הסכסוך הישראלי פלסטיני :: הפסקת האש קרסה שוב

ברור ששחרור מחבלים מסכן ישראלים אבל זו לא השאלה. השאלה היא האם שחרור מחבלים מסכן יותר מ35 בני אדם (שווה ערך לחטופים החיים) ו(נניח) שלושה חיילים מתים בממוצע בשבוע?

דוד לא מציע לחסוך בחיי אדם הוא מציע להקריב חיינאדם

מה שאתה כותב לצערנו כבר נבדק באופן מעשי. מעיסקת גיבריל הראשונה עד עיסקת שליט והעיסקאות עם חיזבאללה. כמות הנרצחים מהעיסקאות האלו עלו באופן נחרץ על המספר שרשמת עכשיו.

וספוילר אלרט, כמות הנרצחים העתידים של המחבלים ששיחרננו רק בעיסקה הזו תעקוף את 35 שאתה כותב.

אפשר להיות בעד העיסקה אבל לא צריך להתכחש למחיר הודאי שלה.

רק השביעי באוקטובר לבדו זה מספיק בשביל לתת לך תשובה חיובית על השאלה שלך.

המילה ‘ודאי’ לא במקום. יש המון דברים שאפשר לעשות. כמו שאמרתי, בהרי החושך של שלטון נתניהו קשה לדמיין משהו אחר. את ה7.10 ניתן היה למנוע. מי שאשם זה לא מי ששחרר את סינואר אלא מי שמימן אותו במשך שנים אחרי שחרורו וחשב שהוא קונה שקט.

ברגע שאתה משחרר מאות מחבלים שחלקם הגדול לשטחים היכולת שלך למנוע את החזרה שלהם לטרור צונחת . אתה יכול למנוע מחלקם אבל מספיק שכמה אחוזים מתחמקים וזהו הסיפור נגמר.

בקשר “לודאי” זה כמו להכנס לבריכה מלאה בדגי פירנאה כן באופן תיאורטי יכול להיות שכולם שבעים ורדומים. אבל זה רק בתיאוריה במעשי הם יטרפו אותך.

אם סינואר לא היה משוחרר לא היה צורך לממן אותו…

סינואר הוא אחד. עיסקת שליט שוחררו עשרות מחבלים (מתוך אלפים ששוחררו) שחזרו לרצוח יהודים וזה עוד לפני השביעי באוקטובר…

הטיעון שלך כביכול נכון באיזה עולם סטרילי שבו ישראל עושה את ‘הדבר הנכון’ שימנע את כל ההרוגים עליהם מדובר. ונניח שהדרך הזו קיימת - הרי אתה לא באמת מאמין שנלך בדרך הזו, נכון? מי, לשיטתך, נתניהו? טראמפ? אז מה אם יש איזושהי דרך אידאלית אם היא בחיים לא תקרה. אתה מתעסק בתיאוריה על תיאוריה. רד לפרקטיקה.

כפי שנאמר לפני כמה מאות שנים כבר - חזקה על קו המגע שייפרץ. אין הגנה מושלמת וכל הגנה סופה להיפרץ.
יש אינספור של דוגמאות לזה במהלך ההיסטוריה בעולם ולצערנו גם בהיסטוריה של מדינת ישראל, עוד לפני ה7.10. לחשוב שהפעם אם נעשה אחרי העסקה א, ב וג’ נייצר קו הגנה בלתי חדיר זו פשוט טעות. כל עוד יש אויב בצד השני של הגבול, הוא ימצא דרך לפגוע בך.

ליאור, אני באמת תוהה מה אתה מציע? מדובר על אנשים וארגון שאמרו בגלוי שלא רוצים אותך פה. רוצה לחנך אותם? רוצה שהסכים על רק חצי מהאנשים שלא יהיו פה בשביל למצוא איתם את עמק השווה? גם אם תחזק את הרשות, הפוליטיקאים הערבים נחשבים אפילו יותר חרטטנים מהיהודים (לפי ערבים שיצא לי להכיר בחיי).

כרגע להמשיך שחרור מחבלים ולתת להם לעשות מה שהם רוצים למרות פיצוץ של העסקה רק גורם לאחרים להמשיך להריח דם. אנחנו לא יכולים להיות שוב כצאן לטבח.

ברגע שצה"ל והחטופים נמצאים בתוך עזה היכולת שלך למנוע את מותם צונחת. השאלה איפה מתים יותר - כשהחטופים והצבא מחוץ לרצועה או כשהם בתוכה.

גם הטיעון שלך כביכול נכון באיזה עולם סטרילי שבו ישראל נשארת בעזה ולא מתים לה חטופים וחיילים. הרי אתה לא באמת מאמין שנלך בדרך הזו נכון? רד לפרקטיקה.

