הסכסוך הישראלי פלסטיני

מעניין מתי הם הבינו שזה סינואר…

דרך אגב עמית סגל סיפר סיפור חמוד, השווה בין ההרג המיקרי של עבד אל קאדר אל חוסיני במלחמת העצמאות לסינואר במלחמת העצמאות השניה.

שתיהם היו מנהיגים של תנועה רצחנית ששאפה להשמיד אותנו, שתיהם חוסלו במקרה וללא תיכנון החיסול של חוסיני השפיע על סיום המלחמה ההיא ואולי החיסול של סינואר יביא לסיום של מלחמת העצמאות השניה…

תחשוב על הסצנה, איזה כיף ההפתעה הזו.

קלוט אחי הוא לא דומה קצת לסינוואר?

ושנייה קצת יותר ברצינות - בתור איש חיל האוויר, אני שמח מאוד שמי שתפסו בסופו של דבר את הכלב הזה, היו חי"רניקים. מעבר לעובדה שמדובר באקט תודעתי חשוב מאוד שאנחנו אשכרה מחזיקים בגופה שלו, ויכולים להציג אותה לכולם (אני אגב הייתי זורק אותה למאכל לחזירים, לצערי זה כנראה לא ייושם), ומעבר לזה שנחמד שהוא נהרג כמו סתם כלב, בלי איזה טררם מיוחד - מגיע כל-כך לחי"רניקים האמיצים שמסכנים את הכול וטוחנים כבר למעלה משנה בתנאים הכי קשים שיש, ולא זוכים לרוב לתהילה כמו זו של חיסול נסראללה או הנייה - הכי מגיע להם בעולם להביא לסגירת המעגל הזו.

ועוד אחד, לסיום - ילד gen z בן 19 מדבר עם ההורים שלו:

אני חושב שאתה שכחת משהו, מי שחיסל אותו זה הייה צוות טנק. בית ספר לשיריון. בתור שיריונר לשעבר אני קצת נעלב בשמם.

‘‘תכניסו את הרשות’’

אם להיות הגונים, התמונה הספיצפית הזו לא לזכר סינואר אלא לזכר ה"נופלים בעזה" אין שום אישור רישמי של חמאס שהוא חוסל…אז מן הסתם לא יכולים להתפלל עבורו…

גם הכתבת לעניני ערבים של כאן חדשות אמרה את זה.

בינתיים האקט התודעתי הוא גול עצמי בדמות סרטון שגורם לו להיראות גיבור ולכולם לחשוב שמי שחיסל אותו זה הרחפן

עכשיו הלשעברים ושות’ מסבירים לנו על נקודה ארכימדית ושעת כושר לבצע עסקת חטופים. לא שאני מתנגד, אבל על מה זה מבוסס? איך נדע שלא יבוא לנו מוחמד סינוואר שהיה זה שנשא ונתן עם ישראל בעסקת שליט וסביר להניח מתואם עם אחיו המנוח בעניין מה עושים אם הוא מת?

אני מהמר על סיבוב דיפלומטי בהנהגת ארה"ב. שלא יוליד דבר (מלבד זה שהם יצליחו במשימתם למשוך זמן עד הבחירות, גם משהו). כל זה אם לא יקרה משהו בלתי צפוי וכו’ וכו’

נו באמת…
אם היו הורגים אותו בצורה משפילה, אז היו אומרים ''תראו את היהודים החסר לב האלה".
אם היו מפציצים כמו נסראללה, אז היו טוענים “שהוא היה כל-כך חזק שהיה צריך כוח מאסיבי כדי לחסל את הגיבור הפלסטיני”.

מי שרוצה לפרש את הוידאו הזה כאילו מדובר באקט של התקוממות היסטורי, יכול.
אני גם יכול לפרש את זה כאילו הוא כל-כך מסכן שאין לו מה להציע חוץ מלזרוק מקל.
שהוא כל-כך מטומטם שהוא חושב שהוא עושה את זה בסודיות ולא רואים אותו.
שהוא כל-כך קיצוני שהוא לא מסוגל להרים ידיים אפילו שהוא רגע לפני מוות, וזה האיש שמוביל עם.

לא צריך להשתתף בשטויות שלהם.

מסכים עם אריאל.

המוות של נסראללה זה של מפקד המנהל מחמ"ל מוגן את כל הארגון שלו. סינוואר רק בבית ספר לתקשורת/בימוי יצא גיבור פה, כל אפקט תודעתי רציני מראה מה קורה למפקד העליון בעזה שהגה את כל התוכנית השטנית הזו כשהוא נע ונד לא יכול לפקד על הצבא שלו (גם כי כבר די אין לו צבא מסודר) וכל ה’הוראות’ שלו מגיעות מקשר עם אוזניה לא יציבה וכשהוא נס על נפשו מבית לבית אפילו לא מזהים אותו בתור המפקד הגדול מרוב שהוא רדוף ומתחבא. סמרטוט בהגדרה, לא מוות קדושים, מוות של מחבל צעצוע - ככה הוא גמר.

