מה טבאס יעשה? אלו אופ״א ופיפ״א שממשיכות לדחוף עוד ועוד משחקים לקבוצות ונבחרות כל שנה מחדש, וכולנו זוכרים טוב מה קרה בפעם האחרונה שבארסה וריאל ניסו לקרוא על אופ״א תיגר. הליגה היא 38 מחזורים כבר עידן ועידנים, וגם הגביע לא מתארך.
תראה, הוא לא יכול לעשות כלום בנוגע לכמות המשחקים בליגה, אבל כן אפשר להסתכל על הקבוצות שמשחקות באירופה ולנסות לעזור להן מבחינת שינוי והתאמת ימים ושעות משחק במידת הצורך, וכמה שאפשר.
אני יודע שזה לא כזה פשוט לבצע את ההזזות האלו, גם אם הן רק בכמה שעות פה ושם, ונכנסים פה המון שיקולי פוליטיקה, זכויות שידור וחולות רעות אחרות. אבל לא מרגיש לי שנעשה מאמץ אפילו מינימלי בנושא.
כמובן שבנוגע למפעלים האירופאיים/עולמיים, בגזרת הנבחרות ובגזרת הקבוצות, אין לו מה לעשות.
אבל שעות המשחקים והיום המדוייק הם כן בשליטה של הליגה ועם זה אפשר לעבוד יותר טוב.
מהכיוון האחר, ימי המשחקים (שלישי-רביעי) והשעות באלופות לא השתנו כבר עידן ועידנים. למה הליגה לא עושה מאמץ לרווח ולפחות לקיים התייעצות עם הקבוצות הגדולות שמשתתפות במפעלים החשובים לגבי שעות משחק שיאפשרו להן זמן מנוחה אופטימלי?
אבל בגדול אני בצד שלך. עם עומס המשחקים הקיים היום אין הרבה מדי שהגופים יכולים לעשות בשביל לעזור לשחקנים בריווח המשחקים. צריך להוריד כמות משחקים בשביל באמת לאפשר זמן מנוחה.
בוא. הם קראו תיגר גם על כל הליגות המקומיות בעקיפין.
טבאס כל כך התחלחל שמאז יש לו חשבון פתוח עם בארסה וריאל גם יחד.
זה אפילו איחד את שתי הגדולות לתקופה קצרה, עד שחזרנו להיות ביצ׳ז אחד לשניים.
שעות וימים: מבין את הטענה אבל גם מבין למה שאחד כמו טבאס ישקול שיקולים עסקיים. סביר מאד להניח שיש גם אילוצים חוזיים שמצמצמים לו את מרחב האפשרויות אפילו יותר. גיחכו פה לא מזמן בצדק על הבכיינות של ריאל בנושא.
בסופו של דבר, אני לא חושב שאי פעם ההתאחדות הספרדית התחשבה יותר משהיא מתחשבת היום. זה לא אומר שאין מקום לשיפור, רק שההבדל הדרמטי הוא בכך שאופ״א ופיפ״א החריבו כל זכר לפגרה ול-״שומן״ בלוח השנה.
יש בזה הרבה מן האמת כמובן. אני לא בטוח שהיו אופציות אחרות. פלורנטינו טעה בדרך המימוש (מאד), אבל לא בניתוח המציאות. הגדולות יכלו לבחור במודל של הכדורסל האירופאי (וההתאחדויות המקומיות שונאות את היורוליג מאד), או בהמשך הקניבליזציה של הליגות הגדולות ע״י האנגלית. הן בחרו להמשיך לגסוס.
במהלך הספציפי הזה ספק אם הייתה בכלל עבירה, מה שבטוח הוא שקמאבינגה נפצע פציעת שריר תוך כדי הספרינט עצמו ללא קשר לפגיעה מהתיקול (שבעיני קמאבינגה בכלל יזם, הוא יכל בקלות לדלג על הושטת הרגל של המגן)
אני אומר שברצלונה טובה מאינטר וגם בכושר טוב ממנה - גם כי אני מעריך מאוד את ברצלונה. לא מזלזל באינטר אבל במשחקים האלה מבחינתי היא עדיין אנדרדוג, למרות שהיא עברה את באיירן מינכן וזו התקדמות. בעונה של הגמר שלהם היריבות בדרך היו פורטו, בנפיקה ומילאן שזה קומסי-קומסה. הקישור שלהם בהחלט מאוד מנוסה וגם לאוטרו. אבל הפער בניסיון לא תהומי. לברצלונה יש את רוברט לבנדובסקי, בשנה שעברה רוב הסגל היה ברבע הגמר. לאמין ימאל הראה ביורו במעט הופעות בנבחרת שהוא רוצה ודופק גול נגד צרפת בחצי גמר משהו שדויד סילבה לא היה יכול לעשות במאה הופעות בנבחרת. אז הניסיון לא חשוב אבסולוטית.
בהחלט לא מצליח להבין למה נגזרו עלינו שעות המשחקים המחורבנות האלה בחזרה הגנרלית לקראת הקופה דל ריי. 22:30 זה סיוט. ובחצי הראשון של העונה שיחקנו המון פעמים בשעות האלה, קצת יותר מברצלונה [זה בסדר כמובן, זה לא חייב להיות שוויון 17:17 לצורך העניין. סתם שעה שאני סובל בה].