כפי שנאמר לפני כמה מאות שנים כבר - כשצבא וחטופים נמצאים בשטח עוין אין להם הגנה מושלמת.

מה אתה מציע?

כולכם מפספספים לגמרי את העניין. שמתם לב שלא נהרגו החודש חיילים בעזה? שמתם לב שלפני זה נהרגו המון חיילים בעזה? הישארות הצבא והחטופים בעזה זה לא דבר סטרילי. החלופה שלכם לא בטוחה יותר מעסקה. להפך.

אני טענתי את זה? איפה?
הטיעון הוא לשפוט את הסיטואציה לפי מה שבאמת יקרה, גם בהנחה שאתה מאמין בפיתרון הקסם שבו אתה מאמין. כלומר - לפחות תשתעשע בספקולציה לפיה ישנו תרחיש שבו פיתרון הקסם לא מתממש

הטענה שאם רק נצא מעזה ואז נעשה כמה מהלכים (אגב, מהם אותם מהלכים בעיניך?) נוכל לפתור את הסכסוך המדמם הזה שגויה בעיניי. אחת מהנחות היסוד בבסיס הטענה הזו היא שיהיה לנו קו הגנה אימתני ולא חדיר שיגן עלינו. זו הנחה שאין לה אחיזה במציאות לאורך זמן, לא כל עוד שבצד השני יש אויב שרוצה להשמיד אותנו.

טראמפ מציע להעביר את כל העזאתיים למדינות אחרות, ולדרוש את כל החטופים עד שבת או שמפילים על עזה גיהינום.

ביבי בתגובה מכניס להם קרוואנים כדי שיהיה להם איפה לגור בתוך עזה תמורת 3 חטופים. הגיוני סה"כ.

לא פחות גרוע חושב שכולם מטומטמים ומשקר בקשר לזה.

כך זה שהבייס בנוי כמו כת ולא שואל שאלות אף פעם.

טראמפ מאיים על עזה בעזרת מתים ישראלים ויש ישראלים שרוצים להשוות ולהעלות

מה שיותר עצוב מזה שביבי זורק לפח בצורה כזאת את הגב האדיר והחד-פעמי שהוא מקבל מארה"ב, זה שיש כ"כ הרבה אנשים בארץ (ובעיקר בימין) שעוד מופתעים מזה. ביבי - מלך המסמוס הבלתי מעורער. מתחבא בלי סוף מאחורי אינסוף תירוצים ו"מגבילים" חיצוניים (מערכת המשפט, תקשורת, לחצים בינלאומיים, ממשל אמריקאי), וגם כשנגמרים באופן מובהק כל התירוצים - עדר המעריצים ממשיך לתרץ בשבילו, ו/או מסביר שזה “הרע במיעוטו”.

באמת שאני לא מסוגל להבין. עזוב רגע חזרה ממשית ללחימה - אתה לא חושב שהיה נכון לנסות למנף את האיום הזה של נשיא ארה"ב, לא פחות, כדי לנסות לשחרר עכשיו את כל החטופים, ולא רק 3 (או 9)?

הדרך היחידה להשיג משהו מול הערבים זה בלאיים עליהם שהם הולכים להפסיד. לא לנשק להם את התחת ולדבר איתם על מדינה.
זה בסה’‘כ א’-ב’ של מו’'מ.

לא שמת לב שאין פה שום איום? טראמפ מאיים על עזה בגיהנום. עזה כבר שנה וחצי בגיהנום. הציפיה שחמאס ייכנע כבר הייתה אמורה חעבור מהעולם.

אם הייתה אפשרות לשחרר את כולם מן הסתם הייתי תומך. אבל עד כמה שאני מבין (ואולי אני טועה) ישראל היא זו שהתעקשה על פעימות והיא זו שהתעקשה על ביצוע ממושך מאוד של ההסכם. הדבר היה בניגוד מוחלט לאינטרסים של החמאס.

יש לך מקור לזה?

אתה טוען שחמאס רוצה לשחרר את כולם וביבי רוצה רק פעימות?

אם כן אז כנראה שחמאס באמת מטומטם וביבי מציל אותו מעצמו.

אני מאוד בספק בלשון המעטה. אולי ביבי גם רוצה פעימות אבל אני די בטוח שחמאס לא מוכן לשחרר את כולם במכה אחת.

יש שווארמה בגיהינום? :flushed:

בהחלט. אין דבר יותר גרוע משווארמה לא טובה.

נתניהו רוצה פעימות כי זה טוב לו מבחינה פוליטית. חמאס מן הסתם אמור להעדיף יציאה מוחלטת ומיידית של ישראל מעזה.