אני מאוד נוטה להאמין שאיראן עסוקה בעיקר באיומים, להם לבדם יש לא מעט יתרונות עבורם:
- ישראל בדריכות מתמדת כבר תקופה ארוכה וזה לבדו ‘ענישה’ (וזה נכון לחלוטין).
- לאיים זה בחינם, זה מעניק להם מעמד של מעצמה עולמית (וזה עובד לא רע בכלל).
- האמריקאים מטומטמים, האיומים של האיראנים באופן מאוד ברור מובילים בעיקר ללחץ על ישראל להרגיע את המצב. ככל שהאיראנים יאיימו יותר, ארה"ב (ואירופה) ילחצו על ישראל יותר.
- תחזיקו אותי. איראן כעת בעמדה של לדרוש דרישות או אפילו “לוותר” ואז לצאת המלכה ושוחרת השלום.
המון תלוי בתוצאה של המשא ומתן, ואם יש שם סיכוי לעסקה איראן לדעתי תדרוש את הדרישות שלה ותהיה מוכנה לרדת מהעץ. העולם במקום לכעוס על האלימות שלה יעריך אותה וייתן לה מתנות. זה ניצול הזדמנויות מצוין תוך כדי התבססות על המנטליות המערבית הרופסת של העידן הפוסט מודרניסטי הנוראי שאנחנו נמצאים בו.
ישראל, מנגד, נופלת באופן מלא למלכודת הזו. יש בעיקר דרך אחת להתמודד עם המלכודת וזה לחשוף את המשחק המסוכן הזה. הייתי מצפה מההנהגה שלנו בשבועיים האחרונים לעסוק אינסוף בראיונות בינלאומיים בפאקינג עובדה שאיראן הולכת לתקוף אותנו, בפעם השנייה תוך כמה חודשים, באקט שצריך להיחשב על ידי כל אדם עם מח בראש כהכרזת מלחמה מלאה.
ישראל חייבת להסיט את תשומת הלב העולמית (כמה שאפשר, זה לא קל) לעובדות ולא לנראטיב. חיסול הנייה שקול לחיסול בין לאדן, מה היה קורה אם אפגנטיסטן היו מאיימים על ארה"ב בהתקפה מלאה בעקבות החיסול שלו? ומדוע בכלל לאיראן יש זכות להגיב על משהו כאשר פיגועי טרור זה משהו שהם מממנים ומובילים במשך שנים נגד ישראל, אבל “פיגוע” אחד בטהרן נותן להם זכות לתקוף אותנו באופן מלא?
אלו שאלות מעולות שיהיה קשה מאוד לעולם לענות עליהם, אבל במקום זה איכשהו התקבלה תודעה שלאיראן יש זכות לתקוף אותנו ואם הם רק יעשו את זה בקטנה או יוותרו הם יוצאים המלכים פה. זה כישלון אסטרטגי מחפיר שלנו.
לבסוף, קשה לי מאוד מאוד מאוד לדמיין מצב שבו העיכוב הוא כי איראן מתכוננת למלחמה מלאה באזור, כולל התעמתות עם ארה"ב. זה לא עושה שכל בשום צורה וזה נוגד ב-1,000 אחוז את האינטרסים של איראן. הם צריכים להיות מטומטמים מוחלטים לבצע את זה, והאיראנים הם הרבה דברים, מטומטמים הם לא (ואני אטען שהם כבר שנים הרבה יותר חכמים מאיתנו).
ואגב, אם באמת יש אינדיקציות בישראל שלשם האיראנים מכוונים, אנחנו צריכים לעשות כרגע הכל, אבל הכל, כדי להכשיל את העסקה כמה שאפשר בצורה שבה חמאס נתפס איכשהו כאשם, כי דה אסקלציה בסיטואציה כזו זה הדבר האחרון שאנחנו צריכים. מלחמה מלאה שכוללת את ארה"ב זה החלום שלנו כרגע. עדיף עכשיו מאשר עוד כמה שנים כשיש לאיראן גרעין.