השנקל שלי בנושא פרשת נגריירה: להאשים את בארסה בקבלת שיפוט אוהד בליגה הספרדית זה סביר בערך כמו להאשים את ביבי בקבלת סיקור אוהד באתר וואלה.
הו כן, זה ממש כמו להחזיק בפיירול את סגן יו״ר הארגון שאחראי על השופטים + להעלים קבלות + לקבל ממנו מייל שהוא יוציא דברים החוצה אם ימשיכו לשלם לו… ואז להמשיך לשלם לו.
כל הנ״ל אלו רק העובדות המוסכמות מהמשפט. פלילי או לא יכריע בית המשפט, להגיד שזה דומה לעסקאות נדל״ן וכו׳… לא השתכנעתי.
@Ender מאד לא, אבל אין לי כוח לדוש בזה. פה זה קונצנזוס שהשופטים בוחרים לדפוק את בארסה, במציאות זה רחוק מלהיות משהו מבוסס (ביחס למדריד מילא, ביחס ליתר הקבוצות? הצחקת אותי). וכל זה כמובן לא משנה לעובדות שמרכיבות את התיק, רק לשאלת ההרשעה. וזה אומר דרשני, גם במישור ה-PR בלבדו אני מצפה מפלורנטינו לעשות מזה את מיטב התבשילים, והציפייה שלכם שלא היא הזויה לחלוטין.
אני גם לא חושב שהעבירה של ויני אדום, אבל בושה שאישרו דבר כזה. אין מה לעשות. הלחץ עושה את שלו, לא משה כמה יכחישו בצד השני.
קודם כל, מן הסתם השאלה המעניינת היא רק ביחס למדריד, ככה שההכנסה של שאר הקבוצות לא רלוונטית.
אבל מעבר לזה, אפילו לא צריך שיהיה קונצנזוס שהשופטים דופקים את ברצלונה (מה שיש בציבור הקטלוני), אלא מספיק שיהיה קונצנזוס שהם אינם לטובת בארסה ביחס למדריד (מה שיש בציבור הכללי). זה לבד מוכיח שלא היה פה שיפוט אוהד.
האם בארסה עשתה מעשים לא חוקיים? אולי, אני באמת לא יודע. טוב שיש מערכת משפט שבודקת זאת. ואני רק מקווה שבניגוד לראשי ההתאחדות הספרדית, מי שבודקים את האירוע הזה לא מצהירים על עצמם בגלוי ובגאווה כאוהדי ריאל מדריד. בכל מקרה, נכון לכרגע עומדת לברצלונה חזקת החפות.
באשר לציפיות שלי מפלורנטינו? אדם ממלכתי לא היה חוגג על זה (כי חזקת החפות), אדם לא ממלכתי היה חוגג על זה. רוב הפוליטיקאים אינם ממלכתיים, וריאל מדריד של פלורנטינו היא כנראה מועדון הכדורגל הכי פחות ממלכתי מכולם. על כן, גם אני מצפה מפלורנטינו לעשות מזה את מיטב התבשילים, בדומה אליך.
אין לנו ציפיות מפלורנטינו כלום, שיעשה מה שהוא רוצה.
זכותנו להגיד שהוא מפעיל לחץ לא לגטימי על שופטים ושריאל מדריד היא לא קורבן לשום מזימה אנטי שיפוטית של ברצלונה
ובכלל ההתעלמות מכל השטויות שהוא אמר, כמו מה שדימה רשם על CVC שזה בולשיט אחד גדול ושהשופטים בגמר גביע הושפעו מנגרירה למרות שכל מי שראה את גמר הגביע ההוא יודע טוב מאוד בגלל איזה לחץ הם נשברו או שאני שוב צריך להראות פה את העבירה של 200 אחוזים על פראן ועוד העבירה של סבאיוס בסוף המחצית?
