מאמן זה לא כדורגלן, הוא לא צריך להיות “בכושר” כדי לשמור על רמה גבוהה. באמת הוא התחיל לאבד את זה בסוף הקדנציה בריאל, אבל כל מה שהוא צריך לעשות זה לחזור על הרעיונות מתחילת הקדנציה הקודמת.
כמו שלהחזיר את אנצ’לוטי המיושן היה הצלחה, ככה במועדון כמו ריאל מדריד להחזיר את מוריניו המיושן יכול דווקא לעבוד.
קונטה מגיע לפיצוצים בכל מקום שהוא דורך גם מול פיגורות הרבה יותר ״קלות״ מפלורנטינו. מאמן גדול, אבל אני מתקשה לחשוב על התאמה גרועה יותר בין תרבות ארגונית של מועדון ובין מאמן.
אני בכלל לא בטוח. האגו שלו חוטף בומבות בשרשרת כבר שנים. הוא כאמור המון דברים אבל דביל זה לא אחד מהם. הסנריו עכשיו שונה מאשר בקדנציה הראשונה שלו, אין מפלצת היסטורית ממול אלא ״סתם״ קבוצה מצוינת ובריאה.
אולי זה wishful thinking מצידי כמובן. תמיד חיבבתי את מוריניו, בטח יותר מאנצ׳לוטי, וקשה להתווכח על כך שההתאמה שלו הרבה פחות ״אורגנית״ + הוא מגיע הרבה יותר שבור ממה שאנצ׳לוטי הגיע אלינו.
אני בטוח שהוא הגיע עם אינסוף מוטיבציה גם לתפקיד ביונייטד, ואפילו לתפקידים בטוטנהאם וברומא. זה לא תמיד מספיק.
ברור שכל קדנציה טובה מוסיפה למורשת, בטח ובטח אם יניף את ליגת האלופות שוב, אבל הקריירה שלו תיזכר כאגדית כך או אחרת. אם כבר, לדעתי הוא מגיע עם הרבה פחות לחץ מאשר בקדנציה הקודמת - גם כי אין לו באמת מה להוכיח, הוא כבר קיבע את מעמדו כאחד מגדולי המאמנים של הדור שלו, וגם כי היריבה בסדרי גודל פחות חזקה מאשר בפעם הקודמת שהגיע למדריד.
ירד מאוד, אבל כולם פה בטראומה ממקרה אנצ’לוטי, שהגיע למדריד כשהוא לכאורה אחרי השיא, ולקח תארים בקלילות קרלואית מפתיעה.
הוא כבר עשור לא מצליח לעשות את זה, יש לזה סיבה.
אני לא חושב שזה בהכרח מינוי רע, בעיקר כי קשה לראות אלטרנטיבות עדיפות. נראה שבריאל מדריד צריך מאמן שהוא יותר פיגורה מאשר טקטיקן, וכאשר ניסו להביא טקטיקן שהוא יחסית פיגורה (יחסית לטקטיקן) - אלונסו לא שרד אפילו חצי עונה. אני לא בטוח כמה פיגורות יש שם בחוץ שרק מחכות לטלפון מפלורנטינו. כמובן אם יעשו מהפכה אמיתית ויעיפו חצי סגל אז אפשר לנסות לחזור להביא טקטיקן, אבל דברים כאלה כמעט ולא קורים, ואני לא רואה את מדריד נפטרת הקיץ מויניסיוס או מאמבפה (או משניהם?).
ועדיין אם להיות ריאלים, קשה לי להאמין שנראה את מוריניו מצליח מאוד או מצליח לאורך זמן. כלומר, אני לא רואה אותו זוכה באליפויות בק2בק, ואני לא רואה אותו מניף ליגת אלופות. אני חושב שאפילו יותר סביר שייכשל (לא יתחיל את העונה העוקבת) מאשר יצליח (אליפות).
