ראשית, כמו שאמרו מתחתיך - זה לא סותר. שנית, להסבר שלך - כשהוא לבדו - יש חור רציני ביותר והוא מה האינטרס של ביבי להציע עסקה שאין לו שום כוונה לעמוד מאחוריה, כשהיא לא פומבית (כלומר גם את הרווח של הנראות לעין לכאורה הוא לא יכול להשיג). הרי אם חמאס לא יסכים אז זה לא ממש משנה מה הצעת, ואם הוא כן יסכים זה יעמיד את ביבי בברוך רציני אם הוא פתאום ייסוג.
האפשרות היחידה בה המהלך הזה לא מפגר לחלוטין היא האפשרות שיש איזה תחום אפור בהצעה שעליו ביבי רצה לשחק, ושאותו ביידן רצה למנוע. התחום האפור הזה הוא “במקרה” האינטרס שישראל לא תהיה מוכנה לוותר עליו, והאינטרס שביידן מוכן לזרוק מתחת לגלגלי האוטובוס.
אבל איך אני בכלל יכול להאשים את ביידן כאשר התקשורת הישראלית עצמה, במסגרת השנאה שלה לביבי, מוכנה לזרוק את העתיד שלנו מתחת לגלגי האוטובוס לא פחות וכנראה אף יותר מביידן…
קל. כלל ראשי החמאס מתים (2 מתוך 6 כבר בוצע), החמאס כבר לא מסוגל לבצע מהלכי התנגדות צבאיים משמעותיים נגד ישראל או נגד אף גורם חיצוני או פנימי אחר שייכנס לנהל את הרצועה (זה לא אומר שלא יישארו כלל פעילי חמאס חמושים ברצועה), ישראל מתערבת עמוקות בתהליכי החינוך ב-10/20 שנה הקרובות ברצועה ומבצעת דה-חמאסיזציה עמוקה, וחמאס כתנועה לא רשאית יותר לעולם להתמודד באף בחירות ברשות הפלסטינית (לא משנה אם ביו"ש או בעזה).
אם אפשר לתבל את התוצאה למעלה עם נורמליזציה עם סעודיה (ונדמה שאפשר, כל מה שצריך זה להסכים לכניסה של הרשות הפלסטינית לעזה ולהסכמה עקרונית שיום אחד בעתיד הרחוק תהיה מדינה פלסטינית בהתאם למו"מ) - בכלל יצאנו מלכים.
כל האמור למעלה לחלוטין בגדר האפשרי, והאם שאני גם לא חושב שאנחנו כזה רחוקים משם. את רוב העבודה כבר עשינו. עצם זה שלחלקים נרחבים בעולם הישראלי והמערבי זה נשמע דמיונות פנטזיה זו אחת הבעיות הכי גדולות שלנו, הפסקנו להאמין באפשרות לנצח.
אם עשו את זה לנאצים - שהיו בזמנו האימפריה החזקה בעולם - תאמין לי שאפשר לעשות את זה גם לחמאס, ארגון טרור מדינתי קטן וסמי צבאי בעזה.