הסכסוך הישראלי פלסטיני

אתה זה שמתרץ את השחיתות של הצבא בזה שהממשלה מושחתת ולכן גם הצבא מתנהג ככה:

הצמרת הצבאית רקובה כי היא רקובה.
האחריות שהצבא צריך לקחת הוא מנותק ולא תלוי באף אחד אחר.

אני אומר שראשי הצבא מתעכבים מאוד בלקיחת אחריות משלוש סיבות ושתיים מהן מושפעות בעיקר מההנהגה הפוליטית:

1. לקיחת אחריות מבלי שהממשלה תיקח גם היא תאפשר לממשלה לזרוק את האשמה כולה על הצבא.

2. עזיבת הצבא והשארתו בידי הממשלה המושחתת הזו שכל מה שמעניין אותה היא נאמנות פוליטית למנהיג מהווה סכנה לקיומה של מדינת ישראל כמדינה דמוקרטית.

3. רצון מובן לתקן את הכשלון ככל האפשר לפני שהולכים הביתה.

בלי קשר לעיסקה. שמתם לב שאחד המחבלים ששוחררו היה זה שאנס את הסוהרות מהפרשה המפורסמת?

שואל את עצמי, בטח יש כמה אנשים עם הרבה כח בפרקליטות ובשבס שנושמים לרווחה שאחד העדים שיכול להפליל אותם כבר לא בידים ישראליות…

בימים האחרונים, באופן טבעי, אני שומע הרבה יותר דיונים על המחירים של העסקה ועל האם צריך לקיים אותה או לא.

לשמוע את הטיעונים של הצד התומך בעסקה זה אחד הדברים הכי מדכאים שאפשר להקשיב להם. מדובר במדינה שבאופן מודע נוסעת לתהום, מתוך טיעונים רגשיים בלבד, שהצליחה להיכנס לאיזה טראנס הזוי שבו החטופים הפכו להיות הדבר הכי חשוב בעולם.

יותר מחייהם של אזרחים אחרים, יותר מעתידנו במדינה, יותר מהכל.

והדבר הכי עצוב הוא שהם עוד מנסים למסגר את הדיון כך שכל מי שלא מסכים איתם הוא קיצוני משיחי משוגע ולא לגיטימי. והתקשורת הממסדית פשוט זורמת איתם על הדבר הזה.

עינב צנזאוקר, למשל, לא רק שהיא פוגעת בראש ובראשונה בבן שלה (שיישאר אחרון בשבי בוודאי), היא מקבלת פלטפורמה מלאה להעליל עלילות דם נגד מחנה שלם ונגד הנהגת המדינה, עלילות מלאות שנאה, שקרים, והסתה. ובמקום לקבל ביקורת, היא מקבלת חיבוק. וזה רק כי היא אמא של חטוף.

גם לרגישות כלפי המשפחות צריך להיות גבול, ועינב לא צריכה לקבל פלטפורמה. לא יקרה כלום אם היא תבוקר בחריפות.

ואגב, אני רואה קשר ישיר בין התחזקות ה-WOKE והפרוגרסיביות בעולם לבין המצב הזה. בעולם שבו איך בנאדם מרגיש הפך להיות חשוב יותר מהמציאות האובייקטיבית, זו התוצאה.

ושהיא לא תקבל את הבן שלה היא תאשים את כל העולם ואישתו,

מדהים שאין אף אחד שהוא מבוגר אחראי שם שמנסה להסביר לה את זה.

לגמרי. הפלטפורמה שהיא מקבלת פוגעת קודם כל בה ובבן שלה. כשהרגש מוביל ולא הראש, הבנאדם פוגע בעצמו. והתקשורת הישראלית מנצלת אותה עד תום לצורכי רייטינג (ולצרוכי הפלת ביבי).

באמת שזה עצוב.

חמאס לא העביר את השמות של החטופים… הייתי בטוח שהם יחכו עד הדקה האחרונה…

משהו מסריח

שום דבר לא מסריח, זה התרגיל הכי צפוי בעולם, שגם יחזור על עצמו שוב ושוב ושוב בשבועות הקרובים.

זה שיש מי שמופתע מזה אצלנו זו הבעיה.

כן אבל בדרך כלל אם עושים את זה עד שעת השין.

עכשיו אנחנו כבר אחרי והם לא הגישו… זה גם הפרה ברורה שלהם. אין להם איך להתחמק מזה.

אגב, עם כל הקללות והגידופים שביבי וממשלתו מקבלים ממשפחות החטופים ומשאר מפגיני ה’עסקה עכשיו’, הם צריכים להודות לאלוהים שהעסקה הזאת יוצאת לפועל במשמרת של ביבי. אם לפיד או מישהו אחר מה"שמאל" היה מנסה להביא עסקה כזאת, חצי מהעם כאן היה שורף את המדינה על ההפקרות הזאת. הסיבה היחידה שהעסקה הזאת עוד איכשהו עוברת חלק, זה כי צד אחד של המפה הפוליטית כבר הודיע בפירוש שהוא מוכן למכור הכול לטובת העסקה, והצד השני הוא זה שמוביל אותה (ולא שאני חושב לרגע שזה חיובי שהשיפוט של העסקה נעשה מתוך הזדהות פוליטית ולא לגופו של עניין, רק מציין עובדה).

