הג’רוזלם פוסט מדווח: “ממשלת ביידן הדליפה לממשלת איראן את התוכנית של ישראל לתקוף את איראן ונתנה את התאריך המדויק שהיא תתבצע ואת יעדי התקיפה”.
עם כאלו חברים, מי צריך שונאים (ולא שחסרים שונאים)
הג’רוזלם פוסט מדווח: “ממשלת ביידן הדליפה לממשלת איראן את התוכנית של ישראל לתקוף את איראן ונתנה את התאריך המדויק שהיא תתבצע ואת יעדי התקיפה”.
עם כאלו חברים, מי צריך שונאים (ולא שחסרים שונאים)
כמו שהאמריקאים הדליפו לנו (פעמיים) מתי איראן תתקוף ואיפה.
הכל הצגה מתוכננת מראש.
נס שלא שיתפנו אותם בהתקפת הביפרים + חיסול נסראללה + חיסול הנייה. בטח לא סתם טראמפ מטריל חזק את ביידן שנתניהו לא שומע לו…
באמת לא שיתפנו אותם והיה כעס על זה אבל כנראה שביבי שם *** ומחליט מה לשתף ומה לא.
אוף טופיק:
אני מת על העובדה ש"שם זין" ו"לא שם זין" אומרים בדיוק את אותו הדבר.
דיברתי על זה עם חברים ממש לא מזמן, תובנה מופלאה
לדעתי ״אני שם עליך זין״ זה יותר אישי מאשר ״לא שם עליך זין״, השני נאמר ביותר זלזול
קצת כמו מרים ידיים
האמריקאיים ‘הדליפו’ לנו רק פעם אחת, וזה היה באפריל אז באמת זה היה חצי הצגה. בתקיפה באוקטובר לא הייתה שום הדלפה וישראל די הופתעה, הכל קרה מהר מאוד ומהרגע שהתחילו לחשוד ועד שזה קרה עברו כמה שעות בודדות במקרה הטוב.
בכל אופן, לגבי הפעם הראשונה, ההבדל הוא שאיראן רצתה שידליפו לנו, ואני בספק גדול אם כרגע, בהנחה ובאמת ארה"ב הדליפה לאיראן את התאריך והיעד, זה משהו שישראל ביקשה ממנה שתעשה.
אני לא יודע אם הפרסום הזה הוא נכון, אבל אם כן - האמריקאים ממשיכים להביך את עצמם ולדאוג טוב טוב שישראל תמשיך להסתיר מהם תוכניות. מדהים איך הרטוריקה משתנה מ"איראן תשלם מחיר כבד מאוד" ופשוט הזוי בעיניי שיש שם אנשים בממשל שבאמת מאמינים שזו הטקטיקה הנכונה. זה משהו שאני באמת לא מצליח להבין.
אפשר מקור? אני לא רואה שום התייחסות לזה בתקשורת הישראלית, ולא באתר של הג’רוזלם פוסט עצמו (אם כי לא העמקתי יותר מדי).
ראיתי בכמה קבוצות בטלגרם, אבדוק שזה לא פייק עד שאמצא את המקור - תשים בהולד.
את החיילים מבסיס 8200 שבגלילות פינו כבר מהבוקר ידעו שהולכת להיות תקיפה
אתה יוצא מנקודת הנחה שמי שהדליף את התוכניות (זה ברור שהיה סוג מסוים של הדלפה כן) יש לו כונות טובות אבל ביצוע גרוע.
אתה לא באירוע. במקרה הטוב זה מרגל במקרה הרע אני ישאיר לכם לחבר לבד את הנקודות.
אין לי מידע אמיתי מתי הודלף אם בכלל אבל מבחינת טיים ליין, הזמנים היו די זהים.
באפריל דוצ עלה במוצש ושינה הנחיות ואחרי כמה דק׳ הותר לפרסום שיש טילים שכבר בדרך ובאזור 12 בלילה התחילו האזעקות.
הפעם מאזור 13:00 התחילו לדבר על שינוי הנחיות והערכות לפני שנורה טיל אחד. והירי עצמו קרה ב19:30 בערב -+.
לתחושתי זה כן היה מודלף והאמריקאים גם אמרו שהם אמרו מראש לאיראן שיהיו השלכות.
האמת שאני כן ראיתי פרסומים אצל מיכאל שמש ועמית סגל בערוצי הטלגרם שלהם אבל כנראה שהם מחקו את זה מאז.
