לא רק ספרדי ואנגלי: ת'רד הכדורגל הכללי

לא הייתה איזושהי התחמממות ביחסים עם אינדונזיה?

בנושא אחר.

מארקה עם כתבה על כמות וניצול הבעיטות החופשיות
בליגה הספרדית חלה ירידה דרסטית מאז עונת 20\21 .
אני עוד איכשהו יכול להסביר ירידה באחוזים כי מסי, אבל לא יכול להסביר את הירידה בכמות הבעיטות.
בכתבה יש גם גרף של 5 הליגות הבכירות, ויש ירידה בכולן.
לא עולה לי לראש הסבר הגיוני כלשהו.

כניסה של הואר אולי?

מתאים מבחינת השנה, אבל אני לא מוצא שום קשר.
ואר לא מתערב בבעיטות חופשיות, אלא אם כן זה אדום ישיר.

נכון לא חשבתי על זה.
אם צריך בכח אני יכול אולי לקשר את זה לזה שבמשחק עומד והגנות צפופות יש פחות סיכוי לעשות עבירות בשטחים שהם נוחים לבעיטות ישירות.
רוצה לומר, קבוצות מצופפות את האמצע בזהירות ודוחפות את היריב לצדדים שם מתאבדים על הכדור.

אבל זה נוגע בעיקר לספרדית לא יודע לגבי שאר הליגות

היופי במושג ‘התחממות ביחסים’, זה שזה יכול להביע גם הרעה וגם הטבה בטיב היחסים.

חד-משמעית כניסה של הוואר.

מאז הכניסה של הוואר, השופטים על המגרש הרבה יותר “פאסיביים” - בעצם גם בלי מרכאות, הם פשוט הרבה יותר פאסיביים. הם שורקים הרבה פחות, בייחוד באירועים “גדולים” (קרי: סמוכים לשער), וסומכים על זה שמקסימום הוואר יתקן אותם. המעבר משיפוט בעידן טרום הוואר להיום, דומה קצת למעבר מניווט בעידן טרום ה-GPS להיום.
לרוב מדובר בשינוי מבורך וגם ראציונלי, אבל בכל מה שנוגע לבעיטות ישירות זה בעיה - כי כידוע, הוואר לא יכול לתקן יתרון שניתן בשיקול דעת מוטעה. אבל השופטים נוטים גם שם לפאסיביות, מכוח האינרציה.

אם כי, בהקשר הזה אני חייב לציין שבאופן אישי למדתי קצת “לשנוא” את כל הטקס הזה של בעיטות חופשיות ישירות. העמדת החומה, הצעקות של השוער, המשחקים של ההגנה, המבטים רבי הרושם, הספירה לאחור - בשביל משהו שב-90% לפחות לא נותן שום דבר, וכמעט תמיד פשוט מבזבז זמן משחק בציפיה לכלום ושום דבר. יכול להיות שזה נובע מ’פוסט טראומה’ מעידן הכריסטיאנו, אבל גם אצל מסי הגדול ברוב המוחלט של המקרים לא ייצא מזה כלום.

כתבת בעצמך - מסי.
כיבוש שער מבעיטה חופשית זה מאורע כ"כ נדיר (וכשיש ירידה של 50% בכמות השריקות - אפילו יותר נדיר), שמספיקה ירידה של מספר בודד של שערים בשנה, כדי שאחוז השערים יירד באופן דרמטי.

אגב, זכורה לי גם ירידה בכמות ההבקעות בעקבות ההכנסה של ספריי הסימון בזמנו.

עריכה: מצורף קישור לנתונים לדוגמה.
זכרתי את זה דווקא כי זה מנוגד לכאורה להיגיון הפשוט.

אני מבין את מה שאתה אומר, אבל סובייקטיבית לא נראה לי שהשופטים יותר פאסיביים בעבירות.
זה מורגש אולי בנבדלים, כשסומכים על הואר שיפסול שער לא חוקי.

אבל איך אתה מסביר ירידה גם באחוזי ההבקעה מבעיטות חופשיות?

נשמע שהתוצאה דווקא הייתה אמורה להיות הפוכה. לפני הספריי החומות גנבו מטר-שניים והקשו עוד יותר על הבועט. הספריי לכאורה עוזר לבועט בכך שהוא מונע את הגניבות האלו.

