לא. 3 אנשים זה לא מספיק. אני גם ממש לא בטוח שהם מתכוונים “בכל מחיר” שלושת האלמונים שלנו. תשאל אותם אם נניח הם מוכנים לשחרר את החטופים תמורת חייהם שלהם או חיי ילדיהם. נעמיד את זה למבחן. אבל באופן ודאי ומיידי כן?
הנה עוד אלמוני שחושב כמוהם.
אני אניח שפספסת את הנקודה שלי ולא שאתה מתחכם לשם ההתחכמות ואסביר.
הטענה האנקדוטלית שלך שאתה לא מכיר אף אחד כזה לא רלוונטית כי הם בהחלט קיימים.
הבעיה פה היא היהירות הטיפיקלית של השמאל שמביאה אותם להחליט שהם יודעים יותר טוב מכולם ועדיף שהם יקבלו את ההחלטות בשבילם.
מעבר לזה גם כשאומרים להם בפנים “עסקה בכל מחיר” היהירות משתלטת ופתאום הם גם יודעים יותר טוב מאנשים למה אנשים מתכוונים בדבריהם.
זה אחד לאחד מה שקורה עם העזתים שמספרים לנו שהם ירצחו יהודים כל עוד הם עומדים על הרגליים והשמאל שמחליט שהם בעצם מתכוונים שאם רק נחבר להם בין שני קיני הטרור שלהם הם יחיו איתנו בשלום ואהבה.
לגבי ציר הזמן שלך, בוא לא נתעלם ממנו רגע.
נגיד והיינו עושים עסקה במחיר כבד לפני חודשיים ככה, מה אתה סבור שמדינת ישראל הייתה עושה בצפון?
נכנסת למלחמה עם חיזבאללה בזמן הפסקת אש עם החמאס?
אתה נורא עסוק בחיפוש אחרי ויכוח שאתה מפספס את הפואנטה. אף אחד לא תומך בעסקה בכל מחיר. כל האנשים שאתה מציין תומכים במחיר מאוד מסוים. המחיר שעולה מהעסקה המסויימת עליה מדברים.
לגבי הצפון, עסקה הייתה מביאה לשקט בצפון
ואז הייתה צריכה הממשלה להחליט איך בדעתה להתמודד עם חגורת האש שמקיפה אותנו ולטפל באיום.
זה דיון עקר. ליאור מאמין שתמיכה בינלאומית היא חסרת משמעות ועל כן אין שום בעיה לבצע עסקה ועוד כמה חודשים לפתוח במלחמה יזומה נגד כלל האיומים. זה כמובן התחכמות לא כנה בדיוק כמו ההתחכמות של “אני לא מכיר אף אחד שתומך בעסקה בכל מחיר” כאשר חצי מדינה מפגינה על זה כל שבוע ברחובות תל אביב.
-
נתניהו מידי יום מוכיח את טענתי שאין שום משמעות לתמיכה בינלאומית.
-
לא התחכמות בכלל. כל אלה שמדברים על “בכל מחיר” מדברים על מחיר מאוד מסוים. לא הגון לטעון אחרת.
אתה נורא עסוק בלהתחבא מאחורי הסמנטיקה של הביטוי “בכל מחיר” כדי שנפספס את העובדה שאין לך פואנטה.
המחיר המדובר מהעסקה המוצעת הוא הסיכון הגדול לעוד שביעי באוקטובר (המציאות מראה לנו שזה בדיוק מה שהאויב תיכנן ועדיין מתכנן) וזה בדיוק מה שיאיר לפיד האלמוני מסכים לו.
המחיר בעסקה המוצעת הוא סיכון ל7.10 רק אם אתה לא עושה כלום אחרי העסקה. עסקת שליט לא גרמה ל7.10 אלא 13 שנים של אי עשיה שבאו בעקבותיה. אני לא מציע ואף אחד לא מציע שתקבל את העסקה ואז תשב בשקט ותחכה לאסון הבא.
משום מה המשפט הזה הבהיל אותי ברמות, נתניהו מחזק את טענותיו של ליאור…
בנושא אחר אולי מעט שונה,
חאלד, משעל מקטאר טוען בסדרת ראיונות שהאיראנים חיסלו את הנייה, לא שמועה, אומר קבל עם ועדה וכן מסרב לבוא לאיראן.
לא זו בלבד, קאאני המחליף הלא מוצלח של קאסם סולימאני נעלם או בתקיפה ישראלית או בחקירות על היותו מרגל ישראלי או השד יודע מה.
מרגיש שאנחנו לא יודעים את כוונת ויכולת איראן, ומרגיש לי כמו אם כל ההזדמנויות להנחית מכת אולאין עליה.
שמעתי את השמועה הזו אתמול.
הטענה היא שהנייה התפרע בפגישה עם האיראנים שהם לא עוזרים להם, והם לא קיבלו את זה בקלות.
מי יודע…
אין שום סיכוי שאיראן ביצעה את זה וישראל לא הכחישה כאשר כל העולם האשים את ישראל. כשלא היינו מעורבים בדברים, ידענו להכחיש היטב.
