הסכסוך הישראלי פלסטיני

אני לא יודע כמה זה ‘תגובה של ישראל’. זה נראה לי מבושל לגמרי על ידי האמריקאים. האיראנים קיבלו הדלפה ואנחנו הבטחה להגנה וככה הם מקווים לסיים את האירוע.

אנחנו כל כך משוכנעים שיש ביכולת ישראל להשמיד את הגרעין?

אני די משוכנע שלא.

אין אפשרות כזו, זה ברור. אנחנו כרגע ככל הנראה בלי מספיק חימושים להגנה אווירית, יש גבול ליכולות של ישראל והגיע הזמן שנכיר במצב.

בסוף הכל מתנקז לאותו מקום - צריך לייסד בריתות שישפרו את יכולתה של ישראל להתמודד עם האיומים שעומדים מולה. כל תגובה ופעולה צריכה לשרת את מטרת העל וככה גם צריכה להישפט התגובה הלילה.

הסבבים יכולים להימשך עוד כמה פעמים בקלות, רק שלא ברור מה נשיג מזה. לשני הצדדים יש עוד יכולות לדרדר את המצב. למשל, תשתיות אזרחיות ששני הצדדים במרחק החלטה מפגיעה משמעותית בהן. אך התשה היא לא אינטרס ישראלי (אם אני איראן אני יורה מט"ח קטן כל שלושה ימים) כי ישראל הרבה יותר פגיעה בתרחיש כזה. לכן, אם החלטנו לא ללכת לפעולה משמעותית שתכניס את האזרח האיראני לקלחת (בעצמי כתבתי שכדאי לשקול להפציץ מתקני נפט, אבל עבר זמן רב וכנראה שזו לא ממש החלטה שלנו) - אני לא יודע כמה סבב ועוד סבב יועילו לנו.

אנחנו לא באמת יודעים מה איכותה והיקפה של הפעולה הלילה, סביר שהיא כן הדגמה ברורה של יכולות ועוצמה: זה לא טריוויאלי לתקוף בדיוק רב מטרות רחוקות ובטח שלאיראן אין יכולת ברמה כזו. ישראל ממשיכה לאותת לבנות בריתה הפוטנציאליות שהיא עיקשת ולא פראיירית ומצד שני כמו תמיד נחכה שזה יתרגם לסיטואציה טובה יותר ביום שאחרי.

אני חושב שיש דרך מחושבת לעשות את זה. אני הייתי מסכם עם האמריקאים שבפעם הבאה שהם יורים עלינו מטח אז נופל טיל שלנו במקום סטייל הנחל בירקון - מצד אחד לא אמור לפגוע באזרחים אבל מצד שני איתות ברור לאזרח האיראני ומשהו שהמשטר לא יצליח להסתיר (אני לא בטוח שמבינים אצלנו כמה הם משקרים לאזרחים שלהם). כמו שכתבתי למעלה, גם אני כמו כולם חשבתי על תגובה מאד חמורה וכו’- נראה שזה לא פיזבילי כרגע

סיכם את זה הכי טוב.

לישראל היו רק 2 תגובות שיש בהן היגיון בניגוד לתגובה הפסיכולוגית הסתמית נוסח הלילה (לפחות על פי הדיווחים עד כה):

למחוק את הגרעין האיראני
למחוק את המשטר האיראני

קטונתי לדעת אם אנחנו מסוגלים בכוחות עצמנו להשיג אחת מהמטרות האלה (משער שלא) אבל כל השאר זה סתם.

ישראל חייבת להבין שכל פעולות ההרתעה שהיא נוקטת בהן שנים רק מתמרצות ירי על ישראל. אנחנו לא משיגים הרתעה אנחנו פשוט קובעים תמחיר פגיעות ובכך בעצם נותנים לגיטימציה לפגוע בנו.

בשביל להבין שזה פעולת ראווה צריך ללמוד את התגובה האיראינית. אפשר לקבור את הראש בחול ולתרץ אלף תירוצים ולספר על תוכנית בשלבים אבל אם התקיפה היתה באמת כואבת לאיראנים הם היו מגיבים בהתאם.

אם אין לנו יכולת להשמיד את הגרעין אז היה צריך ללכת על מתקני אנרגיה ושמה בטוח יש לנו יכולת להוריד את אירן לברכיים שלה ואם אין לנו רצון ללכת לזה אז לא היה צריך לעשות כלום.

