אתה צודק, לכל המדינות יש כוח אש מסוים ומסיבי, אבל איראן וקוריאה לא מהוות איום קיומי על ארה״ב.
השאלה היא האם ישראל צריכה למנוע מחיזבאללה ולבנון להתעצם ו״להקדים תרופה למכה״ או לצאת למתקפה רק כשחיזבאללה יתחילו בפעולה נגדנו, קטונתי אבל לדעתי אם היינו פועלים הרבה יותר מוקדם בלי חשש מההשלכות(שהיו קשות, אבל לפני 5-10 שנים הם היו פחות קשות מעכשיו) ישראל לא הייתה נמצאת תחת איום קיומי מהצפון.
אתה טוען שאנחנו נמצאים צעד קדימה, בכלל בכלל לא בטוח, במיוחד אחרי המחדל המודיעיני מול עזה הקטנה, מה האינדיקציה לזה שיש לנו מושג מול מה אנחנו עומדים בלבנון?
חיזבאללה הם לא איום/מטרד יום יומי פשוט כי הם שומרים את היכולת שלהם ליום הדין. אין להם אינטרס להיות מטרד, הם רוצים להשמיד אותך על אמת ולא רק להיות זבוב מעצבן שמציק לך ועושה פיגוע פה פיגוע שם.
דיברת על איוש ועל עזה שיכולים לפגוע בנו עם רחפנים, במה לבנון שונה? ביום שחיזבאללה יתקוף באמת זה לא יהיה רחפן בודד, זה יהיה להק שלם של רחפנים שיכולים להגיע עד חיפה(לפי השמועות). חיזבאללה בלי לפתוח במלחמה עצימה משתק את הצפון כבר למעלה מחצי שנה.
אני מסכים איתך שאיום מבפנים דוגמת איוש הוא הרסני וקיומי בפני עצמו, ואני לא יודע מה דעתי על הנוכחות הצבאית שלנו מבחינת העתיד… לדעתי האישית הייתי שמח אם 3 מיליון פלסטינים היו יכולים להיעלם משם לאנשהו, אבל המציאות קצת יותר מורכבת מזה ולכן אני מסכים איתך שכרגע למדינת ישראל עדיף להישאר שם בטחונית מאשר לתת להם עצמאות ויעשו לנו טבח במרכז המדינה, ובכל זאת אני בטוח שמבחינת העתיד זה יגרום להמשך הטרור, המשך האלימות, ובעצם חוסר בחזון שאיכשהו יהפוך את המציאות לטובה יותר לצערי
לגבי עזה - הבעיה היא לא רק שעזבת אותם לנפשם, אלא שצמרת הביטחון וממשלות ישראל לדורותיהן דגלו בלמנוע הסלמה בכל מחיר וכלכך חששו מפעולה נגד חמאס שהם היו מוכנים לתת למפלצת לגדול כמה שצריך - אותו מצב יש לך מול לבנון וחיזבאללה - רק שחיזבאללה היא לא מובלעת קטנה שישראל שולטת על הגבולות שלה, אלא מדינה שיכולה להשיג נשק וטכנולוגיות מכל מקום שהיא רק רוצה.
הפואנטה - כן, יש איום ביטחוני משמעותי מכיוון עזה ואיוש,
אבל ליאור צודק בטענה שמי שדורש פעולה ונוכחות צבאית בעזה בשביל למנוע ״איום קיומי״ לא יכול לזלזל במציאות בצפון ולהכחיש את המצב עם חיזבאללה.
שוב רוצה להגיד שאני מסכים עם הדעה שלך והגישה שלך כלפי הטיפול/החזון שלך לגבי איך אתה רואה את המציאות הביטחונית באיוש ועזה, הפער בינינו הוא עניין לבנון
יכול להיות שכרגע אנחנו באמת לא במצב להילחם מול לבנון וצריך לבחור את המלחמות שלנו, כנראה מדינת ישראל הביאה את עצמה למצב כלכך אבוד שלמרות שנים על גבי שנים של התכוננות אנחנו לא באמת מסוגלים להתמודד עם איום רב זירתי. אבל להתעלמות מחיזבאללה יש מחיר, ואם ההתעלמות מהתעצמות חמאס הביאה בסופו של דבר ל7 באוקטובר, ההתעלמות מהתעצמות חיזבאללה תביא לתוצאה הרסנית ואנושה הרבה יותר, במיוחד אם הם אלה שייתנו את מכת הפתיחה בתנאים שלהם.