ת’רד היריבות :: חטאפה עם כסף ופנדלים

מסכים עם מה שאמרת, אגב מבחינתי שני המצבים הם לא פנדלים, לא ימאל ולא ויניסיוס.
ומשה אני לא אמרתי שיש לי בעיה עם המכתב ששלחה ברצלונה, זכותה להתלונן לוועדה של איגוד השופטים.

שניהם פנדלים. על ימאל 200% פנדל, מסכים

השאלה הפשוטה שחושפת פנדלים שקריים - מסי נופל פה? בשני המקרים אתמול התשובה היא לא ולכן לא פנדל.

הראשון תמיד יישרק לצערי, זה פנדל קלאסי של שחקן שהצליחה לו הטעייה, קיבל מגע קל, והעדיף ליפול כי ידע שזו אופציה טובה יותר מאשר להמשיך את המהלך כמו גבר. השני זה שופט שאכל צלילה, אין שום תירוץ אחר. ויני החליט ליפול ברגע שההשחלה הצליחה.

בהתאם לחוקה הקיימת, לטעמי בשני המקרים לשרוק לפנדל לא מהווה טעות. אבל לא לשרוק לפנדל, בטח במקרה השני, יעשה יותר צדק עם המשחק.

בכלל, הכשלה של שחקן שאינו במצב של בעיטה לשער ממצב קורץ (נניח סיכויי הבקעה של 50% ומעלה) בעיני לא מצדיקה עונש כזה משמעותי של פנדל (שזה כבר באיזורי ה- 80%+), אלא למשל עונש של שתי מכות (וענישה למכשיל כמו צהוב) יתן מענה הוגן יותר.

מנגד, מעניין שלא דיברו על הפנדל של סוסיאדאד, כי שם חוץ מפעולה כל כך גרועה של הבלם האוסן, החלוץ היה די רחוק מהכדור שכבר ברח, והוא כבר “התחייב” לגלישה כדי לנסות להשיג את הכדור, מה שלא יכל להוליד מצב בעיטה עם סיכוי גבוה לשער. שוב, אני מסכים כמו במקרי ויני, שלפי החוקה הפנדל מוצדק, וזה עונש ראוי להגנה לקויה מאוד של הבלם אבל לא נראה לי שהנושא כעת במחלוקת.

מה שקורה זה דבר פשוט

ששופטים מגיעים לברנבאו הם לא רוצים שהבנים שלהם יחזרו יום אחרי בוכים מבית ספר במדריד כי יש אוהדי ריאל קוראים לאבא שלהם גנב(כמו שהקון ההוא סיפר שנה שעברה לפני הגביע)

לכן יש כאלו שנשברים ונותנים איזה פנדל חינם לריאל. לא מאשים בשוחד או משהו פלילי את ריאל אבל זה התוצאה של הלחץ הפסול של ריאל את השופטים.

אני מבין את אוהדי ריאל שבוחרים לקבור את הראש בחול ולספר 1000 סיפורים, אני גם הייתי עושה את זה במקומם.

אבל אני בתור אוהד ברצלונה לא צריך להפסיק לציין את זה..

ברצלונה וכל הליגה אני חוזר זה לא רק בעיה של ברצלונה אלא בעיה של כל הליגה.

לכן כל קבוצות הליגה חיבים לדרוש , אולי השנה זה מאוחר מידי . ששנה הבאה ריאל מדריד צריכה לחדול מהסרטונים . אחרי גמר הגביע דרך אגב ברצלונה היתה חייבת לדרוש להעניש את ריאל . הם יצאו מזה נקי וכל מי שראה את המשחק ידע שהתעלול כמעט השתלם להם (קונדה מנע את זה)

הגיע הזמן שברצלונה תגדל ביצים ופשוט תילחם נגד זה. הלה ליגה יכולה ללחוץ על ריאל. זה רק עניין של רצון.

