@Ariel
אף אחד לא מטומטם, מה גם שהדובר הוא ירדני - מדינה שהקיום שלה תלוי בין השאר בישראל. ההצעה היא לא להתפרק מנשקנו, ככה שלא הבנתי את הטענה שלך.
אין לי טענה כלפייך, זה באמת הצחיק אותי הרצינות והתמימות שבהן נאמר המשפט הזה.
זה הלופ שאנחנו חיים בו.
מנסים לרצוח אותנו, מפסידים, ואז הם מוצאים כל חור אפשרי להפיל את זה בחזרה עלינו.
עכשיו הבחור הזה מתעלם בנוחות מ-80 שנות קיום ונסיון השמדה של מדינת ישראל. כאילו לא ניסו כבר עשרות פעמים להגיע להסכמים שלום, לתת פתרונות, לעזור. לא הייתה נסיגה ופירוק התנחלויות מחמאסטן.
אחרי אינספור מלחמות, אינתיפאדות ופיגועים הוא לא מבין למה ישראל לא אומרת מה היא רוצה. כבר אמרנו, והחזירו לנו תשובה. הכדור בידיים שלהם, לא שלנו(וכבר ראינו מה הם עושים איתו).
בדיחה.
מזכיר לי שבעצרת האו"ם הוא עמד ליד שר החוץ העירקאי שהטיף לנו מוסר על זה שאנחנו מכניסים את האזור למלחמה מיותרת כמה שעות אחרי שנורו לעבר ישראל מעיראק כתבמים ללא שום סכסוך כלשהוא איתנו. המדינה שיורה עלינו כתבמים בשם איראן מטיפה לנו מוסר.
זה כל מה שצריך לדעת על הדיפלומטיה הבינלאומית בחסות האו"ם
זה לא משנה
הכל חלק ממלחמה פסיכולוגית כדי שעוד מעט הם יצאו עם הכותרת ‘ישראל מסרבת להפסקת אש’. צריך להילחם בזה. לציין את הצביעות או השקרים זה נחמד אבל לא יפתור את הבעיה.
אני חייב לציין שיש לי תחושה לא טובה לגבי הכניסה הקרקעית הבאה עלינו לרעה. לא ברור לי מה מטרתה וכן ברור לי שאנחנו מאבדים בה כמעט את כל היתרון שלנו בשדה הקרב.
איך אתה מציע לטפל בכל המנהרות והבונקרים שהם בנו על הגבול ליום פקודה? אי אפשר לעשות את זה מהאויר. וככל שתחכה יותר זמן עם זה חיזבאלה יצא מההלם. אף תושב גם לא יחזור לגור במטולה שמצוד לבית שלו יש בונקר של כח רדואן…
אני מזכיר שהיתה לנו גם הרגשה רעה לפני כניסה לעזה לפני מבצע הביפרים לפני חיסולי בכירים חיזבאללה וחסן נסראללה.
אין תחליף למצבע קרקעי.
אני גם חושב שישראל הבטיחה לארהב שזה היה מוגבל.
בגלל שזה אמור להיות מוגבל אני לא מבין את המטרה. זה אומר שהתוכנית היא להגיע להסכמה כדי לסיים את המלחמה, ואז זה אומר שחיזבאללה בכל מקרה יבנה הכל מחדש.
דווקא אם הייתה מטרה הרבה פחות צנועה הייתי יכול להבין הרבה יותר את הכניסה הקרקעית. מרגיש לי קצת כמו צוק איתן שבדיעבד היה מיותר לחלוטין.
זה נראה לי יותר אמצעי לחץ על חיזבאללה להגיע להפסקת אש בתנאים שנוחים לנו
אם יש שתי דברים שהוכחו מעל כל ספק זה שא’. אף אחד לא יודע כלום לגבי מה ישראל מתכננת או מסוגלת. וב. שארה’'ב כרגע לא פקטור במלחמה הזאת. לטובה ולרעה.
מה יהיה בלבנון אי אפשר להגיד, אבל לכל הפחות ברור שפתחו במלחמה מול חיזבאללה ונכנסים כדי לפרק אותם ובדרום לבנון ולפרז את השטח. הלוואי וגם יותר מזה.
בגדול אתה צודק אבל במקרה הזה ספיציפי, אפשר טיפה לדעת מראש מה ישראל מתכננת, כי צבא לבנון נסוג חמישה ק"מ מהגבול, מכיון שצבא לבנון קיבל על זה התראה מראש מצה"ל (דרך יוניפיל אפשר להסיק בצורה די מושכלת את גודל החדירה לשטח ומטרה שלה.)
לפי מה שגורם ישראלי אמר לרויטרס מדובר על כניסה מוגבלת בזמן ובשטח ולעומק של חצי קילמוטר .
אני מסכים עם @dkaro זה נראה לי יותר מהלך של לצאת לידי חובה מאשר מהלך אמיתי לפרק תשתיות של חיזבאללה. הלואי שאני טועה
או - הסחה למשהו אחר וגדול יותר בזירה אחרת. ראיתי את התיאוריה הזו צפה כל כך הרבה שאני מתחיל לפקפק בהתכנות שלה, אבל זו לגמרי אפשרות.
קשה לי להאמין שביידן לזה יתן לקרות, צריך לזכור, קמלה צריכה את מישיגן…
לא נראה לי שיש לנו יכולת בלי האמריקאים להשמיד את אתרי הגרעין.
להשמיד את כולם בו״ז בוודאי שלא, כנראה שגם לא עם ארה״ב (בנשק קונבנציונלי). לתקוף מטרה משמעותית מהאוויר / עם יכולת שאנחנו לא מודעים אליה סטייל הביפרים ולאותת לפרסים שהם לגמרי על הכוונת - אני מנחש שאפשרי בהחלט.
כמו״כ - אולי התפתחות בגזרת עזה? קצת יותר קשה לדמיין אבל אפשרי.
למה אי אפשר להשמיד את אתרי הגרעין עם עזרה אמריקאית? יש להם פצצות חודרות בונקרים הרבה יותר אימתניות משלנו.
ואחרי שהטילים ימשיכו ליפול, אז יגידו שצריך עוד 5 ק’'מ.
כי גם פצצות שחודרות בונקרים לא יכולות להשמיד מתקנים שחצובים בתוך הר, לדוגמה. בנוסף, יש שלל ענייני תזמון + נ״ט שמאד יקשו לעשות דבר כזה עם 100% הצלחה. אבל זה כבר ממש להתעסק בתרחישים דמיוניים, לא יקרה בחיים באופן כללי ובטח שלא שניה ורבע לפני בחירות.
לא סתם מסקרן אותי מבחינה צבאית. אני תמיד אוהב סיפורי צבא
מהר, שמישהו ישאל את השר הירדני מה דעתו על כל התמונות שצה’'ל שיחרר מהמבצעים בלבנון.
ושוב, ישראל פועלת בסודיות וביעילות בזמן שכולם מתלוננים.