ריאל מדריד היא לא קורבן עכשיו ולא היתה אף פעם קורבן של מזימה אנטי שיפוטית, טבאס הוא אוהד ריאל מדריד מובהק ומוצהר (הוא בעצמו אומר את זה פעם אחרי פעם) ראש הועדת שיפוט הוא אוהד ריאל מדריד מובהק יש גם אחת שנשואה לאיזה עסקן של ריאל מדריד. כל השאר זה גזלייטניג טיפוסי של פלורנטינו.
האם אתה רואה באופן ודאי שהכדור ביד ולא בכתף? באמת אני שואל, כי אני לא.
לגבי ויניסיוס מסכים לגמרי שהייתה שם עבירה ואני חשבתי שהשער ייפסל.
גם אנתוני ניסה להגיע לכדור ופגע בשחקן יריב. גם זה קורא בכל משחק, אבל הוא קיבל אדום כי פגע בפנים של יריב. לא היה דם ולא היה גול לפסול.
העבירה של ויניסיוס חמורה יותר, כי הוא בחר לקחת סיכון של פגיעה בשוער כדי להגיע לכדור.
אני דורש חקיקה אחידה. אם אנתוני זה אדום, גם ויניסיוס זה אדום. אם ויניסיוס זה לא אדום, צריכים לבטל את האדום של אנתוני. אם לא יבטלו את האדום של אנתוני, סימן שוועדת השופטים חושבת שהאדום שלו מוצדק, ואז הטענה שלי שמגיע לויניסיוס אדום מוצדקת.
לפי החוקה, מגיע לויניסיוס צהוב, וכך גם אנתוני, על reckless/
אין מחלוקת שהשער של ויני זה היה צריך להיפסל נכון?
בוא נבדוק את העונש שאותו שופט יספוג…
אין מחלוקת. גם השופט היה צריך לראות את זה וגם היושבים ב-VAR ולא משנה אם איניאקי פנייה כאינסטיקנט ניסה לעצור את הכדור אחר כך של קיליאן אמבפה ולא עשה הצגה והתגלגל. דור הופמן אמר לי כביכול בפודיום שאולי לקח לאנשים שם להבין מה קרה והגול כבר אושר ואי אפשר ללכת לאחור, פחות הבנתי. ויניסיוס פגע בו באופן ברור גם אם לא התכוון, בפנים. הזוי שהשער אושר וצריך לנסות להסביר. לגבי השער הראשון - של דין האוסן - לדעתי כשר.
יש מחלוקת בהחלט.
מה שויני עשה זה לא עבירה בחיים. מותר לשחקן לגשת לכדור (ויני לא עשה שום דבר רקלס כגון לגלוש מאוחר או עם פקקים קדימה.) לשוער לא מגיעה שום הגנה מיוחדת אם הוא יורד לרצפה לרגליים של שחקנים.
בכלל היה שיפוט יחסית טוב במשחק הזה.
*היד של ג’וד זה הרבה יותר בספק מבחינתי
דימה זה חתיכת הזיה לטעון שהמקרים של אנטוני וויני דומים.
אז אתה בדעת מיעוט, אפילו במארקה הודו בעבירה.
הוא בעט בו בראש אומנם לא בכוונה אבל בעט
לטעמי זו עבירה ברורה, לא מגיע לו כרטיס אבל זו לדעתי עבירה , אין לי מה להוסיף על זה
לגבי הבישול של מראדונה האנגלי , אני מוכן לתת פה את הספק לשופט, בעיני עבירת יד זה אף פעם לא ברור מספיק. וכל שופט יש לו הגדרה אחרת
לא מעניין אותי מה נתנו לאנטוני, אם זה היה מוצדק אז שייקבל אדום, אם זה לא מוצדק אז מה בדיוק? אם נותנים לויניסיוס אדום על עבירה לא מוצדקת אז זה סבבה מבחינתך?
האם הייתה עבירה? מבחינתי כן, האם זה שווה כרטיס? לא לא לא.
ועכשיו חברים לחדשות היותר מצחיקות בקשר לריאל.
ויני לא רוצה להאריך חוזה בגלל אלונסו
הלואי שפרז יהיה כל כך טיפש להיכנע לאפס.
מה אומרים, פרז יכנע?
