לא סתם פריז לקחה את הצ’מפיונס ברגע שהוא עזב. הגרסה הטובה ביותר של פריז בשנתיים של מסי שם הייתה כשאמבפה היה פצוע, ומסי וניימאר פשוט רקדו על הדשא. איך שהוא חזר הוא דרש שדברים יעברו דרכו ולקח את הקבוצה אחורה.
דרך אגב ושהיה ברור לדעתי מה שאמבפה עשה שלשום הרבה אבל הרבה יותר חמור ממה שויני עשה בקלאסיקו ההוא ואם לויני היה את התירוץ של החילוף של אלונסו,פה לאמבפה אין שום תירוץ, אמבפה עשה הכי קרוב למרד במאמן שאפשר.
בחיי שאני שמח שפח הזבל הזה לא בברצלונה. שום שיא ושום יכולת ספוריטיבית והשחקן הכי טוב בעולם לא ימחקו את האפס שהוא.
לואיס אנריקה נראה לי רץ עכשיו במשרדים של פסז וצועק משמחה “אמרתי לכם”
אתה לא חושב שאם מודיעים על מחליף באותו ערב אז הדבר כבר היה סגור וידוע מראש ללא קשר לתוצאה? גם אם מקפיצים את מאמן המילואים, ישבו איתו ועבדו איתו על החוזה כמאמן ראשי זמן מה לפני שהפרשה ״התפוצצה״.
לא שאני בא להגן על הצב, הוא באמת אחד מאלה שבאים לי פחות טוב בעיניים ומעולם לא אהבתי אותו. אבל מרד במאמן שפוטר… לא לוקח את זה קשה מדי.
עם זאת, חוסר הספורטיביות הוא לא נסלח. בלי קשר לברצלונה בכלל, גם אם זה היה מול יריבה אחרת זה היה לא נסלח. יש פה חוסר כבוד לספורט כשלעצמו, וזה דבר שמחלחל בריאל כבר כמה שנים ומצער מאוד שזה מגיע לרמות האלו.
לטעמי יש מקום מצד ההתאחדות או כל גורם אחר שיכול להשפיע ויכול ״לכפות״ עונש בהקשר הזה, להעניש את ריאל על אי-ביצוע מסדר הכבוד. ושוב, לא כי זה חסר לי שיעשו מסדר כבוד לקבוצה שלי, אלא בשביל להשאיר את הספורט והכדורגל במקום הנכון והראוי מבחינת התנהגות וכבוד הדדי. אסור לתת לזילות הזו לעבור בשתיקה שוב ושוב.
לא יודע איך אתה תקרא לשחקן שברור עושה תנועת ידים לשחקנים לרדת מהמגרש אחרי שהמאמן (שעדיין בתפקיד) מבקש מהם לעמוד במסדר, מצטער לפעמים יש מקום לספק או פרשנות , פה יש וידאו ברור. בהנחה שזה לא AI אי אפשר לדעת היום.
לא כתבתי מרד אלא הכי קרוב למרד. תהיה מדויק אחי.
ודרך אגב מבחינתי אוהדי ריאל צריכים לכעוס עליו הרבה יותר מאיתנו, אני שם זין עליו. הוא בייש את ריאל מדריד. הוא דחף את המועדון שלהם לפטר אגדת מועדון ושחקן אהוב. ברצלונה תשרוד את זה.
לא צריכים להעניש אותם ולא בטיח זה רק יוסיף לתחושת הרדיפה שלהם. אם הם כך רוצים לראות את המועדון שלהם שהיה להם לבריאות.
לא קיליאן אמבפה פיטר אותו אלא ויניסיוס ג’וניור אם כבר כשמאז הקלאסיקו הדרישות לא היו אותן דרישות וכל הסמכות של צ’אבי אלונסו ירדה. ואם פלורנטינו פרס היה נותן לו גב לא הייתה לשחקנים ברירה להתיישר, מהשחקן הזוטר בסגל ועד לכוכב הכי גדול.
אגב זה כמו שהזכירו פה את פדה ואלוורדה “כשהוחלף ידעתי ש…” למרות שכתבנו אלף פעמים שהוא זה שביקש חילוף והוא לא כשיר במאה אחוז, כלומר זו לא הייתה החלטה (מטופשת) של המאמן אבל ניחא.
