ת’רד היריבות :: המקום להתעדכן

אסנסיו פשוט לא הרשים בקסטיליה, היה בלם נמהר עם קבלת החלטות מפוקפקת.
לא סתם, הבלם שציפו שאולי יפרוץ מרטינז גם צעיר יותר, גם קיבל דקות בקדם עונה וגם עשה כותרות.

אסנסיו מהיר מאוד ואגרסיבי, יכול להיות שזה לא התאים בליגה השלישית האיטית או שבאמת מדובר כאן בהבלחה חד פעמית.

קובע מה? שהוא שחקן מצוין או הקביעה שזה דל"פ בקרב אוהדי בארסה?
חשבתי שזה דל"פ כי אוהדי בארסה תמיד מנסים להקטין את שחקני ריאל ולהיפך. במיוחד כשמדובר בשחקן מבוגר שאף אחד לא שמע עליו לפני. הנטיה הטבעית שלי היא להתיחס בביטול אליו, אבל אחרי כמה משחקים שראיתי הוא נראה מצוין. חצי קוברסי :grinning:

הוא אכן שיחק כבלם לראשונה אצל פפ ממניעים ברורים (פפ מקדש טכניקה אצל שחקני הגנה).

אני מדבר רק על ריאל מדריד כי רק אצלינו ראיתי אותו בעקביות - בלם טוב הוא לא היה מהשניה הראשונה, הרבה לפני הפציעה וכו’. זה לא שולל את היתרונות שהוא כן מביא לשולחן, בסוף הוא טכני, מהיר ואתלט לא רע, אבל אוריינטציה של בלם, סגירות, משחק גובה דומיננטי - אין לו.

כי זה לא דעה לא פופלארית. הוא אכן עושה רושם של שחקן מוכשר. לגבי הפריצה שלו הפריצה שלו מזכירה את קוברסי שתיהם פרצו בגלל פציעות וחוסר בסגל.

אם היינו במצב כלכלי מצוין אני לא בטוח שקוב היה מגיע להרכב הראשון ופותח כך. זה דל"פ אמיתית חח

אני לא ראיתי יותר מידי אוהדי ברצלונה שמנסים להקטין כשרונות שלהם. לפי מה שאני שם לב לתגובות פה אנחנו יותר מעריכים אותו מאוהדי ריאל :wink:

קודם כל ראול אסנסיו כבר עם 25 משחקים אוטוטו בקבוצה הבוגרת מתוכם כשני שליש בהרכב וארבעה ברמה גבוהה - היה טוב באנפילד נגד ליברפול כשריאל מדריד פצועה וחבולה בכל המגרש, היה טוב פעמיים נגד מנצ’סטר סיטי וגם בדרבי, המדגם לא כזה רע. כמה משחקים גדולים-גדולים באמת יש בעונה מעבר לקלאסיקו.

השוואה לסרחיו ראמוס תעשה לו עוול בכל מצב כי הוא לא יהיה כאן 16 שנה ואולי גם לא חצי מזה. אבל לפעמים צריך קצת מזל. אני לא חושב שההתנהלות של המועדון עם מה שקורה בקסטיליה הוא נכון. הוא מגיע לכדורים באותו ביטחון של סרחיו ראמוס, הוא מהיר, הוא יודע לתקל. אולי קצת נמוך לבלם אבל גם פאביו קנבארו היה נמוך.

אני חושב שההתלהבות כאן היא לא ‘מאולצת’ או שאנחנו ‘מחפשים בכוח’ וזה סקסי שבלם מעולה גדל מהנוער. יש בו משהו. ואם הוא יהיה נאצ’ו אז זה לא אחלה? הוא בלם מחליף לגיטימי לריאל מדריד ואפילו מעבר לכך אפשר לומר כבר עכשיו.

לטעמי ההתנהלות של קסטיליה לא נכונה. לא נראה שהמועדון באמת מכיר ויודע מה קורה שם. קצת מזל והיה פורץ אולי יותר מוקדם.

אסנסיו לא עוכב כתוצאה מהסקנדל שלו?

אני יותר ויותר חושב שהכל תלוי במוכנות הפיזית שלהם. ברור שאם שחקן הולך לחטאפה ולא לריאל מדריד, הוא מציג יכול שמספיקה לחטאפה.

זה נראה לי ששחקנים מתאקלמים לדרישות של כלל השחקנים בסגל. שחקן כמו ואלוורדה, שמסוגל לעשות מה שהוא יודע ברמות הגבוהות ביותר, כי הוא מסוגל לעמוד בדרישות הפיזיות הגבוהות ביותר בכדורגל כיום.

