לבנון
Lebanese PM says willing to deploy army south of Litani River, fully implement UN resolution
Mikati says Lebanon is ready to fully implement the 2006 UN Security Council Resolution 1701 and deploy the Lebanese army south of the river, which lies about 30 km (around 20 miles) from Lebanon’s southern border.
לא יודע אם זה אמיתי, אבל אלה חדשות טובות לכאורה. ממשלת לבנון לא ממש אכפה את ההחלטה הזו. נכונות לאכוף אותה יכולה להיות תוצאה טובה של המלחמה. השאלה מה עם חיזבאללה.
אמריקה
ביידן חלש מתמיד וברור שהוא מתומרן על ידי ביבי שמציב לו עובדות בשטח. האמריקאים ימשיכו בשלהם, אבל זה לא נראה שהפסקת אש היא הכיוון המיידי. חיבוק דב וכו’ - בינתיים זה לא ממש הולך להם לפי התוכנית
ישראל
מה ישראל רוצה? התשובה הקלאסית זה להחזיר את התושבים הביתה על ידי לקיחת שטח כלשהו, פתיחה במו"מ ואז הסכמה שצבא לבנון יאכוף את החלטה 1701. אני לא בטוח שזה מסתיים בזה. לא שולל שפנינו למערכה ארוכה מול חיזבאללה. המצב כרגע הוא שחיזבאללה ואיראן חד הם. באופן פרדוקסלי, חיזבאללה שהוא הפרוקסי מאיים לא פחות (אם לא יותר) על ישראל מאשר איראן עקב המיקום הגאוגרפי וריבוי הטילים. זה אומר שהאיום שאיראן מחזיקה על ישראל נמצא אולי במגמת קיטון. נכון, יש המון המון טילים, אבל זה ירגיש כמו החרפה (גם אם הנזק יכול להיות גדול ומשמעותי - והוא יכול). ככל שישראל מעמיקה את המתקפה שלה, איראן תיאלץ לבחור בין תקיפה ישירה של ישראל מאיראן או עליית מדרגה כלשהי באמצעים אחרים לבין ‘ויתור’ על חיזבאללה. ישראל תשנה את מטרות המלחמה לפירוק חיזבאללה ותנסה לעבוד עם הגורמים הבינ"ל וצבא לבנון. מצד שני, זה לא יבוא בלי מחיר. חיזבאללה ירצה להתיש אותנו בקרקע ויצליח לגרום לנו לאבידות.
יתכן מאד, ולדעתי ביבי מעוניין בזה, שתהיה מלחמה בעצימות מסוימת עם איראן שתיאלץ את האמריקאים להתערב גם כן. איראן יודעת שאת האיום הטילי שלהם כבר הכרנו והרגשנו ושמצד שני יש לישראל הרבה בארסנל. דמיינו מה יקרה אם באיראן יהיו כמה שריפות והפסקות חשמל. בטח בהתחשב במומנטום, הם מפוחדים יותר מאיתנו כרגע.
ביבי
מדובר הרבה על מה הוא רוצה מבחינת אינטרסים פוליטיים וכו’. לדעתי יש משהו שפחות לוקחים בחשבון: הוא לא מסוגל לרדת מהבמה כמו לוזר. כמי שבמשמרת שלו קרה הדבר הכי נורא, אבל את השיקום יוביל אדם אחר. אם אני צריך לנחש, הקרב היותר גדול מהקרב הפוליטי עבורו היא מורשתו.
החלטה 1701 לא הייתה רלוונטית בעבר וכבר לא רלוונטית לעתיד. תנאי המשחק השתנו.
הליטני זה הסיפור ועכשיו פשוט מדובר על מי ישלוט/מאבטח/יפרז את האיזור. לישראל אין שום סיבה להסתמך על לבנון או על כוחות יוניפ’'ל.
מודה שגם לי המחשבה הזו עברה בראש אבל די מהר העפתי אותה. זה מאוד מאוד מאוד לא סביר ולא מתכתב לא עם איך שאנחנו מכירים שישראל מתנהלת ולא עם איך שאנחנו מכירים שארה"ב מתנהלת (שבוודאי לא הייתה משתפת עם זה פעולה, ואין סיכוי שישראל בתרגיל הזה הייתה מרמה גם אותם).
הסבר הרבה יותר פשוט והגיוני הוא שישראל רצתה להיכנס קרקעית, די התחייבה לזה בינה לבין עצמה, וארה"ב צמצמה מאוד את השאיפות. ייתכן גם שבישראל החליטו פשוט להיכנס בכל מקרה ולקוות לאיזו התדרדרות בטחונית שתצדיק כניסה הרבה יותר עמוקה.
והכי הגיוני - זה שהקונספציה עדיין איתנו במובנים רבים.
אני פשוט רותח על זה שאשכרה אחרי שחטפנו את ה 7.10 והבנו שהחברים מסביב כולם כולל כולם רוצחים אנסים, עדיין מתוכנו (כן לפיד, בעיקר אליך ולחבר המרעים שלך בתקשורת) רצו הסכם שלום עם לבנון ו/או החלטת 1701 שלא מיושמת בשיט. גם אחרי ה 7.10 עדיין יש רצון של חלק מהאנשים שעל פי הסקרים יש להם יותר ממנדט 1 או 2 להתחבב על האמריקאים בתמורה לטבח נוסף על סטרואידים בצפון.
