הסכסוך הישראלי פלסטיני

תגידו, אם ישבנו בדרום לבנון במשך 18 שנה - למה לא החלטנו לכבוש את השטח?

אין לו קשרים עסקיים עם ארה"ב ואינטרס שהמלחמה תיפסק?

רק אני הייתי צריך גוגל?

באיזה הקשר הוא אפס מאופס?

אני מקנא בך. זה אומר שלא פתחת ערוץ 12 בשנה האחרונה.

אני כבר כמעט ולא צופה בהם (או באף חדשות אחרות לצורך העניין), אבל במעט שכן הוא וה"מומחה" אבי-תורת-כשלון-הקונספציה-אבל-חסר-הבושה-ללכת-להתראיין-בכל-מקום תמיר היימן - עולים לי על העצבים בכל פעם, ויצאו לי מכל החורים.

קח סג"מ, קשור אותו לעץ, יצא לך עמוס גלעד/צ’ייני */ישראל זיו/נעם תיבון גנרי

• אם כי מהיכרות מאד רחוקה עם צ’ייני הוא היה מאד עם הסכין בין השיניים

כמו שאמר @EJB לא חסרות דוגמאות. תפס אותי ספציפית שהוא אמר ש ‘ישראל בנקודת יציאה טובה’ על המבצע/מלחמה בלבנון.

בחיי שלעשות את מה שעשינו עכשיו ולעצור באמצע יותר גרוע מאשר לא לצאת למבצע בכלל. כמו שפירט ביתר בהירות @dkaro למעלה בהודעה יפה.

למעשה מה07/10 לא ראיתי אולפני חדשות אפילו פעם אחת.
אולי קטעים קצרים שדפנה ליאל, עמית סגל ומיכאל שמש מעלים בטלגרם שלהם.

כן ראיתי ביוטיוב את השעות הראשונות של שידורי ערוץ 12 ו13 ב07/10 - מדהים כמה שלא ידעו כלום וחרטטו בעודף ביטחון כאילו יודעים הכל.

מצד אחד אני מסכים איתך. אני אגיד יותר מזה - אני חושב שזה די ברור שדווקא אנחנו אלה שמחפשים לרדת מהעץ, ולא חיזבאללה. תקפנו, מקבלי ההחלטות לא רוצים לתמרן בלבנון ולא רוצים לכוון למטרות גרנידיוזיות כמו מיטוט חיזבאללה, ולכן משחקים עכשיו “תחזיקו אותי” עם העולם, ומחפשים מי ייענה לקריאה ובאמת יחזיק אותנו. וכל זה בזמן שלחיזבאללה יש עדיין כוח אש אדיר, המנהרות והתת"ק בדר"ל עדיין שם, והרוב המוחלט של הפעילים עדיין חי וכשיר להילחם.
אגב, לגבי השאלה שלך על איך האמריקאים מתכוונים לסגור עסקה משולשת עם חיזבאללה וחמאס, כשאפילו עסקה ישירה שלנו עם חמאס הם לא הצליחו לסגור - אני חושב שהתשובה פשוטה. זה לא באמת הוספה של דרגת סיבוכיות מבחינתם, אלא פשוט עוד מנוף עלינו - במקום לקבל תמורת הפסקת הלחימה בעזה חטופים, אנחנו נקבל שקט בצפון. שימו לב גם לתדרוכים שיוצאים מהאמריקאים ושאר המתווכות - “ייתכן שבעסקה הנרקמת ישולב גם שחרור חטופים”. ובשפה לא מכובסת: אתם יכולים לשכוח מהחטופים.
מסכנים שם במטה המשפחות - מנשקים את הרגליים של ביידן כבר שנה כי הם חושבים שאשכרה מעניין אותו החטופים, ולא הדבר היחיד שבאמת מעניין את האמריקאים - שקט.

מצד שני, אני לא לגמרי מסכים עם הטענה שלך ש’אם יכולנו להשיג את ההסכם הזה קודם אז הוא בהכרח רע’. כן השגנו כאן משהו בינתיים - תקפנו בצורה מאסיבית ביותר בלבנון, פגענו באלפי פעילי חיזבאללה, כולל הבכירים ביותר, שללנו יכולות חשובות מאוד של חיזבאללה, כרסמנו מאוד בהרתעה של חיזבאללה אותנו וב"משוואות" שלו - וכל זה לא עלה לנו שום-דבר (בתנאי שמבודדים את שתי הזירות זו מזו, כמובן): לא מדינית, לא בדם חיילינו, לא כלכלית (לאור המערכה הקצרה והמתוחמת), לא מבחינת לגיטימציה, ולא בפגיעה משמעותית ושחיקה של העורף הישראלי. נוקאאוט די מוחלט. אם נצליח להוסיף לכל זה גם יישום כזה או אחר של החלטה 1701 ונצליח להרחיק את חיזבאללה מעבר לליטאני, אז בכלל טוב.

מצד שלישי - בהחלט יש כאן פלאשבאקים רעים מאוד לזירה הדרומית, לעזה, שם הבטיחו לנו שוב ושוב ש"הפעם הכינו בהם חזק במיוחד, והבטחנו שקט לשנים", אחרי שעצרו את הלחימה הרבה יותר מידיי מוקדם מתוך התמכרות לשקט מיידי וקצר טווח. וכשמי שמנהיג אותנו זה ביבי ושאר הצמרת הבטחונית מהשטאנץ הכושל והרופס הקבוע - יש לי 0 ביטחון בקבלת ההחלטות ובהבטחות שלהם.

לחלוטין לא מסכים, הדבר הזה עלה לנו בהמון: חשיפת מודיעין יקר ערך שנכון היה לשמור אותו למערכה שמטרתה לשנות את המצב בצורה אסטרטגית. אם נגיע כרגע להפסקת אש שלא תשנה דבר ותחזיר אותנו למצב של לפני שבועיים, ואפילו למצב של ה-6 באוקטובר (כלומר: חיזבאללה מקבל רישיון מלא להתחמש מחדש ולהתבסס צמוד לגדר), היה עדיף לנו כבר לא לעשות כלום ולשמור את כל ההפתעה המודיעינית הגדולה שהייתה לנו כאן למערכה הגדולה שלכולם ברור שתגיע.

לגריעת היכולות של חיזבאללה (בין אם בכירים ובין אם אמל"ח) יש ערך עצום אך ורק אם היא מתרחשת בחלק ממערכה רחבה יותר שמשנה את המצב אסטרטגית. במצב הנוכחי כשלחיזבאללה יותר להתחמש שוב זה אולי ייקח לו שנה-שנתיים, אבל אז בזבזנו את ההפתעה שלנו בלי לשנות דבר.

ארה"ב בגדול, בדיוק כמו עם חמאס, מוכרת את הביטחון ארוך הטווח שלנו עבור מטרה של שקט קצר טווח. אני לא יודע אם זה באמת נטו בגלל הבחירות או פשוט כי זה הסטייט אוף מיינד שלהם, אבל בשורה התחתונה, ביידן מזיין אותנו בתחת ולא בפעם הראשונה במלחמה הזו. העיקר שהוא ציוני גאה.

בשביל להבין למה זה רע צריך להבין מי אלו ש"בישלו" את ההסכם להפסקת אש, מקרון והסנילי ביידן. יכל להיות יותר גרוע, קטאר ומצרים…

זה כל מה שצריך לדעתי למה זה עוד פעם תקיעה סכין בגב מצד האמריקאים.

יחד עם זאת, אני לא חושב שראש הממשלה יכול לסרב. צריך להיות ריאליסטים ולהבין שאנחנו לא יכולים עד כדי כך “להמרות” את ארה"ב. אני מאשים רק את הממשל האמריקאי הפעם.

דרך אגב צריך לשיים סיגים להפסקת האש הזו שכל משלוח נשק בסוריה ישראל רשאית להשמיד אותו ולחייב הפסקת אש מכל הגזרות כולל החותים.

אם כבר ‘מקבלים’ את ההסכם הנוראי הזה - בעד להפציץ את רצועת עזה בעצימות גבוהה ולבדוק את החיזבאללה נאלץ לא לשגר טיל.

דרך אגב אם חיזבאללה באמת מסכים להפסקת אש זה רק מראה כמו הוא בעמדה נואשת. נסראללה יורד מן העץ ולא נראה לי שזה קרה אי פעם.

בלבנון אומרים שביבי לא הסכים להפסקת אש.

לפחות לפי הדיווחים יש בימים האחרונים רגע משעשע בו החיזבאללה מבינים מה זה אומר להיות הפרוקסי של אירן. שיעה שיעה, אבל עדיין זה כולה ערבים בעיני האיראנים.

וכל מה שעובר לי בראש, ואתם מוזמנים לצחוק על הנאיביות שלי, זה שעם כל זה שאני (חושב שאני) יודע איך המכונה האמריקאית עובדת ושתמיד ידעתי שהאינטרסים שלהם באים קודם, הכינוי הזה, “בעלת ברית” השפיע עלי. אנחנו “בעלי ברית” עם ארה"ב.

אבל כנראה שגם אנחנו רק הפרוקסי.

הודעה ממחלקת העובדות:

1. האזנתי לתדרוך של הבכירים האמריקנים שצוטט בתקשורת הישראלית. לא נאמר שם שהפסקת האש תתחיל בשעות הקרובות
  2. לא נקבע עדיין מועד הכניסה לתוקף של הפסקת האש. זה ייסגר אם הצדדים ישיבו בחיוב
  3. כל המהלך האמריקני-צרפתי היה מתואם עם נתניהו עד המילה האחרונה

https://x.com/BarakRavid/status/1839266271126274105

נאסראללה לא שולט בחיזבאללה לפי השייח הזה

נסיון לחסל את נסראללה, לכאורה.
נראה כאילו זה חלק מהנאום של ביבי.

אם הוא יצא מזה בחיים…

בעל הבית השתגע. סוף סוף

מקווה שזה צעד חכם.

• מבחינת היחסים עם האמריקאים
  • העובדה שאחריו יבוא מישהו קיצוני יותר
  • מהלך המלחמה

נדע בהמשך, בהצלחה לצהל. בדרך כלל אומץ מביא איתו תוצאות טובות

קשה לי להאמין שיתנו לו לשרוד, אבל המתח הזה הוא הורג…

זה צעד מדהים כל עוד יש מי שיתפוס את המושכות שם וישלים את המלאכה שצה’'ל התחיל.