הסכסוך הישראלי פלסטיני :: הפסקת האש קרסה שוב

אשראי בלתי מוגבל במציאות. ביחס למציאות. לא בדמיון. לא כזה קשה להבין.

לא הבנתי מה זה אומר במציאות, בדמיון, ביחס למציאות.
כתבת ‘‘אשראי בלתי מוגבל להרוג כל עזתי’’. זה מה שהבנתי.

אני מניח שהבנת את זה כבר, אבל הבעיה היא פחות בחלק של ה"אשראי בלתי מוגבל", והרבה יותר ב"להרוג כל עזתי". עם דגש על ‘כל’. לומר על הצבא ועל החיילים שחרפו את נפשם (וחלק גדול גם שילם ממש בנפשו) כדי להגן עליך ועליי ועל כולנו, שהם כביכול ניסו להרוג כל עזתי שהוא (ונכשלו) - זה מחריד.
אם אתה לא רוצה שיתקפו אותך על שקרים והגזמות פרועות שאתה כותב, אז פשוט אל תגזים/תכתוב אותם.

וכן, מה לעשות, מדובר בשקרים אנטישמיים. אלה בדיוק סוג השקרים שמופצים ע"י ומשמשים את אלה שהיו שמחים מאוד להשתמש בהם, כדי למנוע מהיהודים להגן על עצמם. כנ"ל שקר ה’נקמה’, בניגוד למלחמה סופר מוצדקת למיגור רוע מוחלט.

במציאות, כל מדיה אחרת,מלבד ישראל, שהיתה חוטפת “שביעי באוקטובר” לא היתה מחויבת לספק לאויב שלה חשמל מים וסיוע הומניטרי , בטח לא שיש אצל האויב שלה חטופים.

מדינת ישראל חויבה.

לכן כבר המשפט שלך לא נכון…

בעיני גם כל המחשבה ההזויה של אחרי השביעי באקטובר להיכנע לגמרי ולספק לחמאס עוד אלפי מחבלים זה כבר טירוף לשמו.

ובתור אחד שכתב פה, שבמצב שנוצר עקב המחדלים בניהול המלחמה של ביבי והצבא שאין ברירה היתה לישראל להגיע לעיסקת חטופים, להיכנע ישר אחרי השביעי באוקטובר זה היה פשוט בגידה בעם.,

פשוט המחשבה הזו, שהינו צריכים לתת לדף ולסינואר לא רק לשרוד את המלחמה אלא גם להישאר עם הכח הצבאי שלהם ובנוסף לקבל עוד תוספת של אלפי מחבלים בתור אספקה, זה פשוט משהו שמוציא אותי מדעתי . לפחות עכשיו הם איבדו לכמה שנים את היכולת הרקטית שלהם וגם הנוחבות שלהם חטפו ודף וסינואר מתים.

זה כמו שהיתי חוזר לזמן ואומר לבעלות הברית להיכנע להיטלר אחרי הפלישה לפולין כי חבל על הדם שישפך… וזה סתם נקמה.

אתה משקר במצח נחושה (באמת בצורה מגעילה)

ואז כותב

הבושה התאבדה?

בכל אופן, כמובן שהעיקר כאן הפך לתפל והתפל לעיקר. משעמם לי

אבל זה בדיוק אבל בדיוק מה שכתבת:

ההבדל היחידי בין מה שאני כתבתי לבין מה שאתה כתבת, זה שאני פרטתי את מה שאמרת לאחד המרכיבים שלו, ובשפה קצת יותר ציורית. זה הכול.

ובהתבסס על שאר התגובות - כל מי שהגיב בדיון הזה, הבין אותך כמוני. אז אם אתה רוצה להבהיר את עצמך, זה שלך.

ובנושא אחר, לפני שמתפספס:

כמעט וכלום. בגדול - השאריות שנשארו לנו בפילדלפי (שאני לא בטוח שאנחנו לא מפנים בכל מקרה עד סוף שלב א’), ובעיקר ה"איום" של לחזור ולהילחם - בתקווה (קלושה) שחמאס והעזתים יקנו את האיום הזה, באקלים הציבורי הנוכחי בישראל, ועם הלחצים האדירים שככל הנראה מופעלים מכיוון טראמפ. אז בגדול כלום. רק תקווה שמבוססת (כרגיל) על שום-דבר, שאם נרוקן את בתי הכלא שלנו אז הם יתנו לכל שאר החטופים לצאת גם.

שעממת. תחפש את ההבדלים. אני בטוח שתמצא. אם לא אז חסרה לך קצת הגינות בסיסית.

והתקשורת המטומטמת שלנו שמחה מכך שחוזרים כמה חטופים? וואי וואי, מה יהיה כשהם יבינו שהם רוקנו את המחסנית לפני הזמן וכרגע אין לנו שוב לברג’ על הרוצחים בעזה? רלמנות על המשפחות שקרוביהם ישארו לנצח שם, התקשורת הוליכה אותם שלל עם תקוות חסרות קשר למציאות.

אז אפילו לא סיימנו את הטייק הראשון וחמאס שובר את ההסכם… כמה צפוי, יצאנו מנצרים לך תכבוש שוב פעם.

