הסכסוך הישראלי פלסטיני :: הפסקת האש קרסה שוב

החמאס עוד לא הפרו את העסקה, ולדעתי בכוונה הם לא שברו את הכלים. ההודעה היום הייתה ניסוי כלים בלבד (ומאז הם כבר הספיקו לרכך אותה), באמצעותו הם מבקשים להשיג כמה דברים:

1. ניסוי צופרים מקומי - בדיקת תגובת העם הישראלי להודעה שכזו והאם הזעם יופנה כלפיהם או כלפי הממשלה (נחשו מה?).
  2. ניסוי צופרים בינלאומי - בדיקת תגובה העולם והאם העולם יפנה להם את הגב בזעם.
  3. סיכוי כלשהו לנסות לשפר תנאים עוד במסגרת שלב א’, ובכל אופן גם אם לא - הגברת הלחץ לקראת שלב ב’.
  4. העמקת הקרע הפנים ישראלי ושנאה כלפי ביבי.
  5. התעללות נפשית במשפחות החטופים, סתם כי כיף.

את כל אלו החמאס השיג, והקטע הוא שב-0 מחיר. הוא תמיד יכול לחזור בו, ולהודיע שימשיך ברוב טובו לשחרור החטופים הבא. ככה זה כשאתה פלסטיני, אף אחד לעולם לא דורש ממך לשלם מחיר. אתה יכול רק לקבל.

@Ganjo אני רק אגיד שלצפות בכלל הישראלים המטומטמים מחפשים מאז ההודעה של חמאס כל תירוץ להודיע שבעצם גם זה אשמת ביבי, היה… כבר אין לי מילים. מעבר אולי לצפוי מראש. חבל לי שהצטרפת לכת ההזויה המטורללת הזו, שלדעתי בדרך לפרק את המדינה.

לפני הפסקת האש אמרתי לך משהו מאוד פשוט, נעשה עיסקה בתשלומים החמאס יחפש את ההזדמנות הראשונה להפר אותה. אומנם אני מסכים עם דויד שזה ככל הנראה סתם בלון ניסוי של חמאס ועד יום שבת הם ירדו מעץ… אבל מול איסלמסטים נאצים אני כבר למדתי שאסור לבנות על היגיון מצידם.

מה שאני רוצה לכתוב פה, שחמאס לא ישחרר את כל החטופים מסיבה אחת, גם אם ישראל תיסוג עד טיפת המילמטר האחרון תסיר את המצור ותגיד חמאס ילד טוב. חמאס יודע שהחטופים זה אפוד המגן שלו מחיסולים.

למעשה אם אתה מאשים את ביבי בטירפוד העיסקה אתה צריך להאשים גם את איזנקוט גנץ ולפיד הרי הם כולם אומרים שאחרי החטוף האחרון צריך לחסל את חמאס.

אז חמאס לא ישחרר את כולם וישאיר לעצמו אותם בתור אפוד מגן. שיחקנו בדיוק לידים שלהם וויתרנו על כל מנוף לחץ מולם.

מה שבישלנו קיבלנו. היינו צריכים לדרוש כולם תמורת כולם.

דוד אתה מתבלבל בסדר הדברים. הכת ההזויה והמטורללת הזאת של ישראלים רואה את נתניהו יום אחרי יום פוגע בעסקה, עושה הכל כדי שהיא לא תימשך והורס את מדינת ישראל מהיסוד בכל התחומים. אנחנו לא צריכים הודעות של חמאס כדי להבין את המציאות.

אבל דרשנו פעימות ופרקי זמן של שבוע בין שחרור לשחרור

ליאור זה מאוד פשוט. אם אני מנהיג חמאס לצורך הדיון. אני יודע שאם אני משחרר את החטופים אין לי מנופי לחץ על ישראל יותר. אז אני לא ישחרר את כולם. .

בגלל זה הם לא רוצים כולם תמורת כולם.

ישראל תיסוג מכל הרצועה תשחרר את המצור ועדיין סינואר יודע שהחטוף שיושב לידו זה תעודת הביטוח שלו.

זה גם מה שאופזציה בישראל אומרת, לשחרר את כולם ואז לחסל את חמאס. גם חמאס קורא את החדשות בישראל הוא יודע את זה.

אתה פשוט נופל לטרור שלהם.

הלכנו לעיסקה רעה שבה אנחנו מותרים כמעט מראש על כל מנופי הלחץ שלנו מולם, אם זה צפון הרצועה וציר נצרים יחד עם מעבר רפיח. הם חיכו שניצא מציר נצרים ואז הפרו את ההסכם.

