הסכסוך הישראלי פלסטיני

אני לא מבין גדול בתחום אבל אני נוטה להאמין שכן מדובר בגיים צ’יינג’ר אסטרטגי, וזה יהיה נכון גם אם אחוזי היירוט שלו לא בהכרח טובים יותר מאלו הקיימים. הסיבה היא כמובן העלות הכלכלית, שכן ההגנה האווירית שלנו כיום היא בעלות מטורפת ביחס לעלות הטילים התוקפים בצד השני. זה לא משהו שאנחנו יכולים להחזיק לאורך זמן.

לייזר (כאשר הוא בשימוש, יש עדיין מגבלות מזג אוויר) יאפשר לנו להתעלם כמעט לחלוטין מהאפקט הכלכלי של הנשק הסטטיסטי של האויב. אם הוא ינוצל נכון (=יאפשר לנו לקחת סיכונים גדולים יותר בהתקפה) זה לחלוטין נשק שובר שוויון.

ראית איפשהו השוואה מסודרת של עלויות משוערות? סביר לגמרי שזה לא מגיע לעלויות האסטרונומיות של חימושי כיפת ברזל, אבל בכ״ז יש עלויות משמעותיות סביב קירור, תחזוקה, אנרגיה וכו׳.

כמו״כ, להבנתי לא יעיל בכלל נגד טילים בליסטיים (שזה לדעתי האיום הקטן ביותר אסטרטגית, אם הסרנו את כל היתר באחוזים גבוהים אז זה לחלוטין גיימצ׳יינג׳ר).

השלמה עם ירי ספורדי של אויב לשטחי המדינה היא דבר שקורה רק בישראל ולכיפת ברזל חלק לא קטן ב"אשמה". הלייזר יכול לנטרל כמעט לחלוטין את הדאגה ובכך לאפשר לנו לחזור לקונספציה לעוד עשור או שניים. אז עם הלייזר מאזן הגנה-התקפה יטה לכיוון ההגנה, עד שחמאס או ווטאבר יתעצמו מספיק כשאנחנו מנמנמים כרגיל תחת ההגנה האולטרה מתקדמת שפיתחנו, ויתקפו יפה מאוד עם אמצעים של אנשי מערות.
טכנולוגיה היא כלי שיכול להוביל לשינוי אסטרטגי והלייזר אכן נשמע כזה, גם לי. אבל, אני לא סומך על אף אחד כאן במדינה שיוביל מדיניות ראויה לצד הטכנולוגיה ולא ינצל אותה כדי לחזור בדיוק לאן שהיינו לפני שנה וחודש.

“ההגנה הטובה ביותר - היא התקפה”

הבעיה היא במנטליות שאתה מתאר (ואני מסכים עם התיאור). בהינתן שזה המצב, אני חושב שעדיף לייזר / כ״ב מאשר בלי.

זה קלאסי מצב של הביצה או התרנגולת…

אם לא היה לנו כיפת ברזל ודומיהם מזמן הייינו בביירות… (מקצין בכוונה) מצד שני אם לא היו כיפת ברזל היו לנו גם מאות הרוגים.

אבל בסופו של דבר ומכיון שאני יודע שהממשלות שלנו תמיד יכנעו ללחץ אמריקאי אז כמובן שחיבים את כל שכבות ההגנה האלו…

אני מניח שזה קשור לפרמטרים נוספים מלבד זה הכלכלי.
כטב"מ טס נמוך ויכול לשנות את מסלולו, מה שמהווה נקודת תורפה של כיפת ברזיל. לייזר שיכול להתביית על מטרה נעה ולשנות במידת הצורך לא סובל מאותה בעיה.

שם מצויין לחוליית ההגנה של נבחרת ברזיל בפעם הבאה שהיא תהיה טובה. או שאולי זה אליסון בכלל?

אחד הנחשים היותר חכמים.
עכשיו הפכנו את התיזה. זה לא שביבי לא מגיע להסדרה, עכשיו זה שביבי לא מספיק כובש.
מי היה מאמין.

كُلّ كَلْب بِيجِي يُومُه

כֻּלﬞ כַּלְבּ בִּיגִ׳י יוֹמוֹ

כל כלב בא יומו

חחחח המח שלי גמור לא שבת היום

אם זה נכון, מעניין עם מי מדברים עכשיו, למשל על עסקת חטופים, הסדר וכו’. יש מצב שיש פה הזדמנויות שאפשר לנצל עקב אספירציות של כל מיני אנשים לכוח, כאוס וחוסר אחידות וכו’

צריך גם להזכיר שאם זה נכון, הוא לא היה ליד חטופים.

גם דף אותו סיפור.

יש בזה יותר מרמז לצערי.

לדעתי הצבא ומערכת הביטחון יודעים כבר הרבה זמן גורל של חטופים ומסיבות פוליטיות לא מגלים את האמת לציבור.

מסתבר שזה יותר מזל משכל, כח צהל נתקל במחבלים החל חילופי אש הוא נכנס לתוך מבנה והוא חוסל…

פה לא יקרה מקרה דף שתים. הגופה שלו אצלנו…

התמונה של החיילים ליד הגופה היא תמונה חזקה מאוד. המדינה חייבת להוציא הרבה כסף על קמפיין שירות בערוצי טלוויזיה בכל העולם (בדגש על העולם הערבי) על מנת שכולם יראו ויעבור מסר.

לא נדע כנראה לעולם למה סינואר עלה בלי חטופים למעלה, אבל סינואר נתפס עם הרבה מזומן ודרכונים מזויפים עליו ברפיח ומאוד קרוב לציר פילדפי.

מי שמחזיק את זה עליו, לא מתכנן להישאר יותר מידי זמן בעזה. האם הסיבה שסינואר עלה לשטח זה בגלל שהוא הבין שזה הסוף? והוא רצה לנטוש את הספינה השוקעת?

היה לנו יותר מזל משכל…

אני גם חושב לצערי שזה גם אומר משהו על מצב החטופים.

מדברים שששת החטופים שנרצחו - נרצחו ע"י סינוואר והם הם היו המגן של סינוואר.
(מאושר עכשיו ע"י הצנזורה)

מה אני מבין, רק דבר אחד - מי שמביא חטופים מקבל כרטיס טיסה ישר לקטאר צד אחד פלוס כסף. זה מה שיש להציע לארגון הזה עכשיו שהראש שלהם נחתך.

חג שמח והלוואי שמח הרבה יותר!

יצא החג ? זה כבר כמה שעות בחוץ חחח.

שאלה. הידיעה דלפה אליכם בחג? עשו לכם ספוילר?

לא, אני די מנותק וזה אפילו נחמד לי. מנקה את המוח ואת הנפש.

אבל ראיתי את הידיעה על ששת החטופים שנרצחו ומיד הגבתי.

כמובן החשודים המיידיים ממשיכים לדבר על עסקה כוללת, הסדרה ואסטרטגיה.
כמה דברים עוד יצטרכו לקרות כדי להוכיח להם שהם טועים בכל צומת אפשרית.

יש חייל שקם בבוקר בתור עוד אחד והלך הביתה אחרי שהוא הרג את סינוואר. יכול לפרוש בשיא