אם אתה נהנה לראות תחרות שלשות, בבקשה.
מוזמן להישאר ער.
טיטי, ב NBA המאמן הוא בעיקר אחראי על כוכבים. הם (הסופרסטארס) מכתיבים לו את מהלכים, הם שומרים על מי שהם רוצים, אלא אם כן אתה מאמן אוטוריטה מה שכמעט לא קיים שם. כמו כן, המאמן הוא יותר מנהל מסדר, מתי חמישייה ראשונה פותחת, מתי מחליפים ועולה החמישייה השניה, כל ההיבט של טקטיקה ושל הרכבים מסוימים או של מצ’אפים כאלו ואחרים נדחקים לשוליים. למה? כי ב nba שם היום כל אחד יכול לעשות כמעט הכל. בהתאמה, כפי שכתב @Dovi זה נהיה תחרות קליעות מי קם יותר טוב בבוקר, אחרי כל חסימה בסיסית כל שוטר (shot) יכול לעלות לזריקה שאין דרך כמעט לחסום.
המשחק באירופה נראה כרמה נמוכה יותר. אבל רק מבחנת אתלטיות ויכולת אינדיווידואלית של השחקן הממוצע. מהבחינה של אינטליגנציית משחק וטקטיקה - זה לא קרוב בכלל.
הלייקרס דווקא לא קבוצת שלשות ועם אחוזים רעים מחוץ לקשת, לברון ודיוויס טוחנים אותם מתחת לסל ועם הגנה אדירה תגיע לגמר המערב.
אני פורש שוב מכדורסל אירופאי.
אתם צופים בכלל במשחקים ? התאמות חדשות כל משחק, התאמות תוך כדי משחק, זה ממש משחק שחמט בפלייאוף בין מאמן הלייקרס וסטיב קר, בנתיים דרווין האם מוביל בגדול.
בכל מקרה נראה ומדובר בשני ענפי ספורט שונים, כל אחד וכוס הקפה שלו.
במשחק עצמו, למרות שופטים מושחתים מכבי ת’'א ירתה לעצמה בשתי הרגליים בדקות הסיום, המשחק היה שלה ומונאקו הייתה בדרך להרים ידיים ואז הצהובים החליטו להתאבד.
סטיב קר לא מצליח להנחיל את השיטה שלו הלאה. ועד שיש חבר’ה שמניעים את הכדור טוב הוא בקושי נותן להם דקות בפלייאוף. החמישיה של סטף + קליי + וויגנס + גרין + לוני לא מאוזנת בשיט. קליי כבר לא עושה הגנה כמו פעם (התגבר על וואחד פציעה, זה בכלל מרשים שהוא עדיין משחק מקצועי בכזו אינטנסיביות), סטף לא קולע ברמה של פעם (מיידה יותר מדי זריקות שלוש לא הגיוניות באחוזים רעים) וגרין שהוא הדבק של הקבוצה הזו לא עומד בקצב ההגנה שלו מפעם. לוני שחקן אדיר - אנדרייטד. סטיב קר בניגוד לפפ לדוגמה לא מצליח להמציא את עצמו מחדש. דוגרי, עם כוכב על כמו סטף מאוד קשה.
כאחד שעוקב אחרי היורוליג כבר הרבה שנים זה הייתה ללא ספק אחת מעונות הפלייאוף הטובות ביותר.
3 סדרות שהלכו ל-5 משחקים ואתמול היה ערב יורוליג ענק.
מכבי הצליחה לשמור את עצמה במשחק בזכות ערב שלשות טוב (48.3 אחוז) ובזכות זה שהיא הצליחה להתמודד פיזית עם מונקו 3 וחצי רבעים אבל מונקו הרבה יותר אתלטית ממכבי ובסוף ההפסד והפירוק בדקות האחרונות בא מעייפות מנטלית שחילחלה גם להחלטות.
במשחק השני ריאל חוזרת מפיגור 14 בבית מול פרטיזן והראשונה בהיסטוריה שחוזרת מפיגור 2-0 בסדרה לניצחון
סופ"ש הבא פיינל פור
שישי ב-18:00 אולימפיאקוס-מונקו
וב-21:00 בארסה-ריאל.
הישג אדיר להפועל י"ם עם עלייה לגמר ליגת האלופות אחרי 68-69 דרמטי על האלופה והפייבוריטית לזכייה מטנריפה.
ירושלים כבר הובילה ב-15 הפרש כשהספרדים צימקו ואף הפכו את התוצאה ברבע האחרון אך ירושלים חזרה להוביל עם סל בחדירה נהדרת של קרינגטון הקלע המוביל שלה שנתן לה יתרון נקודה.