אעזור לך:
- ‘בכל מחיר’ - הכוונה לביטול מה שהושג בעזה והשארת חמאס בחיים. אתה טוען שאפשר יהיה לחזור מתי שבא לנו - לדעתי אתה טועה
- חוסר ההבנה שעניין החטופים הוא אסטרטגי ולא טקטי - כאן לדעתי דוד טועה
א. זה היה ראוותני ברמות שלא לקח 12 שעות מחיסול שוכר שהיה האיש השני הכי מסוכן עבורנו ואולי הראשון, לתפור גם את הנייה ועוד על אדמת טהרן.
ב. כדי להגיד שחאלד משעל לא צודק, אתה צריך להסביר ךמה הוא ‘כן’ אמר את מה שאמר ומה הרווח שלו בזה. האם קטאר פועלת מול האיראנים במישחרים מסוימים? האם הסונים הקטארים מתחילים לא לאהוב את השיעים האיראנים חזרה? הרי בסיס חמאס האמיתי הוא קטאר הסונית, לא חיזבאללה או איראן השיעיים.
קצת הרבה מוזר האמירה שלו.
כמו כן, האיש דת השיעי שהמליץ לנסראללה לא לתקוף את ישראל ושזה בטח לא טובת לבנון, כמו גם אמר כמה ימים לפני שנסראללה מותח ת’חבל ושיכתוב צוואה (חמישה ימים לפני החיסול בערך) אשכרה טוען שקאאני חוסל בבירות בגלל שהיה משת"פ ישראלי וזה מה שקורה למשת"פים. או שהערבים בפאניקה תהומית וזורקים אשמה על כל מיני, או שהדמיון המזרחי חזר לעבוד ביתר שאת.
לא נעים לבשר למשעל חדשות רעות, אבל אם האיראנים רוצים אותו כל כך מת הם לא צריכים שהוא יבוא אליהם בשביל זה…
זה נראה לי פראנויות של צד שמחוסל מאשר באמת נכון.
אין לי מושג למה הוא אמר את זה, זו אכן אמירה מאוד מוזרה. ייתכן מאוד שיש כרגע איזו מתיחות בין חמאס לאיראן (חמאס די דפקו את איראן בהרבה מובנים בשנה האחרונה וכל ההסתבכות עם חיזבאללה היא בגלל חמאס) ושהיא הובילה אותו להגיד את זה. ייתכן שהיו לו סיבות אחרות שאני לא מודע אליהן/מבין אותן.
מה שכן - הסיכוי שזה לא היה ישראל כשכל העולם כולל כולם (כולל ארה"ב) טענו שזה ישראל, וכולל איראן שאיימה (ובסופו של דבר קיימה לא מזמן) לתקוף אותנו שוב, בלי שישראל הכחישה (וכאמור ידענו להכחיש במקרים אחרים, כמו למשל בתאונה של הנשיא האיראני) - הוא בעיניי כמעט ולא קיים.
אין לי באמת מושג מה קרה או לא קרה, אבל שום דבר ממה שכתבת לא באמת סותר את התאוריה הזו.
לישראל מאוד נוח שחושבים שהיא זו שחיסלה את הנייה בלי קשר אם זה נכון או לא, זה מגדיל את ההרתעה וגורם לציר הרשע לחשוב שישראל “השתגעה”
ישראל במקרה של הנשיא האיראני הכחישה באופן רישמי כי זה לא השתלם לה להיות מוערבת “בתאונה” שלו.
איראנים הגיבו? אם הם התנקשו בהנייה ולא היו תוקפים את ישראל הם היו נחשדים יותר
אני אומנם חושב שבסופו של דבר זה שטות ואנחנו מי שביצע את התנקשות של הנייה. אבל כמו כל תאוריית קונפרסציה טובה, אין באמת יכולת לסתור את זה.
זה מעולה בשבילנו, אם משעל חושב כך זה סימן שגם בכירים אחרים בחמאס חושבים כך ואפשר לתקוע טריז בינהם. זה גם משתלהב עם השמועות שהם חוקרים את קאנני ראש קודס בחשד של שיתוף פעולה עם ישראל.
הם בפאניקה
https://x.com/i/status/1844433031215579215
ופיק סלא מי שזוכר את הנבלה מחזיר את הגופות של רגב וגולדווסר ז"ל חוסל בבירות לפני זמן קצר.
״כעת יחשף מה עלה בגורלם״
-
הדבר היחיד שהשגנו בעזה עד היום זה זמן. אם הם ירצו 7.10 הדור הבא, הם יצטרכו שנים כדי להתארגן. אין לי שום בעיה לצאת מעזה, לשחרר את החטופים ואז לטפל בעזה. ממילא אני צא רואה שום היגיון להישאר שם…
-
עניין החטופים הוא לא טקטי ולא אסטרטגי.
מוזמן לנסות להסביר כיצד החזרת החטופים הוא שיקול אסטרטגי במלחמה הזו.
- טקטי אומר שזה משרת מטרת על אחרת. למשל, התמרון בדרום לבנון משרת את נקודת הפתיחה במו"מ העתידי להרגעת האזור. פה אין מטרת על כלשהי - זה בפני עצמו.
- משקל סגולי - חשוב מאד לציבור גדול שרואה בו מטרה בפני עצמה שהיא חשובה מאין כמוה ומשהו שאם לא יקרה הוא יהיה כתם על מדינת ישראל.