ת’רד היריבות :: המקום להתעדכן

אם כבר, אז אני די בטוח שזו פעם ראשונה בהיסטוריה של ריאל שהם חוטפים רביעייה 4 שנים רצופות:

אחד הפוסטים אוחד לנושא קיים: השופט בן זונה :: על שופטים, VAR, החלטות ומה שביניהן

(זכרתי שהיה לנו דיון שיפוט, אבל בהיעדרו, כנראה זה המקום הכי רלוונטי להודעה הזו…
כן @Paco-Pavon אני יודע שיש דיון שיפוט כללי, התכוונתי דיון שיפוט של ברצלונה)

#התחלנו

"Real Madrid TV on their first broadcast of the 2025/26 season yesterday: “La Liga is rigged. We’re not just up against our rivals, we’re fighting against the system. While other teams have already played 2–3 friendlies, we are only now starting training… just 2 weeks of prep. It’s a crime against player health. Madrid will suffer many injuries.”

https://x.com/BarcaTimes/status/1952633900808785948

הם סתם מביכים. סיימנו להם את העונה עוד באפריל, והיה להם ים זמן לנוח.

כן אבל צריך להזכיר להם בזמנו שהלה ליגה החזירה אותנו למשחק נגד אוססונה באמצע פגרת נבחרות ובשיא מאבק האליפות. אז לא ראיתי אותם מתלוננים “שהכל מכור” דרך אגב זה אותה קבוצה פוגשים במחזור הראשון.

במה הם שונים מצ’לסי, באיירן, או, תאורטית לפחות, psg?
תמיד ימצאו על מה לבכות. יכלו לוותר על cwc והכסף לו היו רוצים.

אני לא רוצה לכתוב בפורום של ריאל.

אבל שאוהדי ברצלונה לא יתבלבלו.

הרבה ביקורת צריך לתת להתנהלות של ברצלונה (ההנהלה הנוכחית והקודמת) על היחס לשחקנים מסוימים. מה שעשו לסוארז (ברתומאו) היה בושה. התנהלות לא יפה עם מסי וכתבתי מספיק על הליכלוך נגד טר שטגן.

אבל אם יש מועדון אחד אבל אחד בעולם שאין לו שום זכות להטיף לנו מוסר זה ריאל “חטאפה עם כסף” מדריד.

רק להזכיר לבעלי הזיכרון הקצר, שעשו טקס פרידה לשוער הפולני המחליף של איקר יותר מרגש ממה שעשו לו… שלא לדבר על שאוהדים של מדריד שרקו לו בוז בברנבאו…

זה תזכורת לאיך הם נפטרו מהמאמן כדורסל שלהם @EHUD יכול להוסיף על זה
Pablo Laso suffers a heart attack.

• Madrid parts ways with Laso for medical reasons.

• Media outlets close to Madrid try to tarnish Laso’s reputation.

• Pablo Laso says that the doctors gave him the green light to continue.

These people lecture you about Ter Stegen and his absence.

https://x.com/MarcTresens/status/1952993275792511248/photo/4

גם לא נשכח את מכתב הפיטורים המביש של לופטגי, כן אותו מאמן שעזב את נבחרת ספרד בשביל ריאל

אני למשל, אם היה דיון במועדון אחר לגבי יחס לשחקנים שלו אני אישית לא ירגיש נוח להטיף להם מוסר על זה. לצערי ברצלונה זה כבר לא “יותר ממועדון” אבל כרגיל לאוהד או אוהדים של קבוצה מסוימת אין יותר מידי מודעות עצמית

לא חושב שיש מישהו שיתווכח איתך על מקרה איקר קסיאס, זה שורף לי בנשמה גם כעבור עשור, וכתבתי עליו בדף הפייסבוק שלי פוסט לפני יומיים-שלושה עם חמש שנים לפרישתו - שאני לא אשכח איך עשו ממנו סמרטוט. אני חושב - מה שכן - אין למועדון שליטה על היחס של הקהל. אני בטוח שאף אחד לא רצה שישרקו לו בוז בבושה כזו במשחק הבית שהסתמן כאחרון - נגד חטאפה.

אני יכול לזרוק פה שמות ואתה מוזמן להגיב מה דעתך - לואיס סוארס שנפרדו ממנו בטלפון, ג’ורדי אלאבה שאף אחד לא הכריח אתכם לתת לו חוזה גלאקטיקו ואז לפתע להפוך אותו לרודף בצע שלא רוצה לקצץ, ג’רארד פיקה, איבן ראקיטיץ’ לא סמל אלא שכיר חרב שבהתחלה היה מוצלח מאוד וגם אליו התייחסו לא יפה. בריאל שחקנים קיבלו עד היורו האחרון, תמיד. אפילו מליאו מסי נפרדו בצורה מזעזעת.