בהתקפה האחרונה של טנרי0ה 20 שניות לסיום היא לא הצליחה לקלוע והירושלמים בגמר.
היריבה מלאגה המארחת החזקה או טלקום בון שאחת מהן תשחק מול ירושלים בגמר הראשון שלה מאז 2004 וגביע. היול"ב מול ריאל מדריד.
גם אני שוכנעתי על ידי חברים לצפות במשחק יורוליג (מכבי משחק 5) לראשונה מזה כמה שנים ולא הבנתי למה זה נקרא גם כדורסל.
נהיה טרנדי לרדת על ה-NBA, שומע את זה מכל מיני מקומות ולא מבין את זה. הליגה במצב מדהים והרמה גבוהה מאי פעם, כן כולל בהגנה אצל חלק מהקבוצות. ובניגוד ל15-18 גם יש תחרות ועניין גדולים מאוד.
מכבי זרקה במשחק הזה 14/29 משלוש ומונאקו 7/24. בקצב של 48 דק’ זה מקביל ל36 ו-29.
בפלייאוף 23 ב-NBA קבוצה זורקת בממוצע 35 שלשות למשחק.
בעונה הרגילה ב-NBA זה היה 34 (גולדן, בוסטון ודאלאס מושכות את הממוצע למעלה).
ביורוליג 25 (יעני 30). מה ההבדל הגדול?
אז נראה לי ששאראס לא ימשיך עונה הבאה.
יש גבול כמה אתה יכול לקבל ארנק פתוח במימדים שלא קיבל אף מאמן בהיסטוריה של המועדון ולפשל ברגע האמת.
כדורסל מאוד לא נכון של בארסה שהסתמכה רק על הזריקות מחוץ לקשת שלה עם 40(!!!) זריקות וקלעה רק 14.
שום עבודה מתחת לסלים שום פיק אנד רול.
לנצח צמד הסרחיו ורודי יאמללו אותנו.
אולימפיאקוס עם רבע שלישי של 2-27 מול מונקו וניצחון 62-76 היא התקווה שלי לא לראות מנדרילים מניפים גביע
שאראס באמת כישלון בסדר גודל שמזמן לא היה ביורוליג.
גם העונה הסדירה שהוא סיים רק מקום 3.
צריך גם להזכיר שריאל הגיעה חסרה מאוד בלי דק ופורייה (הפצועים) ויאבוסלה (מורחק).
אפרופו יאבוסלה, אם ריאל לוקחת, בעיני זו בושה למפעל.
אני חייב להבין, למה בושה למפעל?
שלא תבינו לא נכון, יאבוסלה צריך היה להיות מורחק בעיני מיותר משחקים, אבל אני חושב שעבור האחרים זה הגיוני ההרחקות שקיבלו, וכפי שנכתב פה, יאבוסלה עצמו עדיין מורחק, אז הניצחונות לא הושגו בזכותו.
זה כמו עם המכות בין חיפה לבאר שבע שהיו לפני כמה זמן, לדעתכם היה צריך לקחת מחיפה את האליפות בגלל זה?
זו בושה כי כזה אירוע היה אמור להביא ניצחון טכני. לא היו אמורים לאפשר על הנייר אפילו אפשרות שריאל תצליח לצלוח את הבור שהיא הגיעה אליו.
אבל ליורוליג תסריט משלה, ופרטיזן בפיינל פור או חס וחלילה בגמר זה מאוד לא סקסי, אז נתנו להם פתח, וריאל מדריד ניצלה אותו כמו שכתוב.
כי בפועל הענישה לריאל הייתה בדיחה, בזמן שלפרטיזן הורחק משני משחקים השחקן הכי טוב שלהם + השחקן השני הכי טוב שלהם נפצע ע"י שחקני ריאל.
לעשות 2-0 בחוץ זו סנסציה. להגיע לשני משחקי הבית בלי שני השחקנים הטובים ביותר שלך זו כבר התעללות של היורוליג. בטח כשבצד השני עשו צחוק מעבודה.
ולהוסיף על ההודעה של טל, יש פער רציני בין להרחיב לקבוצה עמוקה כריאל זחקנים לבין הרחקה של קבוצה קצרה כמו פרטיזן (ומכבי). ריאל לא בחינם עשתה את הקאמבק הזה. אינשללה שאולימפיאקוס תראה להם מאיפה הדג משתין, רק על העזות הזו שהם מופיעים בגמר.
וגם ספציפית יאבוסלה - אפשר להגיד המון דברים רעים על הNBA (ורובם מוצדקים), אבל שם הוא היה מורחק לשנה כמו שמגיע לו.
למה? מתי בעבר קבוצה קיבלה הפסד טכני במשחק שלאחר האירוע?
