מישהו יודע אם שיחררו את הרוצח של אורי אנסבר…?
הוא לא מופיע ברשימת ה’בולטים’ שפירסמו ב-ynet.
הקושי של אנשים להכיל מורכבות הוא מדהים כל פעם מחדש
https://x.com/Jonathan_Elk/status/1881420728421216357?t=3fZe3JZcMyLf1G2q6s9snA&s=19
היא הבן גביר שלהם?
https://x.com/IntelliTimes/status/1881830763576107339/photo/1
קצת חדשות טובות ביום כזה, חוסל הבן זונה שרצח את בראל שמאולי ז"ל
BREAKING ICC officials say that President Trump’s sanctions could effectively shut down the court.
https://x.com/Osint613/status/1882356523982360814
אבל לא יכול להיות שהממשל הנוכחי עדיף לנו מביידן… על מה אתם מדברים?
אני חייב להודות שאני הולך ונהיה יותר ויותר מודאג. מראש ידענו שטראמפ יכול ללכת לשני הכיוונים, ולצערי ככל שהזמן עובר נדמה שזה הולך לכיוון שמאוד חששנו ממנו.
ואם הוא יילך לכיוון הזה עד הסוף, אנחנו עוד נתגעגע לביידן.
ביידן בשבוע האחרון שלו הוריד לנו את השבבים לדירוג רמה ב.
טראמפ עד עכשו שם סנקציות על בית הדין הבנלאומי הוריד את סנקציות על מתנחלים ואם אני זוכר גם הסיר את המגבלות של החימוש.
הציפיות שלך כנראה היו מוגזמות, הוא מראש ועוד בבחירות אמר שהוא ירצה ללכת לכיון של עיסקה מול אירן ושהוא רוצה לסיים את המלחמות.
לא מבין את ההפתעה הגדולה, ביבי צריך לשכנע אותו בעיסקת חבילה ללכת על התקפה על אירן. .
בעיני לא משנה מה הוא יעשה הוא עדיין פי כמה וכמה יותר טוב מביידן או האריס, לשמחתנו לא גילנו מה האריס היתה. אבל מספיק היה לשמוע אותה כמה אסור לנו היה להכנס לרפיח
אבל מי שמתגעגע, מוזמן לראות מה ביידן והאריס עוללו לנו בשני וחצי אחרונות.
אני כתבתי מראש שכל אלו עם הפנטזיות שטראמפ הוא איזה ציוני ויעשה לנו את העבודה יתאכזבו.
את אירן רק ישראל יכולה לעשות את העבודה. זה המציאות. אנחנו לבדנו.
ראיתי ריאיון עם נציג הרפובליקנים בישראל, או משהו כזה, והוא אמר ש"קחו בחשבון שטראמפ לא יהיה יותר ימני מביבי".
קצת הזוי לזה שאנחנו מצפים לזה בכלל. יש לנו ראש ממשלה שמאלני שלא מסוגל לעשות מהלך ימני אחד אלא אם מאיימים לפרק לו את המממשלה, ואנחנו מצפים שטראמפ יציל אותנו ממנו .
אפרופו טראמפ וביבי - יש מצב שהוא מגיש לו את הנקמה קרה מאד.
העסקה טובה לטראמפ גם במחיר של פירוק הממשלה. יש מצב שהוא דווקא די סבבה עם הרעיון הזה. גם הדיל המתוכנן עם סעודיה וכו’ - אולי הוא רוצה שראש ממשלה אחר יהנה ממנו.
כמובן שזו ספקולציה…
טראמפ כבר עכשיו פי כמה יותר טוב מביידן /האריס מספיק רק שישפיל לאפר את בית הדין הבינלאומי והוא יקבל את התואר הזה.
אני לא מציג את עצמי בתור מומחה לארה"ב, אבל מספיק היה טיפה לעקוב אחרי הבחירות בארה"ב לשמוע את מונחים amrica first ולראות שהבייס שלו לא יקבל שהוא יכנס למלחמה עם אירן בשביל להבין את זה…
דרך אגב, המפלגה הרפובלקאנית הופכת ליותר ויותר בדלנית. לא נקבל מועמד רציני יותר טוב לישראל מטראמפ, ועל הדמקרטים? אפילו יותר גרוע… זה מה שיש ועם זה ביבי צריך לתמרן.