חיים רמון בטויטר:
“השבוע התראיינתי אצל רביב דרוקר אודות הניסיונות של ליברמן ובנט שהתנגדו למיטוט חמאס, לשכתב את ההיסטוריה. אחרי שהריאיון הסתיים, העיר ברוך קרא כי במבצע “עופרת יצוקה”, יואב גלנט, אז מפקד אלוף פיקוד דרום, “רצה להמשיך ולמוטט את החמאס”. כרגיל, עמדתו של מר קרא מונעת מפוזיציה פוליטית – מי שלעומתי לנתניהו הוא “טוב” – ולכן הוא יצא לסנגר על גלנט, למרות שהוא אחראי למגה-מחדל של שבעה באוקטובר ולניהול המלחמה הכושל. האמת היא שבמהלך מבצע “עופרת יצוקה” ביקש רה"מ אולמרט לתפוס את ציר פילדלפי ולטהר את רפיח. אולמרט שאל את אלוף פיקוד דרום גלנט כמה זמן ייקח לצה"ל להשיג מטרות אלו והלה השיב לו כי תפיסת ציר פילדלפי תיקח 48 שעות וטיהור רפיח ייקח שלושה-ארבעה שבועות. יומיים לאחר מכן ביקש רה"מ לאשר בישיבת קבינט החלטה על תפיסת ציר פילדלפי וטיהור רפיח. שר הביטחון אהוד ברק, האב המייסד של מדיניות הדו-קיום עם חמאס, רצה להפסיק את המלחמה בכל מחיר (אגב, גם הוא מיקיריו של קרא ומאותה סיבה), ולכן הוא נפגש עם אולמרט יחד עם הרמטכ"ל לפני הישיבה ואמר לו כי העמדה שהצבא יציג בדיון בקבינט, על דעת אלוף פיקוד דרום, תהיה שתפיסת ציר פילדלפי תארך שבועות, שטיהור רפיח ייקח חודשים, ושהפעולה הזו תגבה לפחות 500 הרוגים לכוחותינו. חשוב להזכיר, שבעת ההיא, שבה כבר עמדנו על סף מיטוט חמאס, היו לצה"ל עשרה הרוגים, ולחמאס היה פחות מ5 אחוזים מהכוח שיש לו היום. אולמרט נדהם מהמהפך שחל בעמדתו של גלנט, והוא נאלץ לוותר על המהלך שכנראה היה מביא למיטוט חמאס. אולמרט התבטא אז בחריפות נגד גלנט וראה בשינוי עמדתו מקצה אל קצה תוך יומיים מעשה של בגידה מקצועית, וזאת מטעמים אופורטוניסטיים, משום ששר הביטחון ברק הסביר לו שאם הוא לא יישר איתו קו, הוא לא ימונה לרמטכ"ל.”
אני מת על אנשים שעוברים מפוזיציה לפוזיציה ואז חושפים את כל החרא מהפוזיציה הישנה.
למביני דבר: אני שומע בתקשורת כל הזמן על איך זה שלא התכוננו כמו שצריך לאיום הכטב"מים, וכמה שאפשר היה ללמוד מאוקראינה, וכו’ וכו’.
ואני לא ממש מצליח להבין את זה, מכיוון שלפחות ממה שאני מצליח בעין הבלתי מזוינת שלי להבין מהדיווחים השוטפים בישראל ובאוקראינה, אחוז יירוט הכטב"מים שלנו טוב לפחות כמו, וכנראה שאפילו יותר, מזה של האוקראינים.
מה אני מפספס?
אנחנו לא מסוגלים להתמודד עם מוות, גם לא אם זה במלחמה ובגלל זה ביבי היה ראש ממשלה פופולרי, כי הוא אחד שמחפש שקט בכל מחיר. ראינו את הפופולריות שלו קורונה, לדוגמה, למרות שהוא הרס את המדינה ופגע קשות באזרחים.
בנוסף, יש נטייה יהודית של לחפש שלמות וכל הזמן להתלונן על ה-1% שאנחנו לא טובים בו. זה מה שהופך אותנו למדינה המוצלחת שאנחנו, אבל זה גם מתיש ואנחנו חייבים to give ourselves a break לפעמים.
חיזבאללה:
“ארגון חיזבאללה מסר שבתקיפה הערב נגד ישראל הוא עשה בפעם הראשונה שימוש בכטב"מים מסוג חדש ובטילים מדויקים.”
טיל אחד נפל בקלקליה…
הצער שבדבר יהיה אם באמת נעצור את התכנית באופן שיחרוץ את גורלה. להקים איזור הומינטארית נקי מחבלים זה דבר שחייב לקרות.