שחקן פעל באלימות? הוא צריך להיות מורחק. זה יפגע בקבוצה שלו בכך שהוא יהיה מורחק.
באירועים גדולים שעוצרים את המשחק אני גם אתמוך במתן הפסד טכני במשחק הנוכחי אם רואים שהאירוע היה חד צדדי.
אבל להדיח קבוצה מהמפעל בגלל ששחקן שלה פעל באלימות? חלאס יש גבול. זה חא קרה מעולם, וטוב שכך.
אני בהחלט מסכים שצריך להחמיר הרבה יותר עם המעורבים באירוע. למשל להרחיק את יאבוסלה עד סוף העונה הנוכחית בלי לתת לו שום פתח לחזור לפיינל פור, אולי אפילו לתת הרחקה של חצי שנה (כמו שהיה עם סוארז).
אני כמובן שמגיב נגד טענת ההפסד הטכני, אם הטענה לענישה לא אחידה שדפקה את פרטיזן בכך ששחקנים שלא הגיע להם הורחקו, זה עניין אחר.
לא אשקר שאני לא מזהה את המעורבים באירוע ולא מכיר את היחס של הכדורסל לאלימות. אני מדבר פה על הטיעון הכללי של ההפסד הטכני.
אז צריך להעניש שחקן בהסתמך על החשיבות שלו לקבוצה ועל היכולת שלו? אם מסי ילך מכות עם קרבאחל, צריך להרחיק את קרבאחל מ3 משחקים ולתת למסי רק צהוב כי הרחקה של מסי תפגע בקבוצה שלו יותר?
אתה השחקן הכי חשוב של הקבוצה שלך? אל תורחק.
זה בהחלט חמור וצריך לגרור ענישה חמורה יותר של יאבוסלה, לא של המועדון.
אני בהחלט תומך בעונשים חמורים הרבה יותר לשחקן שתוקף שחקן אחר, רונאלדו על כמה מילים לא במקום הורחק מ3 משחקים (ובכדורגל הרחקה ממשחק היא חמורה יותר מכדורסל כי הסדרות קצרות יותר).
גם זה לא צריך לעניין את השופט. אם שחקני סיטי וריאל היו הולכים מכות לא היה צריך להעניש את שחקני סיטי בצורה חמורה יותר כי יש להם סגל יותר עמוק.
בזה אני תומך. רק מתנגד לענישה קולקטיבית בצורה של הפסד טכני מהמשחק שאחרי המשחק הנוכחי.
מצטער, גב, אבל זו היתממות. סרחיו יול שהתחיל את כל הבלגן אפילו לא הורחק למשחקים נוספים. היורוליג נתנו לריאל את הפיינל פור במתנה.
מה שאתם מבקשים הוא מסריח משנאתכם לריאל. אני רוצה שתדרשו עונשים על האירוע שקרה באופן אובייקטיבי, כלומר, בהתעלם מ:
- זהות הקבוצות.
- זהות השחקנים.
- התוצאה שהייתה בין הקבוצות.
כלומר, זו לא דעה לגיטימית בשום צורה:
מה שאנחנו מבקשים הוא כך - הוקעת אלימות מכל סוג שהוא באמירה ברורה ונחרצת.
על כן, יאבוסלה היה אמור להיות מורחק לשנה (לא חשוב תוצאת האיפון, חשובה חומרת המעשה) וכל המעורבים הרחקות לפי זמן ומעורבות בתגרה.
בפועל, יוי התנצל ברשתות ולא הורחק!! בכלל! ההוא שהצית את הכל! (סתם קטע הזוי בעולם כיום, אתה אומר את מה שאתה חושב בקול ואח"כ שנפגעים אתה ‘מתנצל’ וזהו! כאילו שהכל מתוכנן מראש וכאילו אין שום משמעות למילים ולמעשים - כל כך נוצרי ועקום)
כמו כן, אם פצעת שחקן חשוב והוא לא יכל לשחק - חייבים איזו ענישה משמעותית כי אחרת זה יהיה ממש שווה לפצוע את וזנקוב של אולימפיאקוס ע"י איזה שחקן ספסל ובא לציון גואל ההתמודדות. בערך כמו שסוארז עצר בידיו כדור ברחבה במונדיאל, קיבל מיידית אדום פלוס פנדל, זה שסנגל (נראלי) בעטה בדלי בפנדל ובהארכה זו כבר הבעיה שלה, אבל יתרון מובהק היא קבלה.