הכי פתטים זה ערוץ 14 באמת שאין שיא של פתטיות שהם לא יצליחו לשבור אותו כל פעם שאני אומר : הנה עכשיו הם הגיעו לשיא של טימטום, אז הם משיבים לי , hold my beer , על מה אני מדבר? על הסקופ על השליח של של טראמפ וקשר שלו לקטאר. פאקינג יש תחקיר של איזה פרופסור מהימין (ברח לי השם) שביבי במשך שנים קיבל שוחד מקטאר ואני מאמין לו זה מזעזע לכתוב. אפילו אם זה לא נכון, קטאר רשומה על ביבי פי מילארד יותר ממנו והם מתבכינים לי על וויטקופ… איזה פתטים. בושה של ערוץ .
ומה שהכי גרוע בגלל שהם לחוצים לפינה הכתב המדיני המטומטם שלהם למעשה מצדיק את הקפלניסטים כי הוא טוען שביבי נכנע לטראמפ בעיסקת החטופים. זה כל הטענה של הקפלינסטים. איזה מטומטם , שימו את המח שלו אצל יונה, היונה תיפול.
הייתי חייב לשחרר קיטור.
הדאגה שלי מטראמפ היא:
- נטישת תפקיד השוטר העולמי
- צעדים כגון ביטול אבטחה לאקס בכירים בממשל הקודם שלו (פומפאו למשל) על בסיס נקמנות. אנחנו יודעים גם מהממשלה אצלנו שמה שלא נראה טוב הוא באמת לא טוב
- כוח למאסק - אני יודע שעכשיו זה טרנדי להעריץ אותו (אני מאד מעריך אותו על הרבה דברים גם כן), אבל ריכוז כזה של כוח הוא מסוכן. כבר עכשיו רואים שקצת עלה לו, למשל זה שהוא עונה בטוויטר לקאנצלר גרמניה כאילו זה היה או לא היה נבדל במשחק כדורגל
חמאס הפר את העסקה כי היה אמור לשחרר אזרחיות קודם לכן. ישנה אפשרות שזה בגלל בעיות פנימיות (החטופה לא מוחזקת על ידי חמאס) ועוד אפשרות שזה מכוון. מה שמעניין פה הוא שישראל לא באמת שוקלת לפוצץ את העסק בגלל ההפרה הזו. אולי יש אפשרות אחרת להחזיר להם, מקווה שזה נשקל… המשמעות היא, כנראה, שישראל לא תפר את העסקה כל כך מהר. חמאס כמו דילר טוב ידע שמרגע שיש רגל בדלת זה יראה שונה לגמרי. עכשיו הציבור הישראלי יודע שאם הוא מבליג עוד קצת אז הוא יקבל עוד חטופה או עוד חייל. בחירה בלתי אפשרית. או - מה יקרה בסוף הפעימה? נקווה שלא נגיע לסיטואציות הזויות בהן חמאס משחק איתנו.
שיהיה בשעה טובה בשביל המשפחות והחטופות.
אני רואה את טראמפ ואוכל את הלב. הוא עשה ביום הראשון את כל מה שהוא הבטיח לבוחר.
פה בארץ גלי בהרב היתה אומרת שה לא חוקתי והיא צריכה לאשר הכל.
מה שמוזר שהשמאל רוצה להיות כמו ארה"ב… אני אומר הלואי…
אבל אני חושש שהוא לא יתמוך בישראל במדיניות החוץ שלו כשגם ככה אנחנו תלויים לא מעט בארהב בנשק וגב ברמה הבינלאומית.
אני חושב שההתנהלות של טראמפ יותר מאיים פעם צריכה להוביל חזרה את ישראל לייצר נשק בעצמה.
זה לא קשור לטראמפ, ישראל צריכה לעשות את זה בכל מצב ובלי קשר לזהות הנשיא.
גם צריכים להנתק ככל האפשר מהסיוע האמריקאי. גם אם זה אומר לרדת ברמת החיים.