מדינת ישראל מתוחה באינספור חזיתות (אנשים שוכחים שהפלנגות האיראניות והחותים עסוקים יום יום לשגר טילים לעבר ישראל) . יש לי פאקינג חבר שהוא במקרה החבר הכי טוב שלי, שתקוע בעזה ל49 יום וזה אחרי שהוא עשה משהו כמו שלושה ארבעה חודשים בעזה בתחילת המלחמה. אח שלי גם בצפון בצו שמונה נוסף . להסתכן בלפתוח עוד חזית עכשיו מול אירן בגלל שהורדנו להם כמה מתחמים שאני מטיל ספק בחשיבות שלהם, זה נראה לי תקיפה לצרכי “לעשות לידי חובה”

הבייס של ביבי בחסות ערוץ 14 ישמח כי ינון מגל יספר להם “שקרענו את אירן”

למעשה עכשיו הפוסט מדווח שישראל מפני מקורות עשתה תקיפה שמהתחלה מחושבת בשביל לתת לאירן “מרחב הכחשה” זה אומר הכל.

למה?

די מטורף בעיני הפער בין איך זה לא בסדר כמה חזק אנחנו מכים את העזתים והערבים ביו’'ש, לעומת כמה ‘‘חלשים’’ אנחנו מול מדינות אויב.
מרגיש שאני בעולם הפוך.

אני לא מבין מה הקשר בין העזתים למה שכתבתי. אני התיחסתי לאירן.

הפסקה השנייה פחות מכוונת אלייך, אלא להלך הרוח שאני מקבל מהאינטרנט.

אם מדובר על עיסקה של כל החטופים חיים אני באופן עקרוני בעד.

שוב, פעם ראשונה שאני שומע אותם מציעים את זה. מעניין למה

כל עוד העסקה לא כוללת שום דבר שמאפשר להעיף את חמאס מהשליטה ברצועה (בין אם מיידית ובין אם חידוש המלחמה ברגע שבו ישראל רואה שחמאס מנסה להתעצם מחדש) - אני נגד.

עם חפץ חיים לא יכול להסכים להרג וודאי של אלפי אנשים בעתיד על מנת להציל חיים של כמה עשרות כיום.

אני לא מתוכח איתך באופן רציונאלי, כי אני מבין את המחיר של העיסקה, אני לא חושב שאפשר לדעת שאפשר לשחרר אותם בחיים אבל לגזור עליהם דין מוות בשבי חמאס.

אני מבין את המחיר שנשלם בעתיד , לא מסוגל לשלם את המחיר שלהם בשביל זה.

אם החלטנו שצריך להישאר ברצועה, אז צריך להישאר ברצועה. נקודה, סוף.

רוצים לשחרר את החטופים? בשמחה.
כבר אמרנו שאנחנו מוכנים לתת כסף ומעבר בטוח. אין מה לתת מעבר לזה וצריך להמשיך להתעקש על העובדה הזו כמסר לעתיד.

נושא קצת נפיץ, אבל משמעותי
אני רואה את שמות ותמונות הנופלים לאחרונה, וקשה להתעלם ממשהו שנראה לי שלא נעלם מעיניו של כל מי שעוקב: לא רק שכמות הקורבנות ממגזר הציונות הדתית הוא מטורף ביחס לגודל המגזר הזה - אלא שנראה (לתחושתי) שהשיעור הזה הולך וגדל. יש אפילו דיבור על אנשים שמתנדבים להישאר בלי שקראו להם, בין סבבים וכו’.

קודם כל, זה מטורף בכל קנה מידה. מגיע שאפו ענק לציבור הערכי הזה שליטרלי הולך להקריב את חייו עבור הכלל. פשוט מדהים.

שנית, נשאלת השאלה למה השאר, או בשם היותר מדויק ‘הציבור החילוני’, מיוצג פחות. אנחנו מדברים פה על אנשים שעשו חודשי מילואים ארוכים, לא כאלה שחסרה להם אידאולוגיה וכו’. למה הם מצביעים ברגליים? זה עניין כלכלי? משפחות מתפרקות? חוסר אמונה בהנהגה? שיוויון בנטל?

בכנות נראה לי דיי מקרי. טיפלתי כבר בכמה פצועים, וגם חברים שהלכו למילואים וכולם חילונים. לא חושב שתמונות הנופלים זה בהכרח אינדיקציה, אלא אם יש לך משהו טיפה יותר ואלידי בשביל לצאת בהצהרה מהסוג הזה.

כל זאת כמובן מבלי שאני מוריד מאומה מהתרומה הענקית של הציונות הדתית.

מצד אחד אתם צודקים, אסור לקדש דם אחד מעל הדם האחר.

