הסכסוך הישראלי פלסטיני

הסברה זה אף פעם לא מה שחסר. נראה לי שהתאהבת בה ואני לא מבין למה? היא משקפופרית מכוערת עם תלתלים שיוצאים מהקוקו וחיה בניינטיז. מה שחסר זה בתכנית של טראמפ זה מציאות.

ליאור, אתה עובר מפה אם מציעים לך הצעה מעולה? תגור בכפר יפייפה, בתי ספר ברמה, איכות חיים, אתה זז?
(ולא אוספים קקי מכל סוג שהוא, כמובן)

לא… יש לי הכל. חוץ מכפר יפהפה, בתי ספר ברמה, איכות חיים… סתם. אני אוהב פה לחיות ויש לי עבודה פה ומשפחה פה וחברים פה.

אני לא אמרתי שרוב. אין לי מושג. מבין את החגיגות ורואה את הצדדים החיוביים אבל לגבי המעשיות של הדבר הזה - צריך לחכות לפרטים. זו הרי לא פעם ראשונה שרוצים לפתור את הבעיה הזו ואפילו לא פעם ראשונה שמדברים על טרנספר

ותדמיין אותם במצבם היום, יש עבודה - בערך, יש חצאי משפחות (הרוגים ופצועים) ועוברים כולם כולל החברים לכפר חדש במדינה חדשה, איך אפשר לסרב לזה?

ניחא אתה - ליאור - יש לך חברים, יש לך עבודה, יש לך משפחה ואתה משגשג פה לכן אתה אוהב לחיות פה. הם אחרי שהחזירו את עזה לאחור (לא נדבר נכון או לא כי זו לא הפואנטה) בראש בריא היעד הוא בריחה מהמקום המחורבן הזה.

ולדייק את דברי. למעט דתיים לאומים המוכנים למות בעד האדמה הזו כי ארץ ישראל השלמה וגאולה ואנערף, וחרדים שמקבלים אוטונומיה יחסית בשכונות הגידול הסגורות שלהם, כל אדם שיציעו לו עבודה בחו"ל במקום עם אקלים זהה, יחס טוב ליהודים, בתי ספר טובים וכל המשפחה המורחבת תעבור יחד איתו - ישקול את ההצעה ברצינות. אני סקפטי כמה בחיים הקשוחים החומריים שלנו, כמה אנשים מוכנים להקריב תנאי איכות חיים מטורפים העיקר לחיות פה. האידיאל היום הוא שקט ממלחמות, אזור חיים בטוח וחינוך טוב. לא חושב שאפשר בנקל לוותר על רעיון כזה. הכמיהה לארץ ישראל מקום היהודים כבר הרבה פחות חזקה ככל שמתרחקים מהשואה, והדלק שהאידיאל הזה מקבל הוא רק בעקבות אנטישמיות. אבל יש מקומות מספיק מוגנים בהרבה ערים בעולם בטח המערבי.

מעניין לדעת מה היו התגובות מהעולם אם הפתרון של טראמפ היה לקחת את כל היהודים למקום אחר.
גם אז היו נשמעות זעקות “דין בינלאומי”?

אתה מדבר על זה כאילו זה תיאורטי

התנתקות

זה היה במכוון…
רק כדי להדגיש את הצביעות של אותם אנשים שזועקים את הכאבים בנשמתם “אסור לעקור אנשים מאדמתם!”

שמעתי אתמול לדאבוני את גיא פלג משוחח עם מאזין שמשתמש ממש במילים האלה. ישראלי, יהודי, שזועק שהתוכנית הזאת היא אסון ואסור לה לקרות, אסור לעקור אנשים מהאדמה שלהם…
אין דבר שמזעזע אותי יותר מלשמוע יהודים, ישראלים מדברים ככה על אחיהם הפלסטינים מעזה.

ישקול כן אבל יעביר את חייו? רוב האנשים נטועים במקומם לא בגלל קדושת האדמה אלא פשוט בגלל ששם השייכות שלהם. השפה שלהם. התרבות שלהם. המשפחה והחברים. השורשים.

אם הייתי עזתי והיו מציעים לי אירופה הייתי עולה על הסירה הראשונה שתוציא אותי.

אגב, הימין הלבן שמתלונן על הגירה אמור עכשיו לקבל לחיקו 2 מיליון עזתים?

התוכנית של טראמפ מדברת על מצרים וירדן.

בהתחלת המלחמה אכן קישקשו לארהב ואירופה מה שגרם לנו נזק בימין האמריקאי. מקוה שלא יחזרו על הטימטום הזה.

מה שכן כץ מטריל יפה את ספרד שאומר להם שאם כל כך אכפת להם מהפלשתינים שיקלטו אותם אצלם. מיותר לציין שלא לקח הרבה זמן והספרדים כבר דחו את ההצעה.

