זה כמובן לא גורר את זה בהכרח. אני לגמרי לא חושב שזה בגלל ההגעה של אמבאפה, אלא שפשוט קיבלנו את הבסט קייס של ויני בשני הדאבלים ולא מובטח כלל שנקבל שוב. בטח לא עם האגו ההולך וטופח וההתעסקות הבלתי פוסקת בשיט שבבירור מפריע לו לתרום מקצועית.
אני לא חושב שזה העניין שוויניסיוס לא בשיאו (ומאז השלושער נגד בורוסיה דורטמונד וההתרסקות בכדור הזהב אפשר לספור על כף היד את מספר המשחקים הטובים באמת ברמת וורלד-קלאס) אלא שהוא לא ממש מתעסק בכדורגל. וזה גורר את כל הקבוצה לריבים ובלאגנים מיותרים, אם כי: קודם כל אין מבוגר אחראי במועדון שיעצור את הסחף הזה הן על המגרש והן כל נושא השיפוט בדרגים הגבוהים. אני משוכנע שאם היה יושב משחק-שניים על הספסל הוא היה מתיישר במעט. אני לא אומר למכור אבל בהחלט יש לנו בעיה. אני כן חושב שמקצועית זה יכול להתחבר יותר טוב עם קיליאן אמבפה למרות שרואים בבירור שאמבפה נהנה ומבין יותר את רודריגו וג’וד בלינגהאם.
ואפילו אם אמבפה שהפעם היה אשם - היה מוסר לוויניסיוס כמו שצריך בתוספת הזמן במשחק הראשון נגד אתלטיקו מדריד והיה לנו יתרון 1:3 - זה גם היה נותן בוסט לדעתי לכל המסביב ביניהם.
זה קצת מצחיק הדיון הזה אחרי חצי שנה שכבר שמתם איקס על הקשר ביניהם. לוקח זמן לבנות כימיה ושפה על המגרש, לא תמיד זה יעבוד פיקס מההתחלה. לדעתי אתם קצת ממהרים לשפוט ויותר מזה-אפשר להיות מעודדים כי אין שם מלחמות אגו כרגע. אמבפה לא דורש דברים כמו מול ניימאר והוא בינתיים רגוע, אפילו שויני לפעמים אגואיסט אליו. אם זה היה רונלדו מזמן הייתי אומר אין סיכוי לקשר הזה להצליח כי רונלדו הוא מלך האגואיסטים, אם בנזמה לא היה הפאפי המקצועי שלו כמעט עשור הוא גם היה עף.
אבל זה עוד יותר מצחיק כי בדיוק בעבודה הזאת אנצ׳לוטי טוב, להתהלך בין טיפות האגו של הכוכבים ולגרום לדברים האלה לעבוד. הוא המגשר, הוא הפרסונה הזאת שמכפר ביחסי אנוש אולי מול התיישנות טקטית. ברמות האלה לפעמים זה יותר חשוב.
דווקא הדינמיקה שלהם בסדר ולכן אני דואג. שיתוף הפעולה עוד ישתפר. אצל ניימאר מה ששיחרר אותו להיות מפלצת היה סוארס, ואני לא חושב שיש תכנון להביא עוד סטאר להתקפה (ורודריגו בימין טוב אבל לא כוכב על). בלי להתייחס לזה שבעיני ניימאר כשרון גדול בהרבה מויני. אנצ׳לוטי גם לא יהיה פה לנצח.
בשביל הסכומים הפסיכיים שמדברים עליהם הייתי מוכר אותו בלי לחשוב שניה. גם עבור 100 הייתי מוכר אותו. ריאל לא צריכה אותו - יש לה כבר 2 שחקנים מצוינים אחרים שיכולים לשחק באגף שמאל, והיא כן צריכה חלוץ וקיצוני שמאלי.