ויניסיוס עשה את זה בדקה 72 בקלאסיקו כשכל העולם צופה ורואה בשידור ישיר מה שנקרא ומעמד המאמן חזק ואיתן - אנחנו בדרך לנצח את ברצלונה אחרי שנה של השפלות, מובילים את הטבלה בפער של חמש נקודות, הקבוצה בתנופה, הכל זורם חוץ ממצב הרוח של הברזילאי שכבר אז היה בבצורת הבקעות. אין לי אינטרס להגן על קיליאן אמבפה פרט ליכולת שלו על המגרש [גם ההתעקשות שלו לשחק בגביע היא מטומטמת ומעצבנת], מה שהוא עשה כבר קרה כשהמעמד של צ’אבי אלונסו בשפל המדרגה. אני מבין לגמרי את השמחה אגב
עצם זה שאנחנו צריכים לדון מי יותר גרוע ויני או אמפבה זה הזוי. זה כאילו שתי הכוכבים הכי גדולים שלכם. כך לא בונים קבוצה. איפה יהורם ארבל שצריך אותו.
שמחה? ברור שאנחנו שמחים. אבל מי שבישל את הדייסה זה פלורנטינו.
אז זה לא היה מתוכנן וסגור.
פשוט זה היה המסמר האחרון בארון המתים של אלונסו.
דרך אגב. שביט יסכים איתי, תחזור הרבה מאוד שנים אחורה שהיה לשתינו היה יותר שיער . יום אחרי ההפסד בסוסידאד אחרי הסיפסול של ניימאר ומסי. לואיס אנריקה וברצלונה במשבר ברצלונה מאחורי ריאל. רחוקים הפסד אחד לאתלטי מפיטורים של לואיס אנריקה.
ניצחנו והשאר היסטוריה. אותו דבר אלונסו. היה מנצח את ברצלונה בסופר קופה שזה ניצחון שני רצוף ועוד בלי אמבפה ועוד אחרי ניצחון בדרבי ומי היה נוגע בו אחרי זה?
יש כאן הרבה הודעות לא ראויות אבל ניחא אתם בבית שלכם תעשו מה שאתם רוצים. אפילו הליגיונר חזר אגב.
לעניין: נגדיר את מה שאמרת כ”שפיץ של הנעל” בשפה של שלמה שרף. באותה מידה ריאל מדריד לא הייתה טובה בדרבי ולא הייתה רחוקה מלהפסיד לאתלטיקו מדריד די פאתטית כשחוליאן אלבארס בכושר גרוע ובליגה היא בפער אסטרונומי מברצלונה. היה יכול להיות מפוטר אפילו שלושה ימים קודם לכן.
ויניסיוס כוכב רק בעיני עצמו ובעיני פלורנטינו, הוא כבר שנה ומשהו לא משחק כדורגל, מדבר אחד שקיבל קללות והודעות אחרי הטייק בפודיום נגדו, שספר לו את המשחקים בלי שער מתסכול עוד מהקלאסיקו הראשון והתלונן עליו. הוא היה הצלחה של ריאל מדריד כילד צעיר שנראה שלעולם לא יוכל לתת גול - והפך לוורלד-קלאס. אף אוהד ריאל מדריד מעולם לא רצה לראות בו כפנים של המועדון או כסמל למשהו.
לא אתה נשמה, יש לדיון הזה מעל 2,000 הודעות ואני מניח שלפחות 50 פוסטים מאז אתמול. אני מתוסכל ועצוב מאוד ולא משליך עלייך או על אחרים שום דבר, כשיש לי מה להגיד אני כותב ועונה בנימוס, ממש מנומס. מה אתה רוצה להגיד ב-”אם זה היה הפוך?” אתם מנהלים את הפורום פה בעצם.
שים לב גם שלא התייחסת לשום דבר שאמרתי לגבי המשחקים עצמם, חצי הגמר כמעט חמק לנו, ולהיראות גרוע נגד אתלטיקו מדריד שהיא קבוצה בינונית ולא יודעת לעשות שום דבר עם הכדור - זה פחות מתקבל על הדעת ויותר מעליב מאשר להיות חסרי אונים נגד ברצלונה שיש לה הגנה בינונית אבל היא פנטסטית עם הכדור. את מפת המסירות של טיבו קורטואה מהמשחק הזה ראית? שהוא נאלץ לשלוח 25 כדורים ארוכים כי פשוט לא היה לנו למי למסור?