האמירות האלו של טראמפ לגבי ניקוי עזה, זו הזיה?
לא שאני מאמין שזה יתגשם, אבל אם זה יתגשם זה בערך סידני סוויני בחלום הכי רטוב של החלק הכי קיצוני בימין הישראלי. מישהו שם עוד יתבאס שה-7 באוקטובר הגיע מעזה ולא מיהודה ושומרון.
אם זה קורה זה הסטורי. זה יהיה שינוי ענק במזרח התיכון. הדבר היחיד שיכול להיות טוב מזה זה לסיים את השלטון הנוראים באירן.
רגע, שאני אבין…
אנחנו מדברים פה על ״טרנספר״ תוצרת ארה״ב?
חחח
אני באמת הייתי רוצה לראות את זה קורה.
גנדי מתהפך בקברו…
אגב, צחוק בצד ואז צחוק חדש -
כן כן… ירדן קולטת אליה עוד פליטים פלסטינים כי ממש חסר לה צרות מהאוכלוסיה הפלסטינית שכבר יש להם שם.
מלך ירדן מוריד את הכתר, מוסר אותו לטראמפ וביבי ונוסע לחופשה אין-סופית בדוחא.
או משהו כזה…
אגב, ממה שאני קורא זה רעיון שכבר הוצג בשבוע שעבר - הזזת האוכלוסיה לצורך שיקום הרצועה, ובתקווה שמספיק עקורים ייבחרו שלא לשוב.
לא בדיוק ״ניקוי״ הרצועה, אבל התחלה שאולי תצמיח משהו…
מי שרוצה לראות בצורה הטובה ביותר את “התוצאה הסופית” של המלחמה בכל אחת מהגזרות, ואיפה מאזן הכוחות וההרתעה לטובתנו ואיפה הוא לחלוטין לרעתנו, ואנחנו בעמדת נחיתות מובהקת על-אף יחסי הכוחות ה"אובייקטיביים" - יכול להסתכל בפשטות על הפרות ההסכמים.
שני הסכמים גדולים נחתמו בשבועות האחרונים בינינו לבין אויבינו, שניהם הופרו ברגל די גסה ביום-יומיים האחרונים. מצד אחד - ההסכם שלנו עם לבנון, שאנחנו מפרים היום ולא נסוגים אל מעבר לגבול ע"פ המובטח (מסיבות מוצדקות מבחינתנו, ובכל זאת) - ולמרות זאת אין כמעט ספק שחיזבאללה לא באמת יחדשו את המלחמה בעקבות זאת. ומצד שני - ההסכם שלנו עם חמאס, שחמאס הפרו כמה וכמה פעמים מאז תחילתו, ובפרט באופן משמעותי בסופש האחרון (עם החלפת סדר שחרור החטופים, ובעיקר עם אי מסירת מצב החטופים שצפויים להשתחרר) - ובכל זאת סיכוי נמוך מאוד שישראל תפוצץ את העסקה על זה. חמאס המוחלשים, החבולים, העלובים, מחוסרי ההנהגה והתמיכה החיצונית - מחזיקים את ישראל הגדולה בביצים, פשוטו כמשמעו. אפשר להאשים את מי שרוצים - את הציבור, את התקשורת, את משפחות החטופים, את ביבי והפוליטיקאים, את ארה"ב - אבל בשורה התחתונה, זה המצב.
ואחרי כל זה, ואחרי שאנחנו רואים את חמאס מצליח למצוא את הכוחות והמשאבים לשחק איתנו (ועם כל העולם) עם העמדת חטופות על הבמה כמו חיות בגן חיות ו"שקית מזכרות" לחטופות, רגע אחרי מלחמה של למעלה משנה שבה חטף מכות בלי סוף - מי שמדמיין אחרי כל זה שחמאס מתכוון לשחרר באיזשהו שלב את כל החטופים, המגן האנושי וכרטיס הביטוח האולטימטיבי שלו - מוזמן להמשיך לדמיין. סיכוי גדול יותר שמצרים וירדן יקבלו לתוכן 2 מיליון פליטים פלסטינים.