זהו , אני מסכים שהליגה חלשה. אבל אם בכל נצליח לקחת אליפות שאתה מתמודד נגד איגוד השופטים וריאל ביחד זה הישג עצום

אם ננסה להפוך את דיון הפנדלים לקצת יותר כמותי, כדי להבין עד כמה העונה הזו חריגה:

ריאל מדריד שיאנית הפנדלים העונה עם 13, כמעט כפול מהבאה אחריה (ג’ירונה, 7).
לצורך ההשוואה, בעונה שעברה (כל העונה), השיאנית (גם מדריד) הייתה עם 14 בלבד.
בעונות שלפני - 9, 12, 13, 13, 11, 10, 12, 9. (לא כולן מדריד)

למעשה, צריך ללכת עשור אחורה, עד עונת 2015/16 כדי להגיע למספר פנדלים שמזכיר את העונה הנוכחית. שם ברצלונה קיבלה 19 פנדלים (הסגנית, מדריד, קיבלה 9). זה בערך הקצב של מדריד בעונה הנוכחית, כאשר אם נעשה את פשע האקסטרפולציה (ונתעלם מעקרונות סבירים יותר כמו רגרסיה לממוצע), אז 13 פנדלים ב-24 משחקים מתורגמים ל-20-21 פנדלים בעונה מלאה.

עד פה המספרים.

ויני ואמפבה פשוט עלו על השיטה של הגדול מכולם איתי שכטר, ורוכבים עליה כל עוד זה מצליח. ברגע שהשופטים יפסיקו לשרוק על כל נפילה שלהם ברחבה, די בטוח שגם הם יפסיקו לחפש את זה בכל הזדמנות. כרגע זה עובד להם אז למה להתאמץ להגיע לכדור אם היריב כבר נגע בך.

כבר כתבתי לא מעט בפורום בעבר - במקרים של הצגה מובהקת, אני באמת לא מבין מה הבעיה להעניש בצהוב ואפילו בהרחקה, אם לא בזמן המשחק אז בדיעבד. עשורים של נרמול הרמאות הזו יצרו מצב הזוי לגמרי שבו גם כאשר הטכנולוגיה למנוע את זה קיימת מזמן, וגם כאשר כבר משתמשים בעזרי וידאו לשיפוט, הרמאות הפושעת הזאת ממשיכה להתקיים.

כמו עם בזבוזי הזמן, השחקנים לא אשמים בזה שהם מנצלים את התמריצים. הבעיה היא התמריצים עצמם (עונשים כבדים על התחזות ושעון שסופר משהו אמיתי ועוצר בזמן שהמשחק עוצר, בהתאמה).

כנראה שהייתי נאיבי לגבי קיליאן אמבפה ו\או לא ראיתי ליגה צרפתית מספיק (בליגת האלופות לדעתי הוא לא ‘התנהג’ ככה), לא חשבתי שהוא צוללן כזה. אני לא אוהב את ההתנהגות שלו לרחף באוויר גם כשאין מגע בכלל. לגבי ויניסיוס ג’וניור כן זה ידוע. אני מסכים עם הקו של פנדלים מאוד רכים. לא זוכר צהוב לוויניסיוס הרבה זמן שנבע מהתחזות אלא רק מדיבורים עם השופטים או ריבים עם שחקנים.

אבל גם שחקני ההגנה טמבלים ומשחקים להם לידיים ו\או לרגליים. נניח דין האוסן אתמול - ברור שזה פנדל בניגוד למקרה של ויניסיוס, אבל גליץ’ כל כך מפגר מול השחקן של ריאל סוסיאדד שגם אם עבר אותו בשל עמידה לקויה - מה כבר יקרה? קצת אחריות משחקן הגנה ובלי פאניקה, קצת זהירות. גם אם ויניסיוס עבר את אראמבורו בין הרגליים על הקו - זה עדיין לא מצב מסוכן במיליון אחוז כשיש שם הרבה רגליים ושחקני הגנה, לא היה צריך להיכנס ללחץ.

מסכים שנתוני הפנדלים לטובתינו הזויים כי אנחנו קבוצת התקפה די “נכה” למעט אמבפה וקצת ויניסיוס, זה בניגוד גמור לברצלונה של 2015/16 שהייתה מפלצת. אבל עם ה-VAR יש עלייה במספר הפנדלים בגדול. ב-2016 לא היה VAR.

