אתה באת לפה להגיב לי. אף אחד לא שואל אותך למי להגיב ולמי לא, זאת לא תוכנית לפי בקשתך. אתה מוזמן להגיב פה כמה שתרצה ותבחר לענות או לא, זאת כבר החלטה שלך. אתה לא קובע מי יענה לך.
חטאפה קבוצה מגעילה ואנטי כדורגל, בלי שום קשר לריאל. ריאל הפסידה בגלל שהיא שיחקה לא טוב, ובגלל שויני פספס הזדמנות גדולה במחצית הראשונה. אבל לא שמעתי אותך מתלונן על חטאפה כשויני עשה הצגה יפה שגרמה לניון להיות מורחק בסיבוב הקודם ביניכם.
הנה אתה רואה, אנחנו כן מסכימים על רוב הדברים רק שאתה אוהב להישמע מתלהם משום מה.
אני לא מתלונן על הצגות של שחקנים כדורגל כי זה חלק מהמשחק. לא מתלונן על הצגות של ויניסיוס (שיצא לו שם של מתחזה ולכן הרבה פעמים לא מקבל שריקות שכן הגיעו לו, בצדק, אשמתו הבלעדית) ואני גם לא מתלונן על הצגות של שחקנים מקבוצות אחרות. בשביל זה המציאו את הוואר, אם שחקן מתחזה והשופט, הקוונים ו3 (!) שופטים שיושבים מול מסכי טלויזיה רואים הכל בהילוך איטי מכל זווית אפשרית, השיפוט פשוט גרוע.
ריאל הפסידה כי היא לא משחקת כדורגל כבר שנתיים והשחקנים הפרימדונות שלנו חושבים שהשמש זורחת להם מהתחת. הם לא נראים כמו קבוצת כדורגל בכלל.
כל השיח היה סביב משחק אלים, אם המשחק האלים הזה הוא חוקי, אני תהיתי למה לא כל הקבוצות משחקות ככה, בהינתן שכולם יודעים שאם בארסה (או ריאל) היו משחקות בצורה אגרסיבית כזאת, בכל משחק היה מורחק לפחות שחקן אחד, אז כולם מבינים שזה לא בגלל שזה חוקי אלא נובע, שוב, משיפוט גרוע בליגה (גם על זה כולם מסכימים).
יש פה בעיה ברמת הליגה שלקבוצה אחת מאפשרים לשחק ככה כשלקבוצות אחרות לא.
פעמיים בשנה ריאל סובלת מזה, פעמיים בשנה ברצלונה סובלת מזה, כשריאל/בארסה משחקות כדורגל, הם ינצחו בכל מקרה, כשהן נראות כמו כלום ושום דבר (כמו אתמול) הן יפסידו.
אני היחיד ששם לב שארדה גולר דוחף את רודיגר והוא נופל על דייגו ריקו? לא יודע לגבי הדין החוקי של מצב שכזה (ואם מקרים קודמים של “תאונות” פורשו כעבירה או לא).
הרבה משחקים ככה מול הגדולות. אלאבס למשל, מיורקה, אוססונה, בילבאו. לא כולם, אלצ’ה, בטיס, ויאריאל משחקים כדורגל לא משנה נגד מי.
חטאפה לקחו את זה לקיצון, כמו שכתבתי לך גם קודם. זה הסגנון של המאמן שלהם. מה שחשוב זה רק הנקודות, לא משנה איך.
לקבוצות אחרות יש יותר כבוד לעצמן ולאוהדים. בונקר מסריח מול בארסה או ריאל זה בנוהל, אבל מול קבוצות בסדר גודל שלהן הן מנסות לשחק. חטאפה זה תמיד ככה. לפעמים יוצא לי לראות כמה דקות שלהם פה ושם, לא משחקים שלמים, זה תמיד ככה.
חטאפה של היום זה עוד גירסה עדינה שלה. פעם היו להם שחקנים כמו דמיאן סוארז, שכל תפקידם על המגרש היה להרביץ ליריבים. 0 כדורגל, רק ביריונות. גם אז השופטים הגנו עליו, ביצע 10 עבירות של צהוב ו 3 של אדום בכל משחק.
-זה אולי חמק מעיני השופט וזה חמור אבל בגרמניה מבקרים את אנטוניו רודיגר ויש כבר קריאות לא לזמן אותו למונדיאל.
-לגבי חטאפה: במשחקיה ממוצע שלה נגד ברצלונה רף העבירות בדרך-כלל הרבה יותר חמור, אני חושב שאתמול הם באמת התחילו עם המון שיבושי משחק, ספרתי איזה חמש עבירות בשש דקות ומתוכן ארבע על ויניסיוס אבל השאר היה בסדר. לא היו כניסות אגרסיביות ובלתי-נסבלות אלא סתם מעצבנות כמו לעצור שחקן במשיכת חולצה וכדומה, לקח להם שעתיים להוציא כדור חוץ. יש לי אפס תלונות לגביהם אתמול. שיחקו בכלים שלהם ואולי הם דווקא הקבוצה שעושה את הליגה שלנו דומה לפריימרליג קצת אני מוצא קשר ישיר בין קבוצה שאין לה כדורגל לבין החוסן המנטאלי שלה והפאניקה וכדומה, הכעס על השופט - מדבר על הקבוצה שלי. הפסדנו בצדק.
אני יותר מתחבר למי שכתב שיש פחות אלימות מצידם, היה סוג של עליהום תקשורתי עליהם וכדומה (כמו אייל לחמן פה בליגת העל כשהוא היה מאמן בני סכנין). המשחק אתמול הוא לחלוטין לא דוגמא טובה “לסמל” את הברוטאליות שלהם אני מתכוון. זו הייתה הופעה רגילה לחלוטין מבחינת אגרסיביות ועבירות ושיבוש משחק. אולי בגלל היחסים הטובים בין המועדונים אבל לי אין שום בעיה איתם.
מה חשבתם אבל? הכתובת הייתה על הקיר. ריאל מדריד זאת קבוצה שמי ששולט זה השחקנים, אין שם היררכיה ברורה. אם היית היררכיה הברורה כמו במועדון רגיל-ויניסיוס היה מקבל בראש אחרי הקלאסיקו ויושב בספסל שבועיים, ואמבפה לא קובע על דעת עצמנו שהוא משחק, אלא הצוות הרפואי.