הסכסוך הישראלי פלסטיני

למען הסר ספק, אני לא מעוניין שהסבל של העזתים יסתיים לפני שהם מחזירים את החטופים

לא, אבל הצבא החליש את מנגנוני השלטון במידה שהביאה לכאוס.

מדינת ישראל לא ניסתה ולא רוצה להכנס לוואקום שנוצר ברצועה בהיעדר מנגנוני שלטון שיכולים להשליט סדר -
כי… ובכן, שיזדיינו ושקודם כל יחזירו את החטופים. הם יצרו את הבעיה הזו לעצמם, ועכשיו כל מה שאנחנו עושים להם זה למען ״יראו וייראו״.

אבל להגיד שאין לנו חלק במה שקורה שם עכשיו? זה לטמון את הראש בחול…

אנחנו לא גונבים מהם ולא מבקשים שהם יגנבו מהאזרחים שלהם. הם עושים בעצמם את הנזק הנוראי שמתחולל שם, אבל אנחנו כן מונעים מהם יכולת להשליט סדר. זה החלק שבאחריותינו והוא בין היתר נגזר מזה שהשלטון האזרחי ברצועה הוא במקרה גם גוף טרור שטבח בנו ונשבענו למגר אותו. אין מה לעשות, זה פועל יוצא…

במקרה נתקלתי בזה, וזה היה מעניין לדעתי. אולי זה יסקרן עוד אנשים פה.

אין לי מושג אם זה נכון, אבל אם כן זו נראית כמו ההתפתחות הכי משמעותית מזה הרבה זמן לכיוון עסקה כלשהי

BREAKING “Police cars revolving light”) Hamxs has provided names of hostages and details about their medical conditions, including the names of sick and elderly individuals, as well as four American citizens.

@N12News

We are getting closer to hostage deal.

https://x.com/Osint613/status/1866014753467854940

בסוג של הערת שוליים כזו -

אתה מסתכל על סוריה, אחרי מלחמת אזרחים של חצי מיליון הרוגים, נשק כימי ומה לא, ואיבה עצומה בין הצדדים. מקום שהוא לא מגדולר מוסרי, גן עדן לג’יהאדיסטים, ואפילו שם אתה קולט שיש איזהשהי הבנה מתי זה חסר תועלת להמשיך להילחם.

מהצד השני בסוריה, פאקינג הראש של אל קעידה בסוריה לומד לקח מדעאש ומבין שבשביל לבנות מדינה, כדאי למתן קצת. ברור שזה בעיקר למראית עין ולמכור לוקשים למערב - אבל גם המראית עין הזו דורשת איפוק מסויים לתקופה הקרובה. והוא מוכן לתת ללא-מעט תומכי אסד לברוח, בשביל לנסות להקים משהו שמזכיר מדינה.

יודעים מה, אפילו חיזבאללה בלבנון, שונאים אתנו שנאת מוות, נכנסו ללחימה בגלל האגו של נסראללה ויצאו הרבה יותר מדי מאוחר מבחינתם, אבל עדיין - היו מוכנים באיזהשהו שלב לקפל את העסק, בין השאר כשהמחיר לאוכלוסייה שלהם היה גבוה מדי לעומת הנזק לנו.

אני לא מנסה לצייר את הגורמים הנ"ל כרציונלים, פשוט מדהים איך אפילו ביחס לפרימיטיביות ולשנאה במזרח התיכון, הפלסטינים מצליחים להתבלט בקיציוניות שלהם. מי צריך מדינה אם אפשר להרוג יהודים. ימשיכו להילחם ולהחזיק בחטופים עד לבלוק הבטון האחרון בעזה.

(דיון מעניין זה איך הם הגיעו למצב הזה, מניח שאפשר למשוך את זה לכל כיוון, פרספקטיביה של מעולם לא הייתה להם מדינה אז אין להם מה להפסיד. מהצד השני אפשר לטעון שביחס לאלימות והטרור שהם הפעילו, בגלל כל התרומות וסוכניות הסעד + הקירבה הכלכלית לישראל, הם מעולם לא שילמו את המחיר שהם היו “ראויים” לו. סה"כ איכות החיים בגדה היא עדיין יותר טובה מהרבה מדינות ערב. בעזה כנראה שהרבה פחות, אבל עדיין יותר טוב מתימן נניח. אתה רואה סרטונים מלפני המלחמה - הייתה שם שכבה של אוכלוסייה שחיה טוב.

מה האמת - אין לי מושג. סתם מבאס שאנחנו תקועים איתם)

הקמת אונרא תמיד השאירה להם תקווה, שישארו לנצח פליטים שמנסים לחזור לארצם. כאילו הקימו את אונרא מחרטה מידית של כ"ט בנובמבר.

לא קיים ארגון פליטים שמוריש את הפליטות דורות קדימה. יש סיבה שהארגון הזה קיים, בתקווה ללא הרבה זמן.

מסכים לחלוטין. זה אמנם לא רק אונר"א, אלא המערכת כולה. הפלסטינים לאורך כל המאבק שלהם בציונות קיבלו, ועדיין מקבלים, את כל הסיבות מהעולם כולו להמשיך להאבק ולעולם לא להתפשר. זו הסיבה העיקרית לדעתי שהסכסוך הישראלי פלסטיני עדיין לא נפתר.

ההבנה שלי היא שבכל מקרה פליטות אחר בהיסטוריה הפליטים רוצים ובהחלט מעדיפים לברוח מההיסטוריה הפרטית שלהם ומהמורשת המקורית כי הם מבינים ש"אין לאן לחזור" ועוברים למדינה עם עתיד טוב יותר מאשר לו נותרו בארצם המקורית, וזאת בהתאם למעמד הבינלאומי של פליט, כשגם המדינה/טריטוריה שקולטת אותם נותנת להם זכויות שלא ניתנות ל"סתם" אזרחי מדינות אחרות שרוצים להשתקע באותה מדינה.
רק כאן הפלסטינים לא הולכים לשום מקום, אף מדינה לא רוצה לקלוט אותם כפליטים, וכמו שנאמר קודם, הם בהחלט לא חושבים כאומה בעלת זכות קיום משל עצמה אלא רק כגורם שתפקידו להזיק כמה שאפשר בכל רגע נתון למדינת ישראל. והצרה הגדולה שלנו היא שזה משרת את האג’נדה של מרבית מדינות העולם. לכן אונרא ימשיך להיות קיים ולצערנו אין פתרון באופק

זהו, שהם לא עד הסוף לא רציונליים בהתחשב בכך שהמטרה שלהם היא שלא תהיה מדינה יהודית.

ההסבר לדעתי מורכב משני מרכיבים יסודיים שהם מעל השאר:

1. תחושת השפלה עמוקה - זה הרגש הבסיסי שהערבים חווים כלפי יהודים ומהווה את הדלק
  2. דמוגרפיה

כרגע יש קצת יותר יהודים מהנהר לים.
לפי מקורות, עד שנת 2010 וכולל גל העלייה הרוסית בתחילת שנות התשעים נסגר הפער הדמוגרפי - כלומר מספר שווה של ערבים ויהודים בין הירדן לים. ב-2022 הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ברשות פרסמה דיווח דומה. הדיוק של מעל או מתחת ל-50% הוא לא מאד משנה. משנה שמהצד הפלסטינאי יודעים שקשה מאד לקיים מדינה יהודית ודמוקרטית אם בשטח כשל מדינת ישראל, בו אין גבול ברור, לא מתקיים רוב יהודי מובהק. ברגע שאין גבול ‘נורמלי’ אלא משהו בסגנון ‘חברבורות נמר’ או ‘כלב דלמטי’ נראה שהם חושבים שעדיף להם לחכות עד שישראל תספח בפועל את השטחים ומצבם יהיה כשל אחיהם בעלי הת.ז הישראלי. לטעמי ככל שערביי ישראל חיים יותר טוב כך כדאי להם לבחור בדרך הזו: פחות אלימות, מתישהו יהנו מהחיים תחת שלטון ישראלי ואז בבוא היום יגידו שזה אפרטהייד וידרשו זכות הצבעה. כנראה שמנקודת מבט פלסטינים ששואפת שלא תיהיה מדינת ישראל, הדבר הנכון הוא לחכות שמתישהו ההיסטוריה תחזור על עצמה ומדינת ישראל תחדל מלהתקיים.

האפקט של המאזן הדמוגרפי בין הנהר לירדן מקבל משנה תוקף אם מסתכלים על מספר הערבים. אחרי מלחמת 67 היו העולם 112 מיליון ערבים, היום יש כ-500 מיליון.

הם לא חושבים שלכל הפחות ראוי להגיד לעם שזו התוכנית, כדי שמי שלא רוצה שזה יהיה בשמו יוכל לפחות להשמיע את קולו?
https://x.com/YehudaShaul/status/1866387215946842486

הדיון מחר במשפט של ביבי בוטל מחר בנסיבות חריגות.

זה או התקפה על מתקני הגרעין של אירן או עיסקת חטופים (שכל ההדלפות מרמזות לשם).

ונאמר אמן

על מה התקפה על מתקני הגרעין של אירן :grinning:

לא שאני חושב שמשהו מהפסטיבל שאנחנו חיים אותו הגיוני, אבל אני לא קונה את הנסיבות החריגות האלה. היה ברור מראש שהוא הולך לקבל פתק בכל דיון

מהטוויטר של אורי כץ:

אחד המקומות היחידים באינטרנט שבהם החיתוך בציור קטן מדי.

בכלל, האפשרות לחשוב ש -

מצד אחד הממשלה הנוכחית צריכה ללכת הביתה בשל אחריותה המתמשכת למחדל הנורא של ה-7.10; ומצד שני האופוזיציה לא הייתה מונעת את ה-7.10 ולא הייתה מנהלת את המלחמה הזאת טוב יותר (אם כבר להיפך),

מצד אחד הרפורמה המשפטית הייתה קיצונית מידיי, נתנה יותר מידיי כוח לפוליטיקאים ציניים, ושמעורבים בה יותר מידיי אנשים לא ראויים; ומצד שני מערכת המשפט מנוהלת ע"י אנשים שיכורים מכוח ומנותקים לחלוטין, שמקבלים החלטות שפוגעות במדינה ובמוסדותיה בלי סמכות ובלי שמץ של אחריות,

מצד אחד אנחנו צריכים להתאמץ ככל יכולתנו לשחרר את החטופים בכל מאודנו; ומצד שני חייבים להבין שלא הכול תמיד תלוי בנו, ובכל מקרה הדהוד היסטרי של דף המסרים של החמאס הוא לא הדרך הנכונה להביא לשחרור החטופים,

מצד אחד לא היה נכון ללכת לעסקה שהייתה מסיימת את המלחמה לפני חודשים, לפני שטיפלנו כראוי בכל הזירות; ומצד שני הממשלה והדרג המדיני מורחים את המלחמה שלא לצורך ולא מפעילים את הלחץ הצבאי במלוא העוצמה הדרושה,

מצד אחד הקריאות לסרבנות של הרב הראשי לשעבר הן בושה וחרפה, ואסור שאדם כזה יקבל פנסיה מהציבור ושהציבור שלו יהווה חלק אינטגרלי מהממשלה; ומצד שני הקריאות ל"הפסקת התנדבות" של היועמ"ש לשעבר הן לא פחות בושה וחרפה, ואסור שקריאות כאלה ואיומים שכאלו יהיו לגיטימיים בשיח הציבורי -

האפשרות לחשוב ולהאמין בכל צמד דעות כנ"ל בעת ובעונה אחת - כמעט כבר לא קיימת בישראל של היום.

עצוב.

'ברויטרס מדווח מפי גורמים יודעי דבר כי הפסקת אש בעזה צפויה להיחתם בימים הקרובים וכי רה"מ נתניהו בדרכו לקהיר לשיחות"

אני חושב שזה סוף המלחמה.

חמאס יתנו לביבי איזה ניסוח שיאפשר לו לטעון שהמלחמה לא נגמרה אבל לדעתי באופן לא רישמי המלחמה הסתימה

https://x.com/kaisos1987/status/1869023344122908754

אני מוכן לקבל את זה תמורת החזרה מלאה של החטופים או לפחות של כמות משמעותית שלהם

ואז מה אם השאר?? שישארו להירקב שם??
להזכירכם שלמשפחות של גולדין, שאול, רון ארד ועוד מעל עשור שאין אפילו קבר לבכות עליו.
עסקה שבה הם לא יתחייבו להחזיר את כולם כנראה שלא תחזיר אותם אף פעם.
ולא שאני לא בעד להחזיר את מי שאפשר או מי שעוד בחיים עכשיו, אבל להשאיר אופציה או לחייב אותם שאם עד יום x לא תחזירו את כולם, המלחמה תחודש ובקצב הרבה יותר גובהה ועם הרבה יותר תקיפות מבחוץ. אני אישית גם לא הייתי מסכים לצאת מהצירים המרכזיים ברצועה עד שאחרון החטופים לא בבית.

נתניהו השמאלן, נו כמה מפתיע…

אני לא מנסה להגן עליו, אבל מכל המערכת הפוליטית הוא היחיד שהיה מצליח להחזיק מעמד עד עכשיו מול כל הלחצים.

זה לא לזכותו, אלא לגנות כל אלו שאמורים להיות האלטרנטיבה שלו…

כמו שכתבתי, אני נגד עיסקה חלקית. לצערי לפי כל ההדלפות זה הולך לכיון הזה.

דפנה ליאל:

חבר הכנסת שמחה רוטמן יביא לוועדה שלו ביום רביעי הצעת חוק שקובעת שוויתורים טריטוריאליים ביו״ש יהיה רק ברוב של 80 חברי כנסת. מדובר ביוזמה משותפת עם יולי אדלשטיין ולימור סון הר-מלך (שדולת ארץ ישראל).
ההצעה עלולה להביך את נתניהו שבמסגרת המגעים לנורמליזציה צפוי להתבקש להצהיר על נתיב למדינה פלסטינית, בדיוק מה שהחקיקה הזו מנסה למנוע.

אני לא בטוח שאני מבין למה זה טוב עכשיו. הרי על פי דיווחים MBS נסוג מדרישתו לגבי מדינה פלסטינית ויסכים לנרמל יחסים בהסכם שיבוא עם ‘הצהרה’ שכנראה גם הוא מבין שלא שווה הרבה.

https://x.com/i/status/1869455774470050269