בכל מקרה, נושא החטופים עבר כבר את נקודת האל-חזור לדעתי. בשלב הזה אפשר להניח שרוב גדול מהם כבר מתים ואלה שלא מתים נמצאים על סף מוות. הפקרנו אותם בצורה מחרידה ובפעם הבאה שמישהו ירצה לדבר על סולידריות ישראלית נסתכל על גופות של מוזלמנים ועל משפחות אומללות שלא קיבלו סולידריות אלא ביצים איומים וקללות.
כולם זיינו את השכל על לחץ צבאי ואז העבירו את הלחץ ללבנון. לא מפקירים פצועים בשטח עאלק.
רוב אלו שכותבים את זה (מעבר למשפחות החטופים שאליהם אני לא מתיחס) מתיחסים לעיסקת החטופים בעיקר בגלל שהם יודעים אנחנו יודעים וביבי יודע שאם ביבי חותם על עיסקה שמפסיקה את הלחימה ונסוגים לאחור זה סוף הקרירה הפוליטית שלו. זה המטרה שלהם. כנראה שזה לגטימי אבל בוא לפחות נגיד את האמת.
בגלל זה כל אלו שמפגינים נגד ביבי, זה תמיד אותו מיעוט, שבסיבוב הקודם הפגין נגד הרפורמה נגד הקורונה או כל סיבה אחרת שם בחרו. ומי שהכי ציני בסיפור זה ערוצי התקשורת, שמשתמשים בחטופים בתור אמצעי לחץ להפיל את ביבי. אם לערוץ 12 היה טיפה אכפת מהחטופים הוא לא היה מעיז לא רק לפרסם את הקלטת ההיא אלא גם כנראה לפברק אותה (מדבר על קלטת “אונס” מחבלי נוחבה)
אני כתבתי את זה ולא ישנה את דעתי, אם יש עיסקת חטופים שבתמורה אנחנו מקבלים את רוב החטופים בחיים ובלי פעימות. אני בעד לסגת מעזה ולשלם את המחיר, גם אם אני יודע שזה למעשה, הפסד מוחלט במלחמה. אי אפשר להשאיר אותם שם. זה.
אבל חמאס יודע שהחטופים זה אפוד מגן שלו. ואני ינסה לשמור על איפוק לפני יום כיפור… אז אני לא יגיד למה חמאס לא מוכן להתפשר יותר.
אם אני מתעלם מהאינטרסים של נתניהו אתה מדבר על חיי אדם מול פוטנציאל להרג של עוד אנשים. זה קצת כמו שאלת הקרון ושתי המסילות. אני חושב שבהמון מובנים ראינו סולידריות בקרב ישראלים, ולא כולם פסיכופתים שזורקים ביצים על משפחות חטופים, כפי שלא כולם באמת מוכנים ל"עסקה בכל מחיר".
לי יש חבר עכשיו שכבר עושה שלוש פעמים עזה הוא אחד שנטש את המשפחה שלו ועבודה שלו ועכשיו יושב בציר נצרים. אבל בוא נספר לו “שאין כבר סולדיריות יותר בעם ישראל” (אח שלי עשה פעמיים צו שמונה על לבנון וכנראה יחזור לשם השנה)
כי כנראה סולדירות באה רק בשביל לסגת מעזה לתת לחמאס שוב הזדמנות לטבוח בנו , וכל זה בשביל לקבל בודדים בחיים ולהבטיח לנצח נצחים שכל השאר יהפכו להיות “האפוד מגן” של סינואר.
בוא גם נגיד לכל מי שנפל במלחמה הזו ולי עומד בראש שם של אחד שעשה את “מבצע ארנון” שהצילו ארבע חטופים מהשבי של חמאס שזה סתם “אין סולדיריות יותר בעם ישראל”.
אני לא כועס על משפחות החטופים, אני לא שם את עצמי במקום שלהם וזכותם לומר או להפגין איך שהם רוצים,
אבל יש צודק ויש חכם, שאבא של גלעד שליט ניהל את המאבק לשיחורור הבן שלו הוא תמיד דאג לשמור על הקונסזוס ואף פעם לא הקצין ממנו, זה השתלם לו בענק שאותו רוב העם לחץ על הממשלה לשלם מחיר מופקע עבור גלעד שליט.
