הסכסוך הישראלי פלסטיני :: הפסקת האש קרסה שוב

בגדול (הסבר מפורט ב-0:15) -

תראה…

מה שאני אוהב יותר מכל ברעיון הטרנספר של טראמפ זה את שינוי אופן השיח.

יקרה או לא יקרה, פחות משנה. מה שיותר חשוב זה שחמאס יתחילו להבין שהבלוף שלהם נחשף וכבר לא עובד.

שהגננת מאמריקה כבר לא תבוא (לפחות בארבע השנים הקרובות) ותעשה נו נו נו לשני הצדדים ותכריח אותם להתפייס.

כרגע הדוד מאמריקה אומר לפלסטינים - זו הדייסה שבישלתם, זה מה שתאכלו. כמו שעזה נראית עכשיו, אין לכם מה לחפש בה…

אז יהיה או לא יהיה טראנספר זו לא הנקודה. הנקודה זה שחמאס כבר לא יכול לרוץ ולהגיד ״ישראל ירתה על בית חולים ונהרגו 500 אנשים״ בציפייה לסנקציות על ישראל. זה נגמר. מעכשיו (לפחות ככה אני מקווה) יש מחיר על תוקפנות.

בוא נראה איך זה יתפתח.
לטעמי אנחנו רק בהתחלה של התהליך הזה.

עוד לא. לך שים סיר פופקורן על האש, החלק הטוב עוד לפנינו.

אני צופה בראיון עם ביבי שמתקיים בערוץ 14. הוא אומר שהוצאנו כמעט 70% מהחטופים החיים. היה פה דיון על זה לא מזמן.

איזה איש דוחה… בחיי גועל נפש שזה ראש ממשלה.

ארה"ב: טראמפ חתם על הצו להטלת הסנקציות נגד בית הדין בהאג

ממשל טראמפ חתם על צו להטלת סנקציות נגד בית הדין הפלילי הבינלאומי (ICC) בהאג, בעקבות ההחלטה להוציא צווי מעצר נגד ראש ה ממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון לשעבר יואב גלנט. בהצהרה שפרסם הנשיא טראמפ נטען כי בית הדין נוקט צעדים “בלתי לגיטימיים וחסרי בסיס” נגד ארה"ב ובעלי בריתה, תוך פגיעה בריבונותן של מדינות דמוקרטיות., במסגרת הצו הנשיאותי יוטלו מגבלות על רכושם של בכירים בבית הדין הנמצא בתחומי ארה"ב, ייאסר על כניסתם למדינה, ואף תיחסם האפשרות להעברת כספים ותמיכה פיננסית עבורם.

לא מפסיק להתגעגע לביידן

וואי פופליזם טהור. ילדה שצריכה שינגבו לה ת’תחת אחרי שהיא מחרבנת מסבירה לי/לנו למה היא תשאר? הניצול הכי ציני שראיתי לאחרונה, אין לה מושג.

אותי מעניין לא המצלמות, אותי מעניין הפרקטיקה בשטח. אדמה לא שווה כלום אם היא רק אדמה.

בול.

שלושה מצולמים, ובניהם אחת בכלל ילדה. על מה זה בכלל מעיד?..

הייתה הגירה נרחבת מהרצועה עוד לפני המלחמה, במהלך המלחמה חמאס מנע מאנשים לצאת ודרש כופר של אלפי דולרים לראש.

מישהו באמת מאמין שלא תהיה נהירה המונית אם ארה״ב וישראל יערבו לכך שמי שרוצה לצאת יוכל לצאת?

לא רואה איך זה מוציא 1.8 מיליון עזתים, אבל כמה מאות אלפים אני סבור שבקלות.

לגבי השאר עוד נראה מה יהיה…

קודם יראו אלפים עוזבים.
אחרי זה יבינו שלא מתכוונים לשקם כלום, פחות סחורה הומינטרית, אולי אפילו חזרה למלחמה. לאט לאט יבינו שאין ברירה.

אם רוצים שזה יקרה, זה יקרה.

לזה בדיוק קוראים “עידוד”.
אני בעד הרבה עידודים כאלה.

אין באמת סתירה בין שתי התפיסות. ברצועה יש 1.7 מליון איש. סביר להניח שאם יפתחו את השערים יהגרו (מרצון) לפחות כמה מאות אלפים טובים. יהיו מספיק אנשים ש’יוכיחו’ שכל אחת משתי התפיסות צדקה.

לא יודע, נראה לי שהיום הזה הזכיר לנו בדיוק מה קרה פה לפני שנה וחצי, ועכשיו אני ממש סבבה עם הגירה מרצון ושלא מרצון.

אפילו את העסקה המסכנה הזה הם לא מסוגלים לעשות עם האף למטה. צריך להוריד להם אותו.