ההיגון אומר שזה משבר שיפתר עד יום שבת. אז זה שוב קשה להמר שמדובר על נאצים מוסלמים

כיצד הוא פוגע בעסקה?

מדינת ישראל לא נכנסה לעסקה הזו עם Bad faith. אנחנו אמרנו מראש שאנחנו מסכימים כרגע לעסקה מכיוון שהיא לא דורשת מאיתנו להתחייב לסיום המלחמה, והכרזנו מראש שלא נוותר על הורדת החמאס מהשלטון בעזה. ישראל הייתה מאוד מאוד ברורה לגבי זה. מכאן כל שנותר לנו לעשות הוא במשא ומתן על שלב ב’, לדרוש את הגליית ראשי החמאס מהרצועה והעברת השלטון (עוד לא ברור למי, אבל לא על זה ייפול המשא ומתן בהינתן וראשי החמאס עוזבים את הרצועה).

ברור שהחמאס יסרבו לזה, ולכן לפחות על פי ההצהרות הישראליות מאז ותמיד (אני כן סקפטי לגבי המציאות עצמה), ישראל חוזרת ללחימה לאחר שלב א’, וזה בלי שום צורך לפגוע בשום עסקה. זה נאמר מראש ובריש גלי.

זה בדיוק כמו שכאשר חמאס יסרב לתנאים האלו במהלך המשא ומתן, אני לא אגיד “החמאס פוגע בעסקה”. זו הרי תהיה אמירה מטומטמת, נכון? החמאס לא יפגע בה, הוא יסרב לתנאי היחיד שהוא הודיע מראש שהוא לעולם יסרב לו. מדוע כשביבי עושה את זה הוא “פוגע בעסקה” אבל כשחמאס עושה את זה הוא עומד בתנאי העסקה?

לא, ליאור, מה שמטורלל הוא שיותר מדי אנשים כמוך (ויש מצב שכבר באמת מדובר ברוב העם, זה לא היה המצב עד לפני כמה חודשים) מאמינים שהדבר הנורמלי הוא להיכנע לתנאים של החמאס, וסירוב לכניעה הזו בתמורה לכמה עשרות חטופים חיים הוא דבר מטורלל. זה פסיכי ברמות, זה כל-כך הזוי ונוגד כל היגיון, וכל-כך לא משהו שאף מדינה אחרת מעולם הייתה מסכימה לעשות, שבאמת שאתם המטרוללים פה. השנאה לביבי העבירה יותר מדי ישראלים על דעתם. זו דת חדשה, והיא דת התאבדותית.

נמאס לי, באמת שנמאס לי להיכנס לאתרי ה"חדשות" הישראלים ולראות כותרות כאלו:

כאילו מה, הם חושבים שאנחנו מטומטמים? ממתי זה דבר לא הגיוני שממשלה שמבצעת מדיניות ביטחון תשפיע על חיי אזרחיה, לכאן או לכאן? מה רלוונטי בכלל הטרמנולוגיה הזו של “אזרחי ישראל הפכו לכלי משחק”?

למה לקחת דיון ענייני על מדיניות ולהפוך את הצד שמתנגד לך ללא לגיטימי, והקטע הוא שזה נעשה כשבירור הצד שלך הוא החריג תחת כל קנה מידה לוגי, היסטורי והשוואתי רלוונטי אפשרי.

בחיי, כולכם פסיכיים על כל הראש. אין לי מושג איך הפכנו למיעוט.

צריך להוריד את ליברמן מהעץ, סער ירד כבר מהעץ, לסגור את סיפור המלחמה הארורה הזו ואז לפרק את הממשלה ולתת לעם לבחור (שוב בביבי… עד המוות שלו כנראה).

הפוליטיקה המטומטמת שלא כולם נכנסו להציל את המערכה פשוט הזויה בעיניי, אפחד לא מתעלה לגודל השעה.

היום עופר חדד פירסם ששתי היועצים של ביבי (אוריך ועוד אחד ששכחתי את שמו) עסקו ביחצ לקטאר.

זה נושא שצריך לבדו לחקור את ביבי. על זה צריך להפיל את הממשלה.

ואם יתברר שכחלק מעסקת השבויים קטאר ביקשה את השירות הזה?

אמרו בכל מחיר.

קצת מצחיק בעיניי ההזדעזעות רבתי מהידיעה הזאת (פחות שלך, יותר של מרבית התקשורת).