אז ראול אסנסיו מראה מה שהוא יודע כי הוא עומד בדרישות הפיזיות. כנ"ל קובארסי לצורך ההשוואה.

יש שחקנים שלא עמדו בדרישות המינימום וכבר לא איתנו ולא איתכם. אבל יש כאלה שאולי היו ראויים להזדמנויות, או לקבל תכנית עבודה לרמתם והתפתחותם.

את הכישרון אי אפשר לקחת לשחקנים. מוסר העבודה או היכולות הפיזיות זה הבסיס שמאפשר לכל זה להתממש.

שחקנים נהדרים יש בכמויות, וגם היו בכמויות. ההצלחה עם ראול אסנסיו מוכיחה שגם בצד הלבן אפשר לשלב שחקנים ולא רק שלא יקרה אסון, אלא יכול לקרות ההיפך הגמור.

אני חושב שההתלהבות ממנו נובעת מכמה דברים אחרים - ראשית הוא ספרדי, יש לזה משקל.
בנוסף, הוא מקריב מעצמו ולא מפחד להתלכלך ולשלב אגרסיביות. עושה רושם שגם ללכת מכות הוא לא מפחד.
בשביל בלם שרק עלה עכשיו לבוגרים, רמת הבגרות והמוכנות הזו היא פלוס רציני. לא מכיר הרבה שחקנים שמסוגלים לעשות מבחינה מנטלית קפיצת מדרגה כזו בזמן מהיר כל-כך, ועוד להיות משמעותיים ולהשפיע על המשחק בצורה שניכרת לעין. מילא רק להיות סולידי - הוא אשכרה משחק טוב.

כל זה ביחד גורם להתלהבות רצינית שמזכירה נשכחות.

אני שותף להתלהבות, שלא תטעה, היא פשוט קצת חרגה מפרופורציה בעיני.

אחלה בלם ושווה הרכב לצד רודיגר גם בלי פצועים כבר היום. אין חולק על כך.

לדעתי אסנסיו הבלם השני בטיבו בסגל של ריאל גם שכולם בריאים. נכון ליכולתם מהשנה האחרונה.

אני חושב שריאל מדריד פשוט לא מאמינה בשחקני נוער, אלא אם כן הם באמת משהו מיוחד כמו חסה שהיה מדהים. אבל בכללי לשחקנים צעירים יותר קשה להשתלב בריאל, וזה לא משנה אם הם ״מיובאים״ כמו פליפה לואיז ואודנגרד (אני בחיים לא אדע איך לכתוב את השם שלו לדעתי) או שחקני בית שפשוט לא באמת קיבלו הזדמנות אמיתית כמו נגרדו שיכל להתפתח לחלוץ שלישי מעולה, חואן מאטה שהיה שחקן מעולה באנגליה, חואנפראן שהיה מגן בנבחרת ספרד ואת׳. אני יכול למצוא עוד דוגמאות של שחקנים שיכלו לתרום לריאל בשיא שלהם ואולי להתפתח בצורה שונה לגמרי במועדון.

ריאל מדריד לא רוצה להתעסק בחבלי לידה ולשלם זמן לימוד. היא מעדיפה מקרים של השאלה והחזרה במידה והשחקן מספיק טוב.

ראול אסנחיו הוא הפתעה גמורה כי הוא לא סומן ע״י אף אחד. הוא לא היה בשום נבחרת צעירה של ספרד. בגלל זה הוא הפתעה מטורפת בעיניי.
מה שכן, הוא מדרידיסטה אמיתי-הבנאדם היה כלום ושום דבר עד לעונה הזאת, וכבר הוא צועק על שחקנים יריבים שהם פחי אשפה ושיפגוש אותם במנהרה. שאפו.

חוץ מזה, אני תמיד נזכר שגם אולגר היה מעולה בעונה הראשונה שלו. יש תקווה שזה יתחרבן.

חלק נכבד מההודעה שלך לא מדויק.

הרבה מהכוכבים הגדולים שלנו בשנים האחרונות הגיעו בגילאים צעירים - בין אם זה ראמוס, מרסלו, ווראן ובין אם זה ויני, רודריגו, פדה ועכשיו גם אסנסיו.

וראן התראיין בימים האחרונים ואמר שבריאל מדריד יש תהליך הבשלה לשחקנים צעירים, ככה שלא זורקים אותם ישירות למים עם משקל עודף על הגב, אלא נותנים להם להשתלב, להתפתח ולהתאקלם בסבלנות.

ההבדל הוא ששחקני נוער ומילואים לא מתמודדים ברמה הפיזית, בניגוד לווראן, מרסלו, ראמוס שכבר שיחקו בקבוצה הבוגרת של לאנס, פלומיננסה או סביליה ברמה גבוהה יותר מאשר איפה שקסטיליה נמצאת עכשיו.

דווקא כשהמילואים היו בליגה השנייה שחקנים כמו מוראטה, קרבחאל, קזמירו וחוסלו כן קיבלו הזדמנויות בזמנו. זה לא במקרה.

פשוט בברצלונה השחקנים כן מתאקלמים בדרישות הפיזיות לרמות האלה, בריאל אין מנגנון שנועד לבשל אותם ולעשות את הקפיצה ולגשר על הבדלי הרמות.

אולגר היה מקרה חריג של פריצה מאוחרת, שחקן שאפילו לא גדל במאסיה אלא הגיע בגיל 21 לבארסה ב’ ובגיל 23, שזה גיל מאוחר וחריג, לקבוצה הבוגרת.

הוא גם סיים את הקריירה מוקדם יחסית.

לא יודע כמה נכון להגדיר את מרסלו כשחקן “שעמד בתנאים הפיזיים”. אני גם משוכנע שפדה ואלוורדה שהיה מושאל בדפורטיבו לה קורוניה וירד ליגה - לא היה עם יתרון משמעותי על פני שחקנים אחרים.

לדעתי יש לשחקן שבא מבחוץ ‘יתרון’ על פני התוצר המקומי. והוא לא צריך להיות ‘ילד פלא’ שבא ב-50 מיליון יורו כמו אנדריק, אלא פשוט שחקן רכש. הצעירים נלקחים כמובן מאליו. חסוס ואייחו היה כמעט חלק מהסגל. אני בספק אם קרלו אנצ’לוטי היה יודע מי זה ראול אסנסיו לולא כל הפציעות.

הכוונה שהם התמודדו מול יריבות ברמה פיזית גבוהה, וכתוצאה מכך התאמנו ברמה גבוהה יותר מאשר שחקנים שנמצאים בליגה שלישית או נוער.

זו הסיבה שניקו פאס יחזור לסגל בעונה הבאה ככל הנראה, כי הוא מוכיח את עצמו בליגה האיטלקית הבכירה.

השחקנים שציינת הם לא שחקני בית. הם שחקנים ששיחקו בליגות הבכירות במדינות שלהם ושם עשו את טבילת האש שלהם, ריאל מדריד לא גידלה אותם ולא באמת נתנה להם את הבמה וסבלה את הצירי לידה שלהם. או שהיא הביאה אותם ממקומות אחרים כשהם כבר שיחקו בבוגרים והם ראו כבר שם שהם טובים, או שהם היו מושאלים מריאל וחזרו אליה.

קשה למצוא שחקן ריאל שאשכרה גדל במחלקת נוער ועלה לבוגרים ככה, בלי לעבור בהשאלה או משהו בסגנון. אצל ברסה זה יותר נפוץ.

ואגב אני לא חושב שזאת הדרך הנכונה, לא של ברסה ולא של ריאל, אני חושב שכל שחקן הוא מקרה לגופו זה מאוד תלוי עמדה והמצב של הבוגרים. אני אישית תמיד אעדיף לגדל את הילדים שלי אצלי ולא להשאיל אותם.

Javier Tebas: “Real Madrid is a crying club. The wife of Real Madrid’s representative and pitchside delegate Megía Dávila works in the referees’ committee (CTA), yet no one has raised concerns about a conflict of interest like they did with Munuera Montero

זה מה שנקרא ירי בנגמש במקומתינו…

:joy: :joy: :joy:

חכה דויד יבוא להגיד לך שאתה מטורלל כי הם בכלל בתהליכי גירושים.

בילבאו מרסקת את ויאדוליד המסכנה 7-1 (ויאדוליד היתה ב10 שחקנים בתוצאה 4-1).
מחזקת את מעמדה במלחמה איתנו על מקום 3.

(ו6 נקודות ממקום 1)

אם כבר יריבות, אז קבלו את שלושה השבועות הבאים של אתלטיקו מדריד:
25/2 - ברצלונה בהר היהודים (גביע).
1/3 - בילבאו במטרופולינטנו (ליגה).
4/3 - ריאל בברנבאו (צ’מפיונס).
9/3 - חטאפה בקולוסיאום (ליגה).
12/3 - ריאל במטרופולינטנו (צ’מפיונס).
16/3 - ברצלונה במטרופולינטנו (ליגה).

חטאפה היא הקבוצה היחידה שמשחקת יותר ציני מאתלטיקו, ובילבאו… תקראו את התגובה של דובי.