שמטה המשפחות הפך את הדוברים שלו לקיצונים יותר ויותר , הם איבדו את הקונסזוס בעם. זה לא היה חכם. הם גם היו אמורים להבין שהפעם ביבי עם הגב לקיר, העם אחרי טבח נורא והפעם הקונסזוס לא היה איתם ולהערך בהתאם.
הם פשוט הקשיבו לרונן צור שהשתמש בהם בצורה צינית ואיבדו בדרך את הקונסזוס בעם.
נושא החטופים הוא לא -כן ביבי/לא ביבי. מחריד אותי לחשוב שאתה אשכרה חושב שזה מה שמעניין אנשים… באמת מזעזע לקרוא טקסט כזה
לא זה לא כמו שאלת הקרון ושתי המסילות. מדובר פה כל בני אדם אמיתיים ולא על פלפול מוסרי. חוץ מזה שהסכנה לחיי החטופים היא מיידית (או מאוחרת מידיי) והסכנה העתידית נמצאת על מסילה רחוקה מאוד מאוד ויש בערך 1000 דברים שונים שאתה יכול לעשות עד שהקרון יגיע לשם חוץ מלהקריב בני אדם.
ישראל עשתה אינספור עיסקות חטופים בעברה, כל פעם שהיא עשתה עיסקה כזו, היא קיבלה גל פיגועים חסר תקדים, אחרי שבאופן ברור הגיע בגלל ההפקרות של אותה עיסקה שהיא עשתה לפני. צורת הבת יענה והניתוק שלך מהמציאות זה מה שמנותק פה מהמציאות, לא מה שאני כתבתי.
עיסקת גיבריל הביאה לאינתיפאדה ראשונה
כל אלו ששוחררו בעיסקאות השבוים עם חיזבאללה אחרי נסיגה מלבנון חזרו לרצוח יהודים אחרי.
והשיא עיסקת שליט, חמאס עצמו ועוד לפני טבח שביעי באוקטובר הודה שאלו שהשתחררו בעיסקה רצחו מאות ישראלים, ושוב וזה עוד לפני השביעי באוקטובר…
בין לבין יש אינספור עיסקאות קטנות שרק החריפו את הטרור
שבכ יודע טוב מאוד את המספרים של אלו שחזרו לטרור אחרי שיחרור שליט, הוא מעדיף לשמור אותם בשביל לטייח את האמת.
אבל אתה “לא יודע מה יקרה” אם ישחררו עוד אלף רוצחים מבתי הכלא הישראלי לשטחים… זה ממש תעלומה מה שיקרה. זה לא כאילו שיש לנו אלף תקדימים בערך למה שיקרה.
את דעתי על עיסקת חטופים הנוכחית, כתבתי למעלה. לצערי הפעם בניגוד לשליט, מדינת ישראל הפקירה ולכן אני בעד עיסקה כולל שיחרור המוני של רוצחים,. אבל לא בעד עיסקה שתיתן לנו איזה 10 20 חטופים חיים והשאר ישארו בעזה.
אפשר להיות בעד עיסקה (ואפשר גם להפסיק לנסות עם הדמונזציה של מי שלא חושב “לשחרר בכל מחיר הוא השטן בהתגלמותו”) אבל בבקשה להפסיק לשקר לעצמנו ולאחרים מה יהיה המחיר של אותה עיסקה . המחיר כבר ידוע ונכתב מראש. ספוילר אלרט, גל טרור גדול מהקודם, זה מה שיקרה.
איך אינשטיין אמר פעם ? “אי שפיות היא לעשות אותו דבר שוב ושוב ולצפות לתוצאות שונות”
משה זה דיון אחר לגמרי ממה שכתבת על זה שהתומכים בעסקה עושים את זה כי הם רוצים להיפטר מנתניהו.