אתה לא היית מוכר את ויניסיוס ג’וניור במאה מיליון יורו כי זו עסקה גרועה. קודם כל אנחנו “מול” מדינה שיש לה בור ללא תחתית עם כסף. הסכומים המדוברים הם הרבה יותר גבוהים. ויניסיוס הוא גם מותג, הוא בגיל של שחקן שעוד לא הגיע לשיא הקריירה וכדומה. ומעבר לכך בלי קשר הסכומים היום בכדורגל איבדו פרופורציה. כמה מנצ’סטר יונייטד שילמה על אנתוני אתם בטח זוכרים…
לא רוצה לרדת ליותר מדי טקטיקה אבל לאמבפה היו משחקים שהוא הוכיח שהוא מסוגל להיות גם אחלה ‘9’ לעת צרה, נניח ויאריאל, נניח הגול נגד אוססונה, והכדורגל דינמי זה שלא שהשחקן תקוע כל הזמן באותו המקום. ו-ויניסיוס פשוט כרגע לא טוב זה לא רק החיבור הבינוני עם אמבפה. בהתחלה אמרנו שהוא יופיע למשחק גדול כי כולם במוטיבציה גבוהה, הייתה ההרחקה וחשבתי שהוא יחזור עם מוטיבציה אחרי שנעדר לפרק זמן מה…ויש את עניין הבצורת שהייתה בליגה, זה לא עזר.
אולי פעם אחת הנבחרת - תמיד היה מגיע אליה בכושר שיא במדי ריאל מדריד ואז מאכזב בסלסאו - סוף-סוף תוציא אותו מהמשבר? אחלה שער הלילה ומאוד לא אופייני. אבל אוטוטו ארגנטינה…
זו באמת שאלה שצריך לבדוק אותה, אבל לא למכור קודם כי יש שאלה.
ויני כבר שיחק עם בנזמה ובלינגהאם שהיו נחשבים ליותר חשובים ממנו בזמנים מסויימים בקבוצה. כלומר תיאורטית זה אפשרי. לי אישית מרגיש שאחרי שהביאו את אמבפה לקבוצה והוא הפסיד את כדור הזהב קשה לו עם זה והוא לא רוצה לעזור לאמבפה. אם זה נכון, מעניין כמה זמן יקח לו להבין שהוא פוגע בעצמו יותר מאשר באמבפה.
בנוסף, לויני תמיד לקח יותר זמן ליצור תיאום עם שחקנים אחרים. אולי זה פשוט זה ואנחנו סתם מסבכים את העניינים.
אבל כן, זו שאלה שצריך לבדוק עם הזמן. אתה לא מוכר שחקן ברמה של ויניסיוס כי מרגיש לך שזה לא יכול לעבוד עם שחקן אחר. לטעון שצריך למכור אותו כי הטרלול שלו פוגע בקבוצה זה כבר משהו אחר ושאלה שצריך לקבל עליה החלטה כבר עכשיו.
הוא שיחק עם קארים בנזמה כשעוד היה ילד שלא פרץ באמת (הרי הכל ב-2021-22 היה מפתיע ובתולי, אמרנו ‘מה?’ כשהוא בעט חכם נגד לבאנטה וכבש צמד כמחליף) ולמרות המשפט המפגר שלו עם פרלאן מנדי עוד קודם (“אל תמסור לו - הוא משחק נגדנו”) בנזמה באמת היה כנראה מעין חונך שלו. הפעם זה עניין אחר לגמרי עם מעמד אחר לגמרי. אבל אני מסכים שזו רק עונה אחת וגם הלחץ החוזי כביכול לא קיים עדיין, הוא חתם עד 2027 שזה כבר עורר חשד, אפשר להתמזמז עם השאלה הזו שנה נוספת ולהחליט בקיץ הבא.
ייתכן. אבל הוא יצטרך להבין שברמות הגבוהות הוא לא ישחק לבד, ואולי יקח לו קצת יותר זמן להבין את זה אבל בסופו של דבר הוא יבין שהוא פוגע רק בעצמו. אמבפה משחק חלוץ ולא פגעו לו בעמדה, ואין לו יותר מה לעשות חוץ מזה מלבד לעזוב.
