דלפ (?) - לא רק שבארסה של פפ עדיפה על בארסה של לוצ’ו, בארסה של לוצ’ו בכלל לא בשולחן של בארסה של פפ. לא במונחי יופי, נטו כדורגל והמשכיות:
בארסה של פפ במשך 4 שנים הייתה הטובה בעולם, ואף אחד לא הצליח ללמוד אותה ולהבין איך אפשר לנטרל אותה. במשך 4 שנים היא מעולם לא הובסה, וגם כאשר היא הפסידה משחקים ותארים - היה ברור שהיא הקבוצה הטובה יותר. הכי קרובה לנטרל אותה הייתה אולי אינטר 2010, כאשר על צ’לסי 2012 אני מאמין שנסכים שמדובר בעיקר במזל חריג. מדריד 2012, למרות שלקחה אליפות בזכות קצב צבירת נקודות מדהים נגד הקטנות (במקביל לעייפות החומר של בארסה נגד הקטנות), הייתה בפירוש נחותה מבארסה 2012, והפסידה לה ברוב מוחלט של 6 המפגשים הישירים ביניהן באותה עונה. הקבוצה הראשונה שבאמת ניטרלה את בארסה הייתה באיירן 2013, ולעולם לא נדע איך המפגש הזה היה נראה עם פפ, או אפילו רק טיטו בריא, על הקווים במהלך העונה.
אז כאמור, בארסה של פפ - במשך 4 שנים כולם ראו מה היא עושה, העריצו אותה, ולא הצליחו ללמוד איך לנטרל אותה. ומה לגבי בארסה של לוצ’ו? לא תשמע ממני מילה רעה על החצי השני של העונה הראשונה שלו. בארסה של 2015 ניצחה את כל הקבוצות הגדולות בעולם - מדריד, סיטי, פריז, באיירן, יובנטוס - בדרך לזכייה אולי הכי מרשימה של איזושהי קבוצה בגביע עם האוזניים הגדולות, וגם למיטב זכרוני בלי טעויות שיפוט בולטות לטובתה. לא היו פנדלים שלא נשרקו לצ’לסי, או אדומים מפוקפקים לואן פרסי ולפפה.
היו לה את מסי, סוארז וניימאר, כולם בגיל נכון ובחלוקה נכונה לעמדות ותפקידים (יש טוענים שמי שאחראי לחלוקה הזו הוא מסי ולא לוצ’ו - אבל הם גם טוענים שהגאון הטקטי האמיתי היה אשתו של פפ טיטו, אז נתעלם מזה). ובזכות שתי הנקודות האלה, ואפס אגו, זה עבד מעולה כמו שהשילוב של מסי, ניימאר ואמבפה מעולם לא עבד. אבל לכמה זמן? כמה זמן אפשר לשחק עם שלושה שחקנים שלא עושים הגנה, עד שהיריבות ילמדו אותך?
כבר בעונה הבאה קבוצות הביכו אותה. היא קיבלה 4-0 מבילבאו ו 4-1 מסלטה, דברים שמעולם לא קרו לבארסה של פפ, אבל אני מסכים שזה זניח יחסית ומשחקים לא מאוד חשובים כשלעצמם. בליגת האלופות היא לא הצליחה לפרוץ את ההגנה של אתלטיקו, שזה לגיטימי, אבל קצת מאכזב, לאור כל כוח האש שלה. אולי אפילו קצת מזכיר את אינטר. אבל אז הגיעה העונה השלישית - הפיק, במקרה של בארסה של פפ. ומה לגבי בארסה של לוצ’ו?
בעונה השלישית זה כבר נהיה עצוב בליגת האלופות, אין דרך אחרת לתאר את זה. בארסה קיבלה 4 מפריז ללא מענה (וחזרה בדרך נס בגומלין - ויש יגידו, אותם אנשים שמתלוננים על צ’לסי, ואן פרסי ופפה - עם טעויות שיפוט), וקיבלה 3 מיובנטוס ללא מענה (הפעם גם ללא מענה בגומלין הביתי). אם זה לא ממחיש לנו עד כמה למדו איך לנטרל אותה, אני לא יודע מה כן.
ובנימה טקטית - היה הרבה יותר קל ללמוד את בארסה של לוצ’ו מאשר את בארסה של פפ, כי היא שיחקה כדורגל שלא יכול להצליח לאורך זמן. אי אפשר לשחק עם 3 שחקנים שלא עושים הגנה. למעשה, אם אתה לא מסי או כריסטיאנו, אפילו שחקן אחד שלא עושה הגנה זה לא לגיטימי, גם אם קוראים לו אמבפה. לא אני אומר את זה, אלא הבוס עצמו: