לפני שנה פחדנו להוריד להם אוהל בשטח ישראל.
עכשיו אנחונ חיסלנו את כל הנהגת חיזבאללה והפכנו את הדאחיה למטרת אימונים לטיסי חיל האויר
זה לא יאומן.
לפני שנה פחדנו להוריד להם אוהל בשטח ישראל.
עכשיו אנחונ חיסלנו את כל הנהגת חיזבאללה והפכנו את הדאחיה למטרת אימונים לטיסי חיל האויר
זה לא יאומן.
מעודד: 0 גינויים בעולם המערבי. הם מבינים שמדובר בצעד חיובי וטוב לאזור.
מתסכל: 100% מהעולם המערבי עדיין קורא להפסקת אש, בהיגיון הפוך לחלוטין מזה שקובע שחיסול נסראללה היה דבר חיובי.
נשבע שאני לא יכול להבין את הדבר הזה. ממתי הפסקת אש הפכה להיות מטרת על ולא אמצעי? האם יש טמבל אחד בעולם שחושב שהפסקת אש כרגע, במקום לתת לצה"ל לסיים את העבודה, יוביל ליותר שלום ופחות אלימות במזרח התיכון? כאילו, מה הקטע?
אם לעולם המערבי היה טיפ-טיפה שכל הם היו קוראים לממשלת לבנון לשתף פעולה עם כוחות בינלאומיים שייכנסו בקרוב לפרק את נשקו של חיזבאללה (כפי שקבע 1701) על מנת למנוע כניסה קרקעית של צה"ל שיעשה את זה בכח.
במקום זה, הם ממשיכים להכריז על הצורך המיידי בהפסקת אש שבאופן די וודאי תכריח את צה"ל להיכנס קרקעית בשל התקווה שזה נותן למה שנשאר מחיזבאללה.
אגב, גם ישראל עצמה לא מתנהלת מספיק בחכמה פה. חייבים כל הזמן להגיד מה אנחנו כן רוצים ולא רק מה לא. אני לא שומע מספיק את ישראל הרשמית מפרסמת מה התנאים שלה לסיום המלחמה (בצפון או בדרום), ובכלל אני לא שומע את ישראל עושה משהו שמאוד היה נכון לה לעשות, וזה לפנות באופן ישיר לאזרחי לבנון ולבקש מהם לשתף פעולה.
יש בלבנון אחוז מאוד גדול של אזרחים ששונא את חיזבאללה כמעט כמו את ישראל, וניתן לפנות אליו ולהפעיל אותו. ברגעים אלו, כשאין לחיזבאללה הנהגה, זה הזמן להעיר את האזרחים שם למרד ומהפכה, ולהבטיח שצה"ל יתמוך בהם צבאית. זה גם מאוד יקל על צה"ל בזירה הבינלאומית כאשר זה יכניס אותנו לעמדה של כמעט ‘משחררים’.
אני לא מבין למה אנחנו לא מעודדים מרי אזרחי נגד חיזבאללה בלבנון של אוכלסיה נוצרית ודרוזית בלבנון, . אני גם לא מבין איפה ההסברה של ישראל, אנחנו צריכים להדגיש שנסראללה וחיזבאללה לא היו רק אויבי ישראל אלא גם אויבי המוסלמים הסונים. שהם טבחו באלפי מוסלמים בסוריה ולבנון ואפילו למי שזוכר עזר למשטר האיראני לדכא באלימות את ההפגנות נגדו.
אם תשימו לב בצפון סוריה ואני חושב שלא רק שם, חגגו את החיסול לא פחות מהישראלים.
למה ההסברה שלנו לא עובדת על זה ומשאירה את זה לאנשים פרטיים?
“גם בלילה הגורלי של 11 באוקטובר המודיעין על מיקומו של חסן נסראללה היה מצוין וכל מה שהשאיר אותו בחיים הייתה החלטה ישראלית: שר הביטחון וצמרת צה"ל דחפו להכות בחיזבאללה, שהחל לירות לעבר ישראל למחרת 7 באוקטובר. ראש הממשלה, בגיבוי חברי הקבינט הטריים בני גנץ וגדי איזנקוט, התנגדו – וזה מה שהכריע את הכף. גם היום השר יואב גלנט סבור שזאת הייתה טעות וטוען שההישגים היו יכולים להיות משמעותיים. אתמול, לאחר שנחת בישראל, נתניהו אמר לבן שיחו שאין בו חרטה: לדבריו, פעולה כזאת באוקטובר פירושה לבנון כזירה עיקרית ולא המטרה העיקרית של המלחמה – חיסול שלטון חמאס בעזה. “טוב שבלמתי”, אמר נתניהו.”
יוסי יהושע.
אני מסכים לחלוטין עם ביבי פה. בהתחלת המלחמה עדיין לא היתה לנו לגטימציה וזה היה גורם לנו לעבור זירה מחמאס לצפון.
זה היתה החלטה נכונה, הבעיה מבחינתי, שיותר מידי זמן “משכו” אותה.
הם להם נשק ורוב הצבא הלבנוני מורכב משיעים אז אין להם סיכוי לעשות מרד כי חיזבבאלה
יכול להרוג אותם.
גם לצבא הסורי בזמנו, היה הרבה נשק ואפילו טנקים בלבנון. הוא וחיזבאללה אפילו חיסלו אל חרירי למי שזוכר בתור עונש, זה לא עזר לו בסופו של דבר. הסורים עזבו את לבנון.
עכשיו חיזבאללה נמצא על הקרשים, לא תהיה להם הזדמנות יותר טובה מזו, רק צריך להצית את הגפרור.
אנחנו צריכים למצוא דרך להצית את הגפרור הזה. לעשות את זה בצורה חכמה ולא ישירה.
יש הרבה נוצרים וסונים שהם בעד חיזבאללה כמו המפלגה הנוצרית של לבנון וגם
נשיא לבנון מישל עאון.והם לא מעוניינים בסיכסוך עם חיזבאללה כי זוכרים את מלחמת האזרחים.
הם לא עושים לנו טובה. אם הם רוצים להמשיך לחיות תחת הברך של חיזבאללה ואירן שימשיכו אבל שלא יתביכנו אחר כך…
בירות פעם היתה הפנינה של המזרח התיכון. הפלשתינים ואחרי זה אירן וחיזבאללה הפכו את ביירות למה שהיא היום.
אם חיסלנו את נסראללה בשביל שחיזבאללה יבנה מחדש, אז לא עשינו כלום.
התשובה צריכה להיות עצמתית מזה, ואני לא מדבר על טילים.
תהיה ברור יותר.
צריך למצוא דרך שבלבנון יהיו מנגנונים שמתנגדים לארגונים כמו חיזבאללה, או לנגוס להם בשטח.
@dkaro @mos56 התשובה היא שזה לא פשוט.
האופציה הריאלית היא צבא לבנון שמורכב מכל קשת האוכלוסיה (כולל שיעים כמובן). מצד שני, קשה לדעת מה היכולות שלו ומה יכולתו להתעמת עם חיזבאללה. דברים כאלה לא עוברים חלק, חיזבאללה (עכשיו על פי דיווחים זה כבר לגמרי איראן) צפוי להתנגד. מצד אחד הם בערפל, מצד שני מתישהו הוא יתפזר ועדיין יש עשרות אלפי פעילי חיזבאללה.
אז הגענו לרגע ששרים זכרני נא באולפן. זה כבר לא חתונה איזוטרית של נערי גבעות.
אף אחד לא אמר שזה קל. הבחירה שלהם ברורה, חיזבאלה יוביל אותם להיראות כמו עזה או שהם רוצים לחזור להיות הסינגפור של המזרח התיכון.
לא תהיה להם יותר הזדמנות כמו עכשיו ואתה צריך גם לזכור שצהל מוריד כל ראש של חיזבאלונר שעולה עכשיו מעל פני הקרקע כולל חיסול נוסף שהיה לפני חצי שעה בדאחיה…
הזדמנות של פעם בחיים, יפטרו מחיזבאללה עכשיו ויותר אין אף מעצמה של ציר הרשע שתכנס במקומם.
זה לא טובה בשבילנו, זה קודם כל בשבילם.
לא בא כדי לסתור אותך משה. לדעתי קשה מאד להעריך את ההיתכנות של זה בלי להבין טוב מאד את הפרטים. אני לא חושב שאני יודע. חושב שזה בטוח לא פשוט. מקווה מאד שישראל עובדת על פתרון כזה, אם כי מדינאות מעולם לא הייתה הצד החזק שלי ביבי ובתור שמרן הוא תמיד יסתכל קודם כל על מה יכול להסתבך לו.
Lebanese Prime Minister Najib Mikati stated during a press conference, “We are prepared to enforce Resolution 1701.”
ראש ממשלה בלבנון יש סמכויות כמו לראש ועד הורים בבית ספר… חיזבאללה תופס אותו בביצים
‘אנחנו מוכנים להבטיח את הביטחון של ישראל לצד מדינה פלסטינית, שאלו את הישראלים מהו האנד גיים שלהם’.
יפה מאד ששומעים את זה מהם דווקא עכשיו וכו’, אבל: ישראל טוענת שתי טענות רלבנטיות:
כדי להמשיך במה שאנחנו עושים נצטרך להגיב מדינית לטענות כאלה. זה הזמן לעשות להם עינת וילף ולשאול אותם האם הם מוותרים על זכות השיבה ומצהירים על סוף הסכסוך. אני לא מתכוון בהכרח לענות לנאום הזה ספציפית, אבל בהחלט להיות עם קו ברור שגם יאפשר למי שרוצה להחליף את שלטון חיזבאללה להיות חלק מקואליציה שמטרת העל שלה היא לא השמדת ישראל.
פה כבר מגיעים למחלוקת ליבה בחברה הישראלית - הממשלה הזו לא מסוגלת לייצר בהירות מדינית.
הם מוכנים להבטיח את ביטחוננו.
הרבה זמן לא שמעתי בדיחה טובה. זה היה טוב.