הסכסוך הישראלי פלסטיני :: הפסקת האש קרסה שוב

טיפשות של אנשים שלא מבינים שיש משחק שצריך לשחק. אפילו המנהיג החדש של סוריה מאל קעידא הבין זאת היטב.

בחסות ארדואן, שמתברר כמסוכן מרגע לרגע. לא רחוק היום שטורקיה תשלח פרוקסי להילחם בנו.

מודה שלא הכרתי את הפנינה הזו:

הצהרה של ארדואן. וואו.

ראיתי גם הבוקר, מסקרן אותי אם הוא מטומטם שפשוט הלך לו יותר מדי, או שיש אינטרסים מאחור. כי עם כל הכבוד לטורקיה הוא עדיין מנסה לקפוץ כמה מדרגות קדימה מדי.

לדעתי הוא חשדן כלפינו בדיוק כפי שאנחנו חשדנים כלפיו.

מבחינתו, עכשיו כשישראל מתהלכת בסוריה משל הייתה מרכז תל אביב, תיתכן ברית כלשהי עם הכורדים/דרוזים או דברים בסגנון שמאיימים עליו. יתכן שהוא רוצה לייצר מאזן אימה במסגרתו לא מאיימים אחד על השני והוא רק עושה רעש. יתכן שהוא מתכנן לשלוט בפועל בסוריה ובעזרת איום על ישראל להיות גואל האיסלאם הסוני. אין לדעת

ירושלים זה העיר שלהם? לא של הפלסטינאים? חחח.

זה בדיוק. אני תוהה האם טורקיה יכולה להיות גם איסלאמיסטית דתית יותר ממה שהיא היום וגם להשאר תחת כנפיה של אירופה. בינתיים טורקיה בהצלחה גדולה רוקדת על שתי החתונות הרבה בזכות ניצול מקסימלי של הטריטוריה הכל כך חשובה לעולם בה היא נמצאת. טורקיה היא גם מחסום של עמים ברברים איסלאמיסטיים היכולים לאיים על אירופה (בדיוק כמו אוקראינה, אבל זה אוף טופיק) וגם ציר סחר מאוד חשוב עוד לפני מאות שנים. אירופה לא יכולה להפסיד את טורקיה לציר וארדואן מנצל את חולשת אירופה לבדוק כמה אפשר ללכת על הקצה.

מפחיד ומעניין בו זמנית.

האמת היא שזה מתחיל ממש להפחיד. ארדואן הרבה הרבה הרבה יותר מסוכן מאיראן, ולו מכיוון שבשונה מאיראן, העולם המערבי רואה בטורקיה גורם מערבי לגיטימי לכל דבר ועניין. ואני לא בטוח בכלל שזה ישתנה כל-כך מהר.

מצחיק קצת

:rotating_light:The Palestinian Authority has decided to ban Al Jazeera Channel from operating and covering events in the West Bank, accusing it of promoting ISIS-style extremism and labeling the criminals from Hamas and Islamic Jihad in Jenin as resistance fighters

https://x.com/IhabHassane/status/1871269840801103920

אל גזירה צריכים לעתור לבג"ץ הבנתי שזה לא עונה על הסבירות המשפטית…

אני לא יתפלא אם זה יעבוד להם חחח

דרך אגב אני לא מבין למה אנחנו מנסים להפריע לרשות. יאללה בלאגן. שיעשו בשבילנו שם את העבודה.

דרך אגב @dkaro שאל למה אנחנו לא לוקחים קרדיט על חיסול הנייה. הערב כץ לוקח אחריות על החיסול.

עוד מעט וכץ בניגוד לצפוי יהפוך להיות שר הביטחון הכי טוב שהיה פה בשנים האחרונות :joy:

לא כל כך מכיר את כותב הציוץ אבל הוא צודק פה וזה בדיוק מה שמגוחך בכל הויכוח על מי אשם בטבח (ספוילר גם הצבא וגם ביבי).

“יש דרך לקבוע בביטחון כל מה שתמיר כותב פה לא רלבנטי. ישראל (כן, גם של נתניהו) בנתה במשך 20 שנה מפלצות על הגבולות שלנו ובמקרה של חמאס גם האכילה אותן. במרחק מאות מטרים מנשים וילדים שלנו.
טיפחה אותם וצימצמה כל מימד של הביטחון הלאומי שלה .
זאת הקונספציה האמיתית וזה המחדל האמיתי. ולכן אם לא היה קורה ב7.10 היה קורה ב8.10”

https://x.com/AnsbacherYair/status/1873051924385218978

אחד המחדלים של צמרת המודיעין והצבא זה שהם שלא עידכנו את ראש הממשלה בזמן וזה מחדל שרק על זה לבד (ויש יותר מזה) הם צריכים לעמוד לדין .

אבל זה לא משנה, גם אם הם היו מתקשרים לביבי בלילה והיו מצליחים לדחות את הטבח החמאס היה מוצא יום אחר שלא היינו מוכנים אליו.

המחדל הוא של כולם, רק שאף אחד לא רוצה לקחת עליו אחריות…

נ.ב דרך אגב היו כבר ידיעות שחמאס תיכנן בפסח האחרון לעשות את הטבח , אבל אז הצבא הרים כוננות וזה נידחה לשמחת תורה.

שתי הצדדים בעיני הפכו לבלתי נסבלים. הביביסטים והלא ביביסטים.

חיים רמון לא סבלתי אותו בתור פוליטיקאי. בתור פרשן הוא מעולה

איזה ויכוח? אין ויכוח… היחידים שמתווכחים הם ביביסטים והם מתווכחים רק עם עצמם.

לכולם ברור שכולם אשמים. לא שמעתי בנאדם אחד שטוען שהצבא לא אשם. אחד.

לא ליפול בפח של מכונת הרעל בבקשה

כן, הצבא אשם.
רק אל תחליפו שום דבר בבקשה. רק תערפו כמה ראשים בודדים בשביל הפוזה.

גלנט פוטר? בושה.

אני חושב שהציבור מבחין בין 2 דברים:

1. צבא שכשל אבל פועל פעל ויפעל אך ורק לטובת מדינת ישראל.

2. ממשלה שכשלה אבל פועלת פעלה ותפעל אך ורק לטובת עצמה.

במצב כזה, לקיחת אחריות חד צדדית של הצבא מסכנת מאוד את מדינת ישראל, ולכן הציבור לא לוחץ. הוא מבין שזה חייב לקרות במקביל.

בינתים מכונת הרעל כבר השרישה את הקשקוש שלקיחת אחריות של הממשלה היא לא על ידי התפטרות אלא על ידי הליכה לבחירות.

ופה נפתח קן הצרעות שהופך את האמירה הראשונה לבעייתית.

הצבא הוא של כולם, או לפחות, אמור להיות.
אין להם צד ב"מירוץ" הזה, או שוב, לא אמור להיות.
לקיחת אחריות במקביל מצביעה על מעמד מקביל, ולא משנה כמה לא יאהבו את זה, זה לא נכון.

אבל אם יש מחדל והצמרת הצבאית תתפטר - מי שתמנה את הבאים בתור זו הממשלה, שמטרתה לנקות את עצמה, כלומר לא להפיק לקחים ולהסיק מסקנות. זה מסוכן למדינת ישראל לא?

מתוך הויקיפדיה של דאדו:

גם הוא חשב שהדרג המדיני לא לוקח אחראיות, גם את המחליף שלו מינתה ראה״מ שהייתה אחראית על המחדל וסירבה להתפטר בתחילה. אם הטענה היא שההבדל הוא וועדת חקירה שלא הוקמה אז צר לי, אבל זה הופך את הרצי לגרוע כמו ביבי. המידע היום גלוי בהרבה וכבר ברור לחלוטין שזו התוצאה, שיתכבד מר הלוי, יתפטר באיחור רב מאד, ויגיד קבל עם ועדה שהוא מצפה מהממשלה לעשות כפי שהוא עושה.

אלו שני דברים שצריכים להיות בלתי תלויים לחלוטין - צריכים ללכת לבחירות (לא בטוח שהבנתי את ההבחנה שלך עם התפטרות הממשלה, בפועל מדובר באותה האופציה כי לא תקום קואליציה חלופית בכנסת הזו) והדרג הצבאי צריך להתפטר. אתה קושר את שני אלה יחד ולכן משתתף בקרקס שביבי הינדס.

אגב, ובזה אני לגמרי עם אריאל - מי שרואה את התנהלות המינויים של הצבא בשנה האחרונה ועדיין חושב שלנגד עיניו הגנת ישראל בלבד - בולע פרופגנדה בלי ללעוס. זה אף פעם לא היה נכון וזה לא נכון גם עכשיו.

סדר הדברים הדרוש לדעתי:

1. התפטרות (קרי, הליכה הביתה לנצח נצחים) ראשי הצבא והמדינה (הלוי, נתניהו, גלנט ושות’)

2. בחירות

3. ועדת חקירה

ואגב לדעתי ועדת חקירה לא אמורה לחקור מי אשם ולערוף ראשים, אלא לחקור בעיקר איך קרה שתסריט הייחוס היה כל כך רחוק מהמציאות…