בעיות היסוד ישנן, אך מה שמנהל אותן אלו 120 קריקטורות מוקצנות של החברה הישראלית. אם היה לך אנשים נורמליים בעמדות כוח יכול להיות שהיינו עוד מוצאים בטעות פתרונות ופשרות כדי שכולם יוכלו להתקיים פה.
קרא לזה קלישאה, המציאות כרגע לא הגיונית.
בעיות היסוד ישנן, אך מה שמנהל אותן אלו 120 קריקטורות מוקצנות של החברה הישראלית. אם היה לך אנשים נורמליים בעמדות כוח יכול להיות שהיינו עוד מוצאים בטעות פתרונות ופשרות כדי שכולם יוכלו להתקיים פה.
קרא לזה קלישאה, המציאות כרגע לא הגיונית.
דיון חמוד אבל כל עוד המתנחלים הערכיים והמדהימים ממשיכים ליישב את מדינת פלסטין אנחנו נחיה על חרבנו באשמתם.
ואני חשבתי שהשקר הזה הוא נחלתם של שונאינו…
בנושא אחר - הסיפור של UNRWA והתגובות בעולם על החוק שעבר בכנסת הוא תמצית הכישלון הישראלי להסביר לעולם את ה-1+1 שלנו. אפילו בנושא שאמור להיות כל-כך קל להצדיק, כולם נגדנו, כולל ה’ידידים’ הקרובים ביותר שלנו.
עצוב, פשוט עצוב.
אנחנו נחיה על חרבם באשמתם. אם כבר
זו דרך מוגזמת ופרובוקטיבית לעטוף טיעון מסויים, שבבסיסו אמת (לדעתי כמובן) אבל להגדיל אותו ולייחס לו עוד חשיבויות שלא בהכרח יש לו.
תנועת ההתנחלויות אכן אחראית לכך שאין לנו הן גבולות והן יכולת לנהל דיון על הגבולות האלה. זה אכן פוגע לנו מאד בלגיטימציה. גם אם זה לא נעים לשמוע, העולם לא מטומטם וקולט את הטריק הגאוני שמצאנו - להגיד שהצד השני לא רוצה ובו זמנית לא לרצות בעצמנו. מצד שני - אין להתנחלויות שום קשר לכך שישנו איום קיומי על מדינת ישראל או שניאלץ לחיות על חרבנו. בתור התחלה, האלימות הערבית החלה הרבה לפני. וזה בנוסף לכך שגם כשבאמת רצינו קיבלנו אלימות ואת המלחמה הנוכחית לא התחלנו בכלל.
הם לא אשמים בעצם קיומו של הסכסוך - הם אשמים בחוסר היכולת של ישראל לפתור את הסכסוך.
אני אומר בוא נעקור אותם משם, כמו שעשינו בעזה. זה עבד טוב.
אני בעד. רק בוא גם ניפטר מנתניהו כדי שתראה שמה שלא עבד זה לא היציאה מעזה אלא נתניהו כראש ממשלה.
יאללה, אני איתך.
לאן מתפנים?
אתה מארגן את הרילוקיישן ל 9 מיליון המתנחלים שמיישבים כרגע את אותו חבל ארץ שהאחים המוסלמים והרפובליקה השיעית קוראים לו מדינת פלסטין?
אוגנדה סטייל כזה?
מה אתה הולך לעשות עם הבית והבנות שלך? מתחילים למד את הילדים שפה חדשה וזה?
אני באמת אשמח להחזיר לפלסטינים המסכנים את האדמה שגזלנו מהם, רק תעזור לי בבקשה עם להבין איך מבצעים את הפרוצדורה הזו תאכל׳ס…
מצחיק
לאנשי הקיבוצים קוראים מתיישבים… לא מתנחלים… משם מגיע הבלבול שלך.
הומור זה אכן שיפור מכל מצב אחר, בטח במה שעובר עלינו בשנה האחרונה.
עם זאת, אתה לא קצת מתכחש לכך שאומרים לנו (מ)פרום דה ריבר טו דה סי? אתה באמת חושב שיסתפקו בגבולות 67׳? במה תתמוך את טענתך שאכן הקמת מדינה פלסטינית לצד מדינת ישראל תספק אותם, וחשוב יותר, תספק את מי ששולט בהם?
אני חושש שבסיס לדיון על מדינה פלסטינית צריך להתחיל בשאלה הזו באמת. למה צריך לצפות שזה יהיה מספיק, ואיפה אנחנו רואים עדויות שזה יכול להספיק?
ומה עושים עם 2 מיליון ערבים שחיים בגבולות שטחי ישראל.
לצערי, אין פה באמת שאלה. הם אוהבים לשנוא אותנו אבל הם לא ילכו לחיות תחת שלטון ערבי.
בראיה מפוקחת אני יכול לומר שהם כן אוכלוסיה מקופחת בישראל, אבל זאת לצד אוכלוסיות מקופחות אחרות שאינן מקופחות על רקע לאומני.
עם זאת, התנאים המקפחים תחת שלטון ישראלי הם מופלגים לטובה מאשר תחת שלטון ערבי, ואת זה כולם יודעים, כולל הערבים שאוהבים לשנוא אותנו. הם לא יעזבו לשום מקום.
אתה עונה בשאלה, אבל השאלה היא מה העמדה של מדינת ישראל? מהזווית הערבית: איזו עדות יש שגבולות 67 זה מספיק? פעם הייתה תשובה: הצענו לכם ולא הסכמתם. מאז עברו כמעט 20 שנה של מסמוס הדדי. תאהב את זה או לא - אתה כרגע חלק ממנו. נכון, לא באותה רמת אשמה, אבל אם אתה רוצה לשחק ב team west אז אני חושב שכדאי שתהיה מדיניות רשמית. אצלנו מעלים סרטון של דובר חמאס שאומר שהם היו עושים שביעי לאוקטובר שוב, אתה חושב שמבחוץ לא רואים מה סמוטריץ׳ ובן גביר אומרים? איך אומרים, ‘פשוט תתחילו להקשיב להם’…
@Josepe אם אי פעם נגיע לסיטואציה המופרכת הזאת של שתי מדינות, אני לא רואה איך חצי העם שמתנגד לתועבה הזאת יהיה מוכן גם לבלוע את הגלולה וגם להשאיר פה 2 מיליון מהם.
@whykds אתה מתעלם מזה שזו המדיניות שלנו בגלל שאנחנו יודעים שהצד השני לא יסתפק בזה. מבחינתם מדינה בלסטינית זה צעד אחד מתוך התוכנית הגדולה, ואם אנחנו נותנים להם אותו אז אנחנו מטומטמים.
@whykds אני כמעט כמעט מסכים איתך.
יודע מה? אם הייתי משמיט מההיסטוריה יום אחד גורלי, אז אתה אחושילינג צודק. אנחנו חארות, עם ובלי קשר לאותו יום גורלי, ואני לא מתכחש לכך. למדינת ישראל אין תוכנית שהיא רוצה ליישם מול השכנים, ולא רק זאת, אלא שאנחנו גם מתנהגים כלפיהם בצורה לא הוגנת לא מעט פעמים.
השאלה היא - האם זה מצדיק את אירועי השביעי באוקטובר?
אני לא שואל את זה כמו מזכ״ל האו״ם שאומר שהשביעי באוקטובר לא התרחש בואקום, אני שואל אם יש הצדקה מוסרית לרצוח, לאנוס, להתעלל ולטבוח בחוסר רחמים אוכלוסיה שלווה רק בגלל חילוקי דעות מדיניים?
וכשמחזירים את אותו יום גורלי, אז לא. אני לא מסכים איתך -
אפשר להקשיב למי שרוצים כמה שרוצים. בפועל השביעי באוקטובר פתח פתח לסמוטריץ׳ וחבריו לומר דברים מאוד בעייתים אבל שהם כאין וכאפס מבחינת ההשלכות שלהם.
בוא נשווה התיישבות לא רצויה בעזה לטבח. אנשים שפויים שלא מדברים מפוזיציה יגידו לך פעם אחר פעם מה יותר נוראי. אין כאן שאלה כנראה.
אתה עסוק במיידי ולא מסתכל לטווח הרחוק ואתה לא מבחין בין שאיפה/רצון לבין מציאות. ברור שהם תמיד יחלמו על פרום דה ריבר טו דה סי והמתנחלים תמיד יחלמו על בירתנו הנצחית ועל ארץ ישראל השלמה. איך אמרו AJJ בתרגום חופשי: “תקוות הן לנשיאים וחלומות הם לאנשים שישנים”
אני לא מתענין בתקוות או בחלומות. לא מעניין אותי מי מסופק ומי לא ובמה מי תומך. אותי מעניינת רק המציאות. במציאות יש 5 מיליון פלסטינאים שהם לא אזרחי מדינת ישראל והם לא יעלמו לשום מקום.
האם אפשר לייצר מצב בו בעוד 20 שנים ילדים פלסטינאים לא יילחמו עבור פרום דה ריבר טו דה סי? כן. האם בשביל זה חייבים להיפטר מההתנחלויות? כן. נקודה.
תיקנתי לך…
כן, ספרו לנו עוד על איך ‘שיטת הפעימות’ היא המצאה של ביבי, ואינטרס בלעדי שלו כדי למסמס הסכמים.
הרווח של חמאס/חיזבאללה (וגם של ארה"ב) מהשיטה הזאת הוא כפול - גם מקבלים בחינם תקופה של שקט ושל ארגון מחדש, בלי שיצטרכו לשלם שום-דבר (במקרה של ארה"ב - עוזר לשקט מהלחצים הפנימיים אצלם בבית, בפרט עכשיו בתקופת הבחירות); וגם פותחים אפשרות (שוב, כמעט בחינם) להפסקה קבועה של המלחמה, מכוח האינרציה, אם יצליחו להפעיל עלינו מספיק לחץ בזמן הפסקת האש הזמנית.
מה שבעיקר מדהים בכל הסיפור הזה, זה שהאינטרסים של גדולי האויבים שלנו ושל ה’ידידה’ הכי גדולה שלנו - מתלכדים.
כן, אה?
ידוע שהנוח’בות תכננו לכבוש את מעלה אדומים ואת אריאל, ולא את בארי ואת תל-אביב.
ידוע שנסראללה פיתח והצטייד בטילי יאחונט ובכראר, והקים את יחידת רצ’ואן, בגלל השכונה החדשה שהוקמה במיצד ג’.
ידוע שאיראן שפכה מיליארדים על חיזבאללה, חמאס, החות’ים והמיליציות בעיראק ובסוריה, בגלל הרחבת כביש 60 דרום.
אני שומע הרבה על ‘התפכחות’ השמאל אחרי ה-7.10, ואז אני רואה אנשים שעדיין אומרים וכותבים דברים כאלה (כולל דברים שמשתמעים מהדרגים הבכירים ביותר), ואני מתמלא בייאוש.