטו 60 דק’ וברוטו מעל 3 שעות למשחק (טווחי 3 שעות ו 20 דק).
הכל פונקציה של בניית מתח. בכדורגל יש משחק שיש אפס פעילות מעניינת. 0. איני מצפה לכל משחק 3-3, אבל אני גם לא רוצה משחק עם 5 מצבים לשני השערים. אם יצליחו למצוא נוסחה שתייצר יותר מצבים הכדורגל ינסוק פלאים. כיום אני ממש מתאמץ לראות בארסה ולא פעם נרדמתי מול מסך בשנים האחרונות. זה לא קרה לי בענפי ספורט אחרים (חוץ מאופני כביש שזה בראסמי שנת צהריים עד לאקשן של ההרים)
ואיך הפוטבול שנוסק ונוסק בארה’'ב בשאר העולם יחסית לכדורגל ?
מה שטוב לאמריקה לא בהכרח טוב לשאר העולם, הכדורגל זה אותו כדורגל עשרות שנים והוא הספורט הנצפה בעולם בפער ענק(וכן בקריקט צופים יותר כי הודו פקיסטן וכאלה מפוצצים באנשים, מדבר על כל העולם)
אמריקה מחפשת אקשן ודרמה אנחנו מחפשים כדורגל טוב.
הפיתרון הכי פשוט לבעיית הכדורגל הוא להעניש בחומרה על ביזבוזי זמן ועבירות לא ספורטיביות.
אתה יורה. תניח ת’נשק
אני מדבר איך לעשות מעניין את מה שאתה אוהב, אתה עונה לי אבל לא מעניין אותך מה שאני אוהב…
אני מציע לך תבלין טוב שיעשה לך את הפיצה לטעימה, אתה עונה שזה לא קשור כי התבלין הזה עובד על בשר.
אמריקאים הם לא יותר סבלניים משאר העולם, אם הם מצליחים לראות פוטבול שהוא משחק הכי לא רציף שאני מכיר (זמן ממוצע ל play הוא 4 שניות) ולא חצי שעה אלא 3.5 שעות, שאר העולם גם יוכל לראות כדורגל שעתיים ושלוש. הבעיה שגם שעתיים בכדורגל משעמם ת’תחת, ברוב הקבוצות בעולם. לא הבעיה של אורך זמן, לא הבעיה של אורך רוח של אנשים, פשוט מוצר שברובו הגדול מחורבן לאללה. בגלל בזבוזי זמן, בגלל מה שתבחר…
וואו, כל-כך לא נכון. האמריקאים הם העם הכי סבלן בעולם, בפער. עומדים בתורים יפה-יפה, שעות, בסבלנות עד השמיים.
גם האירופאיים עומדים יפה בתורים, כמובן, אבל מקללים בשקט מתחת לשפם שלהם (מניסיון, אני מבין את השפה). אצל האמריקאים לעמוד בתור זאת חווייה דתית כמעט. באמריקה אתה אשכרה יכול להעמיד 3 אנשים אחד אחרי השני באופן אקראי באמצע הרחוב - וייווצר מאחוריהם תור, יש מאין.
כל העולם עומד בתורים. לא יודע אילו אירופאים מקללים בשקט, אולי הצרפתים רק. הגרמנים , ההולנדים, השוויצרים עומדים ולא זזים.
גם הסינים, עם כל חוצפתם הרגילה, עומדים בתורים אם זה מה שמקובל במקום. אף אחד לא צועק שיפתחו עוד קופה כמו בארץ.
כשאני רואה משחק שהוא לא בארסה או ריאל ואני לא מעורב רגשית, אני דוגמה ממוצעת לאוהד כדורגל.
אין לי סבלנות לראות בושידו, בזבוזי זמן, גלגולים על הרצפה, בכי לשופט ובדיקות ואר של 5 דקות .
אני לא מוריד מבט מהמסך אם המשחק טוב, יש מצבים, יש שחקנים טכניים והמשחק זורם. שום בעיה לשבת ככה שעתיים מול הטלויזיה. מתאפק על פיפי עד המחצית כדי לא להפסיד משהו.
הבעיה היא לא אורך המשחק אלא התוכן שנותנים לנו לצרוך.
הדרך הקלה ביותר להפוך את השואו למעניין היא לשפר את השיפוט.
איזו תגובה מוזרה חח
היית פעם ביפן? או בקנדה?
כמובן שהכל יכול להיות לפה ולשם וזה עניין של איניבידואלים ולא כדאי להכליל אבל אפילו מבחינה תרבותית האמריקאים לא נחשבים לעם סבלני במיוחד.
את השפה האירופאית?
מעבר לזה רק צריך לחפש ביוטיוב סרטונים של בלאק פריידיי כדי להבין שבני אדם הם פשוט טראש אחד גדול (ואמריקאים איפשהו שם בטופ המערבי).
יכול להרחיב?
לא יורה ולא כלום, רק כותב את דעתי מנקודת המבט שלי.
אני לא רוצה את התבלין האמריקאי על שום דבר שלי.