טראמפ:

הוא לא מרגיש אפוי עד הסוף, חייבים להודות

https://x.com/BarakRavid/status/1887466210989686921

אני חושב שאתה מזלזל בו סתם.

לדעתי הוא בונה לביבי את הסולם לרדת מציר פילדלפי. “הנה האמריקאים שולטים או כאילו שולטים בעזה ואפשר לצאת מעזה”

ולמה נראה לך שהעזתים לא כאלה?

התפלאתי על השאלה הראשונה שלך כי אתה דתי ומבין את המשמעות של זה.
הר הבית, ירושלים, זה הכל עניינים ערביים חשובים.

אני מסכים שמה שהוא עשה, אגב, זה לתת לישראל כמה סולמות.

המחלוקת על העסקה כבר לא אותו דבר, כי כבר אין הרגשה של ‘או או’ אלא של ‘גם וגם’ (אני עדיין לא מבין את האיך). זה אומר שמחיר העסקה הפך, כביכול (כאמור, על הקרח, מחכה ונראה) משחרור אסירים ונסיגת ישראל ל’רק’ שחרור אסירים. הקואליציה של ביבי נראית חזקה מתמיד ועם הסכם עם סעודיה הוא יוכל לטעון לניצחון מוחלט.

מה שאני לא מבין זה את ה’איך’. כאמור, איך הוא מתכוון לעמוד בהבטחתו שהיא לא לערב חיילים אמריקאים וגם לשלוט ברצועת עזה. אבל כמו תמיד אני זהיר לא להתנבא כי אין לי שום מושג מה הולך מאחורי הקלעים.

לא חושב שהוא באמת מתכון לפנות עזתים מהרצועה. זה פשוט איום כלפי חמאס ורמז לשלום עם סעודיה.

דרך אגב ביבי צודק במאה אחוז שאם טראמפ היה מנצח ב2020 היה שלום עם סעודיה. אני זוכר את זה טוב מאוד דיברו אפילו על שלום עם קטאר. ביידן הגיע והתחיל לזמר על מדינה פלשתינאית ו"כבל" את הסעודים לשם.

בי

בהחלט, אבל זה אין להם…

ערביי השטחים, יהודה ושומרון ו/או ערבים ישראלים - לא יזוזו מפה לעולם. ואגב, הם הבעיה הכי רצינית שלנו, ולא עזה המנוהלת בתכלס בנפרד מאתנו.

אבל לעזתים אין הר הבית, אין ירושלים, ויש מצעד גאווה בירושלים. כמו כן, החמאס השולט בעזה ובכלל חלק גדול מהעזתים הם סוניים, תן לסוני את מכה והוא ימכור את ירושלים הכבושה בעד זוג נעליים חדשות (חום עמוק) וכמה בקלאוות.

אבל יש להם תוכניות לגבי זה.
תקרא סיפורים של חיילים דתיים שהיו בתוך עזה שבכל בית יש תמונה של הר הבית ומסגד אל אקצא (הזכיר להם את הכמיהה הדתית לבית המקדש).

הם לא ירצו לעזוב כי זה ירחיק אותם מהחלום הזה.

אני חושב שזו הסיבה היחידה שבן גביר וסמוטריץ צודקים בטענות שלהם בנושאים האלה בדרך כלל.
הם חושבים כמוהם רק מהצד היהודי, דברים שמערביים חילוניים לעולם לא יצליחו להבין כי זה לא עניינים רציונליים.

הדוגמא הכי טובה היא השמאל שבטוח שאם רק ניתן להם מדינה ותנאים אז הכל יהיה בסדר ואם לא אז נראה להם מה זה. בפועל זה בכלל לא קשור לתנאים ומדינה אלא לדת.

אז השאלה שלי היא כמה מעניין אדם דת אם אין לו שירותים לחרבן, מים נקיים לשתות ולהתרחץ, פרנסה, חינוך ועוד.

אם באמת רוב העזתיים מוכנים למות בעד הדת, אני בעד לאתגר אותם עם תנאים הומניטרים רעים ממה שיש עכשיו. סתם בשביל לבדוק כמה מה קו פרשת המים שלהם.

אולי ככה הם יחשבו ריאלי למרות שאם זה דת אז אין לזה סיכוי להפתר.

לא יודע אבל אני רואה חב״דניקים ברחבי העולם במקומות חורים שכוחי אל וגם דתיים לאומיים שחיים בכל מיני קרוואנים עם תת תנאים, הכל בגלל הדת.

קורא את מה שאומרת דוברת הבית הלבן וחושב לעצמי שזה מה שקורה כשבוחרים אידיוט לנשיאות.

ארה"ב לא תשלח חיילים לעזה
ארה"ב לא תממן את שיקום עזה

אפשר כבר לקפל את מסיבת הטרנספר ההזויה הזאת?

מקווה רק שהטמטום הזה לא יגרום לחמאס לסגת מהסכם לשחרור החטופים…