מודה שאני בעד הרעבה שלהם עכשיו. ככל שהם נהיים יותר רוצחים קרי רוח בא לי ללחוץ אותם לקצה. אין הסכם? סבבה. אין סיוע הומניטרי, נראה אם יש לנו ביצים במקום להתחיל שוב מלחמה בפנים ללא יעד מוגדר.

אני מבין לגמרי את חמאס. החטופים אמורים להיות ה’צא מהכלא’ שלו, ואם הם אינם כאלה אז אין לו סיבה לשתף פעולה. לא בטוח שההצהרות האחרונות של טראמפ והמסיבה בבית הלבן עזרו. יתכן מאד שהם קיבלו גיבוי כלשהו מהעולם הערבי שמעריך שטראמפ מבלף ומבקש לפוצץ את הבלון. ראינו שגם סעודיה אותתה שלא קונים אותה בקלות בדמות הצהרה שתיהיה נאמנה לפלסטינים וכתבה לא מחמיאה על ביבי.

חמאס שובר? הבסיס לשלב הראשון הוא שממשיכים לשלב השני. טראמפ ונתניהו מעל כל במה אפשרית שורפים את ההסכם וחמאס שובר? מאחל לנתניהו לבלות במנהרות. אין מילים לתאר את הגועל נפש הצרוף הזה שנקרא ממשלת ישראל.

היה שלב בעסקה שחמאס לא שבר אותה?

למה הבסיס של 1 זה 2? 1 עומד בפני עצמו, כל צד מרוויח חלק ממה שהוא מחפש (למרות שהישראלים איכשהו לא השאירו לעצמם כלום בשביל הסיבוב השני למעט שחרור הכל מהכל), שלב ב עומד בפני עצמו - בהמשך לשלב א. סתם חברת אותם… כלומר, אין לי מושג למה, תסביר יותר

לצערי לא קראתי את ההסכם כי מסתירים אותו מפניי אבל למיטב הבנתי שלב א כרוך ותלוי בשלב ב. שלב א נועד לאפשר לצדדים לדון בשלב ב מתוך הבנה שלשם הולכים.

מה שלב ב מבחינת החמאס? הרי מבחינתו שלב א אמורים להכניס לו סיוע, להפסיק את המלחמה ולצאת מכל השטחים הכבושים פלוס חילוף שבויים הזוי של 1 תמורת 50 או יותר. אז מה הוא רוצה שלב הבא? שחרור אסירים כולל הכל? טרנספר שלנו לארה"ב או לאינדונזיה? כי אם כן, אני חושב שרוב אזרחי ישראל יוותרו בצער רב על שלב ב ויחרצו את גזר דין האומללים שמזלם הביש שהצבא והממשלה שמו עליהם זין ולא שמרו עליהם מפני ה 7.10…

או שיש עמק שווה שחמאס ידרוש וישראל יכולה להעביר את זה בגרון.

נסה להיות ריאלי.

שלב ב מדבר על נסיגה מלאה מהרצועה, שחרור מחבלים לפי המפתח של שחרור חיילים והכרזה על סיום המלחמה. בשלב א יש הפסקת אש אבל ישראל עדיין מחזיקה במקומות מסוימים ולא נסוגה החוצה מהרצועה.

אני מניח בזהירות שהישראלים (בטיפשותם - לטעמי, אבל עזוב) יבלעו סיום מלחמה + ויתור לגמרי על כל השטחים שכבשו, אבל המפתח של שחרור כל האסירים הוא גדול מדי לישראלים. ולפי מה שאני מבין לשם הם שואפים כך שיש פה נקודה בעייתית שאין איך לגשר כרגע.

מדבר על הרוח הנושבת של העם. עזוב ביבי שמביבי

בסקרים שראיתי יש רוב מוחץ לעסקה שתסגור את העניין.

קשה להאמין, אבל איכשהו אני מצליח גם להיגעל כל כולי מממשלת ישראל בכלל ומהעומד בראשה בנימין נתניהו ומהניתוק והצביעות הבלתי ייאמנת שלו בפרט, ובכל זאת לדעת שהדבר היחידי שהיה יותר צפוי מזה שחמאס יפרו את העסקה ברגע שכבר לא יהיו לנו מינופים צבאיים עליו, בכל מקרה וללא שום תלות בכל מה שמתרחש מסביב - זה התגובה האוטומטית של השמאל שיאשים אותנו בזה שהעסקה קורסת, כאילו הכול כרגיל תלוי רק בנו, ואין כאן שום צד שני פסיכופט ורצחני שמשחק את המשחק באופן מושלם בהתאם לקלפים שיש לו.

אה כן, ועוד דבר אחד. חמאס שובר את העסקה ברגע הראשון שבו האיום הצבאי כבר לא באמת עומד מולו (מישהו מדמיין אותנו חוזרים למלחמת ההתשה עכשיו, אחרי כל האבידות, באקלים הציבורי הנוכחי ועם הלחץ של טראמפ?), ויש עוד אנשים שחושבים שהיה אפשר להשיג עסקה - איזושהי עסקה שלא תהיה - לשחרור כל החטופים, בלי לחץ צבאי. אוקיי.

האיום הצבאי לא הוסר. זה אכן צפוי שהשמאל יאשים את נתניהו. כי נתניהו אשם. כל כך פשוט. השמאל טוען שמחר בבוקר תזרח השמש. זה צפוי כי זו האמת.