ממש לא מסכים, כדורגל זה מוצר הספורט הכי טוב שיש, אתה לוקח את המשחק מול חטאפה ומשליך על כל עולם הכדורגל, במשחק של ריאל למשל היה ממש מהנה, גם שאר משחקי הליגה הספרדית ברובם, תפתח כל משחק בליגה האנגלית ותקבל מוצר משובח, הבעיה היא כמה קבוצות בליגה הספרדית שמשחקות נגד ריאל וברצלונה ופשוט מסריחות את המגרש בכוונה, יש לטפל בזה ולא לחפש מודל אמריקאי שאני מאמין שהרוב כאן לא רוצה.
גם בספורט האמריקאי יש קבוצות מסריחות, כמו סאן אנטוניו של עונה שעברה שהסריחה והפסידה בכוונה כדי לזכות בלוטרי.
מה שאני מנסה להסביר(מבלי לירות ) זה שלכל ליגה יש את הבעיות שלה, הבעיות של הליגה הספרדית ניתנות לפיתרון, ושהכדורגל באופן כללי במצב טוב מאוד רק שכמה חטאפות לפעמים גורמות לנו לחשוב אחרת.
אם כבר לשפר את הליגה הספרדית אז המודל האנגלי.
אבל טיטי, כל הכדורגל הנצפה כולל מאות ליגות כולל ליגות פח הזבל משובחות.
מתוך כל עולם הכדורגל כמה כדורגל איכותי יש? 6 ליגות? מתוכם כמה קבוצות רציניות וכמה חטאפה? לא כל עולם הכדורגל טוב, רק הקצה שלו. העניין הוא שגם ליגה שלמה לא מצליחה לייצר כמות ועניין שלאהדה ושל איכות. רק הליגה האנגלית מפוצצת בכל משחק אצטדיונים ואולי גם הגרמנית שיש שם תפוסה מדהימה. אבל רייטינג יש רק לאנגלית.
אתה רוצה כל מודל של הצלחה אם אתה רוצה כסף. ואתה רוצה כסף כי כסף משיג את השחקנים הטובים ואת הרייטינג הנכסף. בריחת המוחות (לא מצליח להתחכם יותר) מהליגה הספרדית היא מראה לאיך כסף שואב כשרון ומשאיר ליגה חלולה יחסית לעבר.
וכן, כדורגל דפוק יגרום לרייטינג נמוך ולתפוסה חלקית.
אז תחקה את הליגה האנגלית, או האמריקאית של הפוטבול אבל תצליח לייצר מודל הצלחה כי הליגה הספרדית והאיטלקית בוואחד רגרסיה והגרמנית לא מתרוממת כבר יותר מדי שנים.
ובקיצור תיצור עניין כי כרגע יש יותר מדי ‘לא מעניין’ בענף.
נכון. אבל ראשית דברתי על הפוטבול האמריקאי. שם אין לוטרי ועדיין קבוצות נאבקות כולל קבוצות תחתית בעיקר כי שחקנים רוצים להשיג חוזה שמן.
שנית, לא אומר שצריך להעתיק במדויק, גם - אתה יודע - מדובר במשחק שונה מהותית ספורט ההפסקות האמריקאי. אולם השיווק העניין והשואו שיש שם מביאים המונים (חסרי מושג יש לציין) למשחקים של בייסבול (178 לקבוצה בעונה בלי הפלייאוף) ומשחקי nba כדורסל (82 לקבוצה בעונה בלי הפלייאוף)
להלן הקבוצות המשתתפות בליגה העונה:
מוזמן לומר לי, להערכתך, אלו קבוצות יפגשו את ברצלונה או ריאל מדריד וישחקו כדורגל חיובי.
מניח שיותר מחצי לא ישחקו חיובי במיוחד בחוץ, אבל, יש הבדל בין כדורגל הגנתי ונסוג לבין מה שחטאפה עשתה, גם בליגה האנגלית קבוצות קטנות משחקות נסוג נגד הגדולות, הבעיה שחטאפה עושה זאת הכי מלוכלך שיש.
בלי קבוצות קטנות ומציקות הכדורגל יאבד הרבה מהקסם שלו.
ככה גם בארה’'ב, יש שם המון ליגות כדורסל כמה מהן טובות ומעוררות עניין ?
הכדורגל הטוב היום זה בפרמיירליג ובצ’מפיונס(משמינית הגמר), הספרדית בנסיגה אבל היא במקום השלישי, הבעיות שיש אפשר לפתור, מסכים איתך שחייבים לעשות משהו, אבל לא עם הכיוון שאתה מציע.
דבר ראשון שהוא חובה להעניש קשה על משחק לא ספורטיבי, אם עבירה לא ספורטיבית או התנהגות לא ספורטיבית כולל בזבוזי זמן.
אם תקח מקבוצות כמו חטאפה את האפשרות להשיג נקודות בצורה לא ספורטיבית אתה תחייב אותם לשנות כיוון, אם תאפשר להן להמשיך להרביץ תקבל את המוצר הנחות שצפינו בו לפני כמה ימים, ומוצר כזה יאבד מערכו מהר.
תן לי שמות. עזוב אותך. מי תגיע למשחקים ואשכרה תשחק כדורגל. השקעתי בלהביא את הרשימה הזאת לפה בשביל שיהיה לך קל לנקוב לי בשמות.
על זה אנחנו מסכימים.