הסכסוך הישראלי פלסטיני

8 נרצחים בפיגוע… לא נתפס.

המערכה הזו היא תוצר של הירי באפריל, נתנו להם מטחי כבוד בחסןת האמריקאים המטומטמים ולא הגבנו, הנה מגיעה המנה השניה בריבית כולל איום מצידם שאם נגיב הם יגיבו חזרה והתגובה שלהם מוצדקת.

הלכה לעזאזל המדינה. אנחנו אמריקאים סוג ז

ההרגשה שלי שמתקני הגרעין של אירן בסכנה

כשמישהו אומר שנפעל בזמן ובמקום המתאים - הוא אומר שהוא בולע את המכה ומפחד / אין יכולת להגיב.

דו"צ הרגע אמר את זה…

ספירה לאחור שביידן יתן גיבוי למדינת ישראל להגן על עצמה ושהוא קורא להרגעת הרוחות.

מצטרף. הדבר שהכי מדאיג אותי זה המילים של דובר צה"ל “נפעל במקום ובזמן שנחליט”.

מדאיג, מדאיג, מדאיג.

כשזה ככ קרוב לאירוע, ומדובר בדבר גדול אז דובר צהל זה סתם הודעה גנרית עד שתתקבל ההחלטה על התגובה (אם תהיה, מקווה מאוד שלא נעבור על זה בשתיקה)
במיוחד לאור זה שכל פעולה של ישראל תעבור מו״מ מול האמריקאים הנקבות ובעלי האינטרס (שלא לטובת ישראל)

מה עוד הוא יכול לומר? נפגע במתקני הגרעין? ואם התגובה זה סדרת חיסולים חזקה כמו מול חיזבאאלה?

מה הוא אמור להגיד?
חכו, חכו, אם לא דפקתי את אמא שלכם?

בוא נראה לאן זה הולך. מילים לא רלוונטיות.

צריך לפגוע איפה שכואב
לאזרח הממוצע יהדהד אם יפסק לו החשמל הרבה יותר מאשר אם איזה מתקן גרעין יושמד. יש להם מספיק מזה וגם ככה רוסיה תיתן להם נשק גרעיני במידת הצורך

רביב דרוקר טוען שמכיוון שאיראן סף גרעינית וכבר יש בידיה את הידע אין שום טעם לפגוע בפרוייקט הגרעיני שלה כי זה לא באמת יעצור אותם… מה אתם אומרים?

עברנו כבר את נקודת האל-חזור?

עוד אין להם גרעין, ולכן אין טעם לפגוע בהם? :thinking:

אם אין לך תשובה אתה לא חייב לענות…

בגדול זה מאוד הגיוני, גם הפצצה מוחלטת של מתקני הגרעין במקסימום תדחה הכל בכמה שנים.

בגדול, אין מנוס מלהפיל את המשטר, איך זו כבר שאלה אחרת.

לא ברורה לי השאלה.
מזכיר לי אמירות הזויות אחרות בנושאים שקשורים לאויבים של ישראל.

“צה"ל אחרי המתקפה האיראנית: חיל האוויר יתקוף בעוצמה הלילה ברחבי המזרח התיכון
בהמשך למתקפה האיראנית על ישראל, שבה שוגרו יותר מ-180 טילים לעבר רחבי הארץ, מצה"ל נמסר כי כשירות חיל האוויר נשמרה במלואה. צה"ל צפוי לתקוף בעוצמה הלילה ברחבי המזרח התיכון. בנוסף, נמסר כי מערכות ההגנה של ישראל ושל ארה"ב פעלו באופן אפקטיבי, וכי היה שיתוף פעולה הדוק בגילוי וביירוט”

טוב מאוד אבל למה צריך להודיע על זה…

יותר מרמז שהפעם זה לא הסתיים כמו באפריל עם דיונה ריקה…

לא ברור למה להודיע מראש ולא ברור למה ברחבי המזרח התיכון ולא ברחבי איראן, אם כבר. מעלה את האפשרות שזה חלק מניסיון להגביר את האפקט של התגובה, מה שאולי מרמז שישראל לא תלך למהלך שובר שוויון.

אני בספק אם על כזה דבר אפשר לא לעשות שובר שיויון…

אותי מעניין אם סוף סוף האמריקאים יצאו מהחור של התחת שלהם ויעזרו.

לא נראה שזה קשור אחד לשני.
רק להודיע שחיל האוויר לא נפגע מהמתקפה.

כנראה שזה כולל המחבלים.

כרגע 6 אבל יש עוד פצועים קשה ואנוש.

כל נקמה צריכה לכלול הבטחה של הגנה אווירית כפי שהודגמה היום, וזה יכול להיגרר לכמה סיבובים. הממשל כרגע עסוק בלמנוע אסקלציה משיקולי בחירות ופחד ממלחמת עולם. ישראל רואה את העימות הזה כבלתי נמנע ובמילא חושבת שהמדיניות הרכה של ארה"ב תביא לתוצאה הזו בכל מקרה.

איום הטרור שראינו היום מעלה חשש גדול. הוא נראה לי הדבר ההגיוני לעשות אם אני האויב, בישראל ומחוצה לה. כבוגרי האינתיפאדה השניה זה מוכר

פשוט מטורף שאחרי השקעה של מיליארדי דולרים, עבודה של אלפי שנות אדם, טכנולוגיות חדישות, עשרות תחומי התמחות, שכולם התנקזו למתקפה של מאות טילים שעלו מיליונים - בסוף שני מטומטמים עם קלאצ’ניקוב מצליחים לזרוע יותר קטל וחורבן הרסניים מאשר כל זה.

מטורף שנושא השב"חים לא עולה לדיון בכלל ברמה הציבורית.