הסכסוך הישראלי פלסטיני

זה בערך מה שאמרו לי, למה לא לחסל את סינואר לפני השביעי באוקטובר. “סינואר מתון מדף” מי שיחליף את סינואר יהיה גרוע יותר ממנו. יחסים עם האמריקאים. …

אותם משפטים אחד אחרי השני. ואחרי השביעי באוקטובר כולם ירדו ובצדק על ביבי שהוא התאפק ולא חיסל את סינואר שהיה לו אינספור הזדמנויות לזה…

בשיגרה אני מוכן לקבל את ההגיון הזה, אנחנו במלחמה. בעל הבית השתגע רות סוף.

צריך לזכור שאם נסראללה חוסל כל צמרת חיזבאללה חוסלה יחד איתו. לנוצרים ולדרוזים בלבנון לא תהיה הזדמנות יותר טובה לצאת לחופשי. אני מקווה שיקחו אותה.

צריך גם לזכור שאת ההישג נקצור רק אם נחסל את היכולת הצבאית של כח רדואן לפלוש לישראל. זה לא מספיק . להמשיך להכות בישמעל.

אני בכונה עושה את זה בהודעה נפרדת,

שצריך לבקר חובה לבקר. אבל קרדיט גדול לביבי גלנט רמטכל מוסד ומודיעין. אני לא חושב שהיה בהיסטוריה הצבאית של ישראל מלחמה שהצלחנו לחסל כל כך הרבה בכירים של האויב ובמכה אחת. גם אם נסראללה ניצל. כל המטכל שלו כבר עכשיו מחוסל.

ואני הייתי בטוח שכל האיומים של גלנט זה סתם קלישאות… האכיל אותי כובע… אני גם די בטוח שחיזבאללה מבחינה מודעינית נתפס ערום. כל כך הרבה אויר חם על כלום…

זו שאלה טובה. אם איראן תצטרך לבחור בין הישרדות שלטונית אבל במחיר של נסיגה לבין סכנה להפיכה - היא תבחר באפשרות הראשונה. איך ואם אפשר ליצור סיטואציה כזו שבה הם לוקחים את גורלם בידם - לא יודע

אתה יכול לשאול את הסורים, גם הם חשבו שזה בלתי אפשרי להפריד אותם מלבנון. והם היו בזמנו בנוכחות צבאית מלאה בלבנון.

עכשיו הם מחוץ ללבנון

במקרה של לבנון - באמת שהכל אפשרי. מהמדינות הפחות יציבות, ובאזור כמו שלנו לא הישג של מה בכך.

דרך אגב יש כבר ניצצות ועוד לפני החיסול, ראיתי כבר כמה פעמים שגירשו פעילים של חיזבאלה מישובים נוצרים ודרוזים ומנעו מהם לירות על ישראל.

אני מאוד מקווה שיקחו את ההזדמנות הזו, תחשוב על זה כך חיזבאללה על הקרשים עכשיו הוא בכלל לא מוכן לזה. תושבים של לבנון הם כמו בני ערובה שרואים את אלו שלקחו אותם בשבי עכשיו חטפו כדור ונפצעו. אם הם נפטרים מהאיראנים , זהו הם חופשי אין יותר מעצמה של ציר הרשע שתיכנס לשם.

דרך אגב ובדיעבד, היציאה של הסורים מלבנון רק החמירה את המצב.

גאון

https://x.com/geertwilderspvv/status/1839737600757903727

וואו וואו וואו.

צה’'ל הודיע רשמית על חיסול נסראללה.
שם המבצע: “סדר חדש”.

לחשוב שרק לפני שבוע היה את עניין הביפרים וכולם תהו למה ישראל לא עושה כלום מעבר לזה…
מרשים מאוד מאוד מה שישראל עשתה בשבוע האחרון.
הקרדיט לביבי ולמערכת הביטחון המושמצת.
חתיכת מטוטלת כל המדינה הזאת עוברת, מקיצון לקיצון בלי הפסקה

אני יכול להרחיב במילים על הפאק יו העצום שעשינו לעמלק בשבועיים האחרונים ואני יכול לשים את זה פה וזה יספר את הכל

כל הכבוד לצהל!

אני לא מומחה צבאי ובטח לא היסטרויון צבאי, אבל אני חושב שזה חסר תקדים שבמהלך מלחמה אחת אנחנו מחסלים למעשה כמעט את כל הפיקוד המדיני והצבאי של האויב.

צריך לסתום את האף ולהגיד שהכל בזכות בן גביר וסמוטריץ’. בלעדיהם, היינו חותמים על הסכם כניעה מול חמאס וחיזבאללה, כדי לקבל בערך 12 חטופים חיים.

ביבי מקבל ממני אפס קרדיט על הפעולות האחרונות. אפשר היה לעשות אותן עוד אי שם ב-11/10, הוא פשוט, חיכה וחיכה וחיכה וחיכה עד שהמציאות הכתיבה לו את דרך הפעולה היחידה. כרגיל.

לא מסכנים ולא נעליים. אשמים זו המילה הנכונה.

אם בשנייה שביידן כפה עלינו להכניס סיוע בכמויות הם היו מתראיינים בארה"ב ומתייגים אותו כתומך חמאס, הוא היה נותן לנו לנצח את המלחמה כדי לא להפסיד את הבחירות.

בבחירה בין רק לא ביבי לבין החטופים בהם בחרו רק לא ביבי, וצריך לגנות אותם.

בחיאת טל אני מסכים עם חלק ממה שאתה כותב, אבל לא הגזמת? אתה לא בנעליים שלהם, לא מאחל לאף אחד מאיתנו להיות במצב שלהם.

אני חושב פשוט שרונן צור מפעיל אותם. גם אם באופן רישמי הוא לא במטה. נתן להם הרבה עצות אחיתופל.

מי שזוכר איך אבא של גלעד שליט ניהל בזמנו את המאבק זוכר מישהו שתמיד ניסה להיות ממלכתי. ברגע שהם הלכו והפכו את ביבי ליותר גרוע מסינואר הם איבדו לחלוטין את הקונסנזוס.

הכישלון של האמריקאים במדיניות חוץ, היא חסרת תקדים. בזמן שלטון דמוקרטי , רוסיה פלשה לאוקראינה. צפון קוריאה התחילה שוב לאיים על דרום קוריאה, הסינים מתרגלים כיבוש של טאיואן ובמזרח התיכון אנחנו קורבים יותר מתמיד למלחמה איזורית. כל מהלך שהממשל האמריקאי מבצע עולה בלהבות, שום דבר הוא לא מצליח לקדם, ולמה כי לביידן והאריס יותר חשוב הקולות במישיגן.

ביידן והאריס צריכים להזרק לפח הזבל של ההיסטוריה. זה שהאריס עדיין במאבק על הנשיאות זה רק מראה כמה התקשורת המרכזית היא באמת אויבת של העם. מדהים לראות את המצב של המזרח התיכון ביום שטראמפ עזב את הנשיאות למצב היום.

אבל גיל תמרי רקד וחגג שטראמפ הפסיד. איזה אידיוט.

זה לא כישלון כשזו התכנית.
הבעיה זה האנשים ההזויים שחושבים שהדרך שלהם יכולה להתממש במציאות(וזה כשאני נותן להם קרדיט שאין להם כוונות זדוניות). לפחות בעידן הזה.

מצד שני, תראה איזו עצמה אנחנו נאלצים להפגין בגלל שאבא לא בבית, אולי זה לטובה.

משפט שנאמר כ"כ הרבה פעמים על אנצ’לוטי לאורך השנים.

כך נראית מלחמה שהמדינה מתכוננת עליה, להבנתי התכנית שיושמה החל ממכשירי הקשר ועד נסראללה היא של אביב כוכבי. זה רק מחדד בעיניי את הכישלון ההזנחה של גזרת עזה.

כך זה שהמוסד אחראי על לבנון והשבכ אחראי על עזה.

פתאום כשיש קרדיט לקחת אז שומעים את השם שלו…

ראיתי קטע מהמסע"ת של דובר צה’'ל. קשה מאד שלא לשים לב שזו תוכנית עבודה מוכנה: האנימציה שמדגימה בדיוק מה תוקפים, הטון, הטיעון המשפטי, הטקטיקה.

במקביל האזנתי למשך זמן לא מועט לספייס שכלל משתתפים לבנונים (מוסלמים). הם לגמרי לא מוכנים לאירוע. בכל פעם שהודיעו על תקיפה נוספת הם הופתעו, וכנראה שלוקח זמן עד שהאסימון נופל להם לשנות דיסקט. סצנה קצת הזויה שבה הם מחכים שזה יסתיים, מבחינתם זהו סיום הסיבוב, ואנשים עונים להם שזה לא ממש עומד לקרות בימים הקרובים. בניגוד למה שציפיתי לא שמעתי הרבה לכלוכים על ישראל. מה שנראה היה שמשנה להם הוא החיים עצמם והפחד הגדול ש 2006 תחזור על עצמה. מבחינתם הסברה שאולי לא תידרש כניסה קרקעית אם חיזבאללה יסכים ליסוג לפני אלה חדשות מצויינות. נקודה מעניינת נוספת שעלתה היא שמכאן יש, בגדול, שתי אפשרויות (מעבר לבלתי צפוי הצפוי): איראן מעמיקה את שליטתה בחיזבאללה עוד יותר כי במקום נסראללה תיהיה שדרה פיקודית מטעם או שאזרחי לבנון ינצלו את החולשה הזמנית כדי להעיף את חיזבאללה. כיוון שהאופציה הראשונה היא הסבירה, כדאי להבין את זה בהקשר של תוצאות ארוכות טווח של החיסול.

יש עוד אחד עכשיו, למוטרדים כמוני שצריכים להעביר את הזמן: x.com

אגב, גם מבחינת כותרות - זו רק תחושה אבל לדעתי, בטח ביחס לגודל האירוע, הכיסוי הבינלאומי היה צנוע. כנראה שללבנונים אין את מכונת היח"צ שיש לפלסטינים.

יש לי תחושה שאם הלבנונים יסלקו את חיזבאללה, זה יחזק בצורה משמעותית את סוריה ואסד, וזה העניינים ייראו אחרת לגמרי.

מתוך הכתבה בynet על החיסול.

אהבתי שהוא טרח לציין. לתרום לביטחון הלאומי של ישראל דורות קדימה זה נחמד והכל אבל אין מוטביציה גדולה יותר מאשר “המשפחה של אשתי תקועים לי כמו עצם בגרון ואני מת שיחזרו הביתה”

מצטרף למה שאמרו לפני, להבין שכל העת ישבהו ובנינו תוכנית מפורטת להקריס את הליזבאלחה ושכחנו להסתכל בתוך החצר שלנו על החמאס, זו חתיכת פאשלה. מעצים את גודל המשבר והיהירות שהייתה לנו עם העזתיים.