אני חושב שזה עניין של כסף, ויני מחפש לסחוט שידרוג
גם אותי המקרה של אנתוני לא מעניין כשלעצמו. אבל אני רואה דמיון בין המקרים. שחקן מנסה להגיע לכדור, פוגע בפנים של היריב בחוזקה , אבל בלי כוונה.
אני דורש שיפוט אחיד. אם שחקן בקבוצה אחרת קיבל אדום, אז שגם שחקן ריאל יקבל אדום. אם יבטלו לאנתוני את האדום שלו, אז אני אוריד את הטענה שלי לאדום של ויניסיוס. אם לא יבטלו, סימן שהשופט של בטיס צדק, אז גם לויניסיוס הגיע אדום.
למה? לדעתי העבירה של ויניסיוס יותר חמורה כי השוער נמצא מולו. היריב של אנתוני הגיע מאחורה. שניהם לא התכוונו לפגוע, זה ברור לי.
אם נעשתה טעות במקרה של אנטוני אמורים לתקן את זה ולא לעשות אחידות בטעויות לא?
אתה רוצה שאני אראה לך איזה 100 קטעים דומים למה שעשה ויניסיוס ושהמקסימום עליהם היה צהוב?
מיקום הרגל של אנתוני הוא “לא טבעי” ונחשב למשחק מסוכן, בגלל זה כל פעם ששחקן עולה למספרת אבל פוגע ביריב זה עבירה (אחד הדברים הכי אחידים בשיפוט שאני מכיר).
כן, אם נעשתה טעות צריכים לתקן אותה. אם לא יבטלו את האדום של אנתוני , סימן שזאת לא הייתה טעות. נעקוב אחרי זה ביחד.
כן, בבקשה. בעיטה חזקה בראש עם הרגל. אני אפילו לא דורש שזה יהיה בהכרח השוער.
אנתוני הרים רגל כדי להגיע לכדור. מה לא טבעי בזה? ויניסיוס מתח את הרגל כדי להגיע לכדור, מה ההבדל?
אתה אמרת שויניסיוס זה אפילו לא עבירה. איך? אני לא מבין את ההבדל המהותי בין שני המקרים.
ויניסיוס במקום לקפוץ מעל השוער כמו שכולם היו עושים, ניסה להגיע לכדור למרות אפשרות פגיעה בשוער. זה מעשה לא זהיר. באנגלית reckless . העונש על זה הוא כרטיס צהוב.
שוב פעם אתה מגזים, זה לא בעיטה בראש עם הרמת רגל גבוה, שחקנים נתקלים בשוערים בערך פעם במשחק, אם על זה ייצנו אדום רוב המשחקים יסתיימו ב 9 שחקנים, על זה לא נותנים אדום, אתה רוצה להמשיך להתכחש לזה זאת זכותך.
סוף סוף מישהו כותב משהו נכון בעניין הזה, לטעון שיש עבירה ואדום כי השוער נפגע בראש זה לא פחות מהזייה, מה הראש של השוער עושה על הדשא מתחת לרגליים של ויני ? אם בלם יעשה תאקל בגלישה עם הראש הוא יקבל עבירה כי התוקף סיכן אותו ?
מספרת זה מראש מהלך מסוכן ובגלל זה גם יש לו התייחסות ספציפית בחוקה. מספרת מותרת בתנאי שלא פגעת באף אחד ולא מנעת (מחשש לפציעה) מיריב לשחק לכדור.
אני אתן לך דוגמה שאולי תסביר את הכוונה שלי-
שולחים חלוץ מול שוער ושניהם רצים לכדור. השוער מזנק לרצפה ומגיע לכדור, החלוץ שולח רגל לכדור פוגע בשוער ועף קדימה. אין פה עבירה של השוער כמובן כי הוא הגיע לכדור. אבל גם אין פה עבירה של החלוץ רק בגלל שהוא פגע בשוער. (ומצבים כאלה ראינו מלא בעבר).
אין הגנה מיוחדת לשוער כשהוא יורד לרצפה או ברחבה. אם הנסיון ללכת לכדור הוא לגיטימי, אז אין עבירה.