בנוסף, לא ברור לי למה ברור ל"כולם" שמשפחות החטופים יכולות לדרוש שחרור של קרוביהן בכל מחיר, לדרוש פגישות תכופות עם ראש הממשלה, שר הביטחון והקבינט, והן מקבלות הדהוד וחיבוק תקשורתי מטורף לדרישות האלה כבר שנה וחצי, כי הן הופקרו כביכול, אבל משפחות שכולות שאיבדו את היקר להן מכל בפיגועים, כלומר - בהפקרות לא פחותה מזו של החטופים - לא יכולות “לדרוש” שהמחבלים המתועבים שרצחו את יקיריהן לא ישוחררו במסגרת עסקה כלשהי, ובוודאי לא מקבלות במה ותמיכה תקשורתית דומה.

אני אומר שההנהגה הפוליטית מתעכבת מאוד בלקיחת אחריות משלוש סיבות ושתיים מהן מושפעות בעיקר מראשי הצבא והמערכת הבטחונית:

1. לקיחת אחריות מבלי שראשי הצבא ייקחו גם הם תאפשר לצבא ומגניו לזרוק את האשמה כולה על ההנהגה הפוליטית.
  2. עזיבת הממשלה והשארת המדינה נתונה לחסדיו של הצבא הכושל הזה שכל מה שמעניין אותו זה כסת"ח מהווה סכנה לקיומה הבטחוני של מדינת ישראל.
  3. רצון מובן לתקן את הכשלון ככל האפשר לפני שהולכים הביתה.

(רק לשם הבהרה - אני לא באמת חושב את כל מה שכתוב כאן. רק אומר ששני הצדדים יכולים לשחק את המשחק הזה, והניסיון המתמשך של צד אחד לגונן בכל מחיר על הצבא שנכשל כישלון אדיר ומתמשך, בעוד הצד השני (כאן בפורום לפחות) מודה בפה מלא שהממשלה גם היא חייבת ללכת הביתה - הוא פתטי ולא מחזיק מים).

הם לא צריכים להתחמק, הם תופסים אותנו באף. הם על הגל, לא אנחנו, אנחנו מובלים - רוצים או לא.

אם לפיד או גנץ היו ראשי ממשלה, המלחמה הזו היתה מסתיימת כבר לפני כמה חודשים שנסראללה סינואר ודף היו בחיים וכוחות רדואן היו על הגדר בצפון.

ביבי איום ונורא האלטרטיבה גרועה לא פחות.

גם אני יתרגש לראות את החטופים חוזרים הביתה. מניח שכולנו.

לפי ההסכם השלושה הראשונים לשיחרור זה חטופים חיים

אין עדיפות לחטופים חיים בעסקה?

לפחות לפי הפרסומים בישראל, כל החטופים שישתחררו ראשונים בשלב א’ כולו חייבים להיות חיים.

אני הבנתי ש25 חיים ו8 גופות בשלב א

אולי לא הייתי ברור, לא התכוונתי שכל ה-33 חיים, אלא שבהכרח כל החיים מתוכם ישתחררו ראשונים.

זה לפחות היה הפרסום בישראל, אני לא יודע אם זה נכון מבחינת ההסכם עצמו. לא זכור לי ששמעתי גורם רשמי ישראלי או חמאסי מאשר את הפרט הזה. מקווה מאוד שזה נכון.

2 הצדדים יכולים לשחק את המשחק ולהגיד מה שרוצים אבל צד אחד יאמר אמת וצד אחד יאמר שקר. זה ההבדל:

כל בכירי הצבא יקחו אחריות על המחדל ומרגישים אשמים על מה שקרה. כל חברי הממשלה לעומת זאת לא יקחו אחריות על המחדל ולא מרגישים אשמים על מה שקרה.

כל בכירי הצבא שמים שמו וישימו את טובת המדינה לפני טובתם האישית וכל חבאי הממשלה שמים שמו וישימו את טובתם לפני טובת המדינה.

לא מכיר מישהו, לא כאן ולא במציאות, שמגן על הצבא ולא חושב שהוא אחראי ואשם וצריך ללכת הביתה.

המשפט הזה הוא אובייקטיבית לא נכון כי ראשי הצבא תומכים בעסקה וחלק מחברי הממשלה לא.

כל המצב בין צבא והדרג מדיני אם זה לא היה ישראל הייתי צוחק. כמו שתי ילדים קטנים ששתיהם צריכים ללכת לישון אבל אחד אומר אני לא ילך לישון עד שהשני ילך וההפך…

אין שום מבוגר אחראי שאומר לשתי הצדדים ללכת הביתה…

אבל בלי קשר, הרמטכל צריך להבין שעכשיו בלי קשר אם זה צודק או לא. אם הוא לא יתפטר מרצון אין לי ספק שביבי יפטר אותו.

הוא משוחרר מביידן , הבייס הימיני עצבני עליו אש רצח. והוא רוצה לעשות וטאביזם למישהו אחר.

עדיף לרמטכל ללכת מרצונו…