לגבי השופטים אני מתקשה לחשוב על שופט בספרד שאני שומע שהוא הולך לשפוט ואני אגיד “וואלה הוא בסדר”, נניח כמו שבארץ הייתה תקופה שאוראל גרינפלד הוא קונצנזוס וכעת מדברים על ספיר ברמן כשופטת הכי טובה. יש את השניים-שלושה שהם הכי גרועים לדעתי, דה בורגוס וחיל מאנסאנו.

פאקו כפרעליך, על איזה תמריצים אתה מדבר? שופטים פשוט שורקים לכם לפנדלים למרות שהשחקנים שלכם צוללים. זה מאוד פשוט.

אתמול ויני צלל. גם אמבפה צלל כמה פעמים לפני המגע וקיבל את הפנדלים. השופטים מרגישים ״מוגנים״ כי הם יודעים שמספיק פריים אחד שמראה שיש מגע, בלי קשר מתי בכלל השחקן שלכם התחיל את הצלילה, והם מוגנים. זאת בדיחה, זה שיפוט פחדני ובעיקר לא אחיד.

אתמול היה פנדל אחד. הפנדל השני של ריאל זה בערך מחצית מהפנדלים של ריאל, וזה מה שמרתיח. כאשר מכשילים את לאמין באותה צורה, הדיפולט של השופט הוא לא לשרוק ישר. אצלכם כן. וזה, לא יעזור מה תגידו, קורה בעקבות הלחץ של פלורנטינו והערוץ.

אם ויני היה יודע שצוות וידאו היה בודק למחרת המשחק את הפנדלים ומרחיק אותו אם מכריע שהיתה התחזות - הוא לא היה צולל יותר בחיים ואפילו (רחמנא לצלן) מנסה להישאר על הרגליים ולשחק אחרי פאולים. ברור שזה היה נכון גם אם השופט היה מוציא לו צהובים במקום. אני רק מציין את העובדה שהתחזויות הן בעיה שאפשרי בהחלט לפתור אם רק יוצאים מהסרט שזו גזירת גורל.

אין שום קשר בין מה שאני כותב להאם שחקני ריאל צוללים יותר או לא, השופטים מפחדים יותר או לא וכו׳. ברור שברגע שיש תמריץ לצלול יהיה מי שינצל אותו (וזה כמובן לא מנקה אותו. כתבתי בעצמי שמאד לא אהבתי את השריקה לפנדל השני אתמול, וגם על הראשון אני לא מת). ריאל מדריד 26 לא המציאה את ההצגות והיא לא היחידה שמשתמשת בהן.

רוצה לומר - גם אם כל מה שאתה אומר נכון, אפשר לעקור את הבעיה מהשורש.

אתלטי בדרך לחטוף 3-0 מראיו החביבה

אני יודע, יגידו לי הם עייפים ובהרכב משני..

מאמן של אתלטי שבאמצע העונה זורק את העונה לפח ומתבזה בצורה כזו מול קבוצה שמתחת לקו האדום איבד את זה

לא משנה לי אם הוא יזכה בגביע השוקו בסוף השנה

אבל אם אתלטי רוצה מאמן כזה מי אני שיתוכח איתם

פאקו. הכל נכון. הבעיה היא שבואר פשוט בוחרים פריים שמצדיק את השריקה של השופט. אין לי ספק שהם ראו שהצלילה התחילה לפני המגע. כולם ראו.

הבעיה שהם בשביל להצדיק את השריקה בחרו בפריים סופי שיש בו מגע. הם לא רק שלא נלחמים בצלילות, הם מנסים למצוא פריים שקרי שמראה שלא הייתה צלילה.

וזה משהו שאי אפשר להסביר.

אין לי ציפיות מהצד השני שמורכב מהנביא שלא פוגע או מההוא עם הספר שהודף כל מחלוקת לטובתם או לרעתינו בהתאמה עם סטמפורד ברידג’ 2009.