ולהבהרה, אני לא שונא את ריאל יותר מבארסה בכדורסל. שתי הקבוצות בלי נשמה ולא מעניינות גרם מהאוהדים שם, ככה זה שיש מועדון על בכדורגל הכל מתגמד אליו כמו גם בפן הכלכלי ששנים הקבוצות האלו לא היו רווחיות למועדונים. אני אוהב בכדורסל קבוצות עם גב של אוהדים, יווניות, טורקיות, מכבי תל אביב, הפועל ירושלים, פרטיזן בלגרד כמובן, קבוצות של נשמה לא ציצי סיליקון כמו של ריאל ובארסה.
לרגע לא טענתי שלא צריכים להרחיק גם אותו.
רק טענתי שלדרוש הפסד טכני במשחק הבא זה מוגזם וחסר כל תקדים.
זה מה שכולנו רוצים, אנחנו רק לא חושבים שאלימות של שחקן צריכה לגרום הפסד טכני במשחק הבא לקבוצה שלו.
אני גם בטוח שבכל מקרה אחר שלקבו ה לא יקראו ריאל? גם אתם לא תחשבו זאת.
לצורך העניין
בסדר גמור, בשום שלב לא סתרתי את זה.
אפילו כתבתי שחור על גבי לבן שאני מסכים שצריך להחמיר ענישה לשחקנים המעורבים, פשוט לא למועדון.
אני גם בדעה הזו עם אוהדים, במקום עוד משחק רדיוס ועוד קנס, פשוט להרחיק לאלתר את האוהדים המתפרעים.
על מה ולמה הוא צריך לקבל יותר מעבירה בלתי ספורטיבית?
התחיל הכל - עשה עבירה בלתי ספורטיבית ובקושי דחף שחקן. מסריח, אבל בחייאת, קצת הגינות. במיוחד בשביל עבירות כאלה המציאו את העבירות הבלתי ספורטיביות.
הוא אפילו לא נכנס למהומה עצמה אלא יצא ממנה.
נתת את הדוגמה הכי גרועה שיש.
שחקן בזכות עבירה על החוקים הפך 100% גול ל75% גול. הפנדל והאדום הוא פרס באופן יחסי.
בכל מקרה, זה לא קשור יותר מידי, שחקנים לא צריכים להענש לפי מי השחקן שהוא פגעו בו, אלא נטו על הפגיעה.
אני איתך שיאבוסלה היה צריך לקבל עונש חמור יותר, אבל לא הקבוצה.
אני עוד לא נתקלתי בכך ששחקן ניסה לפצוע שחקן בכוונה בשביל יתרון בסדרב, גם פה לא היה ניסיון מכוון לפצוע, פשוט יאבוסלה איבד את הראש והתנהג באלימות ולא חשב על ההשלכות, זה לרגע לא מוריד מחומרת העבירה אבל בואו לא נהפוך את זה לאיזו החלטה טקטית לפצוע את אקסום.
כן, היה צריך להענש בחומרה רבה יותר, אבל מפה ועד הפסד טכני במשחק הבא לריאל המרחק ארוך…
אני לא ביקשתי הפסד טכני, וגם לא אכפת לי השם של הקבוצה האלימה והמבחילה הזאת, שכל מה שהיא לימדה אותי כאוהד שאם פעם הבאה קורה משהו כזה נגד קבוצה שלי, אני וכל האוהדים צריכים לרדת לפרקט כדי לשבור להם את כל העצמות. כי למה לא, בעצם?
העבירה של יול היא לא עבירה בלתי ספורטיבית רגילה. היא עבירה אלימה, שכל מי ששיחק כדורסל בשכונה יודע שאחרי אחת כזאת מתחילים מכות. הוא יזם את כל התגרה הזאת בכוונת מכוון, אל מול השחקן הכי חשוב של פרטיזן, ואני לא פוסל שהמטרה שלו הייתה מכוונת להוציא אותו מהסדרה כפי שקרה.
כדי להכות חטא על פשע, שחקני ריאל פצעו (לא תוך כדי משחק כמו שקורה בכדורגל לעיתים, אלא) באלימות קשה את השחקן השני הכי חשוב של פרטיזן. בשורה התחתונה ריאל פעלה באלימות כדי להוציא מהמשך הסדרה את שני השחקנים הכי טובים של היריבה. איך אפשר להגן על התועבה הזאת? כל מי שהשתמש באלימות היה צריך להיות מורחק לפחות עד סף העונה, ויאבוסלה היה צריך להיות מורחק לשנה במינימום.
מה שקרה פה הוא לא רק פשע ספורטיבי, אלא פשע נקודה. הייתה פה תקיפה אלימה, ומעבר לזה שהיורוליג הוא פח אשפה גדול, ספרד היא מדינה זבל. המשטרה הייתה צריכה לעצור את יאבוסלה בסיום המשחק.