איזה קילומטרז’ נדרש בכדי לשבת בvar ולאותת לשופט את כל מה שהצופה הממוצע מהכורסא ראה? זה התוצר שמצמידים לך אקדח לרקה ומאיימים לא להופיע.
הנה, ויני גם קורבן בפורטוגל. מסכן. הוא מתגרה בשיקן, השחקן מחזיר לו, והוא בוכה כמו ילדה עם צמות.
קוף נשאר קוף.
מדהים איך כל העולם גזעני אבל רק כלפי ויניסיוס
ממש כאילו זה לא קשור לגזענות אלא לויניסיוס
הוא השחור היחיד בכדורגל, אז יש גזענות כלפיו
מוריניו כועס על השופט ![]()
![]()
ז׳וזה, לא קל להיות בצד השני אה? לריאל חוקים משלה.
תמיד יש החניון של בנפיקה ![]()
אם זה נראה כמו ברווז, מתגרה כמו ברווז ומתקרבן כמו ברווז - זה קוף.
חתיכת בלגאן היה שם. הצוות של בנפיקה ניסו להיכנס לחדר הלבשה של ריאל.
בעיקרון אני גם לא מבין מה ההיתממות הזאת עם ויני-כן, גם לרקוד מול הקהל זה התגרות. אני זוכר בזמנו כשאלבס ותיאגו התחילו לרקוד באיזה מגרש, פויול ישר בא ונתן להם סטירות ודרש מהם להפסיק. ובצדק. יש לחגוג ויש לחגוג.
לגבי השחקן הארגנטינאי-אין לדעת מה באמת נאמר, ומה ויני אמר לו לפניי. מה שכן-כולם תמיד אשמים, רק ויני מסכן. כולם הבעיה, ויני פשוט סובל מגזענות.
הבלאגן הזה בסוף משרת רק את ריאל. זאת קבוצה שפורחת דווקא כשיש בלגאן וכאוס.
מצחיק לראות את ארבלואה ואמבפה מזועזעים. הקפטן שלהם ב2017 אמר לשחקן שהוא קוף, לא ראיתי זעזוע.
בוא נעמיד דברים על דיוקם רגע (ודווקא בתור אחד שלא סובל את ויניסיוס ורוצה שכבר יפטור אותנו מעונשו):
זה שוויניסיוס הוא שחקן בלתי נסבל ועשה (ועושה) לא מעט פרובוקציות, וזה שהוא בבירור שחקן שקל יחסית לערער אותו ולהוציא אותו מריכוז במשחק - לא נותן לאף-אחד זכות או לגיטימציה להשתמש בגזענות כדי לעשות את זה. מי שפועל כך - חייב להיענש במלוא החומרה, גם אם זה מופנה ‘רק’ לוויניסיוס. גזענות היא מדרון מאוד חלקלק שאנחנו חייבים לתחום בצורה מאוד ברורה, ואתמול שחקני בנפיקה לחלוטין חצו את התיחום הזה.
אתה רוצה לערער את ויניסיוס? תקרא לו מטומטם, תבצע עליו עבירות קטנות ומציקות, תעשה לו טראש טוק - לא חסרים אמצעים. גזענות היא לא אחת מהם.
רגע, לא הבנתי (ולא ראיתי את המשחק), מה היו אותן התבטאויות גזעניות?
נשמע לי שכרגיל עושים פיל מעכבר, אבל אני מוכן להמתין עם המחשבות שלי עד שתציגו בפני מה היה מזעזע כל כך.
הטענה היא שהשחקן אמר לו ״מונו״ 5 פעמים. הבעיה? הוא עם החולצה על הפה, לא ניתן לדעת באמת. רק לסמוך על המילה של אמבפה וויניסיוס.
אני לא מאמין להם. השחקן עצמו מכחיש.
לפעמים שומעים מה שרוצים לשמוע.
מודה בבורותי…
עבורי מונו זה מוצג ארכיוני שקשור באיכות שמע זהה לשני הרמקולים. כאמור - ארכיוני מהתקופה שהיו רק שני רמקולים… ![]()
מה זה מונו?
מונו זה קוף. בעבר גם קבראחל היה מואשם.
חוץ מזה, ויני לא קיבל צהוב בגלל החגיגה. הוא קיבל צהוב בגלל ההתגרויות אחרי החגיגה-
אה, נו… ״קוף״ זה לא גזענות בוטה או מיוחדת. מצטער.
באמת אלישע?? ממך לא ציפיתי לדברים כאלה, אבל שיהיה. כמות הפעמים שאני קורא לעצמי ״שחור״ היא בלתי ניתנת לכימות ![]()
ברצינות. אם מישהו טוען שלהגיד ״קוף״ לכושי שחור מסריח מברזיל זה גזענות, אז שילך לחברים הווקה שלו ויחגוג איתם. לבנבן אשכנזי מתנשא…
הוא איים עליו שישלח לו את המונו בורגס.
אגב, מה שמצחיק אותי בכל ההצגה המיותרת הזו זה שאם כל זה היה קורה בדרום אמריקה היו צוחקים על זה, הראשון ויניסיוס עצמו, וממשיכים הלאה, כי אצלם זה לא נחשב פשע נגד האנושות כמו אצל הטמבלים במערב.
אבל הם למדו להיות קורבנות במערב ולבכות על השטויות כאלה.
איים עליך שיקרא למונו? תקרא לו וואטאבר ותמשיך הלאה. נמאס מכל החרא הזה.
ולאפס המאוס הגיע צהוב על ההתגרות. השופט לא טעה.
שחקני כדורגל שמתגרים בקהל שבאים לצפות בכדורגל צריכים לחטוף בחזרה
שקובו ועוד כמה שחקני ברצלונה התגרו לפני כמה שבועות באוהדי ריאל בחגיגות בקופה אמרתי אותו דבר לגביהם
ויני מתגרה בקהל ? שיחטוף בחזרה.
כל הפייק זעזוע הזה הוא צבוע. כל פעם זה חוזר על עצמו מחדש.
גם לאמין חוטף בברנבאו קללות גזעניות , ההבדל זה שהוא רק צחק על זה
מלבד ההתרסה מול הקהל ראו שהם מחליפים ברכות עוד לפני שויני רץ לשופט.
ועוד משהו, אם האווירה הייתה כל כך עוינת וגזענית כמו שמספרים לנו איפה זה פוגש את רודיגר, טשואמני וקמאבינגה שגם היו על הדשא?
אופטופיק אבל בכללי מונו זה יחיד. מונותאיזם למשל זה אמונה באל אחד, או המילה מונופול. ברמקולים באמת היה בהתחלה מונו, שזה ערוץ שמע בודד, ואז יצא הסטריאו שזה 2 ערוצי שמע, אחד לימין ואחד לשמאל.