בגמר הגביע השופט התעלם מאיזה 700 פנדלים לטובתנו ועדיין השפלנו אותם. תן להם לבכות.
לא אכפת לי שהם בוכים. אכפת לי שהם גונבי דעת .
כאילו שלאפרוטה היחיד שמתלונן על שופטים. טוב עדיין לא שלח מכתבים וכל זה.
דרך אגב בלי ואטביזם. לאופרטה לא היה צריך להתלונן על השיפוט.
חבל לי על פליק, כי פליק באמת מנסה לא להתלונן על שיפוט. פשוט אנשים נורמלים אמורים להבין שאחרי משחק והפסד מתסכל כזה זה נורמלי להוציא קיטור. פליק באמת מנסה להישאר עם קלאס כלפי השופטים. הוא האחרון שצריך לחטוף על זה.
הבעיה שלי עם ריאל היא לא שהם מתלוננים על השיפוט. להיפך, אני חושב שחשוב לצאת נגד טעויות שיפוט, כי השיפוט חייב להשתפר. לא הגיוני שלמרות שיש כיום VAR אנחנו עדיין שוברים פה את הראש כל פעם מחדש על איך מקרה כמו הפנדל של לאמין נפסל.
הבעיה שלי איתם היא שהם תוקפים במכוון שופטים שלא טועים לטובתם. הם עושים קמפיינים טלוויזיוניים עם אוסף של טעויות שיפוט של שופטים, שטעו לטובתם פי 10 יותר פעמים. אם אשכרה נעשה סרטון נגדי על טעויות שיפוט לטובתם נצטרך לחלק אותו לחלקים כי יוטיוב יקרוס. רק על גמרים של ליגת אלופות אפשר להוציא איזה סרטון של 10 דקות.
הם לא מחפשים יחס הוגן, והם לא מחפשים שיפוט אוהד, כי כזה כבר יש להם. הם מחפשים שיפוט מוטה על מלא, ואפילו עליו הם מצליחים להתלונן איכשהו. השיפוט בגמר הגביע היה חד צדדי בצורה שלא ראינו שנים. אפילו פלורנטינו לא חלם על שיפוט כזה - ועדיין הם איכשהו מצאו על מה להתלונן. אין עוד קבוצה כזאת, זה באמת מטורף.
לגנוב דעת זה לכתוב את זה ולא לציין שהגונב דעת אמר שמה שריאל מדריד עושה בערוץ הטלוויזיה שלה יותר גרוע, ושזה היה עלוב ועצוב מאוד ואובדן עשתונות מוחלט כל מה שהקבוצה עשתה בשעות שלפני גמר הגביע.
פחות נורא מריאל מדריד בעשר רמות ועדיין - ז’ואן לאפורטה תמיד מתראיין איכשהו כשיש טעויות שיפוט ומתלונן והאנסי פליק שאמר לפני גמר הגביע שצריך לכבד שופטים - גם דיבר ברגע שהרגיש שנעשה לו עוול.
ריאל מדריד מנסה להסתיר את הבעיות שלה והעונה האיומה שלה בדיבורים על שופטים. ברצלונה ניצחה בצדק בגמר הגביע, בשני הקלאסיקוס מעבר לכך, תנצח ביום ראשון ותזכה בדאבל בצדק.
אתה תמיד מנסה לקחת את זה באופן אישי. זה לא נגדך.
כל מה שכתבת על לאפורטה זה לא יוצא דופן משאר הנשיאים ומאמנים בעולם הכדורגל שמקטרים על שיפוט . המועדון שלך עבר את הגבול. שום דבר לא ישנה את זה או יוכל להשתוות לזה. זה לא באותו איזור חיוג אפילו אין שום תקדים לזה .
יותר מזה, כמו שכתבתי, גם חוסר העונש על התעלול של ריאל יממה לפני גמר הגביע זה חסר תקדים. סלטה ויגו היתה עושה רבע ממה שריאל עשתה השנה והיו מורידים להם את הראש. אני ואתה יודעים את זה טוב מאוד.