מצד שני שאותו ציבור יוצא להפגין או מנסה להשתלב בחברה מכנים אותו בכל מיני כינוים כמו אוכלי מוות. שהטיסים יוצאים להפגין שמים אותם כאילו אין שום דבר אחר בצבא חוץ מטיסים.

שהייתי בשיריון ואני לא מגזים לפחות חצי מהפלוגה שלי היתה ציונות דתית. אני לא שייך אליה וגם לא מסכים איתם בחלק מהמצע המדיני שלהם אבל לשמוע כל מיני בוגי יעלון ויאיר גולנים מגדפים אותם כל הזמן בגיבוי של חלק מהשמאל מעלה לי את לחץ הדם.

ולכן אני מצטער, עד שהשמאל לא יפסיק עם ההסתה שלו נגדם , חיבים להמשיך ולהזכיר לעם הזה את מספר הנופלים מהמגזר הנפלא הזה. וכן בוא לא ניתמם אחוזי הנופלים מהציונות הדתית זה משהו לא פורפרצינאלי לשאר המגזרים ואני לא מזלזל באף אחד.

דרך אגב בצאל סמוטריץ הפשע הכי גדול שלו שהוא מפקיר אותם לשותפות שלו עם החרדים הלא ציונים.

אחד מהחבר’ה שלנו אותו בגדול לא ראיתי מאז תחילת המלחמה הוא חילוני, אתאיסט, קפלניסט ומה שלא תרצה, ועדיין מ"פ בשיריון, משרת עם כולם בלי בעיה, וחזר אופטימי מאיי פעם לגביי העתיד של המדינה בגלל האחווה שהוא ראה ללא תלות בסקטור.

הוא מסתלבט על כולנו בחבר’ה שאנחנו חווים הכל מהצד ומהמשקפת של החדשות והרשתות החברתיות, ושהוא בגדול רואה את מה שקורה בפועל.

מה שאני מנסה להגיד, שנמאס לי ליפול בפח של הפוזיציה בגלל אותם פרסונות שתיארת. אני עובד ומטפל כל יום עם אנשים מכל הקשת. בין אם הם חובשי כיפה או לא מאמינים בכלום. לא מעט מהם חוזרים יותר אופטימיים מאיתנו לגבי הנושא הזה של אחדות בעם.

רק אנשים ספציפיים יכולים להרוויח משיח כזה.

א. זה משחק סכום 0. ציינת בגדול את שני הציבורים העיקריים שנמצאים בצבא (אולי ביחד עם ״מסורתיים״ לצורך העניין, וכמובן גם דרוזים ובדואים במספרים קטנים)
ב. מעבר לעודף המוטיבציה - אני חושב (בלי נתונים) שהסרוגים מיוצגים ביתר בדרגי ה-״שטח״ ובחסר בדרגי הפיקוד הגבוה יותר.
ג. מהמעגלים הקרובים אליי - פרנסה זה לא אישו, למי ששכיר לפחות. מי שמשלב בכלל עושה קופה. בנות הזוג לא יכולות לשאת את זה יותר, בטח במקרים של ילדים קטנים. כמובן שההתארכות שמרגישה לא הכרחית שוחקת את המוטיבציה גם כן. יכול להיות שהמוטיבציה של הסרוגים מתגברת כי הם יודעים שהם צריכים לפצות על הירידה בשיעורי ההתייצבות הרגילים.

אני לא מתכחש ומזלזל בתרומה של אף מגזר למלחמה, אבל אני מבקש שלא יזלזלו ובמגזר שמזיל דם לא פחות מכולם.

וזה חשוב שאנחנו נדע לגנות אנשים כאלו. כמו שאני יודע לגנות את ערוץ 14 שהוא מנסה לזלזל במגזר החילוני ובמיוחד בת"א.

או מודיעין וכו’, לדעתי (לכל הפחות לא באותה רמה שהם מיוצגים בקרבי).

פרנסה - סיכוי סביר שאחד מבני הזוג יפגע. מניח שהמעסיק של בנות הזוג הוא לכל הפחות לא מאושר מהסיטואציה.

התארכות כביכול שלא לצורך משפיעה לדעתי (נושא גדול יותר שמגיע בסוף לאחת מהמחלוקות היסודיות שהיא עתיד השטחים וכו’). זה אף עשוי להחמיר. מה שכן, כיוון שהמגמה שאני מדבר אליה קוראת בלבנון שהיא די קונצנזוס במובן של צדקת הדרך - זו כנראה סיבה משנית.

זה מעט קלישאתי, במחילה. גם אני שמעתי את הסיפורים של אחוות הלוחמים וברור שבין אדם לאדם אנשים לרוב מתנהגים אחלה. זה לא פותר מספר בעיות יסוד.