מה שבטוח, הוא יכניס הרבה נוסטלגיה לכולנו - כחולים-אדומים ולבנים כאחד.
יונייטד לגמרי, המוניטין שלו גם היה במקום אחר עדיין. טוטנהאם ורומא שונה קטגורית כי התקרה שם נמוכה בהרבה. הוא מקבל פה get out of jail free card משום מקום ובלי הרבה הצדקה. הוא נכשל בפאקינג פנרבחצ׳ה לפני פחות משנה. להגיע לריאל עוד פעם לא אמור היה להיות בכרטיס הבינגו שלו.
הסוף משפיע מאד על המורשת של כל מאמן או שחקן בזיכרון הקולקטיבי. שאל את ונגר למשל, או את קרלו. כמובן שהמורשת שלו כמאמן היסטורי מובטחת עוד לפני כן, אבל יש לו הזדמנות ל-redemption אחרי שכבר היה גמור לגמרי ולצ׳מפיונס שלישי עם מועדון שלישי כמו קרלו (נראה רחוק היום, אני יודע. אבל זו ריאל).
רק להבהיר, אני לא טוען שהוא לא יכול להצליח במדריד, פשוט אני לא חושב שהוא יצליח בזכות זה שיבוא עם אובר-מוטיבציה לעומת משרות קודמות. אני גם לא חושב שהוא נכשל בהן בגלל בעיות של מוטיבציה. הוא נכשל כי הוא הזדקן, נהיה נירגן יותר, ואיבד את היתרון הטקטי שלו ולא הצליח להתחדש טקטית. כל הבעיות האלה עדיין יהיו תקפות במדריד. הסיבה שהוא יכול להצליח זה כי הוא עדיין פיגורה בכדורגל העולמי, וזה רלוונטי במיוחד במועדון של כוכבים, שהם גם ככה חסרי סבלנות להסברים טקטיים.
באופן משעשע, אם באמת רוצים לעשות מהפכה, לדעתי להביא את מוריניו (הנוכחי! בניגוד לזה של 2010) זו טעות גדולה. אם רוצים לנסות למשוך עם הקיים, אז מוריניו הוא בחירה ממש לא רעה, בהתייחס לחלופות.
אותי מעניין אמבפה או ויני בעיני מוריניו, בוא נצא מנקודת פתיחה שהוא המאמן ויש לו את כל הכח בעולם זה שוב בסימן שאלה גדול, במי הוא בועט בתחת בויני או אמבפה.
לטעמי הוא חייב לשחרר אחד מהם, אני מניח ש99 אחוז מהפורום המדרידאי פה רוצים לתת לויני בעיטה בתחת, מעניין אותי דעת הקהל במדריד ובמיוחד התקשורת שם, האם גם שם ויני לא פופולארי כמו בפורום פה
מה מוריניו היה, עשה, ירד או עלה זו לא השאלה לדעתי.
פלורנטינו מחפש משהו ספציפי במאמן הבא של ריאל מדריד, וכל מה שחשוב זה האם מוריניו מסוגל לספק את זה. מאחר ולא מדובר בניתוחי וידאו זה פחות רלוונטי אם מוריניו מתקדם טקטית ומקצועית כמו ב-2010.
דווקא העובדה שהכדורגל שלו לא התקדם זה יתרון עבור קבוצה שלא מחפשת לשחק כדורגל מתקדם עם שחקנים שפחות תואמים שיטות כאלה.
פרז רוצה את מוריניו לעשות סדר בקבוצה שאיבדה את המנהיגים שלה ונכנסה לכאוס בשנה-שנתיים האחרונות. לא סדר טקטי, סדר התנהלותי.
אם יצליח בזה, יעשה את העבודה שלו. בין אם זה יביא תארים או לא(וזה סביר להניח יביא).
אם רוצים לבעוט למישהו בתחת זה זה שמסיים חוזה בעוד שנה.