בחדר ההלבשה? כן.
במשחקים מול אינטר? הוא יהיה רלוונטי רק בגומלין. אולי.
שמע מגיע לכם שהוא יהיה כשיר לפחות למשחק השני. הוא מפלצת פיזית, אולי יהיה נס. גם לא היה דיווח רשמי או משהו קרוב לזה.
אני לא אומר שהפערים תהומיים לטובתכם, זה לא 25-75. אולי גם הסגנון של אינטר זה סגנון שמרגיש לך שיהיה לכם יותר קשה מולו, ברצלונה הגדולה ההיא הודחה בעיקר נגד קבוצות עם סגנון כזה כמו צ’לסי ואינטר עצמה של ז’וזה מוריניו. מבחינת מומנטום וחיבור וקבוצה וגם שחקנים שעושים גולים מכלום - היתרון שלכם. בניסיון - הם, אבל שוב, בקצת. הם לא ריאל מדריד, לא ליברפול ולא באיירן מינכן. הם לא כל שנה מגיעים למעמדים האלה. צ’לנהולו היה שם יותר אבל פדרי שחקן טוב ממנו לדוגמא מה לעשות. מי פייבוריטית בצמד המשחקים לדעתך? באחוזים?
החיסרון של באלדה במשחק הראשון יהווה יותר בעיה מזה של לבנדובסקי, לדעתי. בעיקר בגלל שהתחליף הוא מרטין, אבל לא רק.
ההשוואה מול פדרי זה בארלה שנמצא בכושר מדהים.
פדרי לדעתי הקשר הטוב בעולם בעונה הזו. כאילו לוקח את ג’וד בלינגהאם קל. כמו שליאו מסי לא היה הופך להיות ליאו מסי אם לא היה מצליח להיגמל מהפציעות בשנתיים-שלוש הראשונות. לא יודע מה השתנה אצל פדרי אם זו התזונה כמו דני קרבחאל, אולי משהו מנטאלי, אם זה אימוני הכושר. בכל מקרה יש לאינטר שחקנים שהם מנוסים במעמדים האלה אבל ברצלונה לא תחרבן במכנסיים. מעבר לכך אתם בטח זוכרים את ההרכב שלכם בגמר 2009. כמובן שהיו שחקנים גדולים אבל בעמדות היה אלתור. הבלם, המגן השמאלי…
דיברתם על אדוארדו קמאבינגה - הוא שיחק כמגן שמאלי מול לאמין ימאל ב-2:3 הדחוק שלנו בסנטיאגו ברנבאו והתקשה מאוד. הוא קשר נפלא אבל במשחקים כאלה שצריך באמת ריכוז מקסימלי וכמובן שכל - אני קצת הייתי חושש ממנו. לצערי התחליף זה אורליאן טשואמני או פראן גארסיה.
בארלה הוא לחלוטין הכוכב שלהם. שחקן מדהים.
דווקא לאוטרו התפתח להיות שחקן יותר פונקציונלי שעוזר ליישם את השיטה ופחות זה ששם את הרגל האחרונה או מייצר.
ברמת האיכות אין להם יתרון עלינו, לנו אולי יש יתרון קל(טוב כשבאלדה כשיר), הפוטנציאל שלהם במפגש הזה נופל על זה שהם קבוצה טובה שמשחקת בצורה שפוגשת את כל החסרונות שלנו.
אם נצליח לשחק בצורה טיפה יותר זהירה וחכמה אז אין סיבה לא לנצח.
בקשר לריאל מדריד, במוצ"ש הקרוב וגם במחזור ה-35 -
קמאבינגה עם קרע בשריר במפשעה. סיים את העונה.
הזיה. הזלזול שלכם בפדרי לא יאומן.
לא כולם.
לא ראיתי את ברלה העונה, פדרי בוויבים של מסירות של צ’אבי בשיאו ושל מסי בשיאו.
לדעתי המשוחדת, הקשר הטוב בעולם.
לקרוא להשוואה לבארלה ״זלזול״… שחקן מצוין ומעוטר, אחד הקשרים הטובים בעולם. לוקח אותו להרכב של ריאל מחר. פדרי מוכשר פי 1000 מטוני קרוס לדעתי, ועדיין השוואה אליו לא תהיה ״עלבון״.
כמו שכתבתי, הוא פדרי שלהם. לכן הייתי מצמיד לו את גאבי שיבטל אותו.
גם כשבארלה בכושר מדהים, פדרי בכושר מדהים לא פחות ושחקן הרבה יותר טוב. בארלה שחקן מצוין, פדרי שחקן אדיר.
לפי מארקה, הוא היה המועמד לשמור על לאמין ולכן קיבל מנוחה בהחילת המשחק . נכנס רק בגלל שאלאבה נפצע.
עכשיו יש להם בעיה חמורה. לא מנדי ולא גרסיה לא מסוגלים לשמור על לאמין. כנראה בלם יצטרך לעזור, ואולמו ממש אוהב את החורים הקטנים האלה בהגנה.
זה ישפיע לליגה?