כת החטופים עוברת שלב:

ביממה האחרונה נדמה שמבחינת כלל כלי התקשורת בישראל, מצבם הרע של החטופים ששוחררו הוא ההוכחה הסופית שנדרש לשחרר את שאר החטופים מיד ובכל מחיר. לצד זה, העובדה שנתניהו צפה בשחרור מהספה בוושינגטון במקום הספה בקיסריה, היא ההוכחה הסופית שמדובר ברוצח אוכל מוות נאלח שצריך להפיל בכח מהשלטון.

אני מדוכא, מאוד. בתחילה היה מדובר בקומץ משוגעים, אבל נדמה שהם הצליחו לסחוף אחריהם את רוב העם (או שהתקשורת באמת כבר מעוורת אותי?):

אני בהחלט חושב שהוויכוח (הציבורי) הזה מאחורינו, לצערי.

הציבור הישראלי בעל הזיכרון הקצר והמכור לשקט, לא יכול לדמיין עכשיו חזרה למלחמה ודיווחים על חיילים מתים פעמיים בשבוע, בשביל מטרה שנראית רחוקה (ועל גבול הבלתי אפשרית - כמו שכתבתי בעבר, יש להנהגה שלנו תרומה ישירה לכך שהציבור רואה כך את הדברים, עם אימפוטנטיות ולחימה חסרת תוחלת לאורך חודשים ארוכים מאוד). הרבה יותר קל לו לחשוב על לראות חטופים בבית, ולחזור לשגרה יחסית. מה גם ששני הצדדים (הפוליטיים) מרגישים שהם ישיגו משהו מסיום המלחמה - הצד שמתנגד לממשלה מאמין שזה עשוי לקרב את קיצה של הממשלה, והצד שתומך בממשלה כבר הספיק להאמין לכל ההבטחות שביבי המציא לו שיקבל עכשיו מטראמפ אם רק המלחמה תיגמר.

לכך צריך להוסיף תופעה בולטת מאוד בציבור הישראלי, והיא ההטייה המטורפת שיש לו למה שמוחשי ושנמצא מול העיניים, אל מול מה שקורה מאחורי הקלעים. זה היה נורא בולט לדוגמה עם שחרור החטופים בפעימה הזאת. הרי כולנו - ממטה החטופים ועד המתנגדים לעסקה - דיברנו וידענו בדיוק מה החטופים עוברים ובאילו תנאים נוראיים הם מוחזקים בשבי העזתי. זה אפילו היה חלק מה"מצע" של מטה החטופים, וההנמקה שלהם לדחיפות של עסקת חטופים, על-פני שאר מטרות המלחמה. אבל פתאום רואים בעיניים 3 חטופים שאשכרה נראים כמו שכולנו הנחנו שהחטופים נראים - ופתאום כולם מזדעקים, קוראים לכינוס מיידי של הקבינט, ויישום דחוף של שלב ב’ של העסקה (במילים אחרות, מכיוון שכידוע שלב ב’ לא קיים עדיין וצריך לבנות אותו - המשמעות היא כמובן העלאה נוספת במחירי העסקה). ושיהיה ברור - כמובן שמדובר בתמונות קשות, והלב מתכווץ וכואב ודואב לראות את אחינו האומללים במצב הזה. אבל אסור שהתופעות הרגשיות המובנות והאנושיות האלה יהפכו לחזות הכול.

הבעיה היא שלהיפך - לתופעה המסוכנת הזאת יש השלכות ישירות על דעת הציבור, לדוגמה בכל מה שנוגע לעסקה - כמה עשרות חטופים, עם שם ועם פרצוף, שאנחנו מקבלים טעימה שבוע אחרי שבוע של האיחודים המרגשים שלהם עם המשפחות שלהם, מקבלים הרבה יותר תהודה ומשמעות מוחשית, מאשר אלפי מחבלים רוצחים מסוכנים שמשוחררים בשקט-בשקט אל החצר האחורית של כולנו (ולא משנה איפה אתם גרים). מחבלים שכבר עכשיו מתחילים בתכנון ומימוש של הפיגועים הבאים, שיהרגו את הקורבנות הבאים, קורבנות שלצערם הרב אין להם עדיין שם ופרצוף שאפשר לתלות ברחובות, ולכן הם פחות חשובים.

הוויכוח הציבורי עוד יחזור, כשנגיע לסוף השלב הזה של העסקה, לקראת “ההחלטה” על יציאה לשלב ב’ (שלב שכאמור לא קיים עדיין, ושאנחנו מגיעים אליו עם 0 עגול של מנופי לחץ ועם רף מחיר מטורף שכבר שמנו לעצמנו, ולא ברור איך אפשר “להתעלות” עליו), ועם ההתנגדויות שיהיו בתוך הקואליציה ליציאה לשלב הזה. אבל כאמור - ה"וויכוח" הציבורי הזה כבר הוכרע. אם חשבתם שבהחלטה על השלב הראשון של העסקה הייתה דמוניזציה מוטרפת למי שהעז להתנגד לעסקה, זה עוד כלום למה שיקרה לקראת השלב הבא, אחרי התמונות שיצאו של החטופים ששוחררו.