גם קיליאן אמבפה הכעיס אותי וקיוויתי בהתחלה שזה רק עיתונאי אחד שסיפר סיפור לא נכון ומיהר לצייץ משהו, פשוט יש כאלה שהכעיסו יותר.
כי איך ריאל שיחקה או איך היריבות שיחקו זה לא סותר את מה שכתבתי. אני לא מגן על אלונסו. טעה בגדול, ויש לו לא מעט בכישלון שלו, הוא גם מכיר את פרז יותר טוב משתינו. אבל זה הרבה בדיעבד.
ריאל היתה יכולה לשחק גרוע ככל שהיא יכלה, אם היא היתה מנצחת את אתלטי וברסה לדעתי פרז לא היה מפטר את אלונסו. אולי אלונסו היה נמאס ומרצונו עוזב.. כי תכלס ויני ואמבפה הפכו אותו לאפס.
יש שתי אפשרויות ריאליות לפרז, או לתמוך במאמן מול השחקנים או לפטר את המאמן ולהפוך את הכוכבים למי שקובעים.
פרז בחר באפשרות הכי גרועה לא זה ולא זה עד שהוא כבר לא יכל יותר למשוך את זה.
אתה אמרת שריאל מדריד יכלה לזכות בסופרקופה, זה היה קצת קשה, לא אגיד חסר סיכוי, ‘מוראלית’, בכושר של הקבוצות וגם מקצועית. על פניו במשחק היו לנו הזדמנויות וגם לברצלונה. אני הוספתי שבאותה מידה גם יכולנו לעוף כבר בחצי הגמר - על סמך היכולת שהפגנו - וזה היה בלתי נסלח מצד פלורנטינו פרס שהיה מפטר אותו כבר. אם צ’אבי אלונסו היה מגרד גביע אז הוא כאילו דווקא עבר את הסערה ואמורים לקבל ביטחון וכדומה וכולם שמחים והשקר מוסתר, אז אני לא חושב שהוא היה מרים ידיים.
לדעתי פלורנטינו היה צריך לתת גב לאלונסו מההתחלה אחרי הקלאסיקו לאחר הדרמה שעשה ויניסיוס. אבל אם אני לא טועה, בכל מקרה, הרגשתם את זה בא..
למה חסר סיכוי, עם ריכוז יותר בסופו של דבר הייתם יכולים לנצח או לפחות לקחת את המשחק לפנדלים.
מחצית שניה בעשרים דקות הראשונות וגם אחרי ה2-3 היו לכם מספיק הזדמנויות. אני לא זוכר מי אבל לפחות שתי נגיחות מסוכנות לשער.
צאבי לא יכול לנגוח במקום השחקנים שלכם לשער, הוא לא אשם שמול השער מחטיאים .
הבונקר שאלונסו פתח איתו מביש. הוא ניצל בזכות הנאיביות שלנו. אבל ואני כותב זה בצער, הכדורגל היום הרבה דברים נבחנים במבחן התוצאה. לאמין יאמל הוא דוגמה טובה. אני לא יודע אם אני קיצוני מידי אבל המחצית הזו של השנה הוא פשוט לא טוב והורס לנו הרבה התקפות, אבל הוא יתן הברקה אחת ויקבל מצטיין המשחק…. או שיתנו לו מצטיין החודש למרות שכל מי שרואה את ברצלונה מבין שיש את ראפיניה וזואן גרסיה מעל כולם עכשיו|
אני אולי סוטה מהעניין, אבל הנקודה שלי שאלונסו לא פוטר מראש לפני המשחק. אמבפה פשוט נעץ את המסמר האחרון בקבר של אלונסו.
בגלל זה מבחינתי אמבפה יותר גרוע מויני. הוא גרם לקבוצה כולה לרדת מהמגרש ולסרב לאלונסו, ויני עשה את זה רק על דעת עצמו. שוב זה PICK YOUR POSION שתיהם אפסים מבחינתי
דרך אגב זה גם מפתיע אותי כי לפי מה שקראתי עד הסופר קופה אמפבה היה יחסית בצד של אלונסו.
ההבדל הוא שאמבפה הוא עדיין השחקן שיכול להצעיד את ריאל לשליטה באירופה (בהנחה שפלורנטינו יתאפס על עצמו בסופו של דבר) . אבל הוא עדיין אפס של בנאדם.
ההודעה שלו באינסגרם פחות מ24 שעות אחרי מה שהוא עולל לאלונסו … פשוט ביזיון וציניות משולבת עם צביעות.