אתה כל הזמן קופץ משחרור האסירים למחיר כאילו שאין בינהם ציר זמן משמעותי שבו אפשר לפעול. זה שישראל טעתה פעם אחר פעם ועשתה עסקאות ואז הפקירה את הנושא לא מוכיח שהבעיה הייתה בעסקה אלא בהפקרה. אני מציע שנעשה עסקה ואז לא נפקיר את הנושא בחוסר מעש.
ברור שלא כל התומכים בעיסקה עושים את זה מכן ביבי לא ביבי. אבל חלק מהם,
שאתה משחרר קרוב לאלף רוצחים לגדה נסוג מכל עזה ומשחרר את כל מנופי הלחץ מחמאס. לא יכול להיות תוצאה אחרת חוץ מגל טרור נוסף של חמאס נגד ישראל. לא משנה מה תעשה, זה יבוא. זה בערך לשים אותך או אותי בבריכה גדולה לשחרר לשם אלף דגי פירנאה מורעבים שלא אכלו שנה ואז לשאול “בוא נראה מה יקרה”
אני גם מציע שנעשה עיסקה, בלית ברירה, אבל לא עיסקה חלקית שאת רוב החטופים אתה משאיר מאחור. כולם בפעימה אחת וסינואר יוגלה מחוץ לעזה.
אבל גם מציע שנכיר בעובדה שהפסדנו ושטבח נוסף זה רק שאלה של זמן.
אתה חוזר על הדבר הזה וזה די מדהים. לא כי אין בטענה הזו גרעין של אמת, אלא כי היא מתעלמת
מהתמריצים הברורים מאד של הענקת פרס לטרור, תשלום במטבע שהוא רצה מלכתחילה.
מהעובדה שגם הממשלות הבאות יהיו לא מושלמות, פגומות, ובעיקר לא על אנושיות ובעלות יכולת למנוע כל איום ואיום. ההוקוס פוקוס של ״הפעם לא נפשל״ לא עובד, זה לא שקברניטי עסקת ג׳יבריל או שליט תכננו שיהיו השלכות שליליות. אתה לא יכול לצפות לכך שגם תתמרץ טרור וגם תבלום אותו הרמטית למרות הביקוש המוגבר. אתה יכול להגיד שזה שווה את המחיר, או שיש דרכים למזער את הנזק (לגיטימי). אבל האיום הבא יפתיע אותך, כי זה מה שארגוני טרור עושים.
במילים אחרות - משה ואתה בעד אותו דבר, רק שאתה מתעלם מההשלכות הכמעט וודאיות שלו.
ברור שמשנה מה תעשה… מה שאתה בעצם טוען זה שמרגע שחרור סינואר ה7.10 היה בלתי נמנע. כאילו שבאותן יותר מ10 שנים לא יכולנו לעשות כלום. זה פשוט לא נכון.
לגבי עסקה ברור שעדיף פעימה אחת. פעימות זה רעיון גרוע שלנו לצערי.
הם ממילא מאוד מתומרצים אז הטענה הזו לא מחזירה מים.
לא דרושה ממשלה מושלמת. דרושה ממשלה שלא מונעת אך ורק לטובת הישרדות פוליטית וזה לא כזה חסר סבירות. היו לנו כמעט 12 שנים לחסל את סינוואר. לא מופרך בכלל.
אני מסכים איתך שטרור הוא יצירתי וקשה עד בלתי אפשרי לדעת מאיפה ואיך יגיע האיום הבא אבל מה שקרה ב7.10 זה לא פעולת טרור. זו פעולה צבאית שבקלות הייתה אמורה להיעצר. ביזיון קולוסלי חא יכול להיות תכתיב לעתיד.
מי שצריך להתנגח באו"מ אלו כל המדינות ה"דמוקרטיות עאלק" המערביות וכל המדינות ששולחות חיילים ליוניפיל כדי שאלו יעזרו לחיזבללה להתגונן. אבל במציאות אין להן בושה לתקוף את ישראל על סיכון הכוח הצבאי הניטראלי
מומחה כלשהו (סליחה, לא זוכר מי) טען בכאן 11 שהלייזר הוא גיים צ’יינג’ר בכל הקשור ליירוט כטב"מים. לא יודע מה הסיבה, אבל זוכר שהיה פה דיון בנושא לפני כמה חודשים (@dkaro@EJB).