אתמול נתתי את זה בתור דוגמה. אם תכנס ותבדוק, תגלה שגם אז , בטווח הקצר המוות של אל חוסיני הכניס בהם “רעל” אבל שהאבק שקע המורל של הצבא הערבי ירד ובסופו של דבר המלחמה הסתימה בהפסד שלהם.

לא מומחה לדברים האלו והפלשתינים הם מומחים בלשקר לעצמם ולאחרים, אבל אני חושב שאנחנו (אתה לא יחיד בדעה הזו) הופכים עכבר להר.

בלי תמונה ועם תמונה, חמאס לא ירים דגל לבן בגלל החיסול שלו. אבל את ההשפעה של החיסול אפשר לצפות בטווח הארוך לסוף המלחמה.

איך אמר מישהו אתמול? ''זה לא מקרי, זה מה שקורה כשעושים לחץ אישי על כל המגרש".

דברים גדולים קורים פה ומי שלא רואה את זה או רוצה להתרכז בשוליים זה בעיה שלו.

אם זה לא ברור:

1. אני מדבר על האקט של שחרור הסרטון לציבור, זה בלבד
  2. לא חושב שיש לזה השפעת מקרו כלשהי אם זה לא ברור
  3. הנזק הוא להעצים את המיתוס שלו
  4. צעד לא נכון של דובר, לא מעבר

רק לי יש וייבים לסצנה הזאת (ולא רק בגלל הידיעה הזאת, בכלל כל ההתנהלות האיראנית מתחילת המלחמה, והזריקה המוחלטת של הפרוקסים שלה מתחת לגלגלי האוטובוס)?

נקווה גם שהסוף שלהם יהיה דומה.

בנושא אחר - לפני שמאשימים אותנו בטיהור אתני, ואם אנחנו רוצים ללמוד איך עושים טיהור אתני כמו שצריך, צריך פשוט ללמוד מהשכנות המתורבתות שלנו:

ולפני שיקפוץ מישהו ויגיד ש"נצרות זה לא אתניות" - סבבה. אז גם אנחנו לא נפטרים מהערבים. רק מהמוסלמים.

מי שמכיר רק רצת את האיזור וההיסטוריה יודע שזה גם כן אתני: רובם המוחלט של הנוצרים במזרח התיכון לא ערבים. זה העמים האורגנלים שהיו שמה וגם יהודים אנוסים.

העולם מתנהג עם המוסלימים כמו שהדמוקרטים מתנהגים עם השחורים: החליטו שהם הקורבן ובשבילם הכל מותר.

ברוך השם יום יום שישראל קיימת וחזקה.

איזה מלך הדוגלאס מרי הזה…

הנה איך נראה הניצחון המוחלט ברצועה.
מוזר שזר מצליח לתאר את זה כל-כך יפה, ולנו יש עדיין אנשים שמחכים למצגת של ביבי.

מכיר את הסרטון ונניח לרגע שהוא מייצג.
נטען פה ובכל מקום מזמן שישראל הולכת למציאות דומה לפוסט חומת מגן. אין פה שום דבר חדש ושום דבר שאי אפשר להשיג בחודשיים שלושה, בטח שלא צריך שנה בשביל זה. ‘ניצחון מוחלט’… איזו קלישאה. אחרי חומת מגן היה ‘ניצחון מוחלט’? שטויות

חומת מגן לקחה חודשיים שלושה? מישהו התחייב שם לניצחון כזה או אחר?
יש היום פיגועים בבתי מלון?

השוואה מצחיקה.

כן, אני מבין שקשה לאנשים ששבויים בקונספציות של הסכמים לדבר על ניצחונות. בפועל זה מתרחש.

בתור אחד שמסכים שצריך להמשיך ולהילחם ומאוד פרו “יש פיתרון צבאי” אני חושב שמוטב לנו להגמל מסיסמאות הבחירות של ראש הממשלה. זה יחסוך לנו את האכזבה בסיום.

למעשה, המבצע הצבאי נגד חיזבאללה התחיל בפקודה מאוד פשוטה ונכונה, של להחזיר את התושבים לצפון ולהרחיק את חיזבאללה מהגדר. לא קפיצה מעל הפופיק של “לחסל את חיזבאללה ודברים כאלו”

אחרי שבעה באוקטובר אין כזה דבר ניצחון מוחלט, אני כבר כתבתי שהמטרה צריכה להיות ניצחון בנקודות. עזה תמשיך להיות קן צרעות וחמאס בצורה זו או אחרת ימשיך להיות קללה עלינו ועל האזור.

מה שכן, כתבתי בהתחלת המלחמה : הפלת שלטון חמאס חיסול כל המנהיגים ולהפוך אותו לכנופיה נרדפת. היו כאלו פה שזילזלו בזה. זה מתגשם סוף סוף. רק לא להפסיק.