גם השחקנים גנבו קדימה או אחורה למרחק נוח יותר לבעיטה.

אני מסרב לקבל שהספריי הוא הסיבה. לדעתי זה מקרי לחלוטין שהירידה באחוזים התחילה באותו זמן שהתחילו להשתמש בספריי.
רק בליגה הספרדית חלה ירידה קבועה באחוזי ההבקעה, בליגות האחרות יש שוני גדול מעונה לעונה.
אז הטענה של מסי היא לגיטימית יותר

אחרי בדיקה נוספת, השנים לא מתאימות.
בלה ליגה הואר התחיל בעונת 18-19, והירידה החדה בכמות הבעיטות החלה ב 20-21.
בפרמיירליג הואר התחיל ב 19-20, והירידה החדה החלה ב 17-18.

לא הבנתי - הוא לא הגיע רק אתמול לבאיירן? איך הוא כבר נגד המאמן?

חליבה התבלבל. לפי בילד, השחקן השישי היה סאדיו מאנה.
קאנסלו דווקא התראיין ואמר שהוא בשוק מהפיטורים הפתאומיים.
גורצקה וקימיש דיברו לזכותו של נאגלסמן
ההימור של משה, שזה מולר, בינתיים לא ראיתי מקושר לפרשה הזאת.

סליהמידזיץ’ מחליף גרסאות כל זמן. התחיל עם “נאגלסמן איבד את חדר ההלבשה”, המשיך עם “תוצאות לא טובות, נצחנו רק 5 מתוך 10 משחקים אחרונים” ולאחרונה קראתי “ראינו הזדמנות טובה בשוק המאמנים, אז לקחנו”.

אני לא יודע איפה האמת , אני לא הולך להצליב מקורות ולחפש מידע. כל מה שכתבתי למעלה זה מה שקראתי בעיתונות הספרדית, אז קח בערבון מוגבל.

לא יודע אם מולר קשור לזה. כתבתי שהוא מאחרוני הותיקים שם והיו שמועות על חפרפרת שם עוד מתקופה של פפ. והשמועות שהוא היה החפרפרת שם. לא יודע אם זה קשור למקרה הנוכחי…

מארקה, בהסתמך על בילד, מספר מה היה הקש ששבר את גב הגמל מבחינת סליהמידז’יץ’ .
סאדיו מאנה קיבל רק 8 דקות בגומלין מול פאריז, והתעמת עם נאגלסמן אחרי המשחק מול כל השחקנים.
במקום להעניש אותו, נאגלסמן התקפל ופתח איתו במשחק ליגה הבא. מאנה לא קיבל שום עונש.
מבחינת סליהמידזיץ’ זה היה סימן נוסף שהשחקנים לא מכבדים את נאגלסמן, ולכן החליט להיפרד ממנו.
אני מוסיף - זה שהיה מאמן בכיר זמין בשוק גם שיחק תפקיד בהחלטה.

קיבלו את העונש הראוי

פרו ארגטינה וקטאר

מעניין מי יקבל…

המגזין/אתר “FourFourTwo” דירג את עשרת הבלמים הכי טובים בעולם כיום. והתוצאות, איך לומר את זה בעדינות, מעניינות -

הדירוג, ללא פירוט -

זה מוזר להחריד. מגזין סופר רציני אשכרה נתן לשלושה בלמים של ריאל מדריד מקום כשיש רק שני בלמים להרכב, ולא הזכיר בלם אחד של בארסה שלמרות שספגה בליגת האלופות עדיין מביאה נתונים מטורפים בליגה. מוזר מאוד

מה שמצחיק, זה שגם אף-אחד משלושתם הוא לא הבלם הטוב ביותר של ריאל נכון להיום.

האמת שזה בעיקר נראה כמו רשימה כמעט מושלמת של ‘הבלמים הכי אוברייטדים בעולם כיום’.

אה, ויותר מאשר אוהדי ברצלונה (או אוהדי כדורגל באשר הם), לדעתי מי שהכי ייעלב שאראוחו לא נמצא ברשימה הזאת - זה ויניסיוס.

זה רק מראה שהם פשוט לא ראו משחק אחד של ריאל.