הסכסוך הישראלי פלסטיני :: הפסקת האש קרסה שוב

לא בהכרח.

פרט

אין להם מדינה, אין להם שטח מוגדר, אין להם שאיפה אמיתית להתבסס בשטחים האלה, אין להם זיקה אמיתית וכבר מזמן השטחים המקוריים כבר עברו שינויים מהותיים.
אלפים מהם כבר עזבו ועוזבים.
בכל פעם שהם מתנהגים כמו ברבריים הם נותנים לישראל אפשרות להעניש אותם עוד ועוד.

לי זה ברור שלעולם לא יהיו 2 מדינות, ולא תהיה מדינה אחת ל-2 עמים. האפשרות היחידה שקיימת זה ניצחון לאחד מהצדדים(לא בהכרח שלנו).
נראה לי הגיוני מאוד שאם ישראל תישאר הם יצטרכו ליישם נאקבה אמיתית, וזה לא יהיה דבר רע עבורם. ההיפך.

יש מיליונים…

מה זה אומר?

זה לא רלוונטי… גם אם צד אחד ינצח (מה זה בכלל?) עדיין יישארו מיליוני בני אדם.

מה זה אומר?

מה זה אומר… “כיבוש” אמיתי ולא זה שמדמיינים עכשיו.
עזיבה של האוכלוסייה למדינות אחרות.

אוקיי והחמישה מיליון איפה הם? לאן הם הולכים? דרך איפה?

הגירה בשיתוף פעולה עם מדינות מערביות, אח’'כ יישוב במדינות ערביות שיש לנו איתם דיאלוג, שלישית דחיקה אל עבר הגבולות, רביעית אם יש צורך כיבוש מחדש של שטחים בדרום לבנון וסיני ויישוב הערבים באותם שטחים.

כן, דמיוני לחלוטין. אבל לא באמת.

בטח שיש סיבה שיהיו יותר קורבנות. אתה מראה להם שטרור = פינוי “התנחלויות”, וכמי שמאמינים שתל אביב היא התנחלות, אז הדבר הכי חכם שהם יכולים לעשות הוא להגביר את הטרור פי 1000. הבעיה היא שאתה מזלזל בכל מה שהם מאמינים בו.

שוב פסיכולוגיה… “אתה מראה להם”… זה לא עניין של ראיה זה עניין של מניעה. אתה והם יחד מונעים הרבה פיגועים כבר עכשיו. אני לא מציע להפסיק את שיתוף הפעולה הביטחוני או את השמירה על הגבול. להפך… אני מציע להרחיק משם מתנחלים מיותרים (קורבנות טרור פוטנציאליים).

אתה חושב שהם מתנחלים מיותרים, ואני חושב שהם מתיישבים גיבורים.

ביום שיעלה לשלטון הטרלללה שיחליט לעשות את הניסוי שלך, הנכדים שלך יסבירו לנכדים שלי למה התל אביבניקים הם “מתנחלים מיותרים (קורבנות טרור פוטנציאליים)”.

זה לא משנה אם נאהב אותם או לא - הם מפריעים לצבא לשמור על הגבול.

להיפך.
הם מאפשרים או יותר נכון מחייבים את הצבא לבצע שמירה אקטיבית על הגבול, בתוך הכפרים ובתוך מעוזי הטרור אם צריך, ומונעים מכפר סבא, ירושלים, תל-אביב ונתניה, להפוך לבארי, כפר עזה וניר עוז.

זה טיעון מוזר… אתה יכול לטעון שאם המתנחלים לא היו שם הצבא היה מתפתה לצאת לשמור על הגבול מבחוץ (כמו בעזה) ואת זה אפשר לפתור בקלות בעזרת פקודה או יותר נכון היעדר פקודה.

ליאור, מה הפלסטינים עשו במטרה לקדם את השלום כתגובה לאוסלו וההתנתקות? אלו כנראה היו הפעולות הכי רציניות שלנו איי פעם לקדם מו"מ, מה הייתה התמורה הפלסטינית?

מה אתה מצפה שנקבל אם ניתן לפלסטינים מדינה?

מה אתה חושב על ההתנתקות? מהלך מוצלח או ניסוי שנכשל?

יש פה חוסר הבנה מוחלט של הצד השני. זה תוצאה של צורך בלתי מוסבר לחלק את העולם לטובים ורעים. זה מוביל לחוסר עכולת להבין את האינטרס של הצד השני. אוסלו היה תהליך שנעצר באמצע ע"י רצח ראש ממשלה (תוך כדי פיגועים נוראיים של הצד הקיצוני של הפלסטינאים) ועבר לידיו של הממסמס הלאומי. התנתקות הייתה אקט חד צדדי ששיחק לידי הצד הקיצוני ולא לידי הצד המתון. תמורה פלסטינית לא הייתה כי לא נתת כלום בשום שלב.

אנחנו לא ניתן כלום אנחנו פשוט נפנה איזורים מסויימים ואין לי שום ציפיות מהפלסטינאים. יש לנו צבא חזק, יש לנו תמיכה בינלאומית רחבה למהלך כזה ואני לא מציע שנשאיר את הגורל שלנו בידיים של מישהו אחר.

התנגדתי מאוד. מהלך מטומטם של אדם מטומטם.

אבל נתנו, אתה לא יכול להעלים את זה. זה לא שבחרנו שזה ילך לצרכים של הפלג הקיצוני. הפלג הקיצוני מנהל שם את העסק, והם לא ממש מעוניינים בדיאלוג.

הפעולות שאתה מתאר בהכרח מביאות להייעדר הדרגתי של שליטה בגורלינו. כשאתה נותן עוד כוח, אדמה וכסף לפלג הקיצוני, אתה מצמצם את הפערים שלהם מולינו. אנחנו צבא גדול עם ידיים כבולות כל הזמן, ועליהם לא חלים אותם חוקי מלחמה.

בהקשר של תמיכה בינלאומית - מספיק לראות את ההפגנות שהתחילו ב7.10 והובילו דה פקטו לצמצום ייצוא הנשק מהעולם אלינו. אם במלחמה שנפתחה ככה איבדנו לגיטימציה די מהר, לא תהיה לנו לגיטימציה לכלום בעתיד. גם בעבר, כשהיו טפטופי ירי לדרום אף אחד לא חשב שאנחנו יכולים לכתוש את עזה בגלל זה.
אחד המונחים הבולטים בשיח הבינלאומי (רק כשמדברים עלינו כמובן) הוא מידתיות, לא ייתנו לנו לתקוף בעזה על כל פיגוע\ירי תמס. ראינו את זה לצערי. ברגע שנצא מאזורים בארץ פשוט נכניס עוד ערים לטווח האש שלהם (וסביר שגם נעלה את מחירי הדיור עוד יותר בגוש דן על הדרך).

אני לא מבין מה אתה מנסה להגיד… ניסינו לעשות הפרד ומשול ובפועל חיזקנו את הקיצונים ולא את אלה שרצינו שישלטו. ברור שהקיצונים לא מעוניינים בדיאלוג ובגלל זה לחזק אותם זה טפשי.

אני לא נותן כלום לפלג הקיצוני… אני נלחם בו ובמקביל מחזק את שליטתו של הפלג המתון.

מי זה הזרם המתון? מי מייצג אותו?