לדעתי זה בדיוק הפוך מהסיבה שלשמה מוריניו מגיע.
א. אם כבר דיבורי מורשת למיניהם - אין לזידאן שום סיבה ללכלך את הרקורד המדהים שלו ואת המורשת שהוא השאיר, בייחוד שהוא רואה איך הדברים מתנהלים כיום בריאל מדריד. בטח אחרי החוויה שהייתה לו בפעם האחרונה שבה הוא הגיע לקדנציה כדי ‘להציל את המולדת’, ובפועל לא קיבל שום שיניים אמיתיוצ כדי לפעול.
ב. חשוב מכך (מבחינת זידאן עצמו לפחות) - החלום הגדול שלו זה נבחרת צרפת, וסוף-סוף העמדה הולכת להתפנות. אין לו שום כוונה לסכן את זה כך שהעמדה תיתקע לשנים שוב אצל מאמן בינוני, רק בשביל חווייה מפוקפקת של לנסות לחנך חבורה של מפונקים מושתנים חסרי כבוד בסיסי למאמנים. בטח לא כשיש דור כזה בצרפת הנוכחית.
מסכים אבל לא מהסיבה שאתה חושב. זה עוד אליפות לברצלונה. מאמן מיושן וכל מה שהוא יעשה זה עוד ליקוק לאמבפה
דרך אגב ויני מאוד לא יאהב את זה.
אני חייב להודות שבדיעבד, ריאל מדריד הגיעו רק לא לחטוף תבוסה אתמול, לא היה אפילו מאבק מצידם. מדהים. אני קורא בפורום הלבן וחשבתי שהם מגזימים הרבה פעמים. אבל האוהדים שלהם פה בארץ יודעים טוב מאוד את מצבם האמיתי,
עד הדקה ה90 שבו השופט שרק במפתיע הייתי בטוח שאוטאוטו הם יכבשו וילחיצו אותנו. אבל אני לא חושב שהיה להם יותר ממצב אחד מסוכן באמת בכל המשחק.
ויניסיוס בתור קפטן ריאל מדריד מבייש לא רק את ריאל מדריד והאוהדים שלה אלא גם את כל הקפטנים הגדולים שהיו לפניו. לחשוב שהוא באותה רשימת קפטנים כמו איקר קאסיאס וראול איזה בושה גדולה למועדון הזה.
אין יותר סימבולי מלראות את מי שדרדר את המועדון לתהום מהסבוטאז’ ששלח את אלונסו הביתה אחרי הקלאסיקו הקודם ויצר את מלחמת הכנופיות בתוך הקבוצה - עולה כקפטן יחד עם טשואמני שרק לפני יומיים אשפז את המתבריין הסדרתי מאורוגוואי חרף ניסיונות המערכת והשופרות לקבור את האירוע ולשמור על עצמם מאחורי המריונטה על הקווים.
מי שדירדר את המועדון שלהם לתהום זה קודם כל פלורנטינו “עלאק הנשיא הכי טוב בהיסוטריה” פרז
הוא כרגיל יצא טפלון ולא יגעו בו.
מי שיצר את התרבות החולה הזו שם זה קודם כל פרז. זה לא התחיל השנה ולא שנה שעברה. בעיני וכתבתי את זה, זה התחיל במרדף המטומטם שלו אחרי אמבפה, זה מה שהתחיל הכל.
אני זוכר שהתווכחתי עם חצי פורום לפני 3-4 שנים כשאמרתי שפלורנטינו השתגע. הטריגר בשבילי היה ההתעסקות האינטנסיבית סביב נגריירה על חשבון הפרטנר היחיד שעוד היה לו בסופרליג. פלוס אישור לערוץ הטלוויזיה להשתלח בשופטים בצורה הכי נבזית.
פלורנטינו מבייש היום את כל הלגאסי שלו בשנים קודמות. כל ההחלטות שלו לא נכונות.
