הסכסוך הישראלי פלסטיני

אני מדבר רק על אמסטרדם ששם הייתי. הייתי מוקף כל הזמן באלגראים וכל מיני כאלו.

שנסעתי לשם אחרי הצבא, היה שם כמה חנויות פלאפל של מרוקאים או משהו כזה אבל לא משהו יוצא דופן עכשיו הכל שונה.

שאני אומר עזה אני לא מתכון שהיא נראית כמו עזה מבחינה חיצונית אלא למשהו שהוא לא פי סי שהיא מלאה במסתננים מאפריקה והמזרח התיכון.

הבנתי למה אתה מתכוון, אני הרגשתי אחרת.
מדינת מערב אירופה הכי ידידותית לישראל כשהייתי. הייתי עם המשפחה, ואני מזדהה בתור ישראלי ואנחנו מדברים עברית, לא רוסית.

100 אחוז איתך בקשר להולנדים. אני לא כל כך מאשים אותם, הם גם קורבנות שלהם. אנחנו ספגנו מהם את זה עכשיו, המקומים סופגים את האלימות והפשע שלהם על בסיס יומיומי.

אנגלה מרקל צריכה לעמוד לדין על בגידה על מה שהיא עשתה לאירופה שהיא הכניסה את המסתננים לאירופה.

מי שלא מבין שיקרא את הספר “המוות המוזר של אירופה” של דגלאס מרי.

לא לא, התכוונתי שגם המוסלמים היו בסדר וידידותיים מספיק כדי שלא אחשוש.
המקום היחיד באירופה שהרגשתי לא בנוח בתור ישראלי היה בריסל. אפילו יותר גרוע מפריז.
בהולנד, העיר שנחשבת למעוז המסלומים היא רוטרדם. גם שם טיילנו ולא הרגשנו שום דבר עוין.

כמובן שלא טיילנו במערב אירופה מאז פרוץ המלחמה. אני לא משוגע. הייתי בפראג ובאתונה, וזהו.

זה לא היה איזה אקט ספונטני. ראיתי קבוצת טלגראם, שנפתחה שעות לפני המשחק.

אני גם לא פוסל מעורבות של מדינה זרה בפרעות. יש עצורים מטורקיה ואירן. יש עדין שלושה מנותקי קשר, זה רק אני או שאני מתחיל לחשוש מסרט של חטיפה למדינה מוסלמית עוינת?

מלך הולנד: " אכזבנו את היהודים שוב".
ראשת העיר אמסטרדם: ''צר לי שהפקרנו את היהודים".
“נהגי מוניות מוסלמים השתמשו בקבוצות טלגראם כדי לצוד יהודים”.

קאנצלר גרמניה: “מתקפה על יהודים היא מתקפה על כולנו”.

כנראה שהם לא קיבלו את המסר.

למה ישראל לא שולחת כמה מטוסי קרב להפציץ את אמסטרדם?

נשבע לכם שזה אמיתי

מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש התייחס לפוגרום נגד אוהדי מכבי תל אביב ואמר כי הוא “בהלם מהאלימות באמסטרדם בעקבות משחק הכדורגל בין קבוצות הולנד וישראל, ומגנה כל צורות של אנטישמיות וקנאות אנטי מוסלמית”.

מתוך ynet

https://x.com/yashar/status/1855002355856818309

הפתחות מאוד מענינית ואולי פתח תקווה לעיסקה , לפי רויטרס וברק רביד (שהוא למעשה הכתב חצר של ממשל ביידן בארץ) קטאר אמרו לחמאס לעזוב לפני עשרה ימים.

אם הם היו עושים את זה בהתחלת המלחמה…

מעניין.

טוב אני חושב שבלשון המעטה זה די הזוי.

אני כן מסכים שטראמפ מצפה שביבי יסגור הכל עד ינואר ובצדק גמור מבחינתו. אין לי ספק שהוא מאוד יתעצבן אם המלחמה בלבנון שהוא יכנס תמשך.

לדעתי ובצדק המלחמה בלבנון תסתיים בשבועיים שלושה הקרובים.

@dmitrys האמת, הייתי חלוק על זה כי באמת יש פה כמה נקודות בעייתיות:

הקריאות בזמן משחק

להתנהג בצורה אגרסיבית בסיטואציה רגישה עם אוכלוסיה שלא בדיוק מחבבת אותנו.

ההתגרות בקבוצות פרו פלסטיניות.

האולטראס היו צריכים להצניע את עצמם ולהבין שיש גבול למה שאתה יכול לעשות בסיטואציה הזאת. מצד שני, האם התוצאה הלגיטימית היא לינץ’? שירדפו אחריך בלילה ברחובות אמסטרדם ותחטוף מכות רצח? עזוב את זה, זאת נהייתה הזדמנות לייצר עוד שקרים ברשתות כמו שהאולטראס תקפו ילדים נכנסו לבתים ותקפו ערבים וכ’ו.

האולטראס יצאו מפגרים והתנהגו למעשה כמו אולטראס מרוב המדינות, האם כל התפרעות של אולטראס תיגמר כמו שנגמר אותו לילה באמסטרדם בו אנשים נאלצו להתחבא בדירות מסתור?

זה בדיוק מה שרציתי לכתוב ופחדתי שלא יבינו אותי…

אני לא מצדיק חס חלילה את הפוגרום אבל בוא נגיד ואני כבר לא מדבר רק על לטפס לבית פרטי ולהוריד את הדגל… אבל לשיר שירים על עזה ואנטי פלסטינאים באירופה של היום זה להתגרות באוכלסיות שגם כך זורקות זין על כולם.

אבל בגדול, הם (מוסלמים) תכננו את זה מלפני המשחק. יש קבוצות טלגרם שהוקמו עוד בערב ונהגי מוניות שמראש ידעו כבר מה לעשות.

אבל מבחינה הסברתית, השירים האלו של האולטרס עשו לנו פיגוע הסברתי חמור. זה הקו של האנטי ישראל עכשיו…

למה לדעתך הוא יתעצבן?

ולגבי הדיון על האולטראס, הם התנהגו כמו אולטראס מצוי.
התגובה הייתה כבר של אנשים שלא קשורים לכדורגל וחיפשו להראות ליהודים מה המקום האמיתי שלהם.
מילא האוהדים של אייאקס היו באים לריב, אז הייתי אומר שזה סתם אוהדי כדורגל מפגרים, אבל ראינו תגובה שהזכירה ימים אפלים הסיפורים מתחילת המאה הקודמת.
ועוד קטנה, אם מותר להתפעם מיחס לערבים, אפשר להתפעם מיחס ליהודים באירופה. די עם המוסר הכפול.

אי אפשר להאשים את האוהדים באירוע כי הוא תוכנן מראש, זה הכל.

כן היה אפשר לצפות מהם להפגין אחריות ולשמור על עצמם, ליתר ביטחון.

לגבי הציפיה של טראמפ לסיים את המלחמה בחודשיים הקרובים, אני רואה את זה כהקדמת תרופה למכה. לא מן הנמנע שהדמוקרטים ירצו לקחת קרדיט ולתת לישראל לפעול.

מי יתעצבן?

אה חשבתי שהגבת למה שכתבתי על מכבי

כי טראמפ אמר את זה יותר מפעם אחת, אני מאמין לו. הוא רוצה שהמלחמה תסתיים.

אני גם מסכים איתו מנקודת המבט שלו. העניין הוא שהוא יתן לנו לנצח את המלחמה ולא יבלבל לנו את המח על לתת לחמאס לאכול ולשתות עם הסיוע.

אבו דונאלד.

סבבה, כל עוד המטרה 'לו היא שישראל תנצח לא חושב שהוא יתעצבן, אבל אם כן זה כנראה דבר טוב.

נשמע לי הגיוני שהוא ירצה שנגמור את ה ‘‘מלחמה’’ כמה שיותר מהר, וככה להכין את השטח להסכם עם הסעודים.
ידוע לכולם זה שזה הגביע הקדוש.

זה לא להאשים אף אחד, אבל זה לא חכם. וגם גורם לנו נזק הסברתי עצום.

אבל לצפות מאולטרס לגלות אחריות. זה כנראה יותר מידי.

אני מאשים את המוסלמים בכל הארוע, אנחנו ספגנו פוגרום. המקומים באירופה סופגים את זה הרבה יותר מאיתנו. ואולי מגיע להם.