אין באמת שליטה? אתה רציני איתי? כל ההדלפות נגדו שמוריניו רמז שהוא “גיס חמישי”? אין למועדון שליטה?

זה כמו שאני יטען שאין למועדון שליטה על כל “כתבי החצר” שליכלכו על טר שטגן בהתחלת הקיץ…

ז’וזה מוריניו עזב ב-2013. הסנטיאגו ברנבאו התחלק פחות או יותר ל-50-50 - הרבה מאוד שרקו לו בוז במשחק הפרידה נגד אוססונה, והרבה מאוד גם הריעו לו. עברו שנתיים מאז. איקר קסיאס הניף דסימה מאז. זה הרבה זמן, זה לא היה שאריות של עידן מוריניו וההצגות שלו. איקר היה גרוע מקצועית, אתה בטח זוכר את המשחקים הגדולים באותה עונה - ההפסד 2:1 בקלאסיקו בקאמפ נואו עם הגול של לואיס סוארס בין הרגליים, אלבארו מוראטה. האוהדים חרא שלנו שרקו לו בוז על רקע מקצועי. אני בחיים לא הייתי שורק לו בוז כמובן. אבל אני מסכים איתך לגבי איקר במכלול הדברים.

אמרת בעצמך שהתייחסו לליאו מסי לא יפה (לא כתבת אם מבחינתך גם ז’ואן לאפורטה ‘אשם’), אז מסי זה לא הכל בעצם? השחקן החשוב והגדול בתולדות המועדון? מה יותר מזה?

-אגב לא היה איזה חשבון ברשתות החברתיות שתפקידו הוא ללכלך על הלוס-אמיגוס וכדומה? זוכר שקראתי משהו כזה לא רק בבארסה-מאניה אלא בעוד אתרים.

-משהו אחרון: אם אתה מסכים עם היחס הלא הולם לדברייך למארק אנדרה טר שטגן אז איפה הבעיה? אם אני רוצה לציין את המקרה הזה כאוהד ריאל מדריד אסור לי? אם הייתי אוהד אתלטיקו מדריד או נייטראלי זה היה יותר לגיטימי מבחינתך? הרי לא באתי וכתבתי את זה כאן, אלא בקונכייה שלי בפורום של ריאל מדריד.

גורדי אלבה עזב רגיל אחרי שהוא הבין לבד שזמנו הסתיים. לא היה שום דבר מיוחד איתו או מכוער כלפיו. התקשורת כתבה נגדו כמו כל מועדון אחר שיש תקשורת ספורט שצמודה עליו.

אותו דבר פיקה. היה גבר והבין שהשכר שלו גבוה מידי וברצלונה לא מסוגלת לשלם לו יותר. הוא עד עכשיו בקשר עיסקי עם המועדון

ראקיטיץ עד היום כותב כמה ברצלונה היה לו כיף איתה.

אתה פשוט מערבב דברים שלא קשורים בשביל ל"נפח" כמה ברצלונה רעה.

ברצלונה התנהגה הכי מכוער עם סוארז, אין לי מילת הגנה על זה.

מסי הסתיים לא יפה . המהלך היפרדות ממסי היה הכרחי לדעתי. הצורה לא.

דרך אגב לא כתבת את צאבי או שאני טועה? כי גם הפרידה מצאבי היתה מלוכלכת ועלובה. כתבתי את זה בזמן אמת

כל הנקודה שלי, שאני למשל לא היתי מרגיש נוח לכתוב על מועדנים אחרים וכמה “מלוכלכים הם” שאני רואה את התנהלות של המועדון שלי.

אוהדי ריאל לא יכולים להטיף לנו מוסר. גם אוהדי ברצלונה לא יכולים להטיף יותר מוסר.

לא כתבתי לגבי צ’אבי כלום, אם ערוץ הטלוויזיה שלנו מתלונן על שופטים כל הזמן וזה מגוחך - אז סביב צ’אבי הייתה מעין תחושה לא טובה כביכול, אני מניח, זה הפריע לכבוד הנשיא ככל הנראה. יצאתם נשכרים מהמלך לא? אני דווקא ציינתי לגבי צ’אבי את הקילומטר אפס של לאמין ימאל ופאו קובארסי והצלחה טובה עם הצעירים.