אני חששתי מאלונסו. הנה מאמן צעיר, מוערך, אגדה במועדון, שהרים מכלום קבוצה היסטורית בלברקוזן. הנה שחקן התקפה הכי טוב בעולם (נניח). שוער אגדי, רכש מאסיבי להגנה שהם הכי היו צריכים, ומסי הבא מארגנטינה.
איזה כיף שהחלטות של פרז ללכת עם ויניסיוס הצליחו להרוס את כל זה. הם מסיימים את העונה בצורה מבישה, בלי שום תואר, עם מכות בחדר ההלבשה, כשכל שחקן חושב רק על עצמו ועל המונדיאל, ולא על הקבוצה.
אני לא מאמין שמוריניו יעשה הוקוס פוקוס והכל פתאום יתחבר.
הטעות הכי גדולה של פלורנטינו זה שהוא לא ידע לשחרר מאמבפה. היה לו את הארי קיין בהישג יד, היה לו כוכב באגף שמאל בסגל. הייתה לו קבוצה מוצלחת עם ג’וד ורודריגו. והוא המשיך בכל עונה לרדוף ולרדוף.
איך אומרים? Be careful what you wish for…
פלורנטינו פרס אכן אדם אובססיבי, חלק מההצלחות שלו [שלא קיימות בעונות האחרונות] הגיעו גם בזכות התכונה הזו. מה שאתה אומר נכון, אני מנסה למצוא “הצדקה” לבחירה הזו של פרס כביכול. אולי הכישלון המהדהד עם אדן הזאר שהגיע מהפריימרליג בגיל 28 וחצי כשהוא שחקן שחסין מפציעות [כ-35 משחקים בעונה בליגה בתקופתו בצ’לסי], עלה לנו ה-מ-ו-ן כסף ולא נתן כלום - גרם לו לשנות. מעבר לתחושה עם אמבפה “ניצחתי”, הוא הגיע אלינו כמובן לא בחינם אבל בגיל 25 וחצי, כביכול שחקן של קרוב לעשור. הארי קיין הגיע לבאיירן בגיל 30. אבל אני מאוד רציתי אותו, שחקן פנטסטי, התאכזבתי בהתחלה שבקיץ 2023 השקיעו המון כסף בג’וד בלינגהאם.
חוץ מדימה אני לא יודע כמה אתם קוראים בתקשורת במדריד אבל אם פעם אחת היה רק כתב אחד שמבקר את הנשיא שלנו דרך קבע - זה כבר לא ככה. במארקה עולים הרבה טורי דעה שאומרים שפלורנטינו צריך ללכת. אני מסכים. וברכות על האליפות.
אמבפה זה הרבה בדיעבד. אני מבקר את פלורנטינו לאו דווקא על הרכש שלו אלא יותר אל זה שהוא פשוט השתגע לגמרי והיה מוכן לזרוק עליו איזה 150 מיליון אירו במקום לקחת אותו בחינם שנה אחרי
למזלו, אל חאליפי הקטארי הציל לו את התחת ולא שיחרר אותו אז לריאל,.
ורק לחשוב שבלי הטיפשות של הקטארי פסז היתה יכולה להיות עכשיו בדרך לגמר השלישי ברציפות שלה…
אידיוט
גם בוא נזכור שגם אם אמבפה לא צדיק בלשון המעטה, אני חושב שהעונה הראשונה שלו היתה טובה, מלך השעריוּם כבש כמעט בכל קלאסיקו כולל שלושער. הוא לא היה הבעיה שלהם בשנה שעברה.
השנה הוא הוא עוד שחקן חסר מנהיגות וסתם אפס
אם כבר מדברים על אפס אמיתי קבלו את הצוללן ויניסיוס
אבל למה אוהדי ברצלונה או כל קבוצה אחרת שונאים את הקוף ולא מאמינים לשום מילה שיוצאת לו מהפה , זה סתם גזענות!!!