אני כבר לא יודע מה פתאטי יותר, ההתנהגות של ריאל מדריד כמועדון או האוהדים הבודדים שלה שמנסים לחפש סימטריה בכוח ולא מבינים שיש הבדל בין מאמן של מועדון שאומר ״דפקו אותנו״ אחרי משחק בלהט הרגע לבין מועדון שלפני משחקים מפעיל לחץ על שופטים בכך שהוא אשכרה משדר בערוץ בטלויזיה טעויות שיפוט שלו ואז דורש להחליף אותם, למרות שקיבלו הכי הרבה פנדלים בליגה. אתם קולטים שהמועדון שלכם מעסיק אנשים בשביל לעשות וידאו של טעויות של שופט ששופט אותכם? אתם הפכתם את זה לאומנות למען השם.
קחו קחו אליפות ושחררו אותנו מהבכי שלכם. עוד שניה תביאו ראיונות של אוהדים ותצעקו ״סימטריה! סימטריה! האוהדים הבכיינים הצבועים של ברסה!״
מה שכן אני מעודד שזה קומץ. הרוב המוחלט דווקא שפוי ומתבייש.
צאבי אלונסו מאשר שהוא עוזב את לברקוזן. כנראה המאמן הבא של ריאל מדריד.
בארסה רצה רק 108 קמ בקלאסיקו, שזה לא כל כך הרבה.
אבל ריאל רצו רק 98 קמ, שזה קילומטראז’ השני הכי נמוך בליגה העונה ( לפי MD).
וזה עוד במשחק גורלי וקלאסיקו.
בארסה שלטה, אז הייתי מצפה שריאל תרוץ יותר אחרי הכדור. אבל לא.
עוד סטטיסטיקה שלא תיאמן.
זה מרגיש לי שהעניין הזה של ‘‘היריבה רצה יותר בלי הכדור’’ זה אחד הבלופים הגדולים בהקשר של כדורגל של הנעת כדור.
יש הוכחה שזה נכון? הרי אם היריבה רצה אחרי הכדור, אנחנו רצים כדי לפתוח אופציות למסירה.
אף פעם לא ראיתי שהמספרים מספרים אחרת.
אתה לא צריך לרוץ הרבה כשהקבוצה שמולך לא מנסה לרוץ, זה אחת הסיבות למצב שלנו העונה, שחקני ההתקפה שלנו מקבלים אישור לזרוק זין ולא לעשות הגנה.
כשאני רואה את ראפיניה פראן וימאל רצים כמו מטורפים ומצד שני ויניסיוס נתקע בנבדל 5 דקות כי הוא לא רוצה לרוץ אני רוצה לתלוש לעצמי את השערות.
אני חושב שויני קצת הפך לשק חבטות קבוע ואני לא בטוח אם בצדק.
הרי הוא מוכשר הרבה יותר בריצה עם כדור, והוא יותר מדי טכני בשביל לשרוף את החמצן במח שלו על מרדף אחר שטחים.
כל שחקני ההתקפה שלנו לא עוזרים בהגנה, אי אפשר להגן עם 6 שחקנים בלבד, ויניסיוס סופג את האש כי הוא על תקן כוכב ומאז הקטע עם כדור הזהב הוא לא עוזר לא בהגנה ולא בהתקפה, אם ראפיניה יכול להתרוצץ גם ויניסיוס יכול.
הגישה שלי היא אחרת, אתה בכושר לא טוב? לא הולך לך? תשחק פשוט. גם אם אתה כוכב. עוד שתיים-שלוש מסירות, עוד כמה ריצות להגנה. זה יכול להשפיע על החברים שלו למשל. ואני בטוח שהמאמן שלו ביקש ממנו והוא זה שקידם אותו וכדומה. כמה ספרינטים הוא כבר באמת עושה במשחק? כמה הוא עשה אתמול? אתה יודע, לפחות שבאירועים גדולים.