היו אמירות בתקשורת נגד ג’ורדי אלבה, נגד איבן ראקיטיץ’ שעכשיו בדיעבד מן הסתם מסתכל על התקופה שלו במבט מקצועי בלבד ולא על הייסורים בסוף. קראו להם רודפי בצע כשהם לא רוצים לקצץ או לדחות את השכר וכדומה.

ואו היו אמירות בתקשורת…

יש הבדל בין מסע הדלפות מכון שנועד לדחוף שחקן מחוץ למועדון (כמו טר שטגן) לגבי סתם ביקורת בתקשורת.

אלבה פיקה וראקיטיץ לא היה שום דבר יוצא דופן וקיצוני מולם. זה ניסיון שלך לנפח את הטיעון שלך.

ניסתי לעזור לך עם צאבי., צאבי מסי סוארז ושטגן זה דוגמה טובה להתנהלות מכוערת של מועדון. וזה דבר שאני והרבה כותבים פה ביקרו בזמן אמת.

אתה בעולם התקשורת אתה אמור להבין את זה לבד.

מבחינתי כל עוד נפרדתם מהשחקן הגדול ביותר בתולדות המועדון בדרך לא דרך זה אומר משהו. לואיס סוארס אגדת מועדון גם כן, מארק אנדרה טר שטגן זה קטע מכוער ממש עכשיו. זה לא מקרה אחד, אלו שלושה שחקנים. כנראה שיש בסיס למה שאני אומר.

אני לא אמרתי שריאל מדריד מושלמת ואני לא באתי להוכיח כלום. יש לנו את הכתם שנקרא איקר קסיאס עם התנהגות מגעילה וגם עם פרננדו היירו, בהחלט. אני לא זוכר אנשים מהמועדון שטינפו על ראול בתקשורת וגם לא על סרחיו ראמוס רודף הבצע.

לטעמי אנחנו פחות גרועים והשתפרנו משמעותית (לגבי הבכי על השופטים יש לנו עוד דרך ארוכה) אבל זה בסדר שלא נסכים כמובן.

אתה מפספס את הנקודה שלי, אני לא מגן על ההתנהלות של ברצלונה. אני רק אומר שאוהדי ריאל מדריד לא יכולים להטיף לנו פה על זה.

המועדון שלך לא יותר טוב מברצלונה וזה במקרה הטוב, אני לא אוביקטיבי אז נסיים פה.

לדוגמה אם ליברפול תסיים מכוער עם אחד השחקנים שלה, אני לא יכנס לפורום של האנגלי ויטיף מוסר לאוהד ליברפול היחיד בפורום איזה מכוער הם מתנהגים אם אותו שחקן…

אתם לא הודעתם לרונאלדו שקיבלתם הצעה מיובנטוס ושילך להזדיין? מי אתם שתעבירו ביקורת?

המהלך שעשיתם לדי מריה זה המהלך הכי מלוכלך שראיתי מועדון עושה לשחקן. עדיף לסגור את הדיון הזה, באמת.

כריסטיאנו רונאלדו רצה אתגר חדש אחרי תשע שנים שזו תקופה ארוכה מאוד, ארבע זכיות בליגת האלופות, שלוש מהן ברציפות, רצה לשנות אווירה, קבוצה שהציעה לו הרבה מאוד כסף ואפשרות לליגה אחרת לעת זקנה. אף אחד לא דחף אותו הצידה. זו הייתה יוזמה שלו ללכת. כבר אחרי הגמר הוא פלט משהו מטומטם של “היה כיף” ומרסלו אמר שהוא סיפר לו שהוא עוזב. אף אחד לא התייחס לכך ברצינות אגב אבל זה מה שקרה. דוגמא לא טובה.

כריסטיאנו רצה להמשיך אבל הרגיש לא מוערך על ידי פלורנטינו
(כנראה לא סיפרו לפלורנטינו שהפער בין מדריד לבארסה גדול מהפער בין מסי לכריסטיאנו)

לא צריך לשכתב את ההיסטוריה אם היא לא מתאימה לך לנרטיב

לא רצו לשדרג לו את המשכורת כדי שירוויח כמו ליאו מסי, פייר אינאף. או לעזור לו מול רשות המיסים. שנה לפניכן גם היו את הדיווחים שכריסטיאנו רונאלדו עוזב ואז פלורנטינו פרס התערב וכדומה. אבל זה לא דומה בכלל למקרים שאני הצגתי פה. אף אחד לא הזיז אותו מפה. זוכרים את ה-“אני עצוב” ב-2012 כבר? נפתר מהר מאוד אחרי חוזה משודרג. הבנתי, אין דוגמאות תאכלס אז עוברים להצגות כדי שיתאים לנראטיב שלך. מה חדש.