כבר כמעט שנה וחצי שמדינת ישראל כולה, באופן ממוסד ורשמי ומעל כל במה אפשרית (וכמובן שבתמיכה מלאה של אותה תקשורת מזועזעת), עושה לקטאר את היחצ הכי מדהים שהיא רק יכלה לבקש לעצמה, וכמעט בחינם. הפכה את קטאר - פטרונית הטרור, הבית החם של ראשי החמאס, ומממנת האנטישמיות הממוסדת והאינטלקטואלית מספר אחת בעולם - לפטרון של המזרח התיכון כולו, למבוגר האחראי שמגשר ומתווך בין הניצים הילדותיים, ששועי וראשי כל המעצמות הגדולות ביותר בעולם עולים אליה כדרך קבע, ומבקשים את סיועה, עזרתה ועצתה. אחרי הטיפול המסור שלנו בתדמית של קטאר, קטאר היום יותר לבנה מחולצת שבת ששפכו עליה אקונומיקה, ויותר דומיננטית ממדינות עם פי 100 יותר אזרחים.

אבל לא, המצגת פאוור פוינט שאוריך הכין בשביל קטאר זה מה שיפגע בנו.

אני לא מזועזע ממה שאוריך עשה, אני בדיוק מזועזע ממה שזה אומר על החדירה שלהם למוקדי הכח שלהם במדינה.

אוריך עבד ועדיין עובד בשביל ביבי שהיה “הכלבה” של הקטארים במשך שנים. כמובן שיש גם את החדירה שלהם לעוד בכירים במימסד. וזה מה שמזעזע פה.

זה מה שצריך להרעיד את המדינה. לא תיקי אלפיים וכל התיקים המגוחכים האלו.

מי כלבה של המדינה? לא כי לפיד או גנץ הכתיבו לקטארים מה לעשות… שמעת מה אמר לפיד האידיוט לפני יומיים? שאל אותו המראיין מה ביבי צריך לעשות, ענה לפיד הוא צריך לעלות על כנף ציון וליסוע ישר לדוחא (מוושינגטון) ולנהל בעצמו את המשא ומתן.

תתרגל, אין גולדה מאיר במדינה, יש רק ילדות שמרצות את קטאר במקום למחוק אותה.

כווללם כאלו. אין אחד לרפואה נורמלי.

אבל מה הקשור לפיד לפה?

ביבי במשך שנים ה"כשיר" את קטאר. תשמע מה רמון אומר. המזדות של הדולרים, הוא הלך לטראמפ עם זה. הכל פה מסריח.

שוב, למה אין? כי קטאר הכניסה לבכירים במערכת מיליונים, אני רוצה שיחשפו מי אלו ולמה ומה בדיוק קטאר שילמה .

הם פושעים. כולם . זה לא ימין או שמאל. זה בגידה.

מי שחושב שקטאר משלמת לאוריך על פאור פוינט הוא תמים. ומי שחושב שקטאר משלמת רק לבכיר אחד במדינה הוא מטומטם.

יש פה סרטן.

קטאר שולטת בעולם, לא רק בישראל. לא יודע איך, זה יסבירו מלומדים ממני.

אז אני צריך לקבל את זה? לחשוב שזה נורמלי?

אני זוכר טוב מאוד בכירים במערכת הביטחון עוד ביום שאחרי הטבח רצו לטלויזיה להגיד שקטאר יכולה לתווך בין הצדדים.

יש פה תיבת פנדורה.

אני מאד מחכה שכל מי ששיבח את טראמפ על העסקה ישאל את עצמו האם יש לו אשם תורם בשטויות שהוא מפזר לאוויר

אתה מדבר על הדד ליין שהוא עכשיו השפריץ?

עד שבת, 12/2 חןבה להחזיר את כל החטופים, אם לא, שהגיהנום יתפרץ.

אשכרה??!!

אולי הדבר המרכזי הוא שהם אומרים - אם אתם מתכוונים לפוצץ אז תפוצצו עכשיו, אין לנו טעם לשחרר עוד חטופים. מכאן כמו שאתה כותב, בטח אחרי מה שקרה עם שלושת האחרונים, חמאס יודע שיופעל לחץ בישראל.

לא
אני חושב שבהסתכלות קרה על מו"מ - ההצהרות שלו על טרנספר הביאו את חמאס למקום שאין לו מה להפסיד במקום לעשות ההפך ולהשלות אותו שיש לו.

מעניין אם זה מה שהוא חושב ואז נותן כרטיס לברג’ לישראל, או שהכל משחק אחד גדול…

הוא בעיקר נראה לי כמו בנאדם בסוג של מאניה שאומר הרבה דברים שהוא לא בהכרח ירד לעומק של כולם. אפילו האיום שהוא זה עתה פיזר - נקווה מאד שיש כיסוי מאחוריו