ויניסיוס לא מתפקד מאז אירוע הבלון ד’אור. נניח אתמול הוא בישל פעמיים אבל במחצית הראשונה הוא היה במצב מאוד נוח לתת פס רוחב פשוט לקיליאן אמבפה וכנראה עושה 4:3, עזוב אם הגיע לנו או לא אבל זה משחק אחר. והוא מסר בצורה מרושלת. כמו נגד אתלטיקו מדריד בליגת האלופות בסנטיאגו ברנבאו, כמו כל העונה. הוא משחק כדורגל ביזיוני. כאילו הוא הגיעה רגע מפלמנגו. והוא גם נפוח ואדיש. אריק גארסיה בא לעבוד ו-ויניסיוס חשב שיהיה לו קל. אריק אכל אותו בלי מלח.
כמו שהרבה מהחרא בריאל מדריד אפשר “להבין” כשמביטים מעבר לכביש לברצלונה - עבודת המאמן, שמחת החיים, השלם גדול מסך חלקיו - חד משמעית ויניסיוס וראפינייה. שירוץ חצי ממנו
אני בספק אם זה הגיוני לצפות מויני לשחק כמו ראפיניה, זה אחלה כשהסינדרלה הופכת למועמדת לגיטימית לכדור הזהב אבל אני לא בטוח אם זה סביר לבקש מהנסיכה לעשות ספונג’ה פתאום.
נראה לי מוזר להחתים את ויני לחמש שנים ולהריץ אותו לכדור הזהב רק בשביל להתלונן על כך שהוא לא עושה ספרינטים, נראה שהוא דווקא מנסה לפרגן לאמבאפה ולפחות בעבר הלא רחוק נדמה היה שמדובר בשחקן שאפתן - פשוט השאיפות שונות.
האם הם יכולים לשחק ביחד? אולי צריך שחקנים אחרים שישחקו יותר בשביל שניהם?
אוריה פעם בברצלונה היתה לך שלישיה שכל אחד מהם רצה כדור זהב לעצמו תבדוק ותגלה שזה אפשרי.
תלוי באופי. אני מהרגע שאמפבה הגיע למדריד אמרתי שריאל מדריד טועה בניסיון לשלב בין שתיהם. הם צריכים להחליט מי השחקן שצריך לבנות קבוצה מסביבו ולמכור את האחר. בעיני אמבפה זה הבחירה הברורה.
לצערי לא מצאתי סטטיסטיקה בליגה של קילומטראז’ פר משחק.
אבל יש סטטיסטיקה כזאת בליגת האלופות.
חיפשתי משחק עם אחזקת כדור הכי לא שוויונית כדי לראות קילומטראז’, ובלי שבארסה משתתפת. אז מצאתי פאריז-וילה של 3-1 עם אחזקת כדור 68-32 אחוז. הם רצו אותו דבר, 111 ק"מ כל אחת.
אז “תרוץ יותר” אולי טעות מצידי, אבל הייתי מצפה שתרוץ בערך כמו בארסה.
הם רצו 10 ק"מ פחות שזה די מדהים. חבורת עצלנים.
חבל שאין סטטיסטיקה אישית של קילומטראז’ פר משחק. באתר של אופ"א יש רק ממוצע למשחק, בלי לקחת בחשבון כמה דקות השחקן שיחק.
ריאל מדריד בתור מועדון תרמה לזה לא מעט. שהשחקן רואה שהמועדון מגבה אותו בהתנהגות הנלוזה שלו הוא רק ממשיך.
אני עד היום לא מבין איך מועדון מפואר כמו ריאל מדריד איפשר לו לעשות מהמועדון קרקס…
היו הרבה משחקים שמדדו בהם כמה ויניסיוס ואמבפה רצים, זה היה סביב 4-5 ק"מ במשחק, שזה נתון ביזיוני.
ויניסיוס לפחות הוכיח שיש לו את זה כשהוא רוצה.
אמבפה עדיין לא חווה עונה רצינית אחת בקריירה שלו.
במה שלו?