מה שמטורף בעיניי זה שהתקשורת הישראלית כל כך עלובת נפש. איך הם לא מדווחים על זה?
קראתי להם ערסים, אתם קוראים להם אולטרס, זה לא משנה.
אלה אנשים לא חביבים עליי. אם הרביצו להם וכמעט הרגו אותם בגלל שהם יהודים ולא בגלל שהם אולטרס, אז המרביצים הם אנטישמיים ושיקבלו בראש מהרשויות. עדיין, אני לא קונה את הנראטיב של התקשורת הישראלית שהם רק אוהדי כדורגל תמימים.
אני כבר התחלתי, מה יש לפחד? אנחנו לא באירן.
כי באוירה שיש היום קשה לתת ניאואנס.
פה זה בסדר אבל אם תכתוב את זה בפורום כללי תחשב אויב הציבור מספר אחת.
אבל שלא יהיה ספק, אני בטוח שגם אם הם היו האוהדים הכי מנומסים בעולם, הם היו חוטפים. כל העסק היה מאורגן מראש.
אני כותב פה כי אני תופס מהקהילה פה יותר מהטוקבקים שפתוחים לכולם.
פה כולם בוגרים ולא שטופי מוח, ומי שלא מסכים איתי יודע להתנסח ולא סתם לקלל.
רק לציין - הנראטיב של הצד השני הוא תלישת הדגלים ובריאות אנטי פלסטיניות בגדר ‘את זה הציונים לא מספרים לכם’.
כמובן שהם מזדעזעים מקריאות שאת המקבילה שלהם ויותר גרוע שומעים בכל הפגנה פרו פלסטינית ממוצעת.
ההולנדים הגיבו ביושרה והודו שהם פישלו, לא יזיק קצת ללמוד מהם.
הספינים אודות טיסת חילוץ וכו’ - לא הבנתי בשביל מה זה נחוץ. תפעלו בשקט ואם צריך תוציאו אחת.
הם ממש לא תמימים, אבל צריך לנתח את מה שקרה בהקשר למה שקרה.
אם היו אוהדי אייאקס מתארגנים והולכים איתם מכות כמו בגרין סטריט חוליגנס אז לא היה מה לדסקס פה.
אם הם היו הולכים ברחובות אמסטרדם ושרים נזיין את ההולנדים, ואז הולנדים היו יוצאים להרביץ להם גם לא היה מה לדבר.
אבל אוהדי מכבי בהולנד שרו נגד אויבים שלהם בישראל, ומוסלמים שחיים במובלעויות איסלאמיות בהולנד, יצאו לסגור איתם חשבון.
הנקודה פה היא לא איך ההולנדים קיבלו את הישראלים, אלא העובדה שבתוך הולנד יש מהגרים פורעי חוק שמתנהגים בצורה אנטישמית, והמערכת שם מאפשרת את זה.
כן נתנו להם קנסות על ונדליזם ועשו להם נו נו נו. הם בקושי אומרים את השיוך האתני שלהם. שיחררו את רוב הפורעים שיחזרו לעשות תוהו ובוהו שם.
הפוגרום היה פוגרום אבל הם לא מבינים שאנחנו פה והם יאכלו את החרא מהפורעים שם.
“בהמשך לתקיפת אוהדי מכבי תל אביב באמסטרדם על-ידי פרו-פלסטינים, הרשויות בהולנד עדכנו כי 40 חשודים קיבלו קנסות בגין הפרת סדר. כמו כן, נמסר כי 10 בני אדם נוספים חשודים בוונדליזם, בעוד מעצרים נוספים צפויים להתבצע. בנוסף, באמסטרדם עדיין חוקרים האם החשודים פעלו באופן מאורגן.”
הם ביצעו 50 מעצרים, חשפו את הסיפור והודו שבוצע על אדמתם פוגרום נגד יהודים ושזו בושה.
לא אמרתי שהם שלחו אותם לכלא וכו’ - בעיות היבשת עדיין לא נפתרו - אבל הם הגיבו בצורה שהיא לדעתי סבירה, בטח ביחס למצב. מובן שישנם פוליטיקאים שמשתמשים באירוע כזה כדי להגיד אמרתי לכם (ובצדק) ולהם יש אינטרס להגיב כך.
בוא נגיד שכלפי המתפרעים שלנו מבית אנחנו לא ממש מגיבים כך…
אתה מתיחס כאילו זה בעיה קודם כל שלנו.
הבעיה פחות שלנו. הפוגרום היום נגד יהודים אבל הם מתפרעים כך גם נגד המקומים כל פעם שמשהו מעצבן אותם.
בצרפת יודעים שאם מרוקו מפסידה בכדורגל יש פוגרום ואם מרוקו מנצחת יש גם פוגרום… ואם יש בחירות יש גם פוגרום ואם השמאל זוכה יש גם פורגרום ואם הוא מפסיד יש גם פוגרום
בכל מקרה מתישהוא יש פרעות.
הפיתרון היחיד זה מה שטראמפ אומר, גירוש המוני. לא יעזור ההומניות המזויפת הזו. להפסיק עם ההגירה עם המסתתנים להעמיד לדין את ארגוני עלאק זכויות האדם שעוזרים להם (הפושעים הכי גדולים) לסגור את הגבולות.
דרך אגב, אתה יודע לפני כמה שבועות היה משחק כדורגל של נבחרת ישראל (לא זוכר את המדינה המארחת) אז המדינה המקומית לא רצתה לארח את ישראל בגלל שהיא פחדה מהם. אתה יודע איזה מדינה הסכימה לארח את נבחרת ישראל ובאותה מדינה המשחק התקיים כסדרו ללא שום הפרעה ?
הונגריה חבר הונגריה. אתה יודע טוב מאוד למה.
"אבל אסור להו להיראות כמו הונגריה, חס וחלילה "
אם מחברים את ההודעות שלך ושל משה אז משהו פה מוזר…
אתה אומר שההולנדים הודו שבוצע פוגרום (שבמינימום זה פשע שנאה), הצליחו לעצור כ50 משתתפים בפוגרום הזה ואז נתנו להם קנסות על הפרעה לציבור וונדליזם. ומבחינתך זה-
?
חירט וילדרס, ראש המפלגה הגדולה בהולנד, טען בהסתמך על דיווח מקומי כי כלל העצורים נעצרו בזמן או לפני המשחק - ולא בפרעות שאירעו לאחריו. בציוץ ברשת X כתב: “אני חסר מילים. המשטרה באמסטרדם אישרה כי אף אדם שהשתתף בציד היהודים ביום חמישי לא נעצר. כל המעצרים נעשו במהלך ולפני המשחק ולא במהלך הפוגרום”. מוקדם יותר מסרו הרשויות באמסטרדם כי חולקו קנסות ל-40 בני אדם בגין הפרת סדר, וכי עשרה אנשים נוספים חשודים בוונדליזם.
מתוך ידיעות אחרונות
הוא ראש המפלגה הכי גדולה בקואליציה אאאל’'ט, אין לו כוח על הדברים האלה?
אני ריאלי. הפוגרום הזה הוא לא אי, אלא אחד בתוך המון התמודדויות מסובכת… לא בכדי הנושא בכותרות וכו’ לא חשבתי שישנו את החוקים והנורמות בעקבות המקרה הזה תוך יממה. אנחנו יודעים שכדי להרשיע אנשים כאלה צריך להוכיח שזה יותר מסתם קטטה (שעליה הענישה לא משמעותית מאד). פשע שנאה למשל. לכך ישנו תהליך חוקי שאולי יקרה, כשברור שהתפקוד האירופאי בנושא לא מושלם.
במסגרת כל האמור לעיל, הנושא טופל ברצינות יחסית, לא ניסו לטאטא את זה.
גם אם אכן יש דברים ללמוד מהם, אני אכן לא רוצה לנקוט בצעדים שהמחיר שלהם הוא להיות הונגריה
אני לא יודע מה דעתו של כל אחד ואחד על הממשלה הנוכחית, אבל האמת שזה לא משנה בכלל. כל מי שהדמוקרטיה הישראלית יקרה לליבו, צריך להיות חרד ממה שקורה כאן מתחת לאף של כולנו.
בכירי צה"ל והמטכ"ל למעשה מושכים את הדרג המדיני באף אל עבר עסקה, לא משנה כמה מופקרת היא תהיה, העיקר “לסיים עם זה כבר”. הם עושים את זה בערמה רבה ובהקפדה יתרה, ע"י שילוב של:
- קביעת עובדות בשטח: רידוד משמעותי במיוחד של הכוחות, בדרום ובצפון כאחד - מה שגורם ללחץ הצבאי להיות הרבה פחות אפקטיבי עד כדי אפסי מצד אחד, ומצד שני לתחושה כללית של חוסר תוחלת מוחלט (הן בציבור בכלל והן בקרב משרתי המילואים בפרט), ושההקרבה העילאית שלהם כמעט מיותרת.
- מסמוס עד כדי סירוב להנחיות של הדרג המדיני, לדוגמה ההנחייה להקים שלטון צבאי בעזה, שיחליף את שלטון החמאס (לפחות עד שיימצא מחליף ראוי - זו הדרך היחידה להבטיח מחיקה מוחלטת של המנגנונים של חמאס ברצועה, וכך נוהגים בכל מקום בעולם, בדיוק כמו בכיבוש האוקראיני ברוסיה).
- אחרי פעולות ההכנה הנ"ל - תדרוך והכוונה של דעת הציבור הכללית המותשת והשחוקה בלאו הכי, לכך ש"אין מנוס" מלבצע עסקה, וזאת בין היתר באמצעות כותרות ושחרור חומרים תומכים, כפי שמודגם בלקט הכתבות שהבאתי (“תראו איך חמאס מתעללים בעצורים שלהם - רק תחשבו מה זה אומר לגבי החטופים”, או “אפילו למילואימניקים עצמם אין כוח יותר למלחמה הזאת”, תוך הפיכת ביצה ותרנגולת - בגלל שהצבא לא מייצר לחץ אפקטיבי אמיתי, אז ברור שהתחושה היא שאנחנו שם סתם, וכן הלאה).
אם הכותרות הנ"ל והתיזמון המופלא והמתוזמר שלהן לא משכנעות או חד-משמעיות מספיק, ולמישהו יש ספק מה קורה כאן, אז הנה אמירה קצת יותר מפורשת, של גורם די בכיר בצבא:
שיהיה ברור - אני לא מתנגד באופן עקרוני לעסקה, או אפילו לא חולק על זה שכנראה עכשיו זה זמן לא רע בשביל כך. אבל:
א. זאת בסה"כ דעתי האישית בתור אזרח במדינה. לבכירי הצבא אסור לעשות שימוש בכוחם על-מנת לכפות את דעתם על הדרג המדיני.
ב. גם אם נכון לבצע עסקה עכשיו, בפירוש הדרך להגיע לזה היא לא לנטרל את כל המנופים שיש לנו על היריב - הן בצפון והן בדרום. להיפך. שממשלת לבנון תרגיש את ההתקדמות שלנו לתוך שטחם, שחמאס ירגישו את השלטון והאדמות שלהם חומקים מתחת לרגליהם - ואז עסקה גם תגיע הרבה יותר מהר, ובתוצאה הרבה יותר טובה מבחינתנו.
לא יודע מה הולכת להיות ההחלטה (בהחלט מרגיש שהמילואימניקים מתחילים להצביע ברגליים), אבל אני יודע דבר אחד: האחריות אחרי שנה פלוס של לחימה היא של ראש הממשלה.
https://x.com/kann_news/status/1855678200463933618
ואם העובדה שרוסיה אמורה לוודא שנשק לא יוברח לחיזבאללה היא נכונה - אז אני כבר לא יודע מה להגיד.
נו אז איך הולך עם רפיח פילדלפי והלחץ הצבאי? החטופים כבר חזרו או ששיקרו לנו כל הזמן?
אף אחד לא טען שאם ניכנס לרפיח ופילדלפי החטופים יחזרו יום למחרת הביתה. הטיעון היה שאם ניכנס זה יקרב אותנו קרוב יותר ליעדי המלחמה, ואני חושב שכדי לא לראות שזה אכן קירב צריך לעצום את העיניים מאוד מאוד מאוד חזק.
אתמול גיורא איילנד שהדבר האחרון שאפשר לכתוב עליו שהוא ימני וביביסט אמר את כל מה שאנחנו אומרים פה: אני יכתוב את זה בתרגום חופשי כי אני לא זוכר את המשפטים המדויקים:
ממשל ביידן הפקיר את החטופים בזה שהוא לחץ על ישראל אחרי העיסקה הראשונה לחזור ולהגביר את הסיוע “ההומניטרי” לחמאס.
זה לא ביבי אומר את זה זה אחד שנחשב ל"רק לא ביבי" אומר את זה
https://www.israelhayom.co.il/news/local/article/16118577
הטענה הייתה שלחץ צבאי יביא לסוג של כניעה (חמאס או ירים ידיים או יהיה מוכן לשחרר את החטופים בתמורה נמוכה) - זה לא קרה.
הטענה הזו נכונה לחלוטין, לקרוא למה שישראל עושה בעזה מאז ינואר לחץ צבאי זה בדיחה (האשמה כאן היא לגמרי על הממשלה, שלא תבין אותי לא נכון).
לטעון שהויכוח על רפיח ופילדלפי היה כדי לשחרר חטופים זה סתם שקר גס.