טיפשות של אנשים שלא מבינים שיש משחק שצריך לשחק. אפילו המנהיג החדש של סוריה מאל קעידא הבין זאת היטב.
בחסות ארדואן, שמתברר כמסוכן מרגע לרגע. לא רחוק היום שטורקיה תשלח פרוקסי להילחם בנו.
מודה שלא הכרתי את הפנינה הזו:
ראיתי גם הבוקר, מסקרן אותי אם הוא מטומטם שפשוט הלך לו יותר מדי, או שיש אינטרסים מאחור. כי עם כל הכבוד לטורקיה הוא עדיין מנסה לקפוץ כמה מדרגות קדימה מדי.
לדעתי הוא חשדן כלפינו בדיוק כפי שאנחנו חשדנים כלפיו.
מבחינתו, עכשיו כשישראל מתהלכת בסוריה משל הייתה מרכז תל אביב, תיתכן ברית כלשהי עם הכורדים/דרוזים או דברים בסגנון שמאיימים עליו. יתכן שהוא רוצה לייצר מאזן אימה במסגרתו לא מאיימים אחד על השני והוא רק עושה רעש. יתכן שהוא מתכנן לשלוט בפועל בסוריה ובעזרת איום על ישראל להיות גואל האיסלאם הסוני. אין לדעת
ירושלים זה העיר שלהם? לא של הפלסטינאים? חחח.
זה בדיוק. אני תוהה האם טורקיה יכולה להיות גם איסלאמיסטית דתית יותר ממה שהיא היום וגם להשאר תחת כנפיה של אירופה. בינתיים טורקיה בהצלחה גדולה רוקדת על שתי החתונות הרבה בזכות ניצול מקסימלי של הטריטוריה הכל כך חשובה לעולם בה היא נמצאת. טורקיה היא גם מחסום של עמים ברברים איסלאמיסטיים היכולים לאיים על אירופה (בדיוק כמו אוקראינה, אבל זה אוף טופיק) וגם ציר סחר מאוד חשוב עוד לפני מאות שנים. אירופה לא יכולה להפסיד את טורקיה לציר וארדואן מנצל את חולשת אירופה לבדוק כמה אפשר ללכת על הקצה.
מפחיד ומעניין בו זמנית.
האמת היא שזה מתחיל ממש להפחיד. ארדואן הרבה הרבה הרבה יותר מסוכן מאיראן, ולו מכיוון שבשונה מאיראן, העולם המערבי רואה בטורקיה גורם מערבי לגיטימי לכל דבר ועניין. ואני לא בטוח בכלל שזה ישתנה כל-כך מהר.
מצחיק קצת
The Palestinian Authority has decided to ban Al Jazeera Channel from operating and covering events in the West Bank, accusing it of promoting ISIS-style extremism and labeling the criminals from Hamas and Islamic Jihad in Jenin as resistance fighters
אל גזירה צריכים לעתור לבג"ץ הבנתי שזה לא עונה על הסבירות המשפטית…
אני לא יתפלא אם זה יעבוד להם חחח
דרך אגב אני לא מבין למה אנחנו מנסים להפריע לרשות. יאללה בלאגן. שיעשו בשבילנו שם את העבודה.
דרך אגב @dkaro שאל למה אנחנו לא לוקחים קרדיט על חיסול הנייה. הערב כץ לוקח אחריות על החיסול.
עוד מעט וכץ בניגוד לצפוי יהפוך להיות שר הביטחון הכי טוב שהיה פה בשנים האחרונות