ישראל מאוד אוהבת לשבח את עצמה על סולידריות ועל קדושת החיים. “כת החטופים”? לא יודע…

אני די בטוח שסינואר הניח שבהינתן 200 חטופים בעזה - ישראל לעולם לא תיכנס. אם ישראל הייתה אכן כל כך סולידרית ומקדשת חיים היא הייתה בוחרת בשחרורם ולא בהרס עזה. בפועל יצר הנקמה של ישראל היה חזק מיצר החיים.

שנה וחצי אחרי, כשיראל גילתה שכוח צבאי לא מעלים 2 מיליון בני אדם היא נזכרה פתאום בקדושת החיים. הממשלה והצבא קיבלו אשראי בלתי מוגבל להרוג כל עזתי ובפועל נכשלו. כת החטופים בסה"כ אומרת שאם לא ממוטטים כלום לפחות תחזיר את מי שנשאר בחיים.

איזה שטויות בחיי.
מתנצל על ההתייחסות לנקודה ולא לטיעון הכולל, אבל פשוט חורה לי לראות כאן הדהוד של עלילות דם אנטישמיות מפיו של דובר ישראלי יהודי.

אם היינו מקבלים “אשראי בלתי מוגבל להרוג כל עזתי”, פשוט היינו סוגרים חזק חזק את הרצועה מכל צדדיה ככה ששום אוכל ושום-דבר לא נכנס אליה, ומחכים. עם כמעט אפס מאמץ, ובלי לסכן אף חייל אחד. מה שעשינו, במקום זה, היה לתספק ישירות ובאופן חסר-תקדים את האויב שבו אנחנו נלחמים.
וכמובן שגם ברמת ההפצצות הקונבציונאליות הישירות מדובר בשקר מוחלט. התקיפות שלנו כמובן כוונו אך ורק למחבלים, וגם אם אושרו תקיפות עם נזק אגבי על-מנת לאפשר את ביצוע המשימות ועל-מנת למזער את היתרון הלא הוגן והלא חוקי שהמחבלים משיגים באמצעות הסתתרות מאחורי מגנים אנושיים - הן בוצעו באופן פרופורציונאלי למשימה, ובהתאם לדיני החוק הבינלאומי.

לא מאמין שלשקרים האנטישמיים האלה יש אחיזה גם כאן.

לגבי שאר הטיעון -

א. כן, קדושת החיים. אין עוד בעולם עסקאות חטופים ושבויים כמו אלה שאנחנו התרגלנו אליהן, שעל כל חטוף בודד שלנו אנחנו נאלצים לשלם במזומן בעשרות ומאות מחבלים רוצחים של הצד השני. וזה לא שאין חטופים ושבויים אחרים ברחבי העולם, כולל למדינות מערביות מתקדמות, ולאורך שנים. אצלנו פשוט מתייחסים אל זה אחרת.
ב. יצר נקמה? שוב טעות. כחלק מאותה תפיסה של קדושת החיים, יש כאן הבנה של חלקים גדולים בציבור שמעבר לכמה עשרות חטופים, כל שאר המיליונים שגרים כאן לא יוכלו להמשיך לחיות כאן, כשיש לנו רוצחים נאצים מעבר לגדר. לצערי נראה שההבנה הזאת התעמעמה לאורך השנה וחצי האחרונות.
ג. הממשלה והצבא אכן נכשלו.

אני תוהה בעקבות הנקודה המדויקת הזו, מה באמת אנחנו מביאים לשלב ב’?

אני כמובן דיברתי על אשראי בלתי מוגבל במציאות ולא בדמיון המפותח שלך. אשראי בלתי מוגבל מהציבור בישראל ואשראי בלתי מוגבל מארה"ב ומשאר העולם. כמובן באופן יחסי. קיבלנו את האשראי הגדול ביותר שקיבלנו אי פעם.

איך הגעת ל"אנטישמיות" זה נשגב מבינתי או בכלל מבינה כלשהי. אפילו מבינה מלאכותית. מיותר לגמרי וטפשי.

להגיד שקיבלנו אשראי להרוג כל עזתי כאילו אנשים לא מתפלשים בבוץ בעזה כדי לא בטעות לפגוע ב"בלתי מעורבים" הוא שיח שאתה מהדהד מאלוהים יודע איפה. הלחימה הייתה קלה בהרבה אם היינו רוצים להרוג כל עזתי באשר הוא.

ההפך הוא הנכון, אם היינו לא מזדחלים בהתחלה והיינו מכים קשה ומהר על ההתחלה הרבה דברים היו נראים אחרת, במקום זה אנחנו נכנעים לרגש ולחשש וללחץ הבינלאומי.

ישראל קיבלה אשראי בלתי מוגבל מארה’'ב ומשאר העולם להרוג כל עזתי? מה…?

מספיק לשמוע את בלינקן אומר במפורש את זה .