מה שמדהים זה איך בעת ובעונה אחת אפשר להזדהות עם שלל הטענות על ההתחזויות השבועיות של ויני ואמבפה, בתלונות על כל מה שהיה נגד אתלטיקו בגביע (השער של קובארסי, ההתעלמות מהפגיעה בבאלדה והפנדל שלא נשרק ללאמין) עד לשער שאושר אתמול לג’ירונה - אבל כמכלול להתנער מהעובדה שליטרלי מזיינים אותנו ולצעוק נגריירה.

אין לי ציפיות מאחד שהיה מושעה מכל פורום בו כתב מעולם ואני הייתי המנהל בפורומים האלה, יש דברים שלא משתנים. אם היה לברצלונה עוד יורו על כל הודעה שלך שנמחקה פה ושם - יכולתם לקנות עוד שחקנים. אני גם יודע שאתה מחפש להכפיש אותי ולכתוב טוקבקים מגעילים בפרקים של הפודיום. שאפו

לפחות אל תהיה שקרן. קודם כל יש גם את פריז סן ז’רמן 2017 והרשימה ארוכה-ארוכה אבל זה בפעם אחרת.

וברצינות: שנה שעברה, ריאל מדריד מפסידה 1:0 לאספניול מהתחתית. קרלוס רומרו עושה עבירה על קיליאן אמבפה ואין כרטיס אדום. בסוף הוא מנצח את המשחק - אבסורד. טעות שופט ברורה. אני לאחר המשחק: בושה מבחינתי להתלונן על שיפוט כששיחקו חרא נגד קבוצה כל כך חלשה. מעבר לזה לא פעם אמרתי שאני “לא אוהב” כלומר לא הייתי שורק לפנדלים שקיבלנו, בין היתר גם נגד ראיו וייקאנו שזה היה בדקה קריטית הרבה יותר מאשר נגד ריאל סוסיאדד.

שכל אחד יתלונן על השופטים מתי שבא לו. לא לסלף את הדברים שאני אומר, כנראה שזו בקשה מוגזמת. אבל הבנת הנקרא של ילד בגן מה נעשה.

יש לי המון מה להגיד על צ’לסי אבל לא נראה לי שכל מלחמת התרנגלים הזו תעזור לנו פה

אורי אמרתי לך את זה בפרטי אני מסכים עם הרבה ממה שאתה כותב אבל תתגבר על היצר להכנס לעימות האישי הזה מולו.

שום דבר טוב לא יצמח מזה

אבל זה דעה שלי לא יותר מזה

אני מאוד רוצה לפתוח את הדיון על צ’לסי דרך אגב

אתה סתם תדליק אותו לעשות פה 5000 מילים על דירוג טעויות שיפוט במשחק נגד צ׳לסי.

חוץ מזה, מה יש לפתוח? הגיעו להם 2 פנדלים ברורים, לנו הגיע פנדל אחד, קיבלו אדום שלא היה. במשחק הראשון היה פנדל ואדום שהם לא קיבלו. עצם זה שאחרי 16 שנה רומנו מדבר על זה בכל מקום לדעתי מצדיק אבחון פסיכולוגי.

ובכלל, בלאוגרנה סיכם את זה יפה מאוד.

אני מוכן לזה , אתה זוכר את המשחק הראשון נכון?

בטח זו הצגת הדברים מנקודת המבט שלך המאוד-מאוד-מאוד לא אובייקטיבית, קשה להשלים עם זה שברצלונה הבלתי-ניתנת לעצירה עברה את צ’לסי רק בגלל שופט. רוב אוהדי הכדורגל שהם לא אוהדי ברצלונה ולא צריכים להיות אוהדי ריאל מדריד - יציגו את זה בצורה אחרת לגמרי. כותב המנהל הדגול שאחראי על ההתדרדרות של הפורום הזה לאשפתות פה ושם, פשוט אני הייתי היחיד שהזהרתי מה עומד לקרות, קלעתי בול. תודה על ההצעה. אתה גם צריך פסיכולוג, אתה אובססיבי.

מיכאל באלאק פרש ממשחק אחרי המשחק הזה כי איבד אוויר מלרדוף אחרי השופט, ג’רארד פיקה היה שוער שני עם מספר הנגיעות שלו ביד.