אני רואה את התגובות הישראליות ברשת לנאום החרטות של השר הירדני ובהלם עד כמה אנשים שונאים את המדינה שלהם או נותנים לאוייבים לעבוד עליהם בלי שום חשיבה ביקורתית.
זו הצרה שלנו בכל נקודת מפנה. חוסר אמונה בעובדה הפשוטה שאנחנו כאן, צריכים להיות כאן ושהם לא רוצים שנהיה כאן.
בעיקרון צודק 1000%. רק נשמע שזה שוב פעם הצגה בשביל לשקם את הכבוד תוך תיאום עם כל הגורמים האמריקאים. בטלגרם כבר רצות ידיעות איזה בסיסים הולכים האיראנים לתקוף ושהם פונו מבעוד מועד. כמו בפעם הקודמת נשמע שוב פעם שאנחנו בהצגה ולא בדיוק מחליטים.
העיתונות בארה"ב מפרסמת זמנים מדויקים ובסיסים מדויקים שיותקפו. נראה כמו הצגה V2. אני מניח שהתגובה תהיה בהתאם למידת הפגיעה, ואני די בטוח שביידן שוב יבקש ממנו להסתפק בניצחון של עצם ההגנה.
אני מאוד מקווה שהסוויצ’ שהיה לנו בצפון לפני בערך שבועיים יתקיים גם כאן ושהפעם נגיב בתקיפה באופן מלא של איראן. עכשיו כשחיזבאללה כבר לא באמת מסוגל לעשות את מה שחששנו שיעשה, זו ההזדמנות.
האיראנים מקווים שיהיה נזק לבסיסים, עדיף כזה עם מראות שייראו טוב, ויחסית מעט פגיעה בנפש (ו-0 פגיעה באזרחים). הם גם מקווים שבדומה לאפריל, עצם ההתראה מראש תאפשר לישראל לרדת מהעץ ולארה"ב לדרוש מאיתנו לא להגיב.
אנחנו, חייבים, חייבים, חייבים, לא לשחק את המשחק. זו ההזדמנות שחיכינו לה. זה יהיה פספוס לדורות לא לנצל אותה. אני רק מאוד מקווה שארה"ב לא יטילו על זה וטו, ואם הם באמת פעם אחת באמת יממשו את האיומים הריקים שלהם ויצטרפו אלינו לתקיפה באיראן בכלל טוב.
דוד, אין לנו אפשרות לצפצף על ארה"ב בתגובה שתגרור מלחמה ישירה מול איראן. הם כבר מחלו על הכבוד שלהם (האמריקאים) כשהתחלנו לפני שבועיים לטחון את לבנון, הכל בגלל שאנחנו יכולים להתמודד לבד עם חיזבאללה, בעימות עם איראן נצטרך את ארה"ב והיא לא בא לה ככה לפני הבחירות להתלכלך.
מלחמת צבא בצבא: נראה די גדול על שני הצבאות. אני לא ממש מומחה אבל לא נראה לי שאלה שני צבאות שערוכים להילחם רחוק מהבית. מדובר במשאבים גדולים ולוגיסטיקה מורכבת מאד. לא חושב שזה ישים כרגע
מלחמת מציקים אחד לשני: אני מניח לשני הצדדים יש איומים כואבים אחד על השני כשבסופו של דבר אנחנו חזקים מהם אבל להם יש גיאוגרפיה הרבה יותר טובה. ישראל היא מדינת עיר מוקפת אויבים ואיראן גדולה מאד
כשאנחנו אומרים שהפעם צריך להכות, צריך לקחת בחשבון שזה לכיוון האופציה השניה וגם כאן זה יהיה פינג פונג כלשהו. גם אם נגיב בחומרה יחסית, אחרי סיבוב או שניים עדיין נגיע לאותו מצב שבו כל העולם מנסה להרגיע אותנו (וזה לא צחוק, באמת שעלולה להתחיל מלחמת עולם). נכון שנכה, אבל זו תהיה מכה ולא הכרעה כלשהי או משהו שקרוב לזה. כן אפשר לגבות מחיר ישיר ואני לחלוטין בעד.
אני מסכים, לכן רשמתי שאני מאוד מקווה שהפעם ארה"ב לא יטילו וטו. באמת שהם כבר הפכו לבדיחה עם האיומים שלהם שהם בחיים לא מממשים.
@whykds אני מסכים עם הניתוח, אם כי אני חושב שלישראל יש יכולת במסגרת מספר מהלומות לפרק זמן יחסית קצר של כמה ימים לייצר נזק באיראן גדול בהרבה מאשר להם לנו. ומאוד לא סביר שזה משהו שיתפתח להיות מעבר לכמה ימים.
אני מסכים שיש יכולות, כנראה הן כאלה שנשתמש בהן והן כאלה שהן נשק יום הדין. כלומר, אתה לא יכול ולא רוצה לחשוף את כל הקלפים. מקווה שיש משהו סטייל הביפרים. אופן ההכנה של המערכה בצפון רומז שאולי יש גם הפתעות לאיראן, לפי איך שנראית המלחמה בעזה אז הפוך מכך…