נו באמת זה טיעון כל כך הזוי… מה אנחנו נלך לחנך את ילדי עזה והגדה? רוצה לחנך את האוכלוסיה? תעשה מה שכל מדינה כובשת עושה… תכבוש את יושבי האדמה ולא רק את האדמה.
ה"התפכחות" שאתה מדבר עליה קרתה הרבה לפני ה7.10 ובגלל זה אין שמאל במדינת ישראל. ובגלל זה קרה ה7.10. אותה “התפכחות” אפשר לקרוא לה בשמה האמיתי: “תורת היאוש”. אין שום פכחון ביאוש.
טיעון של חינוך הוא רע? לא לעודד שנאה על רקע דתי זה רע? לייצר סביבה טובה לילדים עם חינוך ומתן הזדמנויות באמת כזה רע? האם המצב בטירה, או בקה אל גרבייה לא יכול להיות טוב מבחינת מתן הזדמנויות לילדים פלסטינים? אני יודע שאתה טוען שוב שוב שיש פה פלסטינים והם לא ילכו מפה ואתה צודק, אבל יש פה מדינה יהודית שלא תלך לשום מקום והיא זו שמייצרת אמצעים לאותה אוכלוסיה.
רוצים לשמור על הזהות שלהם כערביי ישראל? תפאדל, יש פה מספיק אוכלוסיות לא יהודיות שמתקיימות פה עם מלוא הזכויות. הן פשוט חיות לפי החוקים של המדינה ולא מהוות סיכון ליתר.
לברוח ממתן הזדמנויות וחינוך זו הסיבה שכל פרוייקט הטמעה של פליטים נכשל. זה שחשוב לשמור על זהות זה טוב ויפה, אבל אונס, רצח ופשע לא צריך להיות חלק מאף תרבות.
לא יודע למה לקחת את זה למקום של השוואה, ברור שלא זו הכוונה.
אני רוצה מהמדינה שלי סטנדרט מוסרי קצת, טיפה, משופר משל האויבים שלנו וכמו שכתבתי ברור שזה מצופה מאיתנו כמדינה מהגוש המערבי. זה לא אומר להיות נאיביים ולהזמין התקפות אבל זה כן אומר אופציית יציאה על השולחן למקרה שהצד השני יבחר בה במקרה. הסיכוי קטן אבל הוא היה קטן גם לפני השלום עם מצרים וירדן. כל שלום היה פעם מלחמה.
זה טיעון נחמד שהייתי משתמש בו בעצמי אם הייתי מסביר את ישראל למי שלא מכיר. רק בין מי שפה, אף אחר לא שומע - זה שטויות. זו המדיניות שלנו כי אנחנו רוצים להעיף אותם מהשטח.
מספיק כבר עם המטען הלכאורה שלילי שמייחסים למילים גדולות והסתמכות על המטען הזה בדיונים. תקרא לזה כיבוש אוכלוסייה, מצידי תקרא לזה ג’נוסייד. תתייחס לתוכן, לא לצליל.
חינוך מחדש לאוכלוסייה הפלסטינית היא הדרך היחידה לפתור את הסכסוך הישראלי פלסטיני, מלבד ג’נוסייד או אתניק קלנזינג אמיתי ומלא לאחד הצדדים. זו ה"מציאות" עליה אתה אוהב לדבר, ועד שלא תסתכל עליה בצורה מפוקחת אתה תמשיך לדבר על ביבי וההתנחלויות, שהן בעיות אמיתיות יותר או פחות אך לא קשורות בשום דבר ללב ליבו של הסכסוך.
עכשיו תבחר, כיבוש זמני (חינוך מחדש בכפייה), ג’נוסייד או אתניק קלנזינג. יש גם את האופציה הרביעית (וחסרת התוחלת) של ביבי - ניהול הסכסוך.
אם זה השלב הבא שלך לאחר פירוק ההתנחלויות, אז בשביל מה אני צריך לפרק אותן? זה כבר המצב כיום…
ה-2 סנט שלי לגבי ההתנחלויות:
בנושא הזה יש לישראל בחירה לא קלה בין להיות צודקת ללהיות חכמה.
צודקת - ההתנחלויות הן לא לב הסכסוך ופינוי כלל ההתנחלויות לא יפתור שום דבר, וכנראה רק יחמיר את המצב הבטחוני (ראה ערך עזה). בנוסף, כל עוד הפלסטינים דחו כל הצעה ל-2 מדינות, באשמתם אין להם מדינה ועל כן כלל השטח ה"כבוש" איננו באמת כבוש והם פשוט שטחים במחלוקת. כל עוד לא הושגה הסכמה, אין שום סיבה שבעולם שנסכים להניח מראש זה שטח שלהם ולא שלנו. ודבר אחרון, עצם קבלת העמדה הפלסטינית בנושא יהווה בעצמו איבוד הצדק שלנו בויכוח הבינלאומי, ורק יאפשר לנקודת הפתיחה שלהם להיות הרבה הרבה הרבה יותר טובה בכל משא ומתן עתידי (אוסלו דוגמא מעולה לנזק שדבר כזה מייצר).
חכמה - הדרך היחידה שלנו להוכיח לעולם את הצדק שלנו בכך שעיקר התלונות של העולם כלפינו לא רלוונטי בכלל לסכסוך והפיתרון שלו, היא פינוי ההתנחלויות. בין אם זה צודק או לא, בשורה התחתונה העולם רואה את הכיבוש (של 67) כמרכז הבעיה, ונכפה עלינו להתייחס לזה בהתאם. אין ספק שהטוקינג פוינט הזה הוא רד הירינג, אבל על מנת להוכיח את זה אנחנו כמעט נאלצים לבצע את זה בשטח. בנוסף, אנחנו כאן והפלסטינים כאן ואף אחד לא בדרך להיעלם, ולכן פיתרון 2 המדינות הוא הפיתרון היחיד הרלוונטי לטווח הארוך (כל מי שלא מבין את זה הוא או עיוור או חשוך שמוכן להפעיל משטר אפרטהייד אמיתי). על כן, ההתנחלויות גם אם הן לא הבעיה, הן בוודאי מכשול לפיתרון הטווח הארוך, לכשיגיע.
יש כאן איזו סקאלה של התנהלות בין הצודק לחכם. ואני אומר את זה בתור אחד שיש לו 2 אחיות שגרות בהתנחלויות, כרגע אני נוטה יותר להאמין שההתנהלות החכמה היא הדרך ללכת בה, מאשר הצודקת. אני כמובן לא מציע לעשות ביהודה ושומרון מה שעשינו בעזה (זה יהיה נורא ואיום), אבל אני כן חושב שישראל צריכה להכריז שהיא מאמינה בפיתרון 2 המדינות על בסיס קווי 67, עם חילופי שטחים שמשאירים את ריכוזי ההתנחלויות הגדולים חלק מישראל, וכחלק מרצון טוב להכריז שאנחנו מפסיקים לאלתר כל הרחבה של ההתנחלויות וקוראים למשא ומתן ארוך טווח. לצד זה חשוב מאוד מאוד מאוד להסביר למה זוהי פשרה מצידנו ואת כל מה שהסברתי בחלק של ה"צודקת", כמה שאפשר.
אולי אני טועה אבל קלינטון לא אומר פה משהו שהוא לא אמר כבר בעבר, כמה פעמים.
במידה ואני לא טועה, עושה רושם שהזיכרון של אנשים הוא נושא בעייתי כשניגשים לדבר על הקונפליקט.
זה קצת מזכיר לי את הסערה בכוס מים בעקבות דבריו של שר החוץ הירדני.
מפתיע שאתה עוקב אחרי חשבונות ביביסטים. אני אפילו לא מצליח למצוא סבלנות בשבילם. חחחח
זה לא חדש, וזה בדיוק למה המדיניות של ישראל מול הפלסטינים היא טיפשית.
לא משנה מה נציע להם הם תמיד ימצאו דרך לבעוט בדלי ולסרב.
כל עוד לא נסכים כמובן לזכות השיבה חזרה ל48 וזה רק בהסכם בינים.
ממשלה חכמה, היתה מצהירה מזמן שיש לה נכונות להיכנס למשא ומתן על 67 אבל בתנאי שהפלסיטינים יכירו במדינה יהודית לא לזכות השיבה וסיום הסיכסוך.
הם יסרבו ואנחנו נצא הטובים בעיני כולם. גם אם תמצא איזה מנהיג שיגיד כן, 24 שעות אחרי הוא ימצא תלוי ברמאללה.
דרך אגב, ברק אחרי פיסגת קאמפ דויד אפילו הציע להם יותר מאשר מה שהוא הציע להם בקאמפ דויד. הם ישבו איתם, בזמן אינתפאדה שניה והציעו להם יותר שטחים. הם המשיכו לסרב. בזמן שהוא ידע שזה סוף הממשלה שלו.
בכל מקרה, המטרה שלו פה היא למשוך נמנעים להצביע לקמאלה. ובלי קשר למה אני חושב על המועמדים לנשיאות, אני לא חושב שמשהו השתנה מאז אותה ועידה(וגם לא ישתנה לעולם).
הוא רק דופק את קמלה יותר פה, הם שומעים את זה והם מתעצבנים יותר. זה טוב.
דרך אגב מי שעוקב אחרי ביידן שם לב שהוא במתכון או לא מתכון גורם נזק לקמפיין שלה.
זה התחיל בזה שהוא יצא ואמר שכל דבר שהוא עשה קמלה הסכימה ועשתה איתו (והיא מנסה לברוח ממנו כמו אש) ולפני כמה ימים שכל הקמפיין של קמלה מנסה ברוב יאושו לעשות רווח מהבדיחה על פורטו ריקו הוא בא ויצא וקרא לכל תומכי טראמפ זבל ולא מפתיע טראמפ עשה מזה מטעמים.
על אותו משקל האמירה הזו של קלינטון. או שסתם יצא לו האמת…