בכל מדינה דמוקרטית, הצבא (כל המימסד הביטחוני ) כפוף לדרג המדיני, או הדרג הנבחר שזה הממשלה . אין שום אבל או תנאי או קשר לאם הממשלה היא טובה או רעה מצליחה או כושלת. הוא הזרוע המבצעת של הממשלה ולא ההפך. זה לא קשור אם הדרג מדיני כושל או מצליח. אין שום דמוקרטיה מתפקדת בעולם שבה הצבאי חושב שהוא מעל המדינה (חוץ מישראל כמובן שפה הצבא חושב שיש לו מדינה)
זה שאני צריך להסביר את המובן מאליו זה מראה כמה הכל פה מטומטם
בסופו של דבר, אני מבין למה אתה חושב כך, כי בדומה לעימות שלנו בקשר לבג"ץ, אתה יודע שהצבא מהונדס לדעות “שמאל” הרי אם האלופים בצהל היו כולם “עופר וינטר” אתה בחיים לא היית חושב כך. אבל שהמטכ"ל בישראל הוא חבורה של יס מנים של הממשל האמריקאי אתה חושב ש"הצבא צריך להיות נאמן לציבור" שזה מילים יפות לצבא צריך להיות לעומתי מול הממשלה הנבחרת .
בוא באמת נחשב שהמטכל היה מורכב מחבורה של עופר וינטרים וברק חירמים ואז נדמיין אם השמאל היה חושב “הצבא צריך להיות נאמן לציבור ולא ללממשלה”
דרך אגב. אם הצבא היה באמת נאמן לציבור , שכידוע רובו אוחז בעמדות ימניות ואפילו הקצין יותר ימינה מאז 10 באקטובר , אני לא באמת חושב שהיית אוהב את ההתנהלות שלו. המטכ"ל הוא כולו הוא בובה של הממשל האמריקאי.
(צבא צריך להיות נאמן לממשלה לא לדעות שלו ולא לימין או לשמאל. כול עוד הממשלה מתפקדת באופן חוקי והפקודות שלה הן חוקיות אין שום מקום לחתירה תחת הממשלה)
מה שראש הממשלה צריך לעשות מול הצבא זה שתי דברים:
לכנס את ראש המוסד השכב והרמטכל והיועצת המשפטית. להגיד להם את הדברים הבאים:
א. תוך 24 שעות, כל ראשי מערכת הביטחון והצבא ואלו שבראש צות המשא ומתן לחטופים הולכים לעבור בדיקת פולגרף לבדוק הדלפות. מי שיכשל בבדיקה , באותו רגע יודח מתפקידו.
אם יש פה מדליף שרוצה להתודות אני מוכן לתת לו לפרוש מצהל בכבוד ולא לתת לזה פומבי,
ב. אני ראש הממשלה הנבחר. אתם מוזמנים לייעץ לי ולהביא את דעתכם באופן חופשי, אני אחראי הן להצלחה והן לכישלון, אני ישקול בכובד ראש אם אני מקבל את דעתכם או לא. ברגע שאני מחליט, יש לכם שתי אפשרויות לקבל את החלטתי או להתפטר.
אם אתם לא מוכנים לזה, הדלת פתוחה וניפרד כידידים.
זה לא בקשה שלי זה פקודה.
הוא לא יעשה את זה. כי הוא לא באמת רוצה לקחת אחריות אלא כמו כל הכהונה שלו זה יאפשר לו תמיד לחפש תירוצים למה הוא לא יכול.