בכל מקרה אני אישית מאוד מבולבל ממנו. לדעתי השאלה בכלל לא צריכה להיות אם הוא יכול לשחק עם אמבפה אלא אם הוא יכול לשחק מבלי להיות מסוכסך עם עצמו. מתכוונים להאריך לו את החוזה הקיץ והוא בעצמו אמר שהוא רוצה להאריך חוזה ולהישאר. אני מקווה שהוא יתאזן, למרות שאני לא אופטימי.
הם בירידה תלולה מאז פתיחת הסיבוב השני, כתבתי בת’רד שלנו את קצב צבירת הנקודות אתה מוזמן לבדוק. קבוצות כמו ולנסיה וסלטה ויגו השיגו יותר נקודות ממנה. מעבר לכך אני חושב שהם פשוט גמורים מנטאלית בגלל ההדחה נגדנו בעיקר, קשה לקום מזה - בהחלט כואב מבלי לזלזל בהם. לברצלונה אין גם ‘לחץ’ של שערי חוץ כי זה לא קיים, אז 4:4, משחק חדש לחלוטין והיא יכולה לנצח שוב במטרופוליטאנו.
@dmitrys חייב לומר שתמיד אמרתי לדור הופמן בפוד קלאסיקו שקלמון לנגלה מתכונן לטעות. כל שחקן הגנה טוב יותר ברביעייה האחורית של אתלטיקו מדריד זו קבוצה שנוח להגן בה. אבל הוא לא בלם…
אתלטיקו מסיימת רק ב 1-1 מול אספניול ויוצאת מעשית מהמירוץ לאליפות.
מי אם לא לנגלה גרם לפנדל מטומטם לזכות אספניול. הפעם לא נגיעת יד אלא תפיסה גדולה ומתמשכת בחולצה. תפיסות קטנות בדרך כלל לא שורקים, אבל זה היה מוגזם.
מצד אחד זה נכון שהכל מרגיש כמו תפאורה שנועדה להכין את אתלטיקו לקראת המשחק מולינו בגביע, מצד שני, אני כל הזמן מגלה מחדש כמה כדורגל הוא משחק על מומנטום. זה גם היה מאבק עקבי של פליק במהלך העונה עד כה שנע בין המאבק על הכשירות למאבק על מומנטום של הקבוצה. אולי באמת המשחק שלהם מול ריאל היווה את ההתחלה של המפולת המנטאלית של אתלטיקו בהתעקשו על הכשירות של השחקנים שלה גם במחיר של איבוד נקודות מול קבוצה יחסית נוחה שעל הנייר הייתה אמורה להפסיד היום.
זה משעשע שב"בית" עשינו מולם הפסד ותיקו ובחוץ ניצחנו אותם, אבל זה בעיקר מעיד על כמה הם קבוצה מצויינת. הם כבשו מולנו לפחות שני שערים בכל אחד ואחד מהמשחקים עד כה העונה, וגם הניצחון שלנו במטרופוליטנו הגיע כי הם נפלו מהרגליים (פיזית ומנטלית). אם לא השער של לבנדובסקי, אנחנו כנראה מסיימים משחק שלישי נגד בלי ניצחון.
@Aimarito באותו הקשר, הם היו מצויינים נגדנו בליגה, בדיוק אחרי אותה ההדחה. אני בספק אם צ’ולו לא מסוגל לעשות את זה עוד פעם.
הסיבה היחידה מבחינתי ללא לרצות לעלות עם הנוער בגומלין הגביע, חוץ מזה שזה לא חוקי, או לא להפסיד בכוונה, היא ההשפעה הפסיכולוגית השלילית שיכולה להיות להדחה. זהו.
אחרת? אני לגמרי איתך. מצידי להיבעט ברביעי הבא כל הדרך אל פחות משחק שיציק בהמשך.