הסכסוך הישראלי פלסטיני

את זה אני מבין

הפוליטיקאים החרדים תמיד ינסו להרוויח על כולם את כל הקופה ולא יתפשרו על כלום

זה בעייתי, כל פוליטקאי חייב להיות נרקיסיסט דוחה ואדם שמלא בעצמו כבר מעצם זה שיש לאותו אדם אומץ להגיד לאזרחים שהם צריכים לבחור בו בגלל שהוא “ידאג” להם.
באמת שפוליטקאי זה זן נחות שמעלה לי גרה. אבל עדיין יש כמה כאלה שאני מעריך, לרוב זה יחידי סגולה שיש להם יושרה.
שולי מועלם ודב חנין (שכנראה הכי רחוק ממני פוליטית) שבו אותי כשהם חברו יחד למאבק הסופר מוצדק של גבעת עמל. זה רק מוכיח לי שכשיש יושרה אמיתית מאחורי אנשים. גם שני האנשים בקצוות הכי מרוחקים מסוגלים לחבור יחד למען הצדק.
בנוסף אליהם ועוד כמה שאין לי כוח או זיכרון לכתוב, אני אגיד שלדעתי זה הפסד שטל רוסו פרש מהר מאוד מהפוליטיקה, מעבר לזכרונות הטובים שלי ושל חבריי ממנו כשהייתי בסדיר והוא אלוף פיקוד דרום. תמיד היה נחמד וקשוב לכולם בצורה קיצונית.
הייתי שמח אם הוא לדוגמא היה עומד בראש המחנה הנגדי לי (“השמאל”), אבל אני מבין אותו שהוא ראה את הסח’לה של הפוליטיקה ממקור הראשון ובחר לעזוב. בקצרה, כנראה הסיבה שהוא זנח את הפוליטיקה זו גם הסיבה שאני מחבב אותו.

שתי מחשבות על טראמפ והמלחמה:

• ספציפית כרגע לטווח הקצר והמתקפה של איראן, אני דווקא נוטה לחשוב שהניצחון של טראמפ הוא חדשות רעות. אני סבור שהמוטיבציה של ממשל ביידן לתמוך בנו ולהגן עלינו כרגע (בין אם בהגנה בלבד או אפילו בחלומות באספמיה על מתקפה) אל מול מתקפה איראנית ירדה פלאים.
  • לטווח הארוך, אני נוטה להאמין שמדובר בחדשות טובות מכל הסיבות שכבר נאמרו פה, אבל זה גם סיכון מאוד גבוה. טראמפ בעצמו מאוד מעוניין לסיים את המלחמות (ודאג להבהיר את זה גם בנאום הניצחון), וייתכן שיתהפך עלינו כמו שביידן מעולם לא התהפך בניסיון לכפות את זה.

אני מאמין כשטראמפ יתנה תקיפה אמריקאית את הגרעין האיראני בסיום המלחמה בעזה ובלבנון. אם לסיים את המלחמה עם אירן לא גרעינית וחזרת החטופים - זה לגמרי ניצחון. גם אם לא גמרנו את העבודה מול חמאס או חיזבאללה.

אתה מוכן להתרכז במשחק? כאילו, דבר עוד חצי שעה קצת מחויבות טל!

בהקשר הזה, יש טענה/תיאוריה שההפסד של הדמוקרטים בבחירות, ובעיקר ההפסד במישיגן יגרום להם להיות הרבה יותר אנטי-ישראלים בבחירות הבאות - ולא לנסות ללכת בין הטיפות כמו שקמלה עשתה.

להפסד במישיגן קוראים נתניהו?

עד כמה שידוע לי לא…

במישיגן החתן של טראמפ עשה עבודה עם האכולסיה המוסלמית. זה צריך להדאיג אותנו. להזכירם החתן של טראמפ לבנוני.

אם אני לא טועה רשידה טאליב הגיעה מהאזור הקיצוני של מישיגן עם המוסלמים.

מה שיגרום לדמוקרטים להיות הרבה יותר אנטי ישראלים זה זה נתניהו. לא הבוחר היהודי במישיגן.

התכוונתי לבוחר המוסלמי, שלכאורה בכוונה לא הצביע לדמוקרטים כדי להוכיח להם שהם תלויים בו וצריכים לרצות אותו (= להיות אנטי ישראלים מן הסתם). לא יודע אם ביבי ספיצפית זה האישיו פה.

הגורם הוא מגמה דמוגרפית ולכן זה בלתי נמנע

יש הוכחות שזה באמת השפיע?

לא שידוע לי… תיאוריה הגיונית מאוד לדעתי אבל בכ"ז תיאוריה

הוא לבנוני נוצרי, שזה ‘כנראה’ עוד אדם ששונא את שליטת חיזבאללה בלבנון ומעוניין לראות אותה חוזרת לגדלותה ההיסטורית.

הייתי בטוח שהוא מוסלמי,

בכל מקרה, אומנם, אני מאוד שמח שטראמפ ניצח, אני מרגיש שאנחנו יותר מידי באופריה מצד שני.

זה לא הולך להיות הטראמפ של הדנציה ראשונה. הוא גם מוקף בבוא נגיד כך, בכל מיני אנשים שישראל לא מענינית אותם במיוחד במקרה הטוב, והכי גרוע טאקר “היטלר לא היה הבחור הרע במלחמת העולם השניה” קרלסון זה BF שלו.

אני מקווה שביבי יזכר שפעם הוא היה במדיניות חוץ גאון. הוא צריך להיות מול טראמפ חכם ולא צודק.

אני יתן דוגמה מול הפלשתינים ביבי מתנהג מאוד בטיפשות. הוא צריך לתת לטראמפ איזה חבל אבל שיעשה את זה בחוכמה.

"אני בעד מדינה פלשתינית אבל בשלושה תנאים:
א. אין זכות שיבה
ב. הכרה במדינה יהודית
ג. הכרזה על סיום הסיכסוך.

אין מנהיג פלשתיני שיגיד לזה כן. אבל זה ישים אותנו בצד של הטובים אצל טראמפ.

דווקא מישהו עשה רשימה של אנשים שהקיפו אותו בליל הזכייה: נראה שלא מעט מהם תומכים מובהקים של ישראל.
נראה שמנסים בכוח לייצר נראטיב שטראמפ הפעם יהיה אנטי ישראל. זה בטח יוצא מאותם אנשים של החמאס מורתע, רפיח זה בלוף ו"קמאלה הולכת לזכות ממה שראיתי ברחוב".

לא אמרתי שהוא היה אנטי ישראלי , זה פנטזיה של השמאל.

אבל הוא לא יתן לך לכבוש את עזה כולה לטרנספר את העזתים ולהקים את גוש קטיף מחדש כמו שכמה פיגלנים פה מדמינים.

ברור שיש שם אנשים שמחבבים אותנו, אבל הם לא יתאבדו בשבילנו.

הוא יותר מוקף עכשיו בקבוצה של אנשים “amrica first” בראשונה הוא היה מוקף יותר ברפובלקנים של המימסד הישן.

זה גם אם אני לא טועה קדנציה בודדת שלו.

זה כיף שהוא ניצח אבל לא צריך לקפוץ מעל הפופיק. ימות המשיח לא הגיעו.

או במילים אחרות, כפי שאמרתי לחבר: אחרי שסיימנו לחגוג את הפסדה של קאמלה, אפשר להתחיל להתבאס שטראמפ ניצח.

פרעות באוהדי מכבי ת"א באמסטרדם האירוע עדיין מתרחש, תמונות מאוד קשות ברשת. זה כנראה תוכנן מראש,

https://x.com/AvivaKlompas/status/1854691515148230842

מוסלמים  עושים פוגרום ביהודים בשידור חי ואף אחד מהמשטרה לא עושים כלום....