בתנאי שבפיגועים ימותו רק שמאלנים, שבעד שחרור מחבלים. מה זה הטיעון הזה?
ההתנהלות של המדינה שנותנת לעבריינים להישאר על הכביש היא לגמרי הפקרה. זה פשוט הפקרה פחות סקסית. כל שנה מתים בכבישים פי 3 ממספר החטופים שיש כיום בעזה.
מברוק, דחית את השבעה באוקטובר לשניים עשר בדצמבר. חמאס ראה שאנחנו מוכנים ותיאם עם חיזבאללה לפתוח התקפה בשתי חזיתות, בזמן שהאיראנים משגרים לכיווננו טילים בליסטיים.
להתעלם מהכוונות של האויב זה הדבר הכי מטומטם שאפשר לעשות.
כי זה גורם לשמאלנים לברוח (מהשטחים, מהארץ). עובדתית עובד להם.
המצב מאוד מדאיג אותי. בינתיים כמו ה-Don’t של ביידן, נדמה שגם ה"גיהינום" של טראמפ בעיקר משפיע על הצד הישראלי וגורר אותנו לעסקה שלפי כל הדיווחים סירבנו לקבל (ובצדק) רק לפני כמה חודשים. ביבי כרגע די מסונדל מכיוון שאין שום סיכוי שבעולם שבמומנטום שנוצר הוא יכול לעצור את העסקה הזו, זה יהיה הסוף של היחסים שלנו עם הממשל בארה"ב, וזה רע מאוד.
אני חולם שאיכשהו חמאס ימנעו אותו, אבל הם לא מטומטמים וזה די ברור שאנחנו בדרך לעסקה שאף אחד בציבור הישראלי לא היה חולם לחתום עליה בשבועות הראשונים שאחרי ה-7 לאוקטובר. העיסקה הזו היא באמת קטסטרופה ביטחונית, ואנחנו נתחרט עליה לא אחרי הרבה זמן, אין לי ספק בזה. ייתכן שכבר בשבועות הקרובים כשנגלה שמכרנו את המדינה עבור “33” חטופים שמתוכם כמעט חצי זה גופות.
בכלל, הנירמול של המספרים של התקשורת (33, 98) הוא פשע ממדרגה ראשונה. אין 33 חטופים שישוחררו בפעימה הראשונה, יש כנראה לפי הדיווחים 15-20 חטופים, כל השאר זה גופות. כנ"ל לגבי 98 החטופים שנשארו בעזה, קרוב לחצי מהם זה גופות. ההתייחסות אליהם בתור חטופים שיש לשחרר זה פשיטת רגל מוסרית ממדרגה ראשונה של כלל מחנה השמאל הישראלי. באמת שאני לא מצליח לדמיין גם את רבין בזמנו מבצע כאלו מהלכים מפגרים.
ברגע שהמלחמה תסתיים לא תוכל לחזור כי העקורים יחזרו והצבא נסוג והעולם בחיים לא יתן לעשות לך את זה שוב. אולי רק עם נקבל עוד טבח …
אחד הדברים הנוראים בעיסקה הנוכחית שהיא לא מענישה את חמאס אם הוא יוציא להורג את החטופים ואז ישחרר אותם… באמת שאני לא מבין את זה, גם אם אנחנו בעד עיסקה למה לא כופים על החמאס לשחרר אותם בחיים? מה זה הטירוף הזה
זוכרים ששיחררו את גולדווסר ורגב? איך החיזבאללה עשה מזה מטעמים? איך הוא התעלל בנו ? זה הולך להיות כזה רק פי כמה.
התלונות לטראמפ מגוחכות בעיני, הוא לא ראש ממשלת ישראל והוא נשיא ארהב וכמו שכולנו שמנו לב הוא רץ על הטיקט של “amrica first” מי שמנהל מלחמה שנה וחצי בצורה כל כך איומה שלא יצפה מהנשיא האמריקאי הנבחר לתת לו לנצח להילחם.
שטראמפ נבחר, כתבתי פה שהוא הולך להיות נשיא טוב בשבילנו. אבל הוא לא “ציוני” ולא מצביע לבן גביר. יש לו אינטרסים משלו ואני הייתי עושה אותו דבר במקומו.
התלונות זה רק לממשלה ולצבא הישראלי.
אני מקווה שלפחות ביבי ישב עם טראמפ ויקבל תמורה על זה.
חמאס הוא ארגון, לא אוסף האנשים והבניינים שמרכיבים אותו ובוודאי שלא אזרחי עזה (נראה לך שמישהו בהנהגה של חמאס שם זין על כמות האזרחים ההרוגים? זה משאב בשבילם).
הם יוכלו לשלוף חטופים בודדים כקלף מיקוח בעסקאות עתידיות, מבצעים עתידיים, סבבי מו״מ ככל שיהיו בעתיד. הסכסוך לא נגמר מחר בבוקר והם צריכים להיות מטומטמים של ממש כדי לשחרר את כולם בלי ערובות אולטרא-קיצוניות.
בדיוק. אוסיף ואומר שזה אסון בפני עצמו גם אם לא היה נוגד את מטרות המלחמה.
אני מצטער, אבל הימין אשם בעסקת ההפקרה הזאת. השמאל ידע לצאת לשרוף את המדינה על משהו הרבה פחות חשוב. אנחנו יושבים בבית בזמן שגוזרים עלינו אסון בטחוני שנבכה עליו דורי דורות.
מי שתמך בעסקת שליט אשם בנרצחי השבעה באוקטובר, ומי שתומך בעסקה הנוכחית אשם במאות ואלפי הנרצחים העתידיים שיהיו בעקבותייה.
אני מתעב את הבן אדם, אבל כרגע הוא הבן אדם היחיד מתוך 120 חברי כנסת שדואג לביטחון אזרחי ישראל. 119 האחרים מפקירים את כלל אזרחי המדינה.
אתם (תומכי עסקת שליט) הם אלה שרעי לב, שאתם מתעלמים מהדם על הידיים שלכם. ויהיה עוד דם על הידיים שלכם. אתם לא הראש, אבל אתם אשמים.
אם ערוץ 14 לא היו חבורה של קוקסינלים אז היו מפנים שאלה אחת בלבד לראש הממשלה - להיכנע לחמאס ולסיים את המלחמה בניצחון שלו יכולת גם באוקטובר 23. למה גררת את המדינה לשנה וחצי של מלחמה בה נפלו מאות חיילים, נהרסה לנו הכלכלה, עשרות אלפי אנשים בילו שנה מחוץ לבתים שלהם, ובכלל נהרסו פה לאנשים החיים? למה משכת שנה וחצי, אם עכשיו אתה מוכן לחתום על ההפסד המוחלט?
היית יכול להיכנע כשה"חטופים" עדיין היו חטופים ולא גופות.
היית יכול להיכנע לפני שהורידו לנו דירוג אשראי. כמה פעמים.
היית יכול להיכנע לפני שעשו עלינו חרם טיסות.
היית יכול להיכנע לפני שהאשימו אותנו ברצח עם שלא ביצענו.
היית יכול להיכנע לפני שנפלו מאות חללים.
היית יכול להיכנע שאנשים עשו מאות ימי מילואים.
היית יכול להיכנע כבר אז. למה עכשיו?