ת’רד היריבות :: המקום להתעדכן

לא סותר מה שכתבתי פה נגד השיפוט אפילו מחזק את זה. טבאס הוא מאפיונר ואיך שהוא מנהל את הליגה זה גניבה.

לה

לא.
לבה קיבל 3 סה"כ על תנועת האף לשופט (כלומר 1+2).

אולי דל״פ, אבל לא בטוח שעדיף בנפיקה.
בארסה הסתדרה יותר נגד קבוצות ׳גדולות׳ מאשר בינוניות ומטה.
ספציפית נגד בנפיקה הסתבכנו וניצחנו בנס במשחק השני.

אני לא מפחד לקבל את פריז.

דל’'פ יחסית לפורום כאן - ראול אסנסיו בלם מצוין.
אנצ’לוטי ממש מפגר אם רק פציעות של כולם הכריחו אותו לשלוף את השחקן מהקסטיליה, בגיל 22 כמעט.
הולך לעשות לנו צרות עוד הרבה שנים.

או שיסיים כמו וראן. פציעה והביתה.

וראן נתן 10 שנים לפני הפציעה.

זה לגמרי הקונמנזוס בצד הלבן. אצלכם לא?

אצלינו זה דלפ להגיד שחקן טוב על שחקן של ריאל.
בטח על אחד שלא עלה הון וגם מתנהג כמו ערס

לא יודע, אתה יודע איך אומרים פה… חכה שתגיע יריבה קצת יותר רצינית.

למה מהזיכרון שלי הוא התחיל לשלשל אחרי המינשיאל ב2018?

כי אתה שבוי בקונספסיה של אומטיטי.

אסנסיו בהחלט מסתמן כאחלה של בלם.

יש כמובן את הסייג של “מרחב המדגם הוא רק חודש-חודשיים ובוא נראה אותו לטווח ארוך”, אבל זה נכון לכל שחקן שהוא בתחילת הקריירה ו/או הפריצה.

לגביי מה קרה איתו לפני גיל 22, צריך לשאול את אוהדי ריאל אם זה רק אנצ’לוטי ו/או פרז, או שאסנסיו עצמו מראש לא סומן כאיזשהו פוטנציאל גדול, ובעצם די מפתיע פה את כולם.

לא יודע למה אתה קובע את זה. זה אמורה להיות דעה פופלארית. זה אם הוא יסתדר עם הבעיות מחוץ למגרש…

הקטע המוזר עם אסנסיו זה שהוא בגיל יחסית מבוגר בשביל להיות בלם שאף פעם לא שמענו עליו ופתאום יהפוך לאחד הבלמים הטובים בעולם.

זה יוזקייס מאוד מאוד חריג, ולכן אני עדיין בדעה שמעט מוקדם וצריך לשפוט אותו לאורך תקופה ארוכה יותר עם מדגם גדול הרבה יותר של משחקים קשים.

מסכים שצריך יותר משחקים אבל השאלה שנשאלת היא האם הוא לא בלט קודם ופשוט אנצלוטי נפנף אותו? האיטלקי לא מצטיין במתן דקות לצעירים…

בכל זאת, אנחנו שומעים מדי פעם על פרוספקטים מהקאנטרה. מרובם לא יוצא כלום. כאשר יש שחקן שיש אמונה שהוא פוטנציאל לוורלד קלאס, אנחנו גם לא סתם שומעים עליו אלא מפמפמים לנו עליו בלי סוף (זוכרים את חסה ומוראטה?).

אני באמת לא זוכר מקרה שבו יצא לנו מהקאנטרה שחקן שלא שמענו עליו מעולם, שבמקרה שיחק משחק כי פציעות (ועוד בגיל כזה מבוגר!), ובסוף הפך לוורלדקלאס.

ההתלהבות ממנו היא לא פרופורציונלית כי התרגלנו לליצנים כמו אלאבה ומיליטאו בהגנה. עד שסוף סוף יש בלם נורמלי הופכים אותו ליורש של ראמוס. עוד מוקדם.

לא לגמרי מסכים על אלאבה ומיליטאו כליצנים, כי בכל זאת נתנו לנו שנה פלוס לא רעות בכלל (בדגש על 2021/2 והגביע ה- 14).
מצד שני אלאבה נחלש כל כך בעונת 2023, ובעקבות הפציעה וגילו המתקדם (אוטוטו 33) כבר לא ישוב ליכולתו מימי באיירן. וכמו ששמחנו שבא בחינם, אנחנו יחסית תקועים עם השכר שלו לעוד כשנה וחצי, כשהוא המשתכר השני בגובהו (רק אמבפה מעליו). לפחות המציא את טקס הכיסא.

חשוב להבין שאלאבה לאורך כל הקריירה תופקד כמגן, עד שבאיירן הבינה שהוא מתחיל את הירידה ולא היה בא לה לשלם לו. ריאל לקחה אותו והפכה אותו לבלם אולי אפילו בהצלחה אבל בתכלס זו לא העמדה בה הוא פרח בכל הקריירה.

כן יש בלמים שעשו את הטרנספורמציה לבלם והפוך, אבל בגיל צעיר יותר. ראמוס ופויול לבלמים, או אפילו קונדה למגן למרות שאני לא יושב שהוא מגן על קלאסי (בכל הנוגע להתקפה)

סליחה, אבל אתה די טועה פה.

קודם כל אלאבה התחיל בתור קשר.
הוא עשה את המעבר למגן שמאלי בתחילת הקריירה בבוגרים. ואת ההסבה לבלם עשה בכלל אצל גווארדיולה.
הוא היה שחקן מפתח בתור בלם בעונה